johnnyestia Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Αμα οι Κυπριοι αποφασιζαν να παρουν πισω την αλλη μιση Κυπρο πια θα ηταν η θεση σου? Και δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα γιατι πες στην Κυπρο μπηκαν οι Τουρκοι, πηραν την μιση, τελειωσε. Το Ισραηλ απο το 1948 και μετα εκανε και των γνωστο πολεμο των 6 ημερων οπου κατελαβε και την μιση Ιερουσαλημ. Εχει κανει και κατα διαστημα εμπαργκο στην Παλαιστινη με το τελευταιο να διαρκει δεν ξερω ποσους μηνες. Πως να μην αντιδρασουν οι αλλοι? Και η επανασταση πραξης βιας θεωρειται, την κατακρινεις? ο Πόντιος Πιλάτος, μπατζανάκης σου ήτανε ; Ωραία, για να..."λήξει" : Το "δίκιο" το έχουν πρώτοι οι Παλαιστίνιοι. Εχθροπραξίες "θα έπρεπε" να σταματήσουν από αμφότερες πλευρές (μη νομίζει δλδ κανείς ότι προσωπικά δε με νοιάζει μια Ισραηλινή που κλαίει το παιδί της, τον άντρα της, τον αδερφό της κτλ κτλ). ...Χλωμό όμως να γίνει, λόγω γεω-οικονομικό-πολιτικών συμφερόντων, Ισραηλινών κατ' αρχάς, Αμερικανικών κατά δεύτερο λόγο, εμπόρων όπλων κατα τρίτο, και σιγά μη συνεχίσω μια μεγάλη λίστα. Εντύπωση μου κάνουν βέβαια οι κουφιοκέφαλοι που μιλάνε ακόμα για Κοράνια και θρησκείες καιδεσυμμαζέ. Σα να τα βάζει κανείς με την κορυφή του παγόβουνου που βούλιαξε τον Τιτανικό. Λογική δεν έχει να ζητάει κανείς απ' τους Παλαιστίνιους να λουφάξουν, διότι δεν πρόκειται να το κάνουν. Αυτό που θα ΕΠΡΕΠΕ να γίνει (πώς, έλα μου ντε), θα ήταν οι Ισραηλινοί να θάψουν το Ούζι Του Πολέμου, να "αγκαλιάσουν" τους Παλαιστίνιους (λολ) και να τα βρούνε και να ζήσουν ειρηνικά, αποποιούμενοι πολλών εδαφών και δικαιώματος να την βγάζουν έξω και να την δείχνουν, όντας πιο μακρυά. Αυτό λέμε - αυτό θα ΕΠΡΕΠΕ να λέμε, πίσω από τα μπλουτούθ πληκτρολόγιά μας. Ποιοί έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, και να την αναλάβουν. Και μετά θα ξυπνήσω. Στα πόσα χρόνια κατοχής μιας περιοχής δικαιούται κάποιος να την θεωρεί δική του? Δικαιούνται πχ οι Τούρκοι να πάρουν πίσω εκτάσεις που κατείχαν 400 και βάλε χρόνια? Ή μήπως οι Ιταλοί θα μπορούσανε να στηριχθούνε στο ότι το Βυζάντιο ήταν η συνέχεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχε τα περισσότερα χρόνια σαν επίσημη γλώσσα την Λατινική για να διεκδικήσουνε δικά μας εδάφη? Αν οι τουρκοκύπριοι δεν είχαν πορευτεί πλάι στην Τουρκία τόσα χρόνια αλλά διατείνονταν πως αποτελούσαν ξεχωριστό έθνος και απαιτούσαν εδάφη στην Κύπρο, θα τα έπαιρναν δικαιωματικά? Δυστυχώς οι πέτρες δεν έχουν στόμα να μιλήσουν για να μας πούνε τι εθνικότητας πόδια θέλουν να τις πατάνε. Το δίκαιο σε αυτή την ιστορία είναι να πάρουν οι Παλαιστήνιοι κάποια εδάφη ώστε να έχουν τον χώρο τους για να αναπτυχθούν σαν κράτος. Τώρα τίνος θα είναι τα εδάφη αυτά είναι δυστυχώς πολύυυυυ μεγάλη κουβέντα και εγώ δεν έχω ιδέα.
SCORPIO777 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που θα ΕΠΡΕΠΕ να γίνει (πώς, έλα μου ντε), θα ήταν οι Ισραηλινοί να θάψουν το Ούζι Του Πολέμου, να "αγκαλιάσουν" τους Παλαιστίνιους (λολ) και να τα βρούνε και να ζήσουν ειρηνικά, αποποιούμενοι πολλών εδαφών και δικαιώματος να την βγάζουν έξω και να την δείχνουν, όντας πιο μακρυά. Και μετά θα ξυπνήσω. ναι και μετα θα στησουν μαζι και ενα γλεντι,θα αγκαλιαστουνε,θα φιλιθουνε,και θα ορκιστουνε αιωνια πιστη και αγαπη. το να "ξυπνησεις" απιθανο το βλεπω.
washcloud Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Στα πόσα χρόνια κατοχής μιας περιοχής δικαιούται κάποιος να την θεωρεί δική του? Δικαιούνται πχ οι Τούρκοι να πάρουν πίσω εκτάσεις που κατείχαν 400 και βάλε χρόνια? Ή μήπως οι Ιταλοί θα μπορούσανε να στηριχθούνε στο ότι το Βυζάντιο ήταν η συνέχεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχε τα περισσότερα χρόνια σαν επίσημη γλώσσα την Λατινική για να διεκδικήσουνε δικά μας εδάφη?...μεγάλη αρκουδιά λογικής, αυτό το επιχείρημα, κι έχω βαρεθεί να το βλέπω αριστεροδέξια. Απλό είναι : Όπου ανά τον κόσμο δεν έσβυσε ποτέ μια διεκδίκηση, επίσημη κυρίως, αλλά και στην καθημερινότητα του κόσμου, απλά υπάρχει δίκιο. Αν οι τουρκοκύπριοι δεν είχαν πορευτεί πλάι στην Τουρκία τόσα χρόνια αλλά διατείνονταν πως αποτελούσαν ξεχωριστό έθνος και απαιτούσαν εδάφη στην Κύπρο, θα τα έπαιρναν δικαιωματικά? μην την μπερδεύουμε με την βούρτσα. Εκεί μιλάμε για κατάληψη (αν θες διευκρινιστικές λεπτομέρειες, ψαξ' τες) Δυστυχώς οι πέτρες δεν έχουν στόμα να μιλήσουν για να μας πούνε τι εθνικότητας πόδια θέλουν να τις πατάνε. ...το τραβάς σε άλλες πολιτείες Το δίκαιο σε αυτή την ιστορία είναι να πάρουν οι Παλαιστήνιοι κάποια εδάφη ώστε να έχουν τον χώρο τους για να αναπτυχθούν σαν κράτος. Τώρα τίνος θα είναι τα εδάφη αυτά είναι δυστυχώς πολύυυυυ μεγάλη κουβέντα και εγώ δεν έχω ιδέα. τώρα καλά το πας...ΑΥΤΟ είναι "το θέμα μας". ο δε σκόρπιος, συνεχίζει γενικώς να βρίσκεται "αλλού".
johnnyestia Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 ...μεγάλη αρκουδιά λογικής, αυτό το επιχείρημα, κι έχω βαρεθεί να το βλέπω αριστεροδέξια. Απλό είναι : Όπου ανά τον κόσμο δεν έσβυσε ποτέ μια διεκδίκηση, επίσημη κυρίως, αλλά και στην καθημερινότητα του κόσμου, απλά υπάρχει δίκιο. Δεν μπορώ να πω πως δεν έχεις δίκιο, αλλά έτσι όπως τα λές οι εβραίοι καλώς κατέχουν αυτά τα εδάφη γιατί τα διεκδικούνε από τον καιρό του Μωυσή. Ή μήπως οι Παλαιστήνιοι είναι απόγονοι των Φιλισταίων οπότε προηγούνται χρονικά? Μακάρι να έβγαινε άκρη έτσι εύκολα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. 'Οπως είπα και πάνω, το μόνο που μπορούμε να υποστηρίζουμε σαν κοινή γνώμη είναι τον αποτροπιασμό για τέτοιες πράξεις βίας, είτε έχουν να κάνουν με βομβαρδισμούς, είτε με ρουκέτες, είτε με επιθέσεις αυτοκτονίας. Βέβαια εμένα δεν μου βγαίνει εύκολα από το μυαλό το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας στους χειρισμούς/επιθέσεις των Παλαιστηνίων, αλλά αυτό είναι απλά μια εικασία. Τεσπα, καλή χρονιά να έχουμε και προπάντων ειρηνική.
washcloud Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δεν μπορώ να πω πως δεν έχεις δίκιο, αλλά έτσι όπως τα λές οι εβραίοι καλώς κατέχουν αυτά τα εδάφη γιατί τα διεκδικούνε από τον καιρό του Μωυσή. Ή μήπως οι Παλαιστήνιοι είναι απόγονοι των Φιλισταίων οπότε προηγούνται χρονικά? Μακάρι να έβγαινε άκρη έτσι εύκολα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. 'Οπως είπα και πάνω, το μόνο που μπορούμε να υποστηρίζουμε σαν κοινή γνώμη είναι τον αποτροπιασμό για τέτοιες πράξεις βίας, είτε έχουν να κάνουν με βομβαρδισμούς, είτε με ρουκέτες, είτε με επιθέσεις αυτοκτονίας. Βέβαια εμένα δεν μου βγαίνει εύκολα από το μυαλό το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας στους χειρισμούς/επιθέσεις των Παλαιστηνίων, αλλά αυτό είναι απλά μια διαπίστωση. Τεσπα, καλή χρονιά να έχουμε και προπάντων ειρηνική. βρε τζόνι, καθόλου έτσι δεν τα λέω οι εβραίοι είχαν φύγει από το σπίτι τους μια ωραία πρωία επί Μωυσή εκτοτε ζούσαν παντού σκορπισμένοι, χωρίς εδαφικές διεκδικήσεις, ειρηνικότατα, κι απλά κάνανε μασούρια, μέχρι που ο Χίτλερ είπε να κάνει αυτούς σαπούνια ε με την ευκαρία, κάνανε το 48 ότι κάνανε πχ οι Τούρκοι το 74 κ.ο.κ. Δεν τους κατέλαβαν ποτέ οι Παλαιστίνιοι εδάφη των εβραίων. ΕΚΕΙ υπάρχει το "όποιο δίκιο". Οπότε μην "επιχειρηματολογείς" ως στωικός. Δεν λέει. Με την καμμία δεν το γυρνάω στην Παλαιά Διαθήκη. Στο 48 πού ποτέ δεν έσβυσε το γυρνάω. Και που πώς να σβύσει. Αφού το ίδιο νταβατζιλίκι παίζεται μισό αιώνα + . Και κοίτα, δε λέω "α μπράβο τους χαμάσηδες, τί ωραίες βόμβες φτιάνουν". Ο πόνος είναι πόνος όπου κι αν στεριώνει. Το θέμα είναι ποιός "δικαιωματικά πρέπει να κάνει πίσω". Κι απ' το 48 μόνο πίσω δεν κάνουν οι εβραίοι. Με την καμμία δεν λέω να πάνε στο διάολο, να ξαναγίνουνε σαπούνια. Αυτοί τα κάναν τα σκατά όμως, αυτοί πρέπει να τα καθαρίσουνε. Και πες μου ότι τα καθαρίζουνε, ή ότι προσπαθάνε έστω ; ; ;
afentiko7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 εκτοτε ζούσαν παντού σκορπισμένοι, χωρίς εδαφικές διεκδικήσεις, ειρηνικότατα, κι απλά κάνανε μασούρια, μέχρι που ο Χίτλερ είπε να κάνει αυτούς σαπούνια Ναι μην αρχίσω να φέρνω τσιτάτα από άτομα που ούτε φαντάζεσαι πως έχουν πει κάτι εναντίον των εβραίω. Διαφορετικών εθνικοτητων, ιστορικών περιόδων και πολιτικών πεποιθήσεων. Δε ζούσαν ειρηνικά μεταξύ των ευρωπαίων. Και άλλο η Κύπρος. Ο τραγόπαπας τους κάλεσε να επέμβουν ως εγγυήτρια δύναμη. Τι λες να κάνανε αυτοί? Αυτούς δεν τους προσκάλεσαν οι Παλαιστίνιοι, κάθε άλλο, ο ΟΗΕ τους επέβαλλε. Βέβαια και αυτοί δολοφονησαν μερικούς οηέδες που δεν τους γουστάρανε, αλλά αυτά δεν τα λένε τα παιδικά βιβλία.
SCORPIO777 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 ο δε σκόρπιος, συνεχίζει γενικώς να βρίσκεται "αλλού". εσυ μαλλον "κοιμασαι αλλου"......
washcloud Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Ναι μην αρχίσω να φέρνω τσιτάτα από άτομα που ούτε φαντάζεσαι πως έχουν πει κάτι εναντίον των εβραίω. Διαφορετικών εθνικοτητων, ιστορικών περιόδων και πολιτικών πεποιθήσεων. Δε ζούσαν ειρηνικά μεταξύ των ευρωπαίων. Και άλλο η Κύπρος. Ο τραγόπαπας τους κάλεσε να επέμβουν ως εγγυήτρια δύναμη. Τι λες να κάνανε αυτοί? Αυτούς δεν τους προσκάλεσαν οι Παλαιστίνιοι, κάθε άλλο, ο ΟΗΕ τους επέβαλλε. Βέβαια και αυτοί δολοφονησαν μερικούς οηέδες που δεν τους γουστάρανε, αλλά αυτά δεν τα λένε τα παιδικά βιβλία. Άμα θέλει κανείς να βρει να πει, λέει. Το θέμα είναι αν είναι εύστοχο ή άστοχο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εις διπλούν άστοχο. Πρώτον διότι προσπαθούσα να εξηγήσω στον άλλον ότι οι εβραίοι πριν στην ιστορία τους ότι ούτε κράτος υπήρξαν, ούτε καν έθνος. Θρήσκευμα ξεχωριστό στην ουσία ήταν, κι όσο και κλικοποιημένοι να ήταν, ποτέ και πουθενά δεν κάναν καμμιά κίνηση ανεξαρτητοποίησης, ουσιαστική. Ποτέ δεν διεκδίκησαν εδάφη, τύπου Αλβανόφωνοι στο Κόσοβο. Δεύτερον, τί σχέση έχει ΑΥΤΟ που μόλις εξήγησα, με το αν τους χώνευαν και πόσο τους χώνευαν, σε όποιο μέρος της Γης κι αν ποτέ βρισκόντουσαν ; Όσο περί Κύπρου, και ΠΑΛΙ αυτό που προσπαθούσα να εξηγήσω στον άλλον ήταν το ότι οι Χριστιανοκύπριοι δεν άρχισαν μια ωραία μέρα στις σφαλιάρες τους Μουσουλμανοκύπριους, τους απαυτώνανε τις μανάδες, τους βουτάγαν τα χωράφια, τους ρημάζανε με διάφορα όπλα, οπότε να έχουν το "δίκιο" με το μέρος τους οι Τούρκοι να κάνουν μια ωράια απόβαση, και για ένα 10ο του πληθυσμού, να χωρίσουν το νησί σε 60-40, και γεμίσουν τη δικιά τους μεριά με εποίκους, ένα ωραίο δείγμα του ότι και ΜΗΔΕΝ Τουρκόφωνοι να υπήρχαν στο νησί...την απόβαση η Κύπρος κάποια στιγμη δε θα τη γλύτωνε, όντας δυο απλωτές απ' την Τουρκία. Να η διαφορά με τους Παλαιστίνιους. Μιας και το "θέμα" ήταν επιχειρήματα του "αν το πάρουμε έτσι...". Τώρα θα μου πεις, ποιό είναι το θέμα, το ότι κανείς δε δίνει δεκάρα στην ουσία για τους Παλαιστίνιους και τους ΟΠΟΙΟΥΣ απανταχού "Παλαιστίνιους" ; Ε ναι, αυτό είναι. Όσο για 'σένα σκόρπιε, το να "μου" λες ότι "κοιμάμαι", δεν εξυπηρετεί τίποτε περισσότερο από την σκόρπια σκέψη σου, και τα εν γένει συναισθήματά σου...Εκεί έχεις φτάσει ; Εμένα πάντως δε μου λέει μία.
SCORPIO777 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Όσο για 'σένα σκόρπιε, το να "μου" λες ότι "κοιμάμαι", δεν εξυπηρετεί τίποτε περισσότερο από την σκόρπια σκέψη σου, και τα εν γένει συναισθήματά σου...Εκεί έχεις φτάσει ; Εμένα πάντως δε μου λέει μία. δεν το χεις πιασει το νοημα.σε τιποτα δεν εξυπη ρετει,απλα χαβαλες να γινεται. αντε καλη σου χρονια,και να μην εισαι τοσο ευαισθητος.
washcloud Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 εχ... Εγώ δεν το 'χω πιάσει το νόημα... Τεσπα Το νόημα είναι ότι το δικό μου τομέιτο είναι από άλλο καφάσι από το δικό σου τομάτο...
SCORPIO777 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Το νόημα είναι ότι το δικό μου τομέιτο είναι από άλλο καφάσι από το δικό σου τομάτο... και τι σημασια εχει.δεν προκειται να παντρευτουμε..απλα καπου-καπου στις διαφωνιες μας θα ανεβαζουμε και την θεαματικοτητα του φορουμ.
afentiko7 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Άμα θέλει κανείς να βρει να πει, λέει.Το θέμα είναι αν είναι εύστοχο ή άστοχο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εις διπλούν άστοχο. Πρώτον διότι προσπαθούσα να εξηγήσω στον άλλον ότι οι εβραίοι πριν στην ιστορία τους ότι ούτε κράτος υπήρξαν, ούτε καν έθνος. Θρήσκευμα ξεχωριστό στην ουσία ήταν, κι όσο και κλικοποιημένοι να ήταν, ποτέ και πουθενά δεν κάναν καμμιά κίνηση ανεξαρτητοποίησης, ουσιαστική. Ποτέ δεν διεκδίκησαν εδάφη, τύπου Αλβανόφωνοι στο Κόσοβο. Δεύτερον, τί σχέση έχει ΑΥΤΟ που μόλις εξήγησα, με το αν τους χώνευαν και πόσο τους χώνευαν, σε όποιο μέρος της Γης κι αν ποτέ βρισκόντουσαν ; Όσο περί Κύπρου, και ΠΑΛΙ αυτό που προσπαθούσα να εξηγήσω στον άλλον ήταν το ότι οι Χριστιανοκύπριοι δεν άρχισαν μια ωραία μέρα στις σφαλιάρες τους Μουσουλμανοκύπριους, τους απαυτώνανε τις μανάδες, τους βουτάγαν τα χωράφια, τους ρημάζανε με διάφορα όπλα, οπότε να έχουν το "δίκιο" με το μέρος τους οι Τούρκοι να κάνουν μια ωράια απόβαση, και για ένα 10ο του πληθυσμού, να χωρίσουν το νησί σε 60-40, και γεμίσουν τη δικιά τους μεριά με εποίκους, ένα ωραίο δείγμα του ότι και ΜΗΔΕΝ Τουρκόφωνοι να υπήρχαν στο νησί...την απόβαση η Κύπρος κάποια στιγμη δε θα τη γλύτωνε, όντας δυο απλωτές απ' την Τουρκία. Να η διαφορά με τους Παλαιστίνιους. Μιας και το "θέμα" ήταν επιχειρήματα του "αν το πάρουμε έτσι...". Τώρα θα μου πεις, ποιό είναι το θέμα, το ότι κανείς δε δίνει δεκάρα στην ουσία για τους Παλαιστίνιους και τους ΟΠΟΙΟΥΣ απανταχού "Παλαιστίνιους" ; Ε ναι, αυτό είναι. Όσο για 'σένα σκόρπιε, το να "μου" λες ότι "κοιμάμαι", δεν εξυπηρετεί τίποτε περισσότερο από την σκόρπια σκέψη σου, και τα εν γένει συναισθήματά σου...Εκεί έχεις φτάσει ; Εμένα πάντως δε μου λέει μία. Κύριος ο Θεός σου σε φέρει εις την γην εις την οποίαν υπάγεις δια να κληρονομήσης αυτήν και εκδιώξεις έθνη πολλά από εμπροσθέν σου, ιδία έθνη μεγαλύτερα και δυνατώτερά σου. Και όταν ο Κύριος ο Θεός σου παραδώσει αυτούς, κατά κράτος θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς, δεν θέλεις κάμει συνθήκην μετ’ αυτών ουδέ θέλεις δείξει έλεος προς αυτούς».(Δευτερονόμιον 75-1) Θαυμάστε μια θρησκεία αγάπης. Τώρα οι εβραίοι σε κάθε πόλη που πηγαίναν έκαναν κλίκες. Φτιάχνανε εβραικές συνοικίες, που σημαίνει πως είχαν θεωρήσει. την έννοια του έθνους πολύ πιο παλιά από τη γαλλική επανάσταση. Κίνηση ανεξαρτητοποίησης ποτέ δεν έκαναν διότι ο στόχος τους εξ αρχής ήταν να δημιουργήσουν κράτος στην παλαιστίνη. Τους είπε ο χίτλερ αμαζόνιο η μαδαγασκάρη (που μεταξύ μας σε επιπεδου φυσικού περιβάλλοντος μαμάνε τη μα) αλλά αυτοί δε δέχτηκαν διότι είχαν άλλα στο μυαλό τους. Βέβαια έπρεπε να την πληρώσει ο υπόλοιπος κόσμος (και την πληρώνει ακόμα) αλλά who cares. οι αλβανοί (και όχι αλβανόφωνοι) στο κόσσοβο έμεναν εκεί. Ηταν σερβική επαρχία, αλλά κάποια στιγμή οι σέρβοι μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και έφυγαν. Δεν είπα ότι είμαι υπέρ του κρατιδιου αυτού, αλλά είναι τελειως διαφορετική περίπτωση από τα καραβάνια ισραηλινών που κατέφθαναν από τις ΗΠΑ. Τώρα η ΕΟΚΑ α' δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους τουρκοκυπρίους. αυτοί (μαζί με τους ακελίτες) είχαν πρόβλημα με την εόκα και καρφώνανε τους αγωνιστές στους άγγλους. Ε στην εόκα β' μετά από τέτοια προδοσία ήταν λογικό αυτό που επακολούθησε. «Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία Όχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά. Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο πλούσια σε εβραίους; Όλες οι καταστάσεις. Όλα τα πράγματα. Όλες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν. Κάνουν ένα δάνειο «απ’ την Ινδία ως τον Πόλο» με μεγάλη ταχύτητα. Αυτοί τραπεζίτης - κτηματομεσίτης - Βαρώνος. Βοηθούν την χρεοκοπία μας τύραννοι για το συμφέρον τους…» ποιημα του μπάυρον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.