Προς το περιεχόμενο

icc color profiles + photoshop + άσπρο = ;

androu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φορτώνοντας το color profile που έφτιαξα (το ίδιο γίνεται και με το έτοιμο που κατέβασα απο το site της εταιρείας- το ίδιο γινόταν και με την παλιά οθόνη) απο το software της οθόνης (set as default) έχω τα εξής αποτελέσματα

-> Εικόνες που έχουν άσπρο φόντο το άσπρο φαίνεται κιτρινωπό σαν ώχρα!

-> Στο photoshop αν βάλω don't color manage this.. blabla το άσπρο είναι άσπρο, αν επιλέξω το profile της οθόνης το άσπρο γίνεται σιέλ :devil:

Αν επιλέξω Srgb... σαν color profile απο τις ιδιότητες της οθόνης τότε όλα παντού είναι άσπρο !

Κάτι κάνω προφανώς λάθος.

Αυτό που σκεφτόμουν είναι οτι και στο photoshop αλλά και στις ιδιότητες τις οθόνης θα έπρεπε να είναι φορτωμένο το profile που έφτιαξα.. αλλά μήπως δεν ισχύει κάτι τέτοιο??

Δημοσ.

Άσε το Photoshop και άλλαξε την θερμοκρασία του λευκού από το μενού του μόνιτορ σου (από τα κουμπιά πάνω εννοώ) από 6500 σε 9300.

Δημοσ.

το έκανα και αυτό αλλά τίποτα. στο photoshop το άσπρο είναι σιέλ ταυτόχρονα στο windows picture viewer το ίδιο άσπρο είναι μπέζ

(με custom profile)

με srgb είναι οκ.

Δημοσ.

Ίσως έχεις αλλάξει τα profiles και τα έκανες ότι να 'ναι. Επανέφερε τα default και ξεκίνα από εκεί.

Στο Photoshop τώρα, αν δεν είναι σωστά τα χρώματα, πρέπει να τα ρυθμίσεις σύμφωνα με το icc του monitor, που νομίζω έρχεται σε δισκέτα με την αγορά του.

Υ.Γ. Το srgb από το μόνιτορ το αλλάζεις ή από τις επιλογές της κάρτας γραφικών;

Δημοσ.

πως επαναφέρω τα default (και το srgb) ?

έβαλα και του Monitor Και πάλι τα ίδια μου έκανε

οχι απο τα κουμπιά του μονιτορ αλλάζω ρυθμίσεις

είδα οτι εχει και η nvidia στο control settings αλλά δεν τα πείραξα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...