Προς το περιεχόμενο

Στησιμο δικτυου στο σπιτι

sylar_killer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας!

Εχω παρει ενα καινουριο υπολογιστη.και επειδη εως τωρα χρησιμοποιουσα το modem της συνδεσης που εχω απευθειας στο λαπτοπ.

Θα ηθελα να μου πειτε καποιον τροπο να συνδεσω τους 2 υπολογιστες χωρις την χρηση καποιου router με καποιο switch ή κατι.

Αν εχετε να προτεινετε καποια απο αυτα δωστε μου καποιο λινκ και οδηγιες.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ναι δεν εδωσα και πολλες πληροφοριες.

Εχω 1 usb modem ,το κλασσικο που δινει η conn-x,και οπως ειπα θελω να εχω και τους 2 υπολογιστες συνδεδεμενουσ.

Δημοσ.
Ναι δεν εδωσα και πολλες πληροφοριες.

Εχω 1 usb modem ,το κλασσικο που δινει η conn-x,και οπως ειπα θελω να εχω και τους 2 υπολογιστες συνδεδεμενουσ.

Μπορείς να συνδέσεις το desktop pc στο usb modem και απο εκει με καλώδιο ethernet να συνδέσεις το laptop (αν θες να ξοδέψεις και λίγο μπορείς να βάλεις ενα stick wireless στο desktop για να αποφύγεις τα καλώδια) και να μοιράζεσαι τη σύνδεση

Δημοσ.

Ναι καλα τα λες αλλά τα usb μοντεμ που δινει ο οτε δεν ειναι wifi οποτε ειναι ακυρο να αγοράσει wifi καρτα δικτυου.Απο που θα παίρνει ίντερνετ εφοσον το μοντεμ/royter δεν εχει wifi?Προϋποθέτει αγορα wifi Access Point που θα συνδεθεί πάνω στο router με ethernet.Οπότε στη περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο να αγοράσει απευθείας ένα wifi modem/router

Δημοσ.
Ναι καλα τα λες αλλά τα usb μοντεμ που δινει ο οτε δεν ειναι wifi οποτε ειναι ακυρο να αγοράσει wifi καρτα δικτυου.Απο που θα παίρνει ίντερνετ εφοσον το μοντεμ/royter δεν εχει wifi?Προϋποθέτει αγορα wifi Access Point που θα συνδεθεί πάνω στο router με ethernet.Οπότε στη περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο να αγοράσει απευθείας ένα wifi modem/router

Δεν είπα ακριβώς αυτό.Ειπα να συνδέσει το desktop pc στο usb modem και απο εκει με καλώδιο ethernet να δώσει ίντερνετ το laptop απλά τρέχοντας στο laptop το wizard εγκατάστασης δικτύου των windows. Απο εκει και μετά θέλοντας να αποφύγεις τη χρήση καλωδίου βάζεις ενα usb wireless στο desktop συνδέετε με wifi με το laptop.

Απλό και φτηνό

Δημοσ.

H λύση που προτείνεις προϋποθέτει να είναι πάντα ανοιχτός ο desktop ετσι ώστε να δίνει ιντερνετ στον άλλο υπολογιστή.Συν τοις άλλοις πρέπει να κάνει και μια σύνδεσή adhoc μεταξυ τους.Δεν νομιζεις οτι ειναι προτιμότερο να παρει ενα μοντεμ/ρουτερ με wifi;Ο σταθερος θα συνδεθει με ethernet και ο φορητος ασυρματα.Επιπλεον θα έχουν και τοπικο δικτυο για μεταφορά αρχειων.

Δημοσ.
H λύση που προτείνεις προϋποθέτει να είναι πάντα ανοιχτός ο desktop ετσι ώστε να δίνει ιντερνετ στον άλλο υπολογιστή.Συν τοις άλλοις πρέπει να κάνει και μια σύνδεσή adhoc μεταξυ τους.Δεν νομιζεις οτι ειναι προτιμότερο να παρει ενα μοντεμ/ρουτερ με wifi;Ο σταθερος θα συνδεθει με ethernet και ο φορητος ασυρματα.Επιπλεον θα έχουν και τοπικο δικτυο για μεταφορά αρχειων.

Πιστεύω πως αυτή είναι η πιο συμφέρουσα λύση! Αγοράζει αργότερα και μια ασύρματη κάρτα δικτύου για το desktop σε περίπτωση που θέλει να μειώσει και άλλο τα καλώδια

Δημοσ.

ένα ασύρματο modem/router με onboard switch αν το laptop σου έχει wifi και καθάρισες

το βάζεις δίπλα στο σταθερό με ethernet και παίζεις wifi πάνω του με το laptop easy as can be

με αυτό θα κάνεις μια χαρά δουλίτσα αν έχεις pstn γραμμή

Δημοσ.
ένα ασύρματο modem/router με onboard switch αν το laptop σου έχει wifi και καθάρισες

το βάζεις δίπλα στο σταθερό με ethernet και παίζεις wifi πάνω του με το laptop easy as can be

με αυτό θα κάνεις μια χαρά δουλίτσα αν έχεις pstn γραμμή

Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας!

Εχω παρει ενα καινουριο υπολογιστη.και επειδη εως τωρα χρησιμοποιουσα το modem της συνδεσης που εχω απευθειας στο λαπτοπ.

Θα ηθελα να μου πειτε καποιον τροπο να συνδεσω τους 2 υπολογιστες χωρις την χρηση καποιου router με καποιο switch ή κατι.

Νομίζω είμαστε εκτός θέματος οσον αφορα το τι ζήτησε ο sylar_killer. Δεν αναφέρθηκα στη δική μου υλοποίηση δικτύου :lol:

Δημοσ.

Αυτό που ζητάει ο topic starter χωρίς να αγοράσει κάτι extra δεν γίνεται.

Η μόνη θεωρητική λύση είναι να συνδέσει το desktop με usb και το laptop με την ethernet που περισσεύει, (ή και το αντίθετο), αλλά δεν μπορούν να δουλέψουν συγχρόνως.

H άλλη λύση είναι να δώσεις στο Pc σύνδεση μέσω usb, και να συνδέσεις το laptop με το Pc μέσω ethernet, ώστε να παίρνει δίκτυο το laptop από το Pc.

Αλλά αυτό έχει το μειονέκτημα πως το Pc πρέπει να είναι σε λειτουργία για να μπορεί να δει δίκτυο το laptop.

H μόνη σοβαρή λύση, είναι κάτι τέτοιο.

ποιος μίλησε για την δική σου περίπτωση ?

Έχεις καταργήσει τον ύπνο εσύ? :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...