lefter Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 καλημερα σε ολους και χρονια πολλα εχω βαλει ενα ασυρματο adsl router αλλα δεν ξερω αν εκανα καλα λογω της εκπομπης ραδιενεργειας. η μηπως υπερβαλλω ??? γνωμες ευχαριστω
PaokToTheBone Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Το αν εκανες καλα ειναι 8εμα αν σε καλυπτει σε σημα και τι 8ες να συνδεσεις μπλα μπλα μπλα! 1ον Ραδιενεργεια απο ρουτερ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΤΑΙ.... Ισως καπιας χαμηλης συχνοτητας ηλεκτρομαγνητικο κυμα ναι...Αλλα η ακτινοβολια που επιβαρυνει την υγεια σου λογω του Router ειναι,αν μου επιτρεπεται η εκφραση,α8ωα...Ο φουρνος και οι εστιες τις κουζινας εκπεμπουν μεγαλυτερη ποσοτητα ακτινοβολιας...Βεβαια δν εχεις τις παραπανω συσκευες στο δωματιο που κοιμασαι...Αλλα και παλι Υπαρχει το κινητο που προκαλει ισχυροτερη και επιβλαβεστερη ακτινοβολια...Το κινητο δν το κουβαλας ποτε πανω σου?Η εστω στο κινητο μιλας παντα με bluetooth?Αν λυσεις αυτο το προβλημα ισως να χρειαστει να ασχολη8εις με το 8εμα του router!Και παλι αν μενεις σε καποια μεγαλη πολη της ΕΛΛΑΔΑΣ (ναι νομιζουμε οτι εχουμε και μεγαλες πολεις!)Σιγουρα καποιο ασ8ενες σημα απο ΤΟ ΑΝΑ8ΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ wireless router ενος γειτονα 8α σε προβληματιζει!Οποτε ειναι ματαιο να αγχωνεσαι για μια τετοια εκπομπη κυματων... Βεβαια Αλλαζει ολο το 8εμα αν εισαι πολυ καχυποπτος και εχεις μια εγκυο γυναικα στο σπιτι...Εκει καλα ειναι να εισαι ψιρας γιατι δν εχουν ανακαλυψει ακομα τα αποτελεσματα αρκετων ηλεκτρομαγνητικων ακτινοβολιων κατα την διαρκεια κυησης...Οχι οτι 8α κερδισεις και τιποτα ουσιαστικο αλλα για λογους κυριως προσωπικης ικανοποιησης περι προστασιας μια νεας ζωης και ιδιαιτερα μια νεας ζωης εξαιρετικα σημαντικη σε σενα...
gzioupos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Όπως λέει κι ο παοκτσίς μέχρι το κόκαλο καλό είναι να μην ανησυχείς γι' αυτό. Δες καλύτερα γύρο σου μπας και υπάρχει καμία κεραία κινητής τηλεφωνίας ή τίποτε καλώδια υψηλής τάσεως, τότε να ανησυχείς σοβαρά. Για πιο χαλαρές καταστάσεις άλλαξε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού σου σε σταθερό, πέτα το φούρνο μικροκυμάτων και να μιλάς μόνιμα με hands-free από το κινητό σου, το οποίο πρέπει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη ακτινοβολία (δες SAR http://www.mobile-phones-uk.org.uk/sar.htm). Αν όλα τα παραπάνω τα έχεις λυμένα όχι μονάχα εσύ αλλά και οι γύρο σου, τότε ίσως θα πρέπει να αρχίζεις να ανησυχείς για το router... Χρόνια πολλά.
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 φαντασου οτι γυρω σου μπορει να υπαρχουθν αλλα 10 δικτυα.πετα το κινητο για αρχη και μετα μιλαμε για αυτο.και μην λετε ραδιενεργεια θα το ακουσει κανεις και μετα γιατι δεν αφηνουν να σηκωσεις κερεα.ρουτερ ειναι οχι Mini chernobyl.και απειρα θεματα εχουν ανοιχτει για αυτο που ρωτησες.
pwrchr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 αυτο που εχεις στο σπιτι ειναι 0. το θεμα ειναι οι γειτονες. αν καποιος π.χ. έχει 100mv ap και τοποθετησει μια εξωτερικη κεραία 20 db τοτε συμβαίνει το εξης. Καθε 4 db διπλασιαζουν την εκπεμπομενη ισχύ δηλαδή 4db=200mv 8db=400mv 12db=800mv 16db=1600mv 20db=3200mv AN αυτος βαραει πάνω σου με 3,2watt το ap σου σε ενοχλεί.
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 αν και δεν ξερω τον τυπο απλα αυτο που λες μου φενεται λιγο παραξενω διοτι 3,2 watt ειναι υπερβολικα πολλα.φαντασου οτι σε εγκατασταση που ηταν για ξενοδοχειο ειχα δει ενισχυτη σηματος αλλα οχι με κερεα απλα ηταν ενισχυτης 1 watt και καλυπτε αρκετα μεγαλυτερο κομματι.με 3,2....... συν οτι ενω εχω βαλει 7 db κερεα σε linksys η διαφορα στο σημα ηταν απειροελαχιστη.νομιζω οτι για να εχεις καλυτερο αποτελεσμα πρεπει και το ρουτερ να μπορει να δυναμωσει την ισχυ του .και ηξερα οτι τα wrt το κανουν αυτο αλλα μονο με custom firwmare.
pmandd Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 αυτο που εχεις στο σπιτι ειναι 0. το θεμα ειναι οι γειτονες. αν καποιος π.χ. έχει 100mv ap και τοποθετησει μια εξωτερικη κεραία 20 db τοτε συμβαίνει το εξης. Καθε 4 db διπλασιαζουν την εκπεμπομενη ισχύ δηλαδή 4db=200mv 8db=400mv 12db=800mv 16db=1600mv 20db=3200mv AN αυτος βαραει πάνω σου με 3,2watt το ap σου σε ενοχλεί. 1. Οι υπολογισμοί σου με dB δεν είναι σωστοί. 2. Η κεραία είναι παθητικό στοιχείο, δηλ. δε μπορεί να παράγει περισσότερη ισχύ από αυτήν που εισέρχεται στην είσοδό της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.