delfini69 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα, Στους πίνακες που περιέχουν ξένα κλειδιά και παράλληλα τα πεδία αυτά είναι και πρωτεύοντα κλειδιά μου πετάει error. ΠΧ έχω ένα πίνακα 'αριθμός τηλεφώνου' που έχει γνωρίσματα τον 'αριθμό τατοτητας' και τον 'αριθμο τηλεφώνου' κάθε άτομο όμως μπορει να έχει περισσοτερα τηλέφωνα, έτσι λοιπόν όταν στον ίδιο αριθμό ταυτότητας (που τον έχω δηλώσει primary key) δίνω περισσότερα απο ένα τηλέφωνα μου πετάει error............... Υπάρχει καμιά ιδέα;;; Ευχαριστώ..
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 υπάρχει σχεδιαστικό λάθος του σχήματος της ΒΔ.πάντως, έτσι όπως το έχεις μπορείς να κάνεις σύνθετα πρωτεύοντα κλειδια... PRIMARY KEY (person_id, person_telephone) αντί του PRIMARY KEY (person_id)...αλλη λύση ειναι να προσθέσεις ένα πεδίο το οποίο θα το κάνεις primary key και αυτό θα κάνει autoincrement...κάτι τέτοιο τεσπα...υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις...πρέπει να μάθεις τι ειναι κανονικοποιηση βασικά και τι οι σχέσεις many-to-many, many-to-one, one-to-many και τα συναφή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.