Προς το περιεχόμενο

mysql MD5;

lion2486

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους! Έχω ένα Mysql 5.0 server και μέσα αποθηκεύω σε μία λίστα δεδομένα κωδικοποιημένα. (εκεί κρατάει κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών). Πώς μπορώ να τον αποκωδικοποιήσω? Έχω την εντύπωση πως είναι MD5, δεν ξέρω ακριβώς πως μπορώ να το κάνω. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα? Αν όχι, δεν μπορώ να φτιάξω ένα "script"-ακι για να το κάνω? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

Δημοσ.

Το MD5 είναι one-way cryptographic hash algorithm. Είναι αδύνατο να υπολογίσεις το αρχικό string από το hash.

Μπορείς να προσπαθήσεις να βρεις ένα string που να υπολογίζεται στο ίδιο hash, χρησιμοποιόντας brute force ή dictionary-based attacks, αλλά δε μπορείς να ξέρεις ότι το string αυτό είναι το ίδιο με αυτό που παρήγαγε το αρχικό hash.

Επίσης, με τη σημερινή άνεση σε επεξεργαστική ισχύ και αποθηκευτικό χώρο και την εύρεση ενός αποδοτικού συστήματος υπολογισμού, αποθήκευσής και αναζήτησής τους από τον Philippe Oechslin, είναι ρεαλιστικά εφικτό κάποιος να δημιουργήσει έναν πίνακα με τα hashes όλων των συνδυασμών συγκεκριμένων χαρακτήρων μέχρι κάποιο αριθμό ψηφίων. Βέβαια η υπολογιστική ισχύ και ο αποθηκευτικός χώρος που χρειάζεται για κάτι τέτοιο δεν είναι αμελητέα, ανάλογα τον αριθμό ψηφίων και την παλέτα χαρακτήρων, μπορεί εύκολα να φθάσει αρκετές εκατοντάδες GB και να χρειαστεί αρκετούς μήνες συμβατικού επεξεργαστή για να υπολογιστούν, ενώ οι απαιτήσεις ανεβαίνουν εκθετικά για κάθε επιπλέον ψηφίο. Ακόμα και η αναζήτηση σε έναν τέτοιο πίνακα μπορεί να πάρει ώρες ή ημέρες.

Τέτοιοι πίνακες κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχουν και online distributed computing projects που αποσκοπούν στην δημιουργία ιδιαίτερα μεγάλων tables τα οποία δε θα μπορούσε να δημιουργήσει/αποθηκεύσει/προσπελάσει σε φυσιολογικούς χρόνους ένας υπολογιστής μόνος του.

Δημοσ.

Δηλαδή εγώ τί να κάνω για να προσπαθήσω να τον αποκρυπτογραφήσω? Έχεις να μου προτείνεις κάποια ιστοσελίδα με τέτοια "λίστα"?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...