mindtrapper Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μου κολλάει στις δύσκολες σκηνές με ένα laptop Core2Duo 2.2 GHz, 2GB Ram και ATI Mobility HD2600. Να υποθέσω είναι λογικό; Δοκίμασα με MPC HC + Ffdshow και KM με εσωτερικά φίλτρα. Παίζει καμία ρύθμιση για hardware accelaration ή αν ήταν να το κάνει το έκανε; Θα ήταν καλύτερα αντί για MPC HC + ffdshow να βάλω ΚΜ+CoreAVC+AC3Filter+Haali Splitter; PS. Δεν είναι Mac το μηχάνημα αλλά anyway.
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μου κολλάει στις δύσκολες σκηνές με ένα laptop Core2Duo 2.2 GHz, 2GB Ram και ATI Mobility HD2600. Να υποθέσω είναι λογικό; Δοκίμασα με MPC HC + Ffdshow και KM με εσωτερικά φίλτρα. Παίζει καμία ρύθμιση για hardware accelaration ή αν ήταν να το κάνει το έκανε; Θα ήταν καλύτερα αντί για MPC HC + ffdshow να βάλω ΚΜ+CoreAVC+AC3Filter+Haali Splitter; PS. Δεν είναι Mac το μηχάνημα αλλά anyway. Mε mpc hc +ffdshow δεν χρησιμοποιεις την ενσωματωμενη υποστηριξη για hardware acceleration του mpc hc. Δεν πρεπει να χρησιμοποιεις το ffdshow, πρεπει να βαλεις να τα αναλαμβανει ολα ο mpc-hc ωστε να εχεις hw acceleration . Απεγκαθιστας ολους τους codec και τα αχρηστα codec packs(το ffdshow αφησε το, απλα στον mpc-hc στην καρτελα filters->source filters ξετικαρε τα matroska, mp4,mpeg ts , ενω στα filters->transform filters αφησε τα ολα τικαρισμενα) και κανεις τα εξης: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=137974&page=6 Check all filters that decode h264 and block them in the mpc external filters preferences, block vobsub as well. Use this video that is 100% DXVA compliant and has subtitles as well. Use EVR CP if you have Vista or VMR9 if you have XP and enable h264 dxva in the internal filters. Use a recent MPC HC version like rev718 from here. Also use Haali splitter. Check if your filters are like this (that is MPC HC rev718 using DXVA to decode the video in a 9800GTX). If its still not working then update your GPU drivers. Δηλαδη απλα εγκαθιστας το τελευταιο build του mpchc, βαζεις και haali, επιλεγεις EVR για Vista ή VMR9 για XP και εισαι ετοιμος! Το coreavc δεν το χρειαζεσαι. Αν θελεις ,μπορεις στον kmplayer να χρησιμοποιησεις τους codecs του powerdvd για hwacceleration σε αρκετα hd video. Υ.Γ.: Το video για το οποιο μιλαμε ειναι αυτο: Εδω αλλο ενα 1080 video που ειναι αρκετα απαιτητικο και ειναι free: >[url]http://rapidshare.com/files/170452562/ElephantsDreamHDClip1.m2ts[/url] Ειναι κομματι απο την ταινια-animation Elephants Dream που εκοψε ο parsifal . Εχει προδιαγραφες και απαιτησεις οσο πιο κοντα γινεται σε blueray, για αυτο ειναι και σε m2ts container..
mindtrapper Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ΟΚ, ευχαριστώ. Το ffdshow γιατί να το αφήσω; Για όλα τα υπόλοιπα; Αν τα βγάλω όλα και βάλω ΚΜ+CoreAVC+Haali+AC3Filter σου ακούγεται ΟΚ σαν λύση;
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ΟΚ, ευχαριστώ. Το ffdshow γιατί να το αφήσω; Για όλα τα υπόλοιπα; Αν τα βγάλω όλα και βάλω ΚΜ+CoreAVC+Haali+AC3Filter σου ακούγεται ΟΚ σαν λύση; Γιατι το ffdshow μπορεις να το χρησιμοποιεις σε αλλες περιπτωσεις (απενεργοποιωντας τα αντιστοιχα transform filters στον mpc-hc). Το coreavc δεν εχει πια πολυ νοημα.Ο kmplayer ειναι εξισου ελαφρυς σε software decoding. Για εμενα αρκει να ειναι εγκατεστημενος ο mpc-hc + haali (με τις ρυθμισεις που ειπα) κ ο kmplayer με εξωτερικους codecs για h.264 κ ΑVC1 απο το cyberlink powerdvd (για να εχεις κ εκει hw acceleration). Φυσικα κ το ac3filter. Mpc-hc κ kmplayer μπορουν να συνυπαρξουν αρμονικα.
mindtrapper Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Άφησα μόνο MPC HC + Haali + AC3Filter με τις ρυθμίσεις που είπες στα filters. Το βίντεο που κόλλαγε λίγο (αυτό που τρέχουν στη γέφυρα) είναι άψογο πλέον με max 10% CPU. Το video που είναι στο quote όμως μου δείχνει μόνο τους υπότιτλους του καραόκε και πίσω μαύρη οθόνη. Τι έχω κάνει λάθος; (Το DVXAChecker με βγάζει ΟΚ). Μήπως πρέπει να κάνω update drivers στην ATI; Έχω κάτι παλιούς Omega. Επίσης τα χρώματα είναι λίγο πιο ξεπλυμένα τώρα. Στο ffdshow ήξερα που να το φτιάξω, τώρα υπάρχει καμία επιλογή; PS. Άκυρο, με dvxa όταν πάω full screen πετάει πράσινα artifact. Γύρισα σε Combined Community Pack μέχρι να βρω λύση για τα ξεπλυμένα χρώματα (στο ffdshow απενεργοποιώ όλα τα yuv και αφήνω μόνο rgb32 και high quality rgb conversion) και τα artifacts. Κρίμα όμως γιατί το acceleration ήταν sweet!!
haHa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Aντι για EVR Custom ,βαλε σκετο EVR κ θα λυθουν τα προβληματα με τα ξεπλυμενα χρωματα.. Ή διαφορετικα κανε αυτα(αφηνοντας το evr custom): http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-123537-p-7.html Meanwhile you could use the "16-235 -> 0-255" shader to correct the luminance level. ... Yay, just updated to r488 and found the shader option for 16-235->0-255. This completely solved my not so black blacks problem with EVR custom pres. It also made all the other colours look nicer too ... http://forum.lowyat.net/topic/539362/+0 the normal rendering mode still have the so called "wash out" problem when the decoder use YV12/YUY2 output, unless the video is hi-res type, eg apple quicktime HD video,windows media player 11 will show this kind of symtomp, just use ffdshow and the internal resize filter to restore the color/brightness, or use renderless mode with "16-235->0-255" shader on mpc. Επισης μπορεις να κανεις κ αυτην την ρυθμιση : Για να μειώθουν στο ελάχιστο τα dropped frames σε EVR custom στα vista βάζεις το buffer ahead στο Number of subpictures στο 3 και μειώνεις και τα EVR buffers στο minimum 3. Το CCCP βγαλτο, δεν το χρειαζεσαι . Οποιο προβλημα κ να εχεις, με ρυθμισεις το λυνουμε, μην πεταξεις ετσι το hw acceleration. Φυσικα κ να βαλεις οτι πιο καινουριο παιζει σε drivers για την καρτα γραφικων. Oπως κ να βαλεις το τελευταιο build του mpc-hc .
parsifal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Το video που είναι στο quote όμως μου δείχνει μόνο τους υπότιτλους του καραόκε και πίσω μαύρη οθόνη. Τι έχω κάνει λάθος; (Το DVXAChecker με βγάζει ΟΚ). Μήπως πρέπει να κάνω update drivers στην ATI; Έχω κάτι παλιούς Omega. Εννοείται ότι θα εγκαταστήσεις τους πιο πρόσφατους διαθέσιμους Catalyst, δεν το συζητάμε αυτό!
haHa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Υ.Γ.: Το video για το οποιο μιλαμε ειναι αυτο: Εδω αλλο ενα 1080 video που ειναι αρκετα απαιτητικο και ειναι free: >[url]http://rapidshare.com/files/170452562/ElephantsDreamHDClip1.m2ts[/url] Ειναι κομματι απο την ταινια-animation Elephants Dream που εκοψε ο parsifal . Εχει προδιαγραφες και απαιτησεις οσο πιο κοντα γινεται σε blueray, για αυτο ειναι και σε m2ts container.. Εδω το ιδιο απαιτητικο hd video 1080p σε mkv: >http://rapidshare.com/files/178155384/ElephantsDreamHDClip1.mkv
afentiko7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό το 16-235->0-255 το κάνουμε μόνο στο mpc ή και στο haali και στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών? Και αν χρησιμοποιείς ffdshow και στον ffdshow? στο coreavc πάντως αν βάλω input pc και output tv περνάει ένα στρώμα κιτρινίλας (δεν ξέρω αν αυτό είναι το wash out), οπότε τα χω βάλει στο autodetect.
mindtrapper Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Το πρόβλημα είναι ότι έχω XP. Δεν έχω evr, έχω βάλει vmr9 renderless. Τη ρύθμιση για 0-255 θα ψάξω να τη βρώ αλλά για τα artifacts σε full screen τι μπορεί να συμβαίνει; Drivers; Update: Έκανα update drivers. Τα artifacts συνεχίζουν όταν πάω fullscreen, απλά τώρα δεν είναι πράσινα Επίσης στο vmr9 renderless ο shader 0-255 δε φαίνεται να κάνει κάτι.
haHa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Κ εγω xp εχω.. Δεν εχω προβλημα με vmr9 renderless στα χρωματα. Παντως τα artifacts δειχνουν οτι μπορει να ειναι θεμα drivers απο την στιγμη που αλλαξαν χρωμα με την αλλαγη των drivers! Τελος, μπορεις να δοκιμασεις τον kmplayer με εξωτερικους codecs για avc,h.264 απο cyberlink powerdvd ωστε να εχεις κ εκει hw acceleration .
mindtrapper Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δώσε αν μπορείς ένα screenshot με τις ρυθμίσεις που έχεις στον MPC. Να προσθέσω ότι φαίνεται να παίζει ΟΚ αν βάλω Direct 3D mode αλλά δε με βολεύει. Που μπορώ να βρω τους εξωτερικούς codec για τον ΚΜ; Έχει κάνει κανείς κάποιο guide να μην ψάχνομαι; Ευχαριστώ για τη βοήθεια so far, θέλω να το κάνω να δουλέψει αλλά δε με θέλει
haHa Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δώσε αν μπορείς ένα screenshot με τις ρυθμίσεις που έχεις στον MPC. Να προσθέσω ότι φαίνεται να παίζει ΟΚ αν βάλω Direct 3D mode αλλά δε με βολεύει. Που μπορώ να βρω τους εξωτερικούς codec για τον ΚΜ; Έχει κάνει κανείς κάποιο guide να μην ψάχνομαι; Ευχαριστώ για τη βοήθεια so far, θέλω να το κάνω να δουλέψει αλλά δε με θέλει Απλα εγκαθιστας το trial(ή και το κανονικο) του powerdvd 8, πας στον kmplayer δεξι κλικ->options->preferences->filter Control->Decoder Usage->external video decoded->external decoded search->add after scan->add system codec->cyberlink h.264/avc decoder (pdvd)-> το τικαρεις->οκ-> και μετα διαλεγεις το cyberlink h.264/avc decoder σαν codec στο H.264 Video και AVC1 Video . Φυσικα στο options->preferences->filter Control->Decoder Usage->internal video decoded δεν εχεις επιλεγμενα H.264 και AVC1 .
mindtrapper Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Για κάποιο λόγο δε θέλει να δουλέψει αυτό που λες στον ΚΜ. Έκανα ότι είπες αλλά σύμφωνα με το cpu usage που βλέπω δεν μπήκε dvxa. Οπότε πάλι στον MPC και αναρωτιέμαι γιατί τα artifacts. Αν φτιάξω αυτά θα ασχοληθώ με τα ξεπλυμένα χρώματα (σε xvid κυρίως). Τι να πω ίσως φταίει η ΑΤΙ του laptop. Μακάρι στο σταθερό με την 8800gts να μην έχω προβλήματα (είμαι διακοπές τώρα )
haHa Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Για κάποιο λόγο δε θέλει να δουλέψει αυτό που λες στον ΚΜ. Έκανα ότι είπες αλλά σύμφωνα με το cpu usage που βλέπω δεν μπήκε dvxa. Οπότε πάλι στον MPC και αναρωτιέμαι γιατί τα artifacts. Αν φτιάξω αυτά θα ασχοληθώ με τα ξεπλυμένα χρώματα (σε xvid κυρίως). Τι να πω ίσως φταίει η ΑΤΙ του laptop. Μακάρι στο σταθερό με την 8800gts να μην έχω προβλήματα (είμαι διακοπές τώρα ) Μπορει στο συγκεκριμενο video να μην μπορεις να εχεις επιταχυνση στον KM+cyberlink. Τωρα για την 8800gts ,αν ειναι δευτερης γενιας 8800gts, δηλαδη 512mb κ οχι 320 ή 640MB, τοτε μια χαρα εχει hw acceleration.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.