Προς το περιεχόμενο

dayofmonth και php

Paraskeui

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Η συνάρτηση dayofmonth επιστρέφει την ημέρα του μήνα σε αριθμό. Μπορώ να την χρησιμοποιήσω όπως είναι σε php script?? Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ κάποιο example code??

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Χρόνια πολλά.

Απ' ό,τι βλέπω η dayofmonth() είναι standard συνάρτηση της SQL, όχι της PHP. Άρα από ένα php script μπορείς να την καλέσεις μόνο μέσα σε ένα SQL query. Η php έχει υποστήριξη για πολλά συστήματα βάσεων, π.χ. αν η βάση σου είναι MySQL μπορείς να χρησιμοποιήσεις την mysql_query() για να στείλεις queries (παράδειγμα).

Για να απομονώσεις την ημέρα του μήνα απευθείας από την PHP, αν την έχεις σε Unix Time μορφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την date(), διαφορετικά τις string-manipulation συναρτήσεις της php ή regular expressions (Pcre ή Posix).

Αν η πλήρης ημερομηνία βρίσκεται ούτως ή άλλως στη βάση, τότε είναι καλή ιδέα να προτιμήσεις την dayofmonth() της SQL, αλλιώς βέβαια κάποια συνάρτηση της php.

Δημοσ.

Την ημερομηνία δεν την έχω στη βάση. Χρησιμοποιώ Mysql. Έχω φτιάξει μία φόρμα η οποία δέχεται την ημερομηνία στην εξής μορφή πχ. 2008-12-31. Θέλω να ελέγχω πριν να κάνω εισαγωγή στη βάση αν ο χρήστης έβαλε εγκυρη ημερομηνία. Αυτό γίνεται με την checkdate η οποία παίρνει σαν ορίσματα την ημέρα, μήνα και έτος. Θέλω λοιπόν να εξαγω από την ημερομηνία που δίνει ο χρήστης αυτές τις τρεις μεταβλητές. Δεν έχω βρει ακόμη τρόπο οπότε οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

-----Προστέθηκε 1/1/2009 στις 01 : 41 : 40-----

Τελικά βρέθηκε λύση. Αρχικά χρησιμοποιώ τη strtotime για να πάρω το timestamp της ημερομηνίας που δίνει ο χρήστης και στη συνέχεια χρησιμοποιώ τη getdate με το παραπάνω timestamp σαν όριμα. Ο πίνακας που επιστρέφει η getdate είναι τα ορίσματα για τη checkdate.

nske ευχαριστώ για την απάντηση.

Χρόνια πολλά!!

-----Προστέθηκε 1/1/2009 στις 01 : 45 : 17-----

Τελικά βρέθηκε λύση. Χρησιμοποιώ τη strtotime με όρισμα την ημερομηνία του χρήστη. Παίρνω το timestamp και το βάζω στην getdate και αυτή επιστρέφει σε πίνακα όλα τα ορίσματα για την checkdate.

nske ευχαριστώ για την απάντηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...