Προς το περιεχόμενο

Αλυσίδες

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να κανω μια αλλη ερωτησουλα;

εχω λάστοιχα 175χ70 R13 αλλα στον πινακα με τα ελαστοιχα αναφερει 175χ13 κανει ή δεν κανει για εμενα ;

Δημοσ.

Χμ, εκανα ενα search και οι περισσοτεροι κατασκευαστες αναφερουν τα χαρακτηριστικα των αλυσιδων οπως και αυτα των ελαστικων.

Τι σημαίνουν οι αριθμοί:

Το P σημαίνει Passenger Vehicle.

Ο πρώτος αριθμός είναι το πλάτος ελαστικού σε χιλιοστά.

Ο δεύτερος αριθμός ο λόγος του ύψους του προφίλ προς το πλάτος ελαστικού επί τοις εκατό.

(παράδειγμα 185 X 70% = 129,5mm)

Το R σημαίνει Radial

Ο τρίτος αριθμός είναι η διάμετρος της ζάντας σε ίντσες.

Δημοσ.
Δεν ξέρω και πολλά από λαστιχα αλλά νομίζω οτι το 70 δείχνει το πάχος του ελαστικού άρα θα πρέπει να ταιριάξει και εκεί η αλυσίδα.

Τωρα αν κανει ή οχι ας σου πει καποιος που ξερει :-)

ενω σε διαστασεις οπως 175/70χ14 εχει και το "/70" σε αλλες οπως 175χ13 ή 640χ13 ή 165χ14 δεν εχει την καθετο...

Δημοσ.

αν εχεις ζαντα κ δεν θες γρατσουνιες βαζεις κουβερτες ή απο καουτσουκ...

εχει 2 βιντεακια με τοποθετησεις διαφορων τυπων αλυσιδωνhttp://www.choice4.tv/site/site/index.php#

Δημοσ.

Το θέμα με τις αλυσίδες και την ύπαρξη στο αυτοκίνητο , είναι οτι γλυτώνουν την ταλαιπωρία οι άλλοι οδηγοί. Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά ΑΝ κολλήσει ένας ο οποίος βαριόταν να προμηθευτεί αλυσίδες θα μπλοκάρει τον δρόμο , θα δημιουργήσει μποτιλιάρισμα και γενικά αυτό σε περιοχή με χιονόπτωση ή πάγο έχει δυσμενείς αλυσιδωτές συνέπειες.

Το έχω δει να συμβαίνει άπειρες φορές, καθότι τους χειμώνες κυκλοφορώ έντονα σε τέτοιες περιοχές (για αυτό εγώ έχω ΚΑΙ χιονολάστιχα). Αλλος να πέφτει σε χαντάκια , άλλο να καταβαίνει εν κινήσει από το αμάξι για να το σταματήσει από την γλύστρα στον πάγο , άλλος να σταματά στην μέση του δρόμου για να βάλει τις αλυσίδες του και να ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ πως να τις βάλει ή να έχει πάρει λάθος νούμερο. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται τεράστιες ουρές , όπου εκχιονιστικά ή άλλα οχήματα υπερησιών να μην μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.

Επισης το πιο τραγικό από όλα είναι οι περίφημοι τζιπάδες , οι οποίοι νομίζουν οτι επειδή έχουν 4χ4 ξέρουν και να τα οδηγούν σε χιονισμένους δρόμους ή ακόμα χειρότερα νομίζουν οτι δεν έχουν πρόβλημα στον πάγο. Ειδικά αυτό το φαινόμενο είναι τραγικό , να βλέπεις forester , jeep και τετρακίνητα οχηματα άνων των 50,000 ευρώ μέσα στα χαντάκια σε κατωφέρειες γιατί ντρεπόντουσαν να βάλουν αλυσίδες. ... :-(

Δημοσ.
Επισης το πιο τραγικό από όλα είναι οι περίφημοι τζιπάδες , οι οποίοι νομίζουν οτι επειδή έχουν 4χ4 ξέρουν και να τα οδηγούν σε χιονισμένους δρόμους ή ακόμα χειρότερα νομίζουν οτι δεν έχουν πρόβλημα στον πάγο. Ειδικά αυτό το φαινόμενο είναι τραγικό , να βλέπεις forester , jeep και τετρακίνητα οχηματα άνων των 50,000 ευρώ μέσα στα χαντάκια σε κατωφέρειες γιατί ντρεπόντουσαν να βάλουν αλυσίδες. ... :-(

Xεχε, πριν 2 μερες βαλαμε ενα 4χ4 στον δρόμο γιατι ειχε φυγει επειδη φορουσε καλοκαιρινα λάστιχα. Εφαγε και το δουλεμα του και ησυχασε.:devil:

Τα χιονολαστιχα δεν μασανε τιποτα σε ανηφόρα με χιονι απο κατω και δεν καταλαβαινουν Χριστό αλλά φθείρονται εύκολα και δεν εχουν καλη επαφή με την ασφαλτο. Παντως όποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα και βαλει χιονολαστιχα δεν θα χρειαστει ποτε του αλυσιδες.

Δημοσ.

Ναι , μια τετράδα από χιονολάστιχα για αυτούς που μένουν σε ορεινές περιοχές ή πηγαίνουν συχνά σε αυτές είναι must και δεν στοιχίζει τόσο πολύ (το καλοκαίρι τα αλλάζεις). Γλυτώνεις πολλά , αλλά πρέπει να έχεις και αλυσίδες στο αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο, ειδικά για τις κατωφέρειες με πάγο. Γενικά ο καιρός είναι απρόβλεπτος , δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις. Για αυτό αλυσίδες στο πορτπαγκαζ οπωσδήποτε για ότι αυτοκίνητο και αν μιλάμε.

Δημοσ.

Κάπου πήρε το μάτι μου , δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς είναι σαν δαγκάνες που περιβάλουν την ρόδα. Αντι για αλυσίδες. Ξέρει κανείς κάτι ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...