soturin Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 αν απαιτει καποιο ιδιαιτερο λεξιλογιο τοτε ας εκπαιδευσουν τους υπαλληλους σε αυτο το λεξιλογιο. να στο πω κι αλλιως πολλοι εχουν προφ αλλα ελαχιστοι απ αυτους ξερουν πως λεμε τροχιακο και μιγαδικη συναρτηση και μερικη παραγωγος οποτε δεν μου λεει τπτ απολυτως γτ για τον τομεα που θελω εγω τα αγγλικα δεν με βοηθαει το προφ γι' αυτό λέω γενικά δουλειά, όπως δημόσιος υπάλληλος. Ούτε φυσικός χρειάζεσαι να είσαι αλλά ένα απολυτήριο λυκείου το θες . Λυκείου, (prof) που ξέρεις 5 πράματα, όχι δημοτικού (lower) να λες δυο κουβέντες να συνεννοείσαι (btw, please μην καταλάβει κάποιος ότι λέω στο δημοτικό πέρνουμε lower, αναλογία είναι)
evabb Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 γι' αυτό λέω γενικά δουλειά, όπως δημόσιος υπάλληλος. Ούτε φυσικός χρειάζεσαι να είσαι αλλά ένα απολυτήριο λυκείου το θες . Λυκείου, (prof) που ξέρεις 5 πράματα, όχι δημοτικού (lower) να λες δυο κουβέντες να συνεννοείσαι (btw, please μην καταλάβει κάποιος ότι λέω στο δημοτικό πέρνουμε lower, αναλογία είναι) σορρυ ρε σοτουριν αλλα αμα πρεπει να βγαλεις πτυχιο καθηγητη για να μαθεις να κανεις προσθεση κι αφαιρεση δλδ στην περιπτωση μας να μαθεις να μιλας σωστα αγγλικα ε τοτε εχει μαλλον προβλημα η ελληνικη νοοτροπια ως προς την εκπαιδευση. οταν εχεις το lower υποτιθεται πρεπει να μπορεις να ανταποκριθεις σε μια κουβεντα χωρις να γινεις ρομπα και χωρις να εχει προβλημα να σε καταλαβει ο αλλος.
soturin Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 να σου πω την αλήθεια, θα επιφυλαχθώ και θα πω πως έχεις δίκιο, καθώς τα δυο πτυχία τα πήρα καπάκι, και δεν έχω πολλές αναμνήσεις του τι εστί επίπεδο lower, ώστε να κρίνω κατά πόσο δεν καλύπτει απλά δεν το θεωρώ και κατόρθωμα το profficiency για να το παζαρεύει κανείς τόσο. Με κριτήριο πόσο μιλιούναι τα αγγλικά στην ελλάδα
evabb Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 να σου πω την αλήθεια, θα επιφυλαχθώ και θα πω πως έχεις δίκιο, καθώς τα δυο πτυχία τα πήρα καπάκι, και δεν έχω πολλές αναμνήσεις του τι εστί επίπεδο lower, ώστε να κρίνω κατά πόσο δεν καλύπτει απλά δεν το θεωρώ και κατόρθωμα το profficiency για να το παζαρεύει κανείς τόσο. Με κριτήριο πόσο μιλιούναι τα αγγλικά στην ελλάδα μιλιουντα τοοοοοσο πολυ που αμα ρωτησει ενας τουριστας που ειναι το μετρο του κανουμε νοηματα αντι να μιλησουμε. μα τι χωρα ειναι αυτη οπου ολοι εχουν πτυχιο και κανεις δεν μπορει να σταυρωσει λεξη
katerina_a_86 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Πάντως τομάς αν εγώ έχω γραφείο μηχανικών και θέλω γραφείο υπαλλήλων θα ζητήσω μηχανικούς μόνο από το ΕΜΠ. Για σε παρακαλώ τώρα. Μάλλον είσαι άσχετος και δεν ξέρεις. Οι καλύτεροι μηχανικοί στην Ελλάδα βγαίνουν από το Α.Π.Θ. Η σχολή είναι πολύ πιο δύσκολη από το Ε.Μ.Π. το οποίο έχει μόνο το όνομα πλέον.
Typhoon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 μιλιουντα τοοοοοσο πολυ που αμα ρωτησει ενας τουριστας που ειναι το μετρο του κανουμε νοηματα αντι να μιλησουμε. μα τι χωρα ειναι αυτη οπου ολοι εχουν πτυχιο και κανεις δεν μπορει να σταυρωσει λεξη Εντάξει, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, οι νεότεροι μπορούν να μιλήσουν κάπως. Πάντως διαφωνώ κάθετα με κάποιον πριν που είπε ότι το Lower δείχνει ότι μιλάς καλά Αγγλικά. Εγώ όσοι ξέρω που έχουν Lower δεν μπορούν να κάνουν συζήτηση στα Αγγλικά (δεν εννοώ του στύλ: Πόσο κάνει? Πως πάω στο Χ μέρος, κλπ, κλπ). Εδώ άτομα με Proficiency δεν μπορούν βασικά να συζητήσουν σε επίπεδο σχεδόν native speaker (που υποτίθεται ότι είναι και ο σκοπός του proficiency).
The_Judas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Εντάξει, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, οι νεότεροι μπορούν να μιλήσουν κάπως. Πάντως διαφωνώ κάθετα με κάποιον πριν που είπε ότι το Lower δείχνει ότι μιλάς καλά Αγγλικά. Εγώ όσοι ξέρω που έχουν Lower δεν μπορούν να κάνουν συζήτηση στα Αγγλικά (δεν εννοώ του στύλ: Πόσο κάνει? Πως πάω στο Χ μέρος, κλπ, κλπ). Εδώ άτομα με Proficiency δεν μπορούν βασικά να συζητήσουν σε επίπεδο σχεδόν native speaker (που υποτίθεται ότι είναι και ο σκοπός του proficiency). Καλά αγγλικά μιλάει κάποιος που έχει εξασκήσει την γλώσσα ή που έχει κρατήσει κάποια επαφή. Αν κάποιος έχει lower ή και proficiency απο το '85 και ενδιάμεσα έχει ξεκόψει τελείως την επαφή με την αγγλική γλώσσα, λογικό είναι να μιλάει άθλια αγγλικά. Εγώ προσωπικά έχω το lower αλλά ασχολούμαι συνεχώς, ψάχνω στο λεξικό άγνωστες λέξεις, βλέπω αγγλόφωνες ταινίες χωρίς υπότιτλους και μαθαίνω συνέχεια κάτι καινούργιο. Το ιδανικό βέβαια είναι να μείνει κάποιος στην Αγγλία και να μάθει μιλώντας με τους ντόπιους. Αν και πάλι πολλοί Ελληνες φοιτητές εκεί πέρα είναι κλικαδόροι και δεν έχουν επαφή με τους Αγγλους... και μιλώντας μόνο με Ινδούς-Κινέζους κλπ πιο πολύ ξεχνάς τα αγγλικά παρά τα βελτιώνεις
afentiko7 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Για σε παρακαλώ τώρα. Μάλλον είσαι άσχετος και δεν ξέρεις. Οι καλύτεροι μηχανικοί στην Ελλάδα βγαίνουν από το Α.Π.Θ.Η σχολή είναι πολύ πιο δύσκολη από το Ε.Μ.Π. το οποίο έχει μόνο το όνομα πλέον. Καλά καλά τράβα σε τπτ rankings. Τώρα και οι αλβανοί ενήλικες μιλάνε άπταιστα ελληνικά. Τα γράφουν όμως? Τα παιδιά όμως και τα γράφουν και τα μιλάνε @toufas αυτός που καταφέρνει το πιο δυσκολο είναι και ο καλύτερος
soturin Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 κι άλλη διευκρίνηση, όταν είπα ότι συμφωνώ με αφεντικό, εννοούσα στο ότι το αγγλικό πτυχίο είναι καλύτερο για τα αγγλικά, όχι λοιπά rankings και θεωρίες
katerina_a_86 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Καλά καλά τράβα σε τπτ rankings. Έχεις link με rankings???
DarkOrion Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Η σχολή είναι πολύ πιο δύσκολη από το Ε.Μ.Π. το οποίο έχει μόνο το όνομα πλέον. wtf???? Καλά, μας δουλεύεις??? Δηλαδή θεωρείς το ΕΜΠ χειρότερο από το ΑΠΘ?? Δεν λέω ότι το ΑΠΘ είναι κακό, και δεν ξέρω ποιές σχολές συγκρίνεις (μπορεί κάποιες μεμονωμένες σχολές να είναι όντως καλυτερες), αλλά το να λες ότι στο ΕΜΠ έχει μείνει μόνο το όνομα, είναι πολύ τραβηγμένο. Δεν θέλω να αρχίσω flame, και είναι και off-topic, αλλά το λέω ως φοιτητής που τελειώνω φέτος. Το μόνο πρόβλημα είναι οι καταλήψεις και η γενική ανοργανωσιά, που προφανώς συμβαίνει σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια. Όσο για τα αγγλικά, δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με το χαρτί που λέτε, εγώ τα πέρασα και τα 2 prof αρκετό καιρό πριν. Η αλήθεια είναι ότι τα αγγλικά ξεχνιούνται, αλλά καμία σχέση με αυτό που λέει η evabb. Δηλαδή η λέξη της παραγώγου και του τροχιακού είναι αυτή που διαχωρίζει κάποιον που ξέρει από κάποιον που δεν ξέρει αγγλικά? Αυτό είναι ορολογία και η ορολογία μαθαίνεται. Εσύ δηλαδή πριν μάθεις τι είναι το τροχιακό (υποθέτω εννοείς την δομή του ηλεκτρονιακού νέφους γύρω από τα νουκλεόνια) ήξερες τι ήταν άμα το άκουγες? Το θέμα είναι να μπορείς να συννενοηθείς, προκειμένου να κάνεις την δουλειά σου., Όλα τα άλλα μαθαίνονται, είτε με διάβασμα, είτε με τον καιρό...
afentiko7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Όσο για τα αγγλικά, δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με το χαρτί που λέτε, εγώ τα πέρασα και τα 2 prof αρκετό καιρό πριν. Η αλήθεια είναι ότι τα αγγλικά ξεχνιούνται, αλλά καμία σχέση με αυτό που λέει η evabb. Δηλαδή η λέξη της παραγώγου και του τροχιακού είναι αυτή που διαχωρίζει κάποιον που ξέρει από κάποιον που δεν ξέρει αγγλικά? Αυτό είναι ορολογία και η ορολογία μαθαίνεται. Εσύ δηλαδή πριν μάθεις τι είναι το τροχιακό (υποθέτω εννοείς την δομή του ηλεκτρονιακού νέφους γύρω από τα νουκλεόνια) ήξερες τι ήταν άμα το άκουγες? Το θέμα είναι να μπορείς να συννενοηθείς, προκειμένου να κάνεις την δουλειά σου., Όλα τα άλλα μαθαίνονται, είτε με διάβασμα, είτε με τον καιρό... Eγώ που δεν ξέρω καν τι είναι αυτό το νέφος πειράζει? Και για στηρίξω το επιχείρημα μου σήμερα μου ρθαν τα αποτελέσματα του ielts. 8 σε listening, 8.5 σε reading, 6.5 σε writing, speaking. Αυτά δε σημαίνουν ότι έχω καλύτερο αυτί, ούτε ότι πιάνω βαθύτερα νοήματα σε κείμενα. Σημαίνει ότι έχω εξασκηθεί στο να ακούω (ταινίες, σειρές) και να διαβάζω (reviews, βιβλία κτλ). Η έκθεση είναι τελείως υποκειμενική και πάμε στο speaking με ερωτήσεις τύπου που μένεις, και αν σ αρέσει ο καφές ή η σοκολάτα. Ε ρε παιδί μου κόμπιαζα. Γιατί την αγγλική ομιλία δεν την εξασκώ καθόλου. Αρα σημασία έχει σε ποιον τομέα της γλώσσας θα εξασκηθείς Και για να δείτε για τι κωλογλώσσα μιλάμε δείτε το ποστ του hellaslover στο τοπικ για αμερική πως μια λέξη μπορεί να έχει 4 σημασίες. Αυτή η γλώσσα δε μου φαίνεται εμένα φυσιολογική. Η οι αμερικάνοι είναι ηλίθιοι. Γιατί παιδί 3ης λυκείου να μην μπορεί να καταλάβει τη σημασία μιας λέξης μέσα στο κείμενο ε δεν μου φαίνεται και πολύ σόι
tomasss Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 wtf???? Καλά, μας δουλεύεις??? Δηλαδή θεωρείς το ΕΜΠ χειρότερο από το ΑΠΘ?? Εγώ με την σύγκριση Πανεπιστημίων διαφωνώ εντελώς.
jimarass Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ναι και καλά οι φοιτητές της πιο δύσκολης σχολής την έχουν μεγαλύτερη. Δεν αναρωτήθηκε κανείς όμως τι την κάνει "δύσκολη" μια σχολή. Το μπουρδελοπρόγραμμά της? Το επίπεδο? Το επίπεδο των φοιτητών? Οι καθηγητές? Η κακογραμένη βιβλιογραφία?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.