Προς το περιεχόμενο

Αλλάζοντας/βάζοντας νέο superdrive σε ένα macbook

daniel's_saving_grace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν σας έχει χαλάσει το slim slot-loading superdrive.....

ή

Έχετε αγοράσει τη φθηνότερη έκδοση με το combo drive.....

ή

Έχετε παλιό μοντέλο που δε γράφει DVD διπλής στρώσης (και υποθέτοντας ότι θέλετε τέτοιο πράγμα!).....

....μπορείτε αρκετά φθηνά να βάλετε στο macbook σας ένα ολοκαίνουριο superdrive που γράφει DVD+/- R (DL) ακριβώς ίδιο με αυτά που χρησιμοποιεί η apple...

Χρειάζεται να ξοδέψετε περίπου 50-60 ευρώ στο ebay αναζητώντας το μοντέλο UJ-857 ή UJ-857-C. Θα το βρείτε σε διάφορες τιμές αλλά με ελάχιστο ψάξιμο μπορείτε να το βρείτε με λιγότερο από 60 ευρώ.

Μετά χρειάζεστε τις οδηγίες αντικατάστασης που υπάρχουν αναλυτικά εδώ:

http://eshop.macsales.com/tech_center/index.cfm?page=Video/macbook/intel13/intel13_optical_m.html

Και έπειτα από περίπου 40 λεπτά έχετε ένα καινούριο superdrive με ελάχιστο κόστος!!

Δημοσ.

Να προσθεσω οτι σε ιδια τιμη μπορειτε να βαλετε dvdrw dual layer slot in ποιοτικοτερο απο το φθηνιαρικο/ζημιαρικο που βαζει η apple, το οποιο παλι θα αναγνωριζεται κανονικα..

Μαλιστα μπορειτε να το βρειτε Ελλαδα καινουριο για 40-50 ευρω.

Pioneer slot in dvr-k06 . (αναγνωριζεται κανονικοτατα)

Λογικα κ το kd08 θα αναγνωριζεται κανονικα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Να προσθεσω οτι σε ιδια τιμη μπορειτε να βαλετε dvdrw dual layer slot in ποιοτικοτερο απο το φθηνιαρικο/ζημιαρικο που βαζει η apple, το οποιο παλι θα αναγνωριζεται κανονικα..

Μαλιστα μπορειτε να το βρειτε Ελλαδα καινουριο για 40-50 ευρω.

Pioneer slot in dvr-k06 . (αναγνωριζεται κανονικοτατα)

Λογικα κ το kd08 θα αναγνωριζεται κανονικα.

Καταρχάς το 2ο link που δίνεις δεν είναι προς slot-in drive και προφανώς δεν κάνει.

Οσον αφορά το πρώτο link, το όλο θέμα της σπανιότητας του superdrive για το macbook είναι ότι έχει ύψος 9.5mm και όχι 12mm όπως τα συνηθισμένα slot-in. Από αυτά που κατάφερα να βρω εγώ, το πρώτο που προτείνεις επίσης δεν κάνει διότι είναι των 12mm. Εχει χρησιμοποιηθεί πολύ σε Mac Mini, Powerbook, iBook (και ίσως Macbook Pro, δεν είμαι σίγουρος) που παίρνουν slot των 12mm αλλά όχι σε Macbook που παίρνει τα ultraslim των 9.5mm.

Αυτό βρήκα εγώ μετά από ψάξιμο σε πολλά site. Αν έχει κάποιο link για το αντίθετο, παρακαλώ δώστο.

Αν κάποιος θέλει κάτι καλύτερο από το Matsushita που πρότεινα, υπάρχει το GSA-S10N (νομίζω ότι είναι LG) που εγγυημένα είναι και αυτό 9.5 και δουλεύει στα macbook.

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 07 : 30 : 50-----

Ξενερωσα τωρα, νομιζα πως εβαζε καλα

Το πρόβλημα ήταν η έλλειψη επιλογών στα ultraslim των 9.5mm. Το drive που έβαλε η apple στο αυθεντικό Macbook ήταν το γρηγορότερο που κυκλοφορούσε. Η μάρκα επίσης ήταν Matsushita (πλέον, Panasonic) ένας αξιόπιστος κατασκευαστής που έχει επανειλημένα χρησιμποιήσει τα drives του.

Δημοσ.
Καταρχάς το 2ο link που δίνεις δεν είναι προς slot-in drive και προφανώς δεν κάνει.

Οσον αφορά το πρώτο link, το όλο θέμα της σπανιότητας του superdrive για το macbook είναι ότι έχει ύψος 9.5mm και όχι 12mm όπως τα συνηθισμένα slot-in. Από αυτά που κατάφερα να βρω εγώ, το πρώτο που προτείνεις επίσης δεν κάνει διότι είναι των 12mm. Εχει χρησιμοποιηθεί πολύ σε Mac Mini, Powerbook, iBook (και ίσως Macbook Pro, δεν είμαι σίγουρος) που παίρνουν slot των 12mm αλλά όχι σε Macbook που παίρνει τα ultraslim των 9.5mm.

Αυτό βρήκα εγώ μετά από ψάξιμο σε πολλά site. Αν έχει κάποιο link για το αντίθετο, παρακαλώ δώστο.

Εχεις απολυτο δικιο, μπερδευτηκα, κανει μονο για mac mini/iMac! (το ειχε αλλαξει γνωστος μου σε mac mini κ υπεθεσα οτι θα κανει κ σε macbook. I stand corrected!)

Το πρόβλημα ήταν η έλλειψη επιλογών στα ultraslim των 9.5mm. Το drive που έβαλε η apple στο αυθεντικό Macbook ήταν το γρηγορότερο που κυκλοφορούσε. Η μάρκα επίσης ήταν Matsushita (πλέον, Panasonic) ένας αξιόπιστος κατασκευαστής που έχει επανειλημένα χρησιμποιήσει τα drives του.

Τα Matsushita που βαζει η apple εχουν δυστυχως βγει απο τα πλεον προβληματικα κ μη ποιοτικα drives.

Δημοσ.
Τα Matsushita που βαζει η apple εχουν δυστυχως βγει απο τα πλεον προβληματικα κ μη ποιοτικα drives.

Η μόνη καλύτερη λύση που έχω βρει είναι η εξής:

HITACHI-LG DATA STORAGE GSA-S10N slot load 9.5mm DVD RW 8X ultraslim IDE laptop DVD BURNER.

Will fit Apple MacBook (Pro) 13.3 Inch 15.4 Inch and 17.1 Inch

Specifications

Interconnect: ATAPI 8X Speed DVD±R Writing

Burn Support: Yes (Apple Shipped/Supported)

Cache: 2048 KB

8X Speed DVD±R Writing

4X Speed DVD±RW Writing

4X Speed +R (DL) Dual layer Writing

2X speed -R(DL) Dual layer Writing

24X Speed CD-R Writing

24X Speed CD-R Writing

8X Speed DVD-ROM Reading

24X Speed CD-ROM Reading

Τιμή: Περίπου $70-$80 (ebay).

Δημοσ.
Η μόνη καλύτερη λύση που έχω βρει είναι η εξής:

HITACHI-LG DATA STORAGE GSA-S10N slot load 9.5mm DVD RW 8X ultraslim IDE laptop DVD BURNER....

Τιμή: Περίπου $70-$80 (ebay).

Ωραιος, καλη περιπτωση ειναι!

Δημοσ.

Η εγχείρηση εστέφθη με επιτυχία! Το macbook μου πια γράφει DVD διπλής στρώσης!!

Αν το επιχειρήσετε, ακολουθήστε ό,τι λέει το βίντεο μόνο... ήρεμα με τα πλαστικά του macbook! Δε θέλουν και πολύ...

Το παλιό Superdrive πωλείται by the way:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=294414

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...