binary_dreamer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα σας. Έχω ένα αρχείο excel που ανανεώνεται καθημερινά. Επειδή χρειάζομαι στο τέλος της εβδομάδος να φτιάχνω ένα report πρέπει να βρίσκω τις καινούριες εγγραφές και να τις επεξεργάζομαι. Αυτό όμως είναι αδύνατο να γίνει χειροκίνητα γιατί οι εγγραφές είναι εκατοντάδες. το αρχείο αποτελείται από τρεις στήλες και θέλω να βλέπω τις καινούριες εγγραφές σε σχέση με το προηγούμενο. μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
gourounii Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 ποσες γραμμες εχει το excel? σου εχω δυο λυσεις, αλλα εξαρταται απο το μεγεθος, για να ειναι πιο απλο για εσενα... και κατι αλλο... τι ειδους ειναι τα δεδομενα? αριθμοι, χαρακτηρες, ημερομηνιες??
binary_dreamer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Είναι τρεις στήλες. η πρώτη στήλη είναι ημερομηνία. η δεύτερη από ώρα και η τρίτη στήλη από αλφαριθμητικά χωρίς κενά (πχ 123abcs9d) το μέγεθος αυτή την στιγμή είναι στις 180 γραμμές. στο τέλος της εβδομάδος θα έχουν προστεθεί άλλες τόσες.
veider Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δυο λυσεις εχεις 1.vlookup 2.αν ξερεις να δουλευεις με συναρτηση if.
gourounii Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 θα σου πω τι καταλαβαινω, να μου πεις αν ισχυει, για να μπορεσω να σε βοηθησω... λοιπον, στην πρωτη στηλη εχεις ημερομηνιες (λογικα εβδομαδιαια excel θα εχεις) και στην δευτερη καποιες ωρες που γινονται καποιες μετρησεις. στην τριτη οι μετρησεις... θες λογικα, να συγκρινεις τις μετρησεις σου, ανα βδομαδα, που ειναι συγκεκριμενος αριθμος (συγκεκριμενη ωρα καθε συγκεκριμενη ημερα της βδομαδας) μετρησεων, δηλαδη, δεν θα αυξομοιωνονται ή αν πχ δεν γινει καποια μετρηση καποια συγκεκριμενη ωρα καποιας μερας, θα σου εμφανησει την γραμμη με ημερομηνια και ωρα και κενο στην τριτη στηλη... καλα μεχρι εδω, η κανω καποιο λαθος? σε ρωταω ολα αυτα γιατι η λυση μου ειναι ενα μεγαλο =if... και δεν εχω πολυ ωρα στη διαθεση μου για να στο φτιαξω...
binary_dreamer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 η τρίτη στήλη είναι που με ενδιαφέρει να γίνει έλεγχος που περιέχει τα αλφαριθμητικά. Αυτή δες το σαν το στοιχείο πελάτη. Βάση αυτής της στήλης θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος.
gourounii Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δυο λυσεις εχεις1.vlookup 2.αν ξερεις να δουλευεις με συναρτηση if. δεν ανεφερα το vlookup, γιατι θα πρεπει καθε φορα να αλλαζει τα στοιχεια στην εξισωση του, ωστε να περνει τα δεδομενα απο τα διαφορετικα αρχεια... με την if, μπορει απλα να κανει δυο copy-paste και να βρισκει τα σφαλματα που θελει... -----Προστέθηκε 30/12/2008 στις 12 : 57 : 14----- θες να μην υπαρχει διπλοεγγραφη ή θες αναλογα με την τελευταια στηλη, να σου βγαζει το την πιο ενημερωμενη ημερομηνια και ωρα?
binary_dreamer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω να μην υπάρχει διπλοεγγραφή.
gourounii Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 κανε το εξης απλο, που θα σου δινει την δυνατοτητα να ελεγχεις μονος σου το ποια εγραφη θες να κρατησεις και ποια οχι. επελεκσε ολο τον πινακα > πηγαινε δεδομενα (εχω open office οποτε δεν ξερω ακριβως που ειναι στο ms office αλλα μαλλον δεν θα εχει διαφορα) > πατα ταξινομηση > επελεξε την τριτη στηλη σαν πρωτη ταξινομηση και σαν δευτερη την ημερομηνια και τριτη την ωρα > πατα enter. επειτα, στην στηλη D πατα στο πρωτο κελι της την εξισωση : =if(C1=C2;"Diploegrafi";"") και κατεβασε το σε ολα τα κελια απο την κατω δεξια γωνια του (οταν ο κερσορας γινει σταυρος) ετσι τι πετυχαινεις : α) να βλεπεις ακριβως που υπαρχει, αν υπαρχει, διπλοεγγραφη β) να ειναι ολες οι διπλοεγγραφες συγκεντρωμενες ωστε να επιλεξεις ποια-ες θα κρατησεις. γ) να μην χασεις δεδομενα ή αλλιωθουν απο λαθος υπολογισμο του υπογολιστη (αν επελεγε εκεινος αυτοματα ποιο ειναι το σωστο) ελπιζω να βοηθησα. μπορει να μην ειναι αυτοματη η λυση μου αλλα να θελει λιγο απο τον χρονο σου, αλλα σιγουρα δεν θα γινει ποτε λαθος, εκτος και αν κανεις κατι λαθος απο τα βηματα που σου εδωσα.
binary_dreamer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα. Εγκατέστησα το Open office και έφτιαξα 2 στήλες. Α και Β. Η Α είναι οι παλιές εγγραφές και Β οι καινούριες. Πήγα και έριξα την εντολή που ανέφερες παραπάνω, αλλά δεν μου βγάζει τίποτα. Μπορείς να μου πεις τι κάνω λάθος?
binary_dreamer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα. Εγκατέστησα το Open office και έφτιαξα 2 στήλες. Α και Β. Η Α είναι οι παλιές εγγραφές και Β οι καινούριες. Πήγα και έριξα την εντολή που ανέφερες παραπάνω, αλλά δεν μου βγάζει τίποτα. Μπορείς να μου πεις τι κάνω λάθος?
smerliao Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα σας.Έχω ένα αρχείο excel που ανανεώνεται καθημερινά. Επειδή χρειάζομαι στο τέλος της εβδομάδος να φτιάχνω ένα report πρέπει να βρίσκω τις καινούριες εγγραφές και να τις επεξεργάζομαι. Αυτό όμως είναι αδύνατο να γίνει χειροκίνητα γιατί οι εγγραφές είναι εκατοντάδες. το αρχείο αποτελείται από τρεις στήλες και θέλω να βλέπω τις καινούριες εγγραφές σε σχέση με το προηγούμενο. μπορεί κάποιος να βοηθήσει? ποιες θεωρεις καινουριες εγγραφές? τις διπλοεγγραφές πως θέλεις να τις χειρίζεσαι? ποια να κρατάς?
binary_dreamer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 παλιές εγγραφές είναι η στήλη Α και καινούριες η στήλη Β. θέλω με κάποιο τρόπο να μαρκάρω/διαγράφω τις ομοιότητες και να μου μείνουν με κάποιο τρόπο οι διαφορές.
smerliao Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 παλιές εγγραφές είναι η στήλη Α και καινούριες η στήλη Β. θέλω με κάποιο τρόπο να μαρκάρω/διαγράφω τις ομοιότητες και να μου μείνουν με κάποιο τρόπο οι διαφορές. Είναι τρεις στήλες. η πρώτη στήλη είναι ημερομηνία. η δεύτερη από ώρα και η τρίτη στήλη από αλφαριθμητικά χωρίς κενά (πχ 123abcs9d) το μέγεθος αυτή την στιγμή είναι στις 180 γραμμές. στο τέλος της εβδομάδος θα έχουν προστεθεί άλλες τόσες. δεν σε πιανω. εχεις 3 στηλες. η πρώτη στήλη είναι ημερομηνία. η δεύτερη από ώρα και η τρίτη στήλη από αλφαριθμητικά χωρίς κενά αρα η κάθε γραμμή ειναι μια εγγραφη...??? πως ειναι τα παλια η στηλη Α και τα νεα η στηλη Β??? ποιο ειναι το κλεδι? το αλφαριθμητικό στη στηλη Γ? δεν ανεβαζεις ενα παραδειγμα με στοιχεια, η να μας εξηγησεις. πχ, στην γραμμη 1 εχω 12/12/09 10:34 δσφσφδ στην γραμμή δυο έχω 12/9/09 15:31 αδδφσφ τι θελεις να βλέπεις μετά?
binary_dreamer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 ΟΚ. Από την αρχή. έχω 2 στήλες Α και Β. Η Α είναι η παλιά και η Β η καινούρια. Θέλω να συγκρίνω την Α με την Β και να βρω τις διαφορές τους. πχ. Α ααααααα ββββββββ γγγγγγγγ δδδδδδδδ Β ααααααα ββββββββ γγγγγγγγ δδδδδδδδ εεεεεεεεε ζζζζζζζζζ θέλω κάτι να μου συγκρίνει το Α και το Β και να μου πει ότι η διαφορά τους είναι τα εεεεεεεεε ζζζζζζζζζ φυσικά η λίστα έχει μέσα πολλές εγγραφές και όχι μόνο 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.