Προς το περιεχόμενο

Γιατι δεν αναγνωριζουν τον ιο; Ειναι ολα αχρηστα!

cd2matheos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους!

Παρα πολλες γραμμες εχουν γραφτει για το πιο antivirus ειναι το καλυτερο

και πολλοι διαξιφισμοι εχουν γινει στα funboy των norton,eset,karspesky.....κ.α

Εγω 2 χρονια στον υπολογιστη μου δεν διαθετω antivirus για παρα πολους λογους τους

οποιους δεν θα αναπτυξω εδω.

Η χρηση του ιντερνετ που κανω ειναι περιστασιακη και σε συγκεκριμενες ιστοσελιδες

οποτε ο κινδυνος να προσβληθω ειναι μικρος.

Σαν γνησιο ομως αρσενικο που σεβεται τον εαυτο του ειπα και γω να περιηγηθω στην χχχ

πλευρα του ιντερνετ.

Κατα την περιηγηση μου λοιπον σε μια απο αυτες τις σελιδες το drive του πι σι ξαφνικα

αρχισε να ανοιγοκλεινει 9-10 φορες!!!!με εξεπληξε το γεγονος αλλα φανταστηκα οτι κατι μπορει να κολλησε και γι αυτο συμβαινει.

πριν καλα καλα τελειωσω την σκεψη μου το πι σι με ενα μηνυμα που δεν προλαβα να διαβασω εκανε επανεκκινηση δεν πτοηθηκα ομως γιατι η λειτουργια του μετα ηταν ομαλη μεχρι που κατα την διαρκεια των εργασιων αρχισαν να παρουσιαζονται προβληματα(κολλημα στο μσν,κολλημα οταν εβαζα καποιο usb stick στην θυρα)και γενικα δυσλειτουργιες που παλιοτερα δεν ειχα.

Εχω κολλησει καποιο ιο αυτο ειναι το μονο σιγουρο οποτε η λυση ηταν να καταφυγω σε καποιο αντιvirus

Φυσικα δεν ειμαι και κανενας χθεσινος για να παω να αγορασω ενα προιον που 2 σχεδον χρονια δεν εχω εγκαταστησει στον υπολογιστη μου σκεφτηκα να δοκιμασω καποια trial εκδοση γνωστων εταιριων

Πρωτη και καλυτερη eset(πολλα λογια το καλυτερο και το πιο ελαφρυ)πληρες scan στο κομπιουτερ μου ΚΑΝΕΝΑΣ ιος

δευτερη προσπαθεια karspesky(το καλυτερο για τους υπολοιπους μισους που δεν εμπιστευονται το nod32)πληρες scan 0 ιοι!!!!!

Τριτη(οχι μερα!!!!)λυση.....bitdefender total security suite 2009)(πω πω για να εχει τοσο μεγαλο ονομα σιγουρα θα κανει πολλα και θα το βρει).....Α****ια

Αυτη τη στιγμη το bitdefender ειναι εγκατεστημενο ακομη στο πι σι λογο του οτι δεν μπορω να κανω απεγκατασταση γιατι γραφει για μια βαση η οποια δεν μπορει να βρεθει

συν του οτι ειναι πλεον disable υπαρχει μεν δεν κανει τιποτα δε.

enable δεν με αφηνει να το κανω και τα services μου λεει οτι ειναι unavailable.

συνοπτικα κανενα δεν καταφερε να κανει κατι και ο υπολογιστης στον τερματισμο πεταει μυνηματα για seccexe.exe

Δεν ρωταω κατι γιατι την αποφαση την εχω παρει θα παω για φορμαρισμα αλλα θα ηθελα την γνωμη σας για το θεμα.....

Δημοσ.
Καλημερα σε ολους!

..............

..............

Δεν ρωταω κατι γιατι την αποφαση την εχω παρει θα παω για φορμαρισμα αλλα θα ηθελα την γνωμη σας για το θεμα.....

Απλα:

•1)Πηγες γυρευοντας.

•2)Αχρηστα δεν ειναι. Ειναι πολυ μα πολυ χρησιμα τα διαφορα προγραμματα κατα των "κακοβουλων" προγραμματων. Απλως αυτο που ισχυει ειναι οτι δεν ειναι τέλεια, οποτε δεν σβηνουν το 100% των κακοβουλων προγραμματων που υπαρχουν.

•3)Πηγες γυρευοντας.

Με σερφαρισμα μεσω Firefox (και Opera) με χρηση των addons: NOSCRIPT και ADBLOCK PLUS, με χρηση του COMODO Firewall πχ, με χρηση του AVG FREE αντιιικου πχ και με μηνιαιο ή και πιο συντομα καθαρισμα με το SPYBOT SearchAndDestroy καθως και αλλων, εχεις και ευκολη ιντερνετικη ζωη(χωρις να στερεισαι τιποτα ή να σου τρωει χρονο το να "καθαριζεις" τον υπολογιστη) και ασφαλη.

Και αν θελεις να μπεις σε "υποπτα" νερα, οπως πχ αυτα που δοκιμασες εσυ, τοτε τρεχεις μεσω sandboxie και ακομα και 50 ιους να κατεβασεις εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Κάνεις τη δουλεια σου και μετα σβηνεις για πλακα τους ιους.

Δημοσ.

Φίλε απλά δεν γίνεται να χρησιμοποιείς windows και μην έχεις έστω μία στοιχειώδη προστασία...Ένα παραπάνω αν περιπλανιέσε σε τέτοια λιμέρια που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχει κακόβουλο λογισμικό.Τώρα για τα antivirus,δεν νομίζω ότι ειναι σωστό να λές ότι είναι άχρηστα γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να έκανε κάποιος ιός στον υπολογιστή σου πρίν βάλεις τα antivirus.Μπορεί να έχει δημιουργήσει πρόβλημα και να μη μπορούν να δουλέψουν σωστά...Πάντως και τα antivirus δεν έιναι θεοί που ξελασπώνουν κάθε λάθος μας.

Δημοσ.
Εγω 2 χρονια στον υπολογιστη μου δεν διαθετω antivirus για παρα πολους λογους τους οποιους δεν θα αναπτυξω εδω

Δεν μπορώ να φανταστώ τους λόγους που δεν είχες κάποιο antivirus αλλά ένα είναι σίγουρο οτι εαν χρησιμοποιούσες κάποιο δεν θα χρειαζόταν τώρα να κάνεις format. Πιστεύω πάντως οτι αφού έπαθες θα έμαθες. ;)

Δημοσ.

ολα δεν τα δοκιμασες, ουτε ενα antivirus σου εγγυαται 100% προστασια ποσο μαλλον οταν δεν το εχεις εγκατεστημενο στο PC σου. Ουτε δοκιμασες και καποια antispyware να δεις μηπως λυθει μεσω αυτων το προβλημα.

Οποτε ο μονος που εχεις δικαιωμα να κατηγορεις ειναι ο εαυτος σου που ενεργησε σαν (με συγχωρεις για την εκφραση) ανιδεος σερφαροντας στην εν λογω πλευρα του internet, ποσο μαλλον οταν λες οτι δεν εισαι και κανενας χθεσινος. Λιγο σκληρη η κριτικη μου αλλα...εσυ ζητησες τη γνωμη μας για το θεμα;)

Δημοσ.

ενταξει εν μερη συμφωνω

ολα μου τα αρχεια ειναι σωσμενα σε εξωτερικες μοναδες οποτε δεν χανω και κατι κανοντας φορματ.

Αυτο που με εξεπληξε ειναι οτι 3 απο τα πιο κορυφαια antivirus(και θα δοκιζαζα και τα υπολοιπα) δεν καταφεραν να βρουν εστω κατι.

Δειξαν το μηχανημα καθαρο ενω βαση της λειτουργιας του αλλα και τω μηνυματων που λαμβανω κατα τον τερματισμο ειναι 100% σιγουρο οτι εχει προσβληθει.

-----Προστέθηκε 12/12/2008 στις 02 : 32 : 32-----

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω σχόλια.

Από περιέργεια, εκτός από Install τα antivirus τα έκανες κι update;

εκανα χωρις να χρειαζεται γιατι στο ιντερνετ κατεβενει το προγραμμα με ενημερωμενη

την πιο προσφατη database

Δημοσ.

παντως δοκιμασε με το spybot search n destroy (free antispyware) να δεις τι θα σου βγαλει απλα απο δικη μου περιεργεια αφου πρωτα κανεις update μεσα απο το προγραμμα

Δημοσ.

Θα σου προτεινα ανεπιφυλαχτα το BitDefender ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα και με λιγο ψαξιμο θα δεις οτι εχω δικιο...τωρα αν κατι εχει μπει ηδη μεσα πρεπει να κανεις αλλα πραγματα για να καθαρισεις...ψαξε στο google για τα εργαλεία : malwarebytes & combofix θα σου κανουν καλη δουλεια και ειναι free

Δημοσ.

Μπορεις να κανεις την δουλεια σου μια χαρα χωρις antivirus αρκει να εχεις καποιο προγραμμα οπως το deep freeze .Τι κανει : τα windows μενουν μονιμα καθαρα αφου οι αλλαγες που κανεις (εσυ ή καποιος ιος πχ) δεν αποθηκευονται ,αλλα χανονται απο τον δισκο που εχεις βαλει ποστασια καθε φορα που κανεις shutdown ή restart .Μπορεις ομως ενα partition ή δισκο να το εχεις εξαιρεσει απο την προστασια αυτη για να αποθηκευεις εκει τα αρχεια σου .

Και με αυτο μπαινεις αφοβα παντου και γεμιζεις αφοβα ιους ,κορες κτλ

Δημοσ.

Τα antivirus τείνουν να αμφισβητούνται απο όλο και περισσότερους, και στα λίγα επόμενα χρόνια πιστεύω θα αλλάξει η όλη νοοτροπία. Ή θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος που λειτουργούν, ή θα περάσουμε σε άλλη μέθοδο προστασίας όπως το sandboxie.

Όσον αφορά στον ιό, καλά απο το eset το περίμενα να μην το έβρισκε, αλλά αν θες να συνεχίσεις την προσπάθεια αφαίρεσης και αφού έχεις ήδη δοκιμάσει kaspersky, προσπάθησε να αφαιρέσεις το bitdefender με το revo uninstaller, και δοκίμασε σκαναρίσματα με avast, και μετά με super antispyware και malwarebytes antimalware

Δημοσ.

Εγω νιωθω και εχω το pc μου 100% καθαρο με τα εξης:

Kaspersky Antivirus 2009

Malwarebytes Antimalware

Superantispyware

Σου προτεινω ανεπιφυλακτα να τρεξεις τα 2 τελευταια, ειναι free και δεν θα αφησουνε τιποτα στο pc σου, με εχουν σωσει πολλες φορες.

Δημοσ.

όλα τα antivirus είναι άχρηστα!Εγώ έχω το ένα και μοναδικό και το καλύτερο ,,,,,,,,,,,,,,NORTON με Blackice για Firewall και είμαι ανήσυχος.Παλιά είχα το Panda αλλά επειδή μου δημιουργο΄θσε κάποια προβλήμα τα ,βρήκα και έβαλα το NORTON και τώρα κοιμάμε ήσυχα

Δημοσ.

Nα προσθέσουμε πως τα antivirus υπάρχουν στα Pc μας κυρίως για λόγους πρόληψης.

Αν γίνει η στραβή, δεν μπορείς να κατηγορείς τα antivirus που μέχρι τώρα δεν είχες.

Από εκεί και πέρα, αναλόγως και την περίπτωση, ένα format μπορεί να είναι λιγότερο χρονοβόρο από δέκα search με δέκα διαφορετικά software.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...