Olga_m Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω να μειώσω το μεγεθος ενός μεγάλου αριθμού φωτογραφιών και δεν θέλω να σκεφτω οτι πρεπει να το κανω σε καθεμια χωριστα... Γνωρίζετε αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να αλλαζει το μεγεθος πολλων εικονων ταυτοχρονα? Με σώζετε!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δεν εχω ψαξει καθολου το συγκεκριμενο θεμα αλλα: Google-> Mass Image Resize -> http://www.google.gr/search?hl=el&q=mass+image+resize&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=&aq=f&oq= Και συντομα οδηγουμαστε εδω: http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/ImageResizerPowertoySetup.exe Ειναι powertoy της ιδια της Microsoft, μηπως σου κανει?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 (καλα το Irfan View εχει απιστευτα περισσοτερες δυνατοτητες δε το συζητω) Αλλα δε το ηξερα οτι κανει ΚΑΙ αυτο
Land_Of_Banania Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Αν έχεις το photoshop και δεν καταφέρεις να βρεις πιο εύκολο τρόπο (δεν ξέρω τι σου πρότειναν τα ο georgeman και o alex2005- βαριέμαι να τα κοιτάξω τώρα ) μπορείς να τις ανοίξεις όλες μαζί (ή είκοσι είκοσι ας πούμε) και να κάνεις ένα action με τις κινήσεις που κάνεις για να μικρύνεις την πρώτη. Έπειτα πατώντας το κουμπί που έχεις αντιστοιχίσει στο action κάνεις και τις υπόλοιπες αυτόματα. Πχ θα χρειαστεί να πατάς το f3 για κάθε μία. Προσοχή να βάλεις μέσα στο action και το save και το close της πρώτης εικόνας για να μη χρειάζεται να κάνεις τίποτα πέρα από το να πατάς το f3. Αν θες να κρατήσεις και τις αρχικές τότε κάνε ένα copy όλο το φάκελο πριν αρχίσεις τα actions. Στο λέω αυτό για να μη χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά save as, και να πληκτρολογείς για κάθε μία κάποιο όνομα, να κάνει αυτόματα απλό save.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Σορρυ αλλα για καποιον που δεν εχει ασχοληθει (σαν εμενα που χου), αυτα που ειπες για F3 κτλ φαινονται καπως... ετσι!
Land_Of_Banania Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Χαχα, έπρεπε να βάλεις απευθείας την εικόνα . Πάντως αν χρησιμοποιείς photoshop δοκίμασε οπωσδήποτε τα actions. Κι εγώ δεν είχα ασχοληθεί μέχρι που μου είπε μια φίλη πως διάβασε ότι υπάρχουν και γλίτωσα άπειρο χρόνο για διάφορες εργασίες της σχολής μετέπειτα. Για να μην ακούγομαι ξερόλας, η λογική είναι εξής: Πατάς New Action, δηλώνεις με ποιο πλήκτρο θέλεις να κάνεις το action και αυτόματα αρχίζει να κάνει record τι κινήσεις κάνεις. Μόλις πατήσεις stop recording, από εκεί και πέρα πατώντας το πλήκτρο που είχες δηλώσει(εδώ πάει το παράδειγμα του f3) κάνει όλη την ακολουθία κινήσεων που έκανες προηγουμένως.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 (fixed η πικ) Μπααααααααχχχ! Εγω εβαλα το 2004 το Photoshop 5, και οπως το βαλα το ξαναβγαλα γιατι απο καθε μενου ξεπεταγαν 30 επιλογες και απο καθε επιλογη αλλες 30 υπο-επιλογες κτλ κτλ... Και σε 20 λεπτα ειχα κεφαλι τουρσι Start->Run->mspaint και ξερο ψωμι!
Olga_m Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Σορρυ αλλα για καποιον που δεν εχει ασχοληθει (σαν εμενα που χου), αυτα που ειπες για F3 κτλ φαινονται καπως... ετσι! http://michaelvazquez.com/hieroglyphics.jpg Συμφωνω!!! Ενδιαφεροντα αλλα οχι για τους κοινους θνητους, σαν εμας... Το κατεβασα αυτο που μου ειπες αλλα δεν φαινεται να κανει κατι δυστυχως! Πάντως αν κανω εγω κατι λαθος και τελικα δουλεψει, ειναι πολυ απλο και αποτελεσματικο! Μιας και ξαναμιλαμε, λυσε μου αλλη μια απορια: Πως γινεται να απαντας τοσο αμεσα? Ολη μερα με το forum ασχολεισαι?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Οχι αλλα τι καλυτερο θα μπορουσα να κανω στις 1 το βραδυ μιας κοινης καθημερινης? Να βλεπω σιριαλ στη τηλεοραση? ή να καιγομαι online? (το δοκιμαζω το Powertoy γιατι εδω που τα λεμε ενδιαφερομαι κι εγω για τη δυνατοτητα αυτη, και κανω edit). Edit λοιπον! Και βεβαια κανει δουλεια! Επιλεγεις οσες φωτος θες (μετα που θα το εγκαταστησεις), κανεις δεξι κλικ απανω τους και πατας Resize Pictures. Μετα σου ανοιγει ενα παραθυρο. Σε αυτο πατας Custom και βαζεις τι αναλυση θελεις να σου τις κανει. Μετα πατας το Advanced, και τικαρεις το πρωτο αν καποια απο τις εικονες που θες να μετασχηματισεις ενδεχεται να ειναι μικροτερη απο την επιλογη που εβαλες στο custom. Τικαρεις και το δευτερο αν θες να σου διαγραφουν οι original (ενω ΔΕ το τικαρεις αν θες να σου δημιουργησει τις τροποποιημενες εικονες και να κρατησεις και τις παλιες). Μετα κανεις κλικ στο οκ... και αυτο ηταν
gfilippas Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Τα πράγματα είνα πολύ απλά. Δεν υπάρχει πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που να μην μπορείς να κάνεις μαζική επεξεργασία τέτοιου είδους. Από τα πιο σύνθετα σαν το photoshop ή τα πιο απλά σαν το Irfan View και το ASDSee που έχουν οι περισσότεροι στον υπολογιστή τους απλά για να προβάλουν τις φωτος. Αν έχεις το ASDSee ή κάποιο παρόμοιο, επέλεξε όλες τις εικόνες που θες και ψάξε για το convert file format. Εκεί απο τις επιλογές που έχεις, κράτησε το format πχ jpg και μείωσε την ποιότητα ή αύξησε την συμπίεση (το ίδιο είναι). Κάνε πρώτα δοκιμή με μία εικόνα μέχρι να βρεις την ποιότητα που σε ικανοποιεί. Μετά κράτα τις ρυθμίσεις και κάνε το ίδιο με το σύνολο των εικόνων. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και στο photoshop αλλά θες 1-2 κλικ παραπάνω. Δεν χρειάζονται actions για κάτι τόσο απλό.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Γιατι να κανει αυτον τον κοπο οταν με το Powertoy (που ηδη εγκατεστησε) η μετατροπη απεχει μολις 3 κλιξ?! Ενα δεξι, ενα στο καστομ, κι ενα στο οκ...
gfilippas Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Γιατι να κανει αυτον τον κοπο οταν με το Powertoy (που ηδη εγκατεστησε) η μετατροπη απεχει μολις 3 κλιξ?!Ενα δεξι, ενα στο καστομ, κι ενα στο οκ... Αυτό είναι κόπος; Επιλέγεις τις εικόνες/convert file format/OK.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Με την προϋποθεση οτι εχει ηδη καποιο απ αυτα τα προγραμματα δεν ειναι. (αλλα ειναι αρκετα περισσοτερα κλικ απο το powertoy). Αν δεν εχει ομως... τοτε ειναι
Olga_m Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Οχι αλλα τι καλυτερο θα μπορουσα να κανω στις 1 το βραδυ μιας κοινης καθημερινης? Να βλεπω σιριαλ στη τηλεοραση? ή να καιγομαι online? (το δοκιμαζω το Powertoy γιατι εδω που τα λεμε ενδιαφερομαι κι εγω για τη δυνατοτητα αυτη, και κανω edit). Edit λοιπον! Και βεβαια κανει δουλεια! Επιλεγεις οσες φωτος θες (μετα που θα το εγκαταστησεις), κανεις δεξι κλικ απανω τους και πατας Resize Pictures. Μετα σου ανοιγει ενα παραθυρο. Σε αυτο πατας Custom και βαζεις τι αναλυση θελεις να σου τις κανει. Μετα πατας το Advanced, και τικαρεις το πρωτο αν καποια απο τις εικονες που θες να μετασχηματισεις ενδεχεται να ειναι μικροτερη απο την επιλογη που εβαλες στο custom. Τικαρεις και το δευτερο αν θες να σου διαγραφουν οι original (ενω ΔΕ το τικαρεις αν θες να σου δημιουργησει τις τροποποιημενες εικονες και να κρατησεις και τις παλιες). Μετα κανεις κλικ στο οκ... και αυτο ηταν Eγω πατησα το medium που ειναι η αναλυση που θελω αλλα δεν εκανε τιποτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.