Προς το περιεχόμενο

κολλήματα σε HD video

mindtrapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια για να μη κάνω καινούργιο θέμα, μια ερώτηση να κάνω. έχω κάποιες ταινίες σε mkv οι οποίες παίζουν με VLC. Πώς μπορώ να διαπιστώσω τι ανάλυση έχουν; Επιπλέον, κατέβασα ένα επίσημο τραίλερ μιας ταινίας σε 720p όπως έλεγε. Παρόλο αυτά όταν χρησιμοποίησα το movie Inspector στο quicktime έλεγε οτι η ανάλυση ήταν 1280χ544. Το 720p δε σημαίνει 1280χ720? Γιατί αυτοί το ονομάζουν στο τραιλερ 720ρ τότε;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να μη μπερδεύεσαι με αυτό το θέμα άρχισε να θεωρείς το 720p και 1080p σαν σύμβολα που υποδεικνύουν μέγιστη ανάλυση και όχι de facto.

Μια ταινία 1280x720 είναι 720p. Μια ταινία η οποία έχει γίνει crop από 1280x720 σε 1280x544 για να φύγουν οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω είναι επίσης 720p. Κοινώς δεν χάνεις τίποτα αν η ταινία λέει 720p και το ύψος δεν είναι ακριβώς τόσο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ερώτηση προς haHa:

Αν δεν βάλω καθόλου AC3Filter χάνω τίποτα στον ήχο; Τα έχω όπως στα screenshots στον MPC. Μηπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Χωρίς το normalize ac3/dts έχουν χαμηλή ένταση αλλά και το AC3Filter δεν κάνει και πολλά παραπάνω έτσι δεν είναι; Ηχεία έχω 2 μπροστά, 2 πίσω ένα κεντρικό και το woofer. Το LFE πρέπει να το έχω επιλεγμένο;

Δημοσ.

Ερώτηση προς haHa:

Αν δεν βάλω καθόλου AC3Filter χάνω τίποτα στον ήχο; Τα έχω όπως στα screenshots στον MPC. Μηπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Χωρίς το normalize ac3/dts έχουν χαμηλή ένταση αλλά και το AC3Filter δεν κάνει και πολλά παραπάνω έτσι δεν είναι; Ηχεία έχω 2 μπροστά, 2 πίσω ένα κεντρικό και το woofer. Το LFE πρέπει να το έχω επιλεγμένο;

post-5006-129062982367_thumb.jpg

post-5006-129062982368_thumb.jpg

Δημοσ.

Το LFE δεν χρειαζεται να το εχεις ενεργοποιημενο απο την στιγμη που εχεις subwoofer.

Eγω παντως εχω βαλει κ το AC3Filter, γιατι σου δινει μεγαλυτερη ευελεξια κ δυνατοτητες..

Το ffdshow το εχω βαλει , αλλα δεν το εχω βαλει να φορτωνει (παρα μονο αν δω μερικα περιεργα αρχεια που δεν παιζουν αλλιως κλπ), γιατι τοτε θα εχανα ολα τα πλεονεκτηματα του mpchc .

Δημοσ.

Το LFE δεν χρειαζεται να το εχεις ενεργοποιημενο απο την στιγμη που εχεις subwoofer.

Eγω παντως εχω βαλει κ το AC3Filter, γιατι σου δινει μεγαλυτερη ευελεξια κ δυνατοτητες..

Το ffdshow το εχω βαλει , αλλα δεν το εχω βαλει να φορτωνει (παρα μονο αν δω μερικα περιεργα αρχεια που δεν παιζουν αλλιως κλπ), γιατι τοτε θα εχανα ολα τα πλεονεκτηματα του mpchc .

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθαβω το νημα για να μην φτιαξω αλλο.

Προσπαθω εδω και λιγο καιρο να βρω αν μπορω να παιξω ικανοποιητικα στο παναρχαιο P4 HD video (720p βασικα). Εχω διαβασει πολλα αλλα δεν εχω βγαλει ακρη.

Το συστημα μου ειναι αρχαιο: P4 2.8, 7600GS, 1Gb Ram οποτε αν δεν παιζει δεν θα μου κανει εντυπωση, αλλα ειπα να κανω μια τελευταια προσπαθεια.

Στην αρχη δοκιμασα με K Lite αλλα εφτανε 100% CPU usage. hardware acceleration απο τη gpu δεν εχω οποτε δοκιμασα απλα με MPC-HC + Haali αλλα μετα απο λιγη ωρα αρχιζει και ψιλοκολλαει. Η εικονα δεν συγχρονιζει με τον ηχο (αργει λιγο, ακουγεται ο ηχος πρωτα) παρ'ολο που το cpu usage παει μεχρι 75% το πολυ. Με VLC εχω σχεδον τα ιδια, απλα εχω και πιξελαρισμα.

Αυτο που με απασχολει ειναι μηπως δεν εχω βαλει τις σωστες ρυθμισεις.

Στο MPC εχω απενεργοποιησει την επιλογη Matroska στο Internal Filers -> source filters και στο Transform filters εχω αφησει τις επιλογες για H264

Στο ffdshow εχω απενεργοποιησει τους codecs για h264.

Καποιο help? :o

post-23951-129063042417_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι, και βασικά δεν κατάλαβα γιατί εφόσον θέλουμε να μην χρησιμοποιούμε άλλον decoder, να απενεργοποιούμε μερικά source filters.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και με coreavc, εφόσον μιλάμε για λίγο παλιό pc. Έχω ψάξει για διαφορές στην ποιότητα του encoding και δεν έχω βρει τεκμηριωμένη απάντηση για το αν είναι κατώτερο του ffdhsow ή του internal filter του mpc-hc (τα οποία filters νομίζω βασίζονται στην ίδια codebase με το ffdhsow οπότε δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά)

Τέλος, η διαφορά source και transform filters ποια είναι;

Δημοσ.

φίλε μου εγώ έχω πιο αρχαίο p.c. από εσένα και βλέπω άνετα H.D. 720p. με KM PLAYER , χωρίς αποσυντονισμούς και κολλήματα ..

To p.c. μου έχει athlon xp mobile(3200+) στα 2200GHZ , asus radeon 9600 s.e. 128 mb , 3 gb ddr1 400 mhz στα xp.

δεν ξέρω αν το προβλημά σου είναι ζήτημα μνήμης , είδα ότι έχεις μόνο 1 gb . Ισως αν προσθέσεις άλλο 1 Gb θα είσαι ο.κ. με τον KM Player ..Στις ρυθμίσεις του να τσεκάρεις την επιλογή Performance που είναι η καταλληλότερη για παλιά κομπιούτερ , για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα , μην το αφήσεις στα default..

Δημοσ.

Δοκιμασα με την τελαυταια svn εκδοση του MPC και ολα τα source και transform filters ενεργοποιημενα -> κολλαγε (χειροτερα απο πριν)

Απενεργοποιησα το source Matrosta και εβαλα το Haali prefered στα external filters -> παλι κολλαγε

Δοκιμασα με CoreAVC (prefered στα exeternal filers και οχι) -> παλι κολλαγε

Θα δοκιμασω και με KMPlayer και βλεπουμε

thnx για τις απαντησεις :-)

Δημοσ.
Έχεις περασμένους τους τελευταίους διαθέσιμους drivers για την κάρτα γραφικών σου;

Ναι

Στις ρυθμίσεις του να τσεκάρεις την επιλογή Performance που είναι η καταλληλότερη για παλιά κομπιούτερ , για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα , μην το αφήσεις στα default..

Που βρισκεται αυτη η επιλογη? Τα Preferences ειναι χαωδη :confused:

Δημοσ.
Που βρισκεται αυτη η επιλογη? Τα Preferences ειναι χαωδη :confused:

Που να δεις και τα preferences των KMPlayer και VLC (σε Advanced mode) :-(

Κάνε μια δοκιμή με το Splash Lite (δωρεάν). Το δοκίμασα και είναι πολύ απλό. Σου προτείνει μόνο του να ενεργοποιήσει το hardware acceleration και παίζει άνετα ότι hd αρχείο του έβαλα σε έναν AMD στα 1.7GHz

Δημοσ.
Που να δεις και τα preferences των KMPlayer και VLC (σε Advanced mode) :-(

Κάνε μια δοκιμή με το Splash Lite (δωρεάν). Το δοκίμασα και είναι πολύ απλό. Σου προτείνει μόνο του να ενεργοποιήσει το hardware acceleration και παίζει άνετα ότι hd αρχείο του έβαλα σε έναν AMD στα 1.7GHz

Στα Preferences του KMPlayer αναφερομουν :-D (Advanced mode εννοειται)

Παντως φαινεται σε KM παιζει λιγο καλυτερα, με λιγοτερα κολληματα απο πριν και χωρις να εχω ενεργοποιησει την επιλογη που λεει ο ΑΝΤΩΝΗΣ. Αν κανω pause οταν αρχιζουν τα κολληματα, να πεσει λιγο το cpu usage, συνεχιζει κανονικα. Στον MPC δεν το εκανε για ενα περιεργο λογο :rolleyes:

Το Splash θα το δοκιμασω το βραδυ, δεν προλαβαινο τωρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...