Προς το περιεχόμενο

ερωτηση - excel - αυτοματη ταξινομηση δεδομενων

gourounii

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

θα ήθελα την βοήθειά σας, για ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο excel.

Έχω ένα excel αρκετά διαδραστικό. Δηλαδή, περνάς κάποια κριτήρια, περνάς και τα δεδομένα σου και σου εμφανίζει μόνο του τα διάφορα αποτελέσματα που θες, με χρώματα και διάφορες βλακείες για το μάτι.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω:

α) Έχοντας τις στήλες πχ α,β για να περνάς δεδομένα και τις στήλες γ,δ,ε,ζ για να σου κάνει τις διάφορες πράξεις και να σου εμφανίζει τις τιμές που θες με τα κριτήρια που έχεις επιλέξει, όταν επιλέξω μια από τις στήλες γ,δ,ε,ζ ώστε να τις ταξινομήσω πχ με αύξουσα σειρά, μου εμφανίζει το ίδιο αποτέλεσμα. Προσπάθησα να βάλω μια κρυφή στήλη πχ την η με εξισωση =ι1 αλλά και πάλι τα ίδια. (η στήλη πχ δ που θέλω να ταξινομήσω έχει σαν όρισμα είτε κάποια πράξη μεταξύ των δεδομένων των στηλών α,β είτε κάποια συνάρτηση που εξαρτάται από τα δεδομένα πχ =if(a3>=Sheet1.b1;"";c3)

β) Το δεύτερο και μεγαλύτερο πρόβλημα μου, είναι το εξής: φτάνοντας από 100 γραμμές δεδομένων, με διάφορες πράξεις και κριτήρια, σε μόλις 10 αποτελέσματα(που δεν είναι σταθερό αλλά ορίζεται σαν κριτήριο το πλήθος των αποτελεσμάτων) θέλω αυτά τα αποτελέσματα να τα κατατάσσονται αυτόματα σε αύξουσα σειρά από πάνω προς τα κάτω. Μεταξύ των τελικών αποτελεσμάτων υπάρχουν και κενά. Αν δηλαδή, έχουμε περάσει 100 γραμμές με δεδομένα ζητάμε 10, τότε στην στήλη πχ κ θα εμφανίζονται 90 κενά κελιά, μη ταξινομημένα αλλά ανακατεμένα με τα 10 κελιά που θα έχουν αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα είναι νούμερα και είναι αυτά που θέλω να ταξινομήσω. Σε πρώτη φάση, αν μπορούσατε να μου πείτε ένα τρόπο σε μία διπλανή στήλη να εξετάζει τα 10 αποτελέσματα και να μου εμφανίζει δίπλα από το μεγαλύτερο 1 και δίπλα από το μικρότερο (μικρότερο από τα 10) τον αριθμό 10, πιστεύω πως μπορώ να το φτιάξω να τα εμφανίζει μετά σε ένα νέο sheet μόνο αυτά τα 10 και ταξινομημένα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας και σας εύχομαι καλή πρωτοχρονιά με έναν καινούργιο χρόνο όλο υγεία, χαρά, ευτυχία και αγάπη.

Υ.Γ. Δεν γνωρίζω visual basic, μονο c++.

Δημοσ.

καλημερα

για το α θεμα δεν πρεπει να επιλεξεις την στηλη για σορτ αλλα το μονο την πρωτη τιμη της στηλης που θέλεις

4 78 82 410 325

1 21 22 110 25

2 15 17 85 0

3 14 17 85 0

Δημοσ.

οι στήλες μου είναι γραμμένες με την εξής μορφή:

α β γ δ ε ζ

1 ... ... =α1*β1 =if(d1>2;d1;"") =ε1

2 ... ... =α2*β2 =if(d2>2;d1;"") =ε2

3 ... ... =α3*β3 =if(d3>2;d1;"") =ε3

4 ... ... =α4*β4 =if(d4>2;d1;"") =ε4

το κύριο πρόβλημά μου είναι να ταξινομώ την στήλη ζ.

αυτό που θέλω είναι να γίνεται αυτόματα η ταξινόμησή της, είτε εκεί, είτε σε κάποιο άλλο σημείο. ξέρω πως με την ήδη υπάρχουσα δομή, δεν γίνεται, μιας και κάθε φορά θα εμφανίζει μετά το =, αυτό που είναι ακριβώς δίπλα, οπότε, θα ήθελα με κάποιο τρόπο, να κάνει έλεγχο των αποτελεσμάτων της στήλης ζ και να μου βγάζει 1 για την μεγαλύτερη τιμή της, 2 για την αμέσως μικρότερη, 3 για την αμέσως μικρότερη, και ούτω καθ' εξής. αν φτάσω μέχρι εκεί, πιστεύω πως μπορώ να τα επιλέξω μετά και να εμφανίσω μόνο αυτά που θέλω, πχ τα 10 πρώτα...

Υ.Γ. Αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να με βοηθήσει και πως θα χρειαζόταν το excel για καλύτερη βοήθειά του, ώστε πχ να γράψει λιγότερο, ας μου το ζητήσει.

Υ.Γ.2 Αν μπορέσετε να μου βρείτε μια λύση μέχρι 31/12 θα ήμουν από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στην αλλαγή του χρόνου... είναι για μέρος της πτυχιακής μου...

Ευχαριστώ και πάλι...

-----Προστέθηκε 27/12/2008 στις 10 : 31 : 25-----

κανενα νεο, τιποτα??

σας δυσκόλεψα εεε?

και που να δειτε το υπολοιπο excel...αστα να πανε...

παντως προσπαθηστε λιγο plzzz

(εχω ψαξει και στο internet, τιποτα... ουτε το tytorial της microsoft βοηθησε)

Δημοσ.

τζιφος... ή κανεις δεν ξερει, ή δεν γινετε... καποιος που να ξερει λιγο παραπανω απο εμενα excel, μπορει να μου πει?

-----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 10 : 02 : 11-----

κλάπα λοιπόν... χμμ... κανένα νέο...

Δημοσ.

τίποτα...

οκ, μπορώ να το δεχτώ... τα παρατάω λοιπόν... όποιος από τους συντονιστές το διαβάσει, ας το σβήσει το θέμα, όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν υπάρχει, απ' ότι φαίνεται λύση...

κρίμα...

Δημοσ.

...2 μέρες μείνανε.

Δύσκολο το πρόβλημα.

[OFFTOPIC] Στείλτο να το βάλουν σαν θέμα στο ECDL EXPERT. [OFFTOPIC]:X

EDIT:

Ο μόνος τρόπος που κατάφερα να κάνω κάτι τέτοιο που ζητάς, είναι να κάνω αντιγραφή των αποτελεσμάτων και με Ειδική Επικόλληση->Τιμές να πάρω τα νούμερα σε άλλη στήλη όπου και μπορώ πλέων να τα ταξινομήσω.

Ίσως με μακροεντολή να γίνεται και αυτόματα.

Δημοσ.

φιλε μου, σε ευχαριστω πολυ... ειχα αρχισει να απογοητευομαι (η αληθεια ειναι) αλλα οκ τωρα...

πιανει ο τροπος σου... ;)

αν μπορεσουμε να βρουμε και αυτοματη λυση, τι να πω... θα ειναι απο τα καλυτερα δωρα ever... οχι αυτο καθ αυτο, αλλα το συνολικο => ΠΤΥΧΙΟ!!

παντως macros και visual basic δεν ξερω καθολου... αν μπορει καποιος να με βοηθησει, θα ημουν υπερ - ευγνομων...

και παλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!!

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν ξέρω παραπέρα. Ρώτησα έναν φίλο καθηγητή σε σχολή ECDL που έχει και το EXPERT και το ADVANCED και μου είπε και αυτός, ίσως με μακροεντολή.

Δεν ξέρω στο Office 2007 μήπως έχει τίποτα πιο αυτόματο. Αυτό που σου είπα το έκανα σε Office XP.

Δημοσ.

αυτο που θέλεις μπορει να γίνει με μια μακροεντολη. Το είδα οτι δεν έχεις ασχοληθει αλλά δεν είναι δυσκολο, στείλε μου αν θες ενα pm με το τηλεφωνο σου να σου πω τι να κανεις ;) καλη χρονιά να έχεις

Δημοσ.

δοκιμασα, δοκιμασα, πειραματιστηκα, αλλα τζιφος... μηπος για εκεινο το τηλεφωνο??... αν νομιζεις πως μπορεις να βοηθησεις, σου εχω στειλει το pm...

Δημοσ.

Μεγαλε στειλε ενα αρχειο μικρο στο excel με το τι θες να ταξινομησεις τιμες- τυπους να στο φτιαξω με οδηγιες γιατι αλλιως δεν γινεται πληρως κατανοητό τι ακριβως θέλεις. Πάντως ολα φτιαχνονται ανετα μην ανησυχεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...