Προς το περιεχόμενο

Photoshop απορία

--- .. .-- -. -

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

η ερώτησή μου έχει να κάνει με μία εικόνα που θέλω να επεξεργαστώ για μία εργασία μου. Το πρόβλημα είναι ότι η εικόνα έχει λευκό κενό γύρω της και εγώ θέλω να την κάνω να φαίνεται μόνο η καθαρή εικόνα, αλλά να σημειώσω ότι δεν είναι τετραγωνισμένη για να την κάνω απλά crop. Ψάχνω λοιπόν κάποιο τρόπο για να την κάνω να μη φαίνεται το λευκό γύρω της.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.!

Thnx!:-D

Δημοσ.

Θα επιλέξεις το εργαλείο Magic Wand και θα βάλεις στο tolerance 0 (με την προϋπόθεση το λευκό που θες να διαγράψεις να είναι ομοιόμορφο. Να έχεις επιλεγμένη και την επιλογή contiguous για να μην πιάνει και μέρη από την εικόνα. Διαγράφεις το background πατώντας delete και σώζεις την εικόνα ως .png transparent.

Δημοσ.
Θα επιλέξεις το εργαλείο Magic Wand και θα βάλεις στο tolerance 0 (με την προϋπόθεση το λευκό που θες να διαγράψεις να είναι ομοιόμορφο. Να έχεις επιλεγμένη και την επιλογή contiguous για να μην πιάνει και μέρη από την εικόνα. Διαγράφεις το background πατώντας delete και σώζεις την εικόνα ως .png transparent.

Γιατί αυτό; Τι ενοχλει να την σώσει σε .jpg (π.χ.);

Δημοσ.

Καταρχήν παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το πρόβλημά μου παραμένει παρ' όλο που την έκανα transparent και όταν τη βάζω στον word για να της βάλω κάποιο απ τα γνωστά του εφέ, το λευκό πλαίσιο γύρω της παραμένει και το εφέ μπαίνει και στο λευκό που φυσιολογικά δεν φαίνεται στην εικόνα...:rolleyes:

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις αλλά σε transparent δε μπόρεσα να βάλω κάποιο εφέ μέσω του word που τσεκάρισα μόλις τώρα :/

Έκανες ό,τι ακριβώς είπε ο Land_Of_Banania ε;

Δημοσ.
Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις αλλά σε transparent δε μπόρεσα να βάλω κάποιο εφέ μέσω του word που τσεκάρισα μόλις τώρα :/

Έκανες ό,τι ακριβώς είπε ο Land_Of_Banania ε;

Ακριβώς.

Η εικόνα φυσιολογικά φαίνεται transparent και δεν έχει background, αλλά στο word το πλαίσιο με το λευκό γύρω της αναγνωρίζεται κανονικά και το εφέ μπαίνει και στο λευκό χώρο που δεν φαίνεται κανονικά στην εικόνα.

Δημοσ.

Νομίζω κατάλαβα τι θες να κάνεις αλλά δε νομίζω πως γίνεται από το word. To word είτε διάφανη είτε μη, θα αναγνωρίζει σαν εικόνα ότι περικλείει το πλαίσιο της πχ.800χ600. Δοκίμασα με το avatar του antonI και έτσι έκανε τουλάχιστον. Από την άλλη δε βλέπω κάποιο λόγο να θες να βάλεις κάποιο εφέ στην εικόνα μέσα από το word. Ετοίμασε την στο photoshop όπως τη θέλεις και απλά πέρασέ την έτοιμη στο word.

Δημοσ.
Τι εφέ έχει το word? Πες μου που τα βρίσκεις να σου πω που είναι στο photoshop :P

:confused::confused::confused:

Αν κατάλαβα καλά τί εννοείς, τα βρίσκω στην καρτέλα Format στην επιλογή Picture Effects

Δημοσ.

Μάλλον έχεις πιο καινούριο word. Εγώ έχω το 2003. Τα μόνα εφέ που βρίσκω είναι κάτι "εφέ γεμίσματος" (@@%@ τα ελληνικά μου) που έχει να βάλεις είτε gradient είτε κάτι χαζά textures, πχ γρασίδια κλπ. Οπότε πάμε αλλιώς, τι θες να κάνεις στην εικόνα ακριβώς?

Το photoshop γενικά έχει πολλά έτοιμα φίλτρα αν δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο ή αν σε ικανοποιούν αυτά που διαθέτει(μενού filter--> filter gallery) ή από την άλλη μπορείς πάντα να κάνεις αυτό που θες μόνος σου πειράζοντας ρυθμίσεις εικόνας κλπ.

Δημοσ.

Όντως, εγώ έχω το 2007 (προεγκατεστημένα βλέπεις με το pc)...:mad:

Τώρα πώς εξηγείτε αυτό που έχω δει...οκ, θα προσπαθήσω.

Φαντάσου έχει ένα λεπτό περίγραμμα γύρω της η καθαρή εικόνα (μιλάω πάντα χωρίς το λευκό που αφαίρεσα) και θέλω αυτό να φαίνεται κάπως πιο υπερυψωμένο από την υπόλοιπη εικόνα, δηλαδή σαν να ειναι ένα πιχάκι γύρω απ' την εικόνα ή κάτι τέτοι τέσπα.:-)

Από το μενού filter δεν βρήκα κάτι αλλά δεν ξέρω να πειράζω την επιλογές της εικόνας όπως λες...

κάτι σαν αυτό πχ...

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://bp0.blogger.com/_UOC3TT81i8k/RX7l4IGEkHI/AAAAAAAABD4/Ko54m4wNlZs/s320/convex%2Bmirrors%2Bfrom%2Brestoration%2Bhardware.jpg&imgrefurl=http://lovemyearth.blogspot.com/2006_11_01_archive.html&usg=__flo6OSDn6eCWBsB6LfNTzQ4x84Y=&h=312&w=320&sz=21&hl=en&start=27&sig2=kLcFTy_znz6XoQWMnr5VOQ&um=1&tbnid=GFhBhJiSG1jbFM:&tbnh=115&tbnw=118&ei=yZBPSbLKCJuAwgGc2OzLDA&prev=/images%3Fq%3Dconvex%2Bword%2Beffect%26start%3D18%26ndsp%3D18%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN εννοώ την εικόνα πάνω αριστερά

Δημοσ.

Δηλαδή σαν να ρίχνει μια σκιά γύρω από το αντικείμενο ε? Θα επιλέξεις το layer της εικόνας-αντικειμένου που θέλεις (αν θέλεις ένα συγκεκριμένο τμήμα της εικόνας τότε θα πρέπει να το επιλέξεις και να το κάνεις copy paste σε ένα καινούριο Layer). Κάνεις δεξί κλίκ στο layer, blending options και κλικάρεις το drop shadow αριστερά. Δεξιά έχεις ρυθμίσεις για την κατεύθυνση της σκιάς, το πόσο έντονη θα είναι κλπ κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...