washcloud Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 ..εγώ πάλι αναρωτιέμαι το άλλο : Ο Λούκης ήτο καουμπόης, right? Άρα τα προς το ζειν τα έβγαζε δουλεύοντας για ράντσερς: Είτε τοπικά, είτε οδηγώντας κοπάδια σε μεγάλα αστικά κέντρα με τα σχετικά σφαγεία κτλ. Και μάλιστα, ειδικά στα πρώτα τεύχη, που και που φρόντιζε ο Goscinny να καλύπτει το κενό που εμφανίστηκε αργότερα, δείχνοντάς τον ακριβώς να κάνει τη δουλειά στην οποία ετάχθη. Μετά όμως ;;; Άλλη δουλειά (όπως χαρακτηριστικά είχε πει κι ο ίδιος σ' ένα σερίφη, "Οι Ντάλτον! Οι Ντάλτον! Άλλη δουλειά δεν έχω από το να τρέχω συνέχεια πίσω από τους Ντάλτον!") δεν φαίνεται να είχε, από το να ανακατεύεται συνέχεια είτε με το να κυνηγάει πιστολέρος (πχ Τζέσσε Τζέημς), να στέργει κατατρεγμένους (πχ "Σύρματα Στα Λειβάδια"), γενικώς να βρίσκεται όπου υπάρχει αδικία και να τη διορθώνει ( πχ " Ο Δικαστής") πυροβολώντας πιο γρήγορα κι εύστοχα (σημαντικό αυτό, κι έχει περάσει στα ψιλά) κι απ' τη σκιά του (η οποία πυροβολούσε πάντα πιο γρήγορα κι εύστοχα απ' τον καθένα στον πλανήτη), ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ να δέχεται ΕΣΤΩ τις εκάστοτε επικυρήξεις (πχ "Το Κοράκι"), και φυικά χωρίς ποτέ να έχει διοριστεί - μόνιμα - ως τουλάχιστον σερίφης, αν όχι ranger, άσχετα που το Αμερικανικό Κράτος συχνά-πυκνά ζήταγε τις υπηρεσίες του (πχ "Μαύροι Λόφοι"). Τον είδατε εσείς ποτέ, να λαμβάνει έστω κάποιο τσεκ, να κάνει ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό ; Αντιθέτως θα έλεγα τον βλέπαμε ουκ ολίγες φορές να πληρώνει "με το τελευταίο δολλάριο" που είχε πάνω του... Όποιος μου γεμίσει το συγκεκριμένο κενό, ικανοποιητικά, κερδίζει αμέριστη εκτίμηση...
frenzy Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Ο νεκροθάφτης χαίρεται να πεθαίνουν οι άνθρωποι. Δεν παίρνει λεφτά. Η ζωή του, ο θάνατός τους. Είναι ο μίστερ Νιρβάνα, ο γκουρού της αυτοεκπλήρωσης, ο ένα-με-το-σύμπαν.
sam sam Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 hmmm ένα από τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα όπως το "αφου το κολύμπι αδύνατίζει γιατί οι φάλαινες είναι τόσο χοντρές?" ή το "που κατουράνε οι περιπτεράδες?" :lol::lol::lol:
pournaras Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 ..εγώ πάλι αναρωτιέμαι το άλλο :Ο Λούκης ήτο καουμπόης, right? Άρα τα προς το ζειν τα έβγαζε δουλεύοντας για ράντσερς: Είτε τοπικά, είτε οδηγώντας κοπάδια σε μεγάλα αστικά κέντρα με τα σχετικά σφαγεία κτλ. Και μάλιστα, ειδικά στα πρώτα τεύχη, που και που φρόντιζε ο Goscinny να καλύπτει το κενό που εμφανίστηκε αργότερα, δείχνοντάς τον ακριβώς να κάνει τη δουλειά στην οποία ετάχθη. Μετά όμως ;;; Άλλη δουλειά (όπως χαρακτηριστικά είχε πει κι ο ίδιος σ' ένα σερίφη, "Οι Ντάλτον! Οι Ντάλτον! Άλλη δουλειά δεν έχω από το να τρέχω συνέχεια πίσω από τους Ντάλτον!") δεν φαίνεται να είχε, από το να ανακατεύεται συνέχεια είτε με το να κυνηγάει πιστολέρος (πχ Τζέσσε Τζέημς), να στέργει κατατρεγμένους (πχ "Σύρματα Στα Λειβάδια"), γενικώς να βρίσκεται όπου υπάρχει αδικία και να τη διορθώνει ( πχ " Ο Δικαστής") πυροβολώντας πιο γρήγορα κι εύστοχα (σημαντικό αυτό, κι έχει περάσει στα ψιλά) κι απ' τη σκιά του (η οποία πυροβολούσε πάντα πιο γρήγορα κι εύστοχα απ' τον καθένα στον πλανήτη), ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ να δέχεται ΕΣΤΩ τις εκάστοτε επικυρήξεις (πχ "Το Κοράκι"), και φυικά χωρίς ποτέ να έχει διοριστεί - μόνιμα - ως τουλάχιστον σερίφης, αν όχι ranger, άσχετα που το Αμερικανικό Κράτος συχνά-πυκνά ζήταγε τις υπηρεσίες του (πχ "Μαύροι Λόφοι"). Τον είδατε εσείς ποτέ, να λαμβάνει έστω κάποιο τσεκ, να κάνει ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό ; Αντιθέτως θα έλεγα τον βλέπαμε ουκ ολίγες φορές να πληρώνει "με το τελευταίο δολλάριο" που είχε πάνω του... Όποιος μου γεμίσει το συγκεκριμένο κενό, ικανοποιητικά, κερδίζει αμέριστη εκτίμηση... Πως φαινεται ο διαβασμενος ο ανθρωπος... Τα σεβη μου.
teo64x Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Η εκκλησία? Flawless victory! You have won the match!
thief7710 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Η εκκλησία? Hell NO!!! :confused:
washcloud Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ...νομίζω ότι όπως πάει, το "Ποιός πληρώνει τον νεκροθάφτη", σύντομα θα συμπεριληφθεί στο πάνθεον της ρητορικής ατάκας, δίπλα σε "ιερά τέρατα" όπως : Γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος πατέρα Τίνος είναι ρε γυναίκα τα παιδιά Ποιός έρριξε το πέναλτι και μου 'κλεισε το σπίτι κτλ Ποιός λοιπόν πληρώνει τον νεκροθάφτη.......
BLISS Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ...νομίζω ότι όπως πάει, το "Ποιός πληρώνει τον νεκροθάφτη",σύντομα θα συμπεριληφθεί στο πάνθεον της ρητορικής ατάκας... θα μπορουσε ομως να εχει και αλλες προεκτασεις, αλλα δεν ειναι ουτε ο χρονος, ουτε ο τοπος για κατι τετοιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.