mamis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία σε όλους!!! Λόγω των ημερών αποφάσισα να αγοράσω ένα laptop, για πρώτη φορά στην ζωή μου. Πάντα ήμουν της άποψης (και είμαι ακόμη!) οτι η απόδοση των desktop είναι ανώτερη των laptop.Μετά απο έρευνα αγοράς που έκανα καταστάλαξα ανάμεσα σε 2 μάρκες Toshiba και Sony.Κυρίως λόγω αξιοπιστίας,ποιότητας και εγγύησης.Όμως δυστηχώς η Sony θέλει αρκετά βαλάντια απο την τσέπη μας.Γι'αυτό και θέλω την γνώμη σας, για τα παρακάτω laptop για να πάρω την τελική μου απόφαση: 1)Toshiba Satellite A300-1GN 2)Toshiba Satellite A300-1ND 3)Toshiba Qosmio F50-10B Επίσης ώντας νέος στον χώρο των laptop θα ήθελα να κάνω μερικές γενικές ερωτήσεις και αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει: 1)Ισχύει η άποψη ότι τα laptop δεν είναι για παιχνίδια?Δηλαδή τα παραπάνω laptop που έχουν αυτόνομη κάρτα γραφικών 512ΜΒ δεν θα μπορείς να κάτσεις να λιώσεις 2-3 ώρες στο PRO2009?(Δεν μιλάω για παιχνίδια τύπου Crysis...) 2)Στο επίσημο site η Toshiba αναφέρει οτι μπορείς να αναβαθμίσεις την μνήμη μέχρι 8GB?Η διαδικασία αναβάθμισης είναι τόσο απλη όσο στα desktop και την κάνεις μόνος σου?Και επίσης τα module DDR2 έχουν τις ίδιες τιμές με τα desktop? 3)Τί γνώμη έχετε για την οθόνη των laptops της Toshiba?Το γνωρίζω πως δεν συγκκρίνετε με τα VAIO!!! 4)Γιατί σε μερικά laptop γράφει οτι απο 3GB μνήμη RAM και πάνω δεν τα αναγνωρίζουν τα VISTA?Δηλαδή αν ένα laptop είναι 4GB πόσο θα δέιχνει το σύστημα? Συγνώμη αν σας κούρασα,σας εύχομαι και πάλι Ευτυχισμένο το 2009!!!!!!
Chris_85 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Ισχυει οτι τα λαπτοπς δεν ειναι για παιχνιδια. Αν οι απαιτησεις σου απο παιχνιδια σταματουν στο προ, λογικα θα μπορεσεις να παιξεις γ αλλα 2 χρονια. Παραπανω οχι. (αντιθετως 2κ9 με τα 2 πρωτα δεν παιζεις Το ποση ραμ αναγνωριζει το λειτουργικο εξαρταται απο το αν ειναι 32 η 64bit. Τα 32μπιτα μεχρι 3 Λες οτι η σονυ ζηταει πολλα βαλαντια κ σκεφτεσαι να δωσεις για 15ιντσο 1500 ευρω..δεν ειναι λογικη τιμη αυτη ποσω μαλλον απ τη στιγμη που δεν εχει καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο. Εξαλλου αν κοιτας για gaming laptop κοιτας σαφως για μεγαλυτερη οθονη. Αποψη μου: σονυ FW21E + κονσολα η netbook + gaming desktop
basilis5 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 τα τοσιμπα ειναι εξισου ποιοτικα με τα σονυ, απλα συστερουν σε ντιζαιν και οθονη. Και εγω ειμαι τεραστιος φαν των βαιο, αλλα πλεον δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα παραπανω..επισης η σονυ εχει κολλησει με τους αργους δισκους. γενικα, μην παρεις λαπτοπ αν θες να παιζεις παιχνιδια, οχι τοσο γιατι χανουν σε επιδοσεις, οσο γιατι συμβαλουν στην μικροτερη διαρκεια ζωης του λαπτοπ λογω θερμοκρασιων
svatsM3 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία σε όλους!!!Λόγω των ημερών αποφάσισα να αγοράσω ένα laptop, για πρώτη φορά στην ζωή μου. Πάντα ήμουν της άποψης (και είμαι ακόμη!) οτι η απόδοση των desktop είναι ανώτερη των laptop.Μετά απο έρευνα αγοράς που έκανα καταστάλαξα ανάμεσα σε 2 μάρκες Toshiba και Sony.Κυρίως λόγω αξιοπιστίας,ποιότητας και εγγύησης.Όμως δυστηχώς η Sony θέλει αρκετά βαλάντια απο την τσέπη μας.Γι'αυτό και θέλω την γνώμη σας, για τα παρακάτω laptop για να πάρω την τελική μου απόφαση: 1)Toshiba Satellite A300-1GN 2)Toshiba Satellite A300-1ND 3)Toshiba Qosmio F50-10B Επίσης ώντας νέος στον χώρο των laptop θα ήθελα να κάνω μερικές γενικές ερωτήσεις και αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει: 1)Ισχύει η άποψη ότι τα laptop δεν είναι για παιχνίδια?Δηλαδή τα παραπάνω laptop που έχουν αυτόνομη κάρτα γραφικών 512ΜΒ δεν θα μπορείς να κάτσεις να λιώσεις 2-3 ώρες στο PRO2009?(Δεν μιλάω για παιχνίδια τύπου Crysis...) 2)Στο επίσημο site η Toshiba αναφέρει οτι μπορείς να αναβαθμίσεις την μνήμη μέχρι 8GB?Η διαδικασία αναβάθμισης είναι τόσο απλη όσο στα desktop και την κάνεις μόνος σου?Και επίσης τα module DDR2 έχουν τις ίδιες τιμές με τα desktop? 3)Τί γνώμη έχετε για την οθόνη των laptops της Toshiba?Το γνωρίζω πως δεν συγκκρίνετε με τα VAIO!!! 4)Γιατί σε μερικά laptop γράφει οτι απο 3GB μνήμη RAM και πάνω δεν τα αναγνωρίζουν τα VISTA?Δηλαδή αν ένα laptop είναι 4GB πόσο θα δέιχνει το σύστημα? Συγνώμη αν σας κούρασα,σας εύχομαι και πάλι Ευτυχισμένο το 2009!!!!!! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.....και τα 3 Laptop είναι πολύ καλά,αλλά προτιμώ το Toshiba Satellite A300-1GN,λόγω Value for Many,όπως προείπα και σε δικιά μου αναφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο,πιστεύω ότι καλύπτει τις ανάγκες σου....http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=289557
mamis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.....και τα 3 Laptop είναι πολύ καλά,αλλά προτιμώ το Toshiba Satellite A300-1GN,λόγω Value for Many,όπως προείπα και σε δικιά μου αναφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο,πιστεύω ότι καλύπτει τις ανάγκες σου....http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=289557 Παρατήρησα κάτι όμως για το Toshiba Satellite A300-1GN...Στην σελίδα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και στην επίσημη ιστοσελίδα της TOSHIBA υπάρχουν δύο σημαντικές διαφορές: 1)H Toshiba αναφέρει οτι δεν έχει HDMI έξοδο. 2)Οτι δεν έχει Wifi DraftN. Μήπως είναι παγίδα του Πλαισιου για να μας προσελκύσει?Γιατι για μένα είναι πολυ σημαντικές ελλείψεις αυτά τα δυο.Είδικα η HDMI έξοδος.
sYn Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Αν δεις τις φωτογραφίες που έχει η TOSHIBA στη σελίδα της, έχει HDMI.
mamis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Αν δεις τις φωτογραφίες που έχει η TOSHIBA στη σελίδα της, έχει HDMI. Που είναι δεν την βλέπω...
michalis2610 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Λόγω των ημερών αποφάσισα να αγοράσω ένα laptop, για πρώτη φορά στην ζωή μου.Πάντα ήμουν της άποψης (και είμαι ακόμη!) οτι η απόδοση των desktop είναι ανώτερη των laptop Η σύγκριση μεταξύ φορητών και σταθερών υπολογιστών δεν έχει νόημα μιας και πρόκειται για μηχανήματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Επειδή από το αρχικό σου μήνυμα δεν είναι σαφές θα σου πρότινα αν δεν έχεις πραγματικά ανάγκη έναν φορητό ΜΗΝ το αγοράσεις. Προτίμησε σταθερό. Επίσης ώντας νέος στον χώρο των laptop θα ήθελα να κάνω μερικές γενικές ερωτήσεις και αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει: 1)Ισχύει η άποψη ότι τα laptop δεν είναι για παιχνίδια?Δηλαδή τα παραπάνω laptop που έχουν αυτόνομη κάρτα γραφικών 512ΜΒ δεν θα μπορείς να κάτσεις να λιώσεις 2-3 ώρες στο PRO2009?(Δεν μιλάω για παιχνίδια τύπου Crysis...) 2)Στο επίσημο site η Toshiba αναφέρει οτι μπορείς να αναβαθμίσεις την μνήμη μέχρι 8GB?Η διαδικασία αναβάθμισης είναι τόσο απλη όσο στα desktop και την κάνεις μόνος σου?Και επίσης τα module DDR2 έχουν τις ίδιες τιμές με τα desktop? 3)Τί γνώμη έχετε για την οθόνη των laptops της Toshiba?Το γνωρίζω πως δεν συγκκρίνετε με τα VAIO!!! 4)Γιατί σε μερικά laptop γράφει οτι απο 3GB μνήμη RAM και πάνω δεν τα αναγνωρίζουν τα VISTA?Δηλαδή αν ένα laptop είναι 4GB πόσο θα δέιχνει το σύστημα? 1) Σαφώς και μπορείς να παίξεις χωρίς να παθείνουν απολύτως τίποτα σε αντίθεση με τους διάφορουν μύθους που ακούγονται και δγράφονται ορισμένες φορες καθώς ούτε "λιώνουν" ούτε "καίγονται. Το πρόβλημα είναι ότι ένας φορητός υπολογιστής "παιχνιδομηχανή" συνήθως κοστίζει πολύ ακριβά και επειδή η ταχνολογία τρέχει απαξιώνεται ταχύτατα. Συν το γεγονός ότι είναι αδύνατο να αναβαθμίσεις τη κάρτα γραφικών έτσι ώστε να σηκώνει και τα νεότερα παινίδια "το΄θμπανο" οταν έρθει ο καιρός, καταλαβαίνεις ότι οι φορητοί δεν είναι η ενδεδιγμένη επιλογή αν αρέσκεσαι στο gaming. 2) Η αλλαγή μνήμης είναι εύκολη. Θέλει λίγα λεπτά περισσότερο από ότι στους σταθερούς αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολη υπόθεση. Η μνήμη για φορητούς κοστίζει περισσότερο από ότι για σταθερούς όπως το ίδιο ισχύει και για τους σκληρούς κτλ. Αν ο ρυθμός πωλήσεων των φορητών έναντι των σταθερώς παγκοσμίως συνεχιστεί στο εγγύς μέλλον θα είναι ίδιες πάντως . 3) Μέτριες τόσο στις εμπορικές όσο και στις επαγγελματικές σειρές. Τουλάχιστον στις δεύτερες βγάζουν ματ! Γενικά πάντως τίποτα σπουδαίο αλλά την δουλειά σου την κάνεις. Οσο για τις οθόνες των Vaio οι περισσότερες είναι επίσης απλά καλύτερες του μέσου όρου αυτά για τις οθόνες με διπλή λάμπα. Οι απλές οθόνες τους είναι απλά μέτριες. Ούτε τίποτα φοβερές LED έχουν (στα μοντέλα μέχρι μια α τιμή) ούτε σέβονται τον εαυτό τους και είναι με ματ επικαλυψη. 4) Τα 3GB (ή 3,5)είναι το μέγιστο όριο μνήμης που μπορεί να αναγνωρίσει ένα 32μπιτο λειτουργικό σύστημα λόγο εγγενούς περιορισμού του. Για περισσότερα βάζεις 64bit ή πιγκουίνο
mamis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Αν δεις τις φωτογραφίες που έχει η TOSHIBA στη σελίδα της, έχει HDMI. Τελικά στο ξένο site της Toshiba αναφέρει οτι έχει και HDMI και WiFiN...Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!! -----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 12 : 53 : 08----- Η σύγκριση μεταξύ φορητών και σταθερών υπολογιστών δεν έχει νόημα μιας και πρόκειται για μηχανήματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Επειδή από το αρχικό σου μήνυμα δεν είναι σαφές θα σου πρότινα αν δεν έχεις πραγματικά ανάγκη έναν φορητό ΜΗΝ το αγοράσεις. Προτίμησε σταθερό. 1) Σαφώς και μπορείς να παίξεις χωρίς να παθείνουν απολύτως τίποτα σε αντίθεση με τους διάφορουν μύθους που ακούγονται και δγράφονται ορισμένες φορες καθώς ούτε "λιώνουν" ούτε "καίγονται. Το πρόβλημα είναι ότι ένας φορητός υπολογιστής "παιχνιδομηχανή" συνήθως κοστίζει πολύ ακριβά και επειδή η ταχνολογία τρέχει απαξιώνεται ταχύτατα. Συν το γεγονός ότι είναι αδύνατο να αναβαθμίσεις τη κάρτα γραφικών έτσι ώστε να σηκώνει και τα νεότερα παινίδια "το΄θμπανο" οταν έρθει ο καιρός, καταλαβαίνεις ότι οι φορητοί δεν είναι η ενδεδιγμένη επιλογή αν αρέσκεσαι στο gaming. 2) Η αλλαγή μνήμης είναι εύκολη. Θέλει λίγα λεπτά περισσότερο από ότι στους σταθερούς αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολη υπόθεση. Η μνήμη για φορητούς κοστίζει περισσότερο από ότι για σταθερούς όπως το ίδιο ισχύει και για τους σκληρούς κτλ. Αν ο ρυθμός πωλήσεων των φορητών έναντι των σταθερώς παγκοσμίως συνεχιστεί στο εγγύς μέλλον θα είναι ίδιες πάντως . 3) Μέτριες τόσο στις εμπορικές όσο και στις επαγγελματικές σειρές. Τουλάχιστον στις δεύτερες βγάζουν ματ! Γενικά πάντως τίποτα σπουδαίο αλλά την δουλειά σου την κάνεις. Οσο για τις οθόνες των Vaio οι περισσότερες είναι επίσης απλά καλύτερες του μέσου όρου αυτά για τις οθόνες με διπλή λάμπα. Οι απλές οθόνες τους είναι απλά μέτριες. Ούτε τίποτα φοβερές LED έχουν (στα μοντέλα μέχρι μια α τιμή) ούτε σέβονται τον εαυτό τους και είναι με ματ επικαλυψη. 4) Τα 3GB (ή 3,5)είναι το μέγιστο όριο μνήμης που μπορεί να αναγνωρίσει ένα 32μπιτο λειτουργικό σύστημα λόγο εγγενούς περιορισμού του. Για περισσότερα βάζεις 64bit ή πιγκουίνο Ευχαριστώ πολυ michalis2610 για τις απαντήσεις σου,αλλά δεν μου είπες τελικά ποιό απο τα 3 θα προτιμούσες εσυ?????:-(
basilis5 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 εγω παλι πιστευω πως οταν σε ενα τοσο μικρο υπολογιστη, που ολα μεσα ειναι στριμωγμενα και δε υπαρχει αρκετος χωρος για ομαλη ροη αερα, οταν παιζεις παιχνιδια που σημαινει οτι κανεις την μεγιστη χρηση των :επεξεργαστη,γραφικα,σκληρο ,τα ποσα θερμοκρασιας που δημιουργουνται τον καταπονουν κατα πολυ. τα λαπτοπ δεν κανουν για παιχνδια κατ εμε, αλλο αν ειναι βολικα πολλες φορες, και πλεον με τα ασυρματα δικτυα γιναν δημοφιλη,πεσαν οι τιμες τους και τα αγοραζουν ολοι σαν τρελοι. Αυτο θελοντας να εκμεταλλευτουν και οι εταιριες ενσωματωνουν πλεον δυνατα τσιπ γραφικων. αυτο που λεω εν ολιγοις ειναι, μην παρεις λαπτοπ αν θες να παιζεις παιχνιδια μονο. Αν θες ενα λαπτοπ στο οποιο να μπορεις να παιξεις ΚΑΙ παιχνδια, τοτε κανε την αναλογη αγορα, αλλα μην ειναι σκοπος τα παιχνιδια..η αποφαση δικη σου
sYn Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Που είναι δεν την βλέπω... Δεύτερη στήλη, δεύτερη γραμμή. Κατέβασε τη φωτογραφία και αν κάνεις και zoom, θα δεις την HDMI έξοδο αλλά και χαραγμένα τα αρχικά.
mamis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δεύτερη στήλη, δεύτερη γραμμή. Κατέβασε τη φωτογραφία και αν κάνεις και zoom, θα δεις την HDMI έξοδο αλλά και χαραγμένα τα αρχικά. OK φίλε sYn την είδα! -----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 11 : 29 : 38----- εγω παλι πιστευω πως οταν σε ενα τοσο μικρο υπολογιστη, που ολα μεσα ειναι στριμωγμενα και δε υπαρχει αρκετος χωρος για ομαλη ροη αερα, οταν παιζεις παιχνιδια που σημαινει οτι κανεις την μεγιστη χρηση των :επεξεργαστη,γραφικα,σκληρο ,τα ποσα θερμοκρασιας που δημιουργουνται τον καταπονουν κατα πολυ. τα λαπτοπ δεν κανουν για παιχνδια κατ εμε, αλλο αν ειναι βολικα πολλες φορες, και πλεον με τα ασυρματα δικτυα γιναν δημοφιλη,πεσαν οι τιμες τους και τα αγοραζουν ολοι σαν τρελοι. Αυτο θελοντας να εκμεταλλευτουν και οι εταιριες ενσωματωνουν πλεον δυνατα τσιπ γραφικων. αυτο που λεω εν ολιγοις ειναι, μην παρεις λαπτοπ αν θες να παιζεις παιχνιδια μονο. Αν θες ενα λαπτοπ στο οποιο να μπορεις να παιξεις ΚΑΙ παιχνδια, τοτε κανε την αναλογη αγορα, αλλα μην ειναι σκοπος τα παιχνιδια..η αποφαση δικη σου Μάλλον με παρεξηγείσατε...!Εννοείται πως δεν ψάχνω laptop για να παίζω μόνο παιχνίδια.Το laptop κυρίως θα το χρησιμοποιώ για internet,εφαρμογές που χρησιμοποιώ στην δουλειά μο,multimedia και μία στο τόσο θα βάζω κανά παιχνιδάκι Pro.Για "λιωσίματα" στο gaming υπάρχει και ο desktop.
sYn Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Πριν πω και γω τη γνώμη μου για τα ερωτηματικά σου, να τονίσω πως στο notebook (της υπογραφής) παίζω το PES2009 χωρίς προβλήματα (1440x900). Δες τις διαφορές στις κάρτες γραφικών με την GeForce να έχει το πάνω χέρι : GeForce και ATI. Όμως το Qosmio σε αυτή τη τιμή με τα χαρακτηριστικά του.. Στην ουσία πληρώνεις περισσότερο τη κάρτα γραφικών παρά τον επεξεργαστή του. Αν δε βάλεις 64bit λειτουργικό δε χρειάζεται παραπάνω από 3GB μνήμης και ναι τα dimm αλλάζουν σχετικά εύκολα. Ααα και κάτι ακόμα.. Οι σκληροί δίσκοι είναι στις 5400rpm. Έχεις δυνατότητα αναβάθμισης και εκεί.
mamis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Πριν πω και γω τη γνώμη μου για τα ερωτηματικά σου, να τονίσω πως στο notebook (της υπογραφής) παίζω το PES2009 χωρίς προβλήματα (1440x900). Δες τις διαφορές στις κάρτες γραφικών με την GeForce να έχει το πάνω χέρι : GeForce και ATI. Όμως το Qosmio σε αυτή τη τιμή με τα χαρακτηριστικά του.. Στην ουσία πληρώνεις περισσότερο τη κάρτα γραφικών παρά τον επεξεργαστή του. Αν δε βάλεις 64bit λειτουργικό δε χρειάζεται παραπάνω από 3GB μνήμης και ναι τα dimm αλλάζουν σχετικά εύκολα. Ααα και κάτι ακόμα.. Οι σκληροί δίσκοι είναι στις 5400rpm. Έχεις δυνατότητα αναβάθμισης και εκεί. Επειδή στο desktop δεν έχω βάλει Vista,ποια η βασική διαφορά των 64 bit απο τα 32bit στα Windows Vista?Αξίζει κανείς να τα βάλει ή θα γονατίσει το μηχάνημα του? Sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά αύριο θα πάω να το πάρω και πρέπει να κάνω την τελική μου επιλογή...Άρα φίλε sYn απο τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω οτι στρέφεσαι σε μία απο τις 2 πρώτες επιλογές μου (και κυρίως στην πρώτη!).Σωστά???
sYn Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Με όλη την εκτίμηση που θρέφω για την TOSHIBA (είμαι fan της ASUS), πιστεύω ότι το HP Pavilion dv5-1145ev με τα 1098€ του είναι πραγματικά web offer.. Πιστεύω πως θα συμφωνήσεις. Όσο για τα Vista.. Δεν έχω βάλει. Περιμένω τα 7. Δε χρειάζεται να βάλεις 64bit λογισμικό, ειδικά σε notebook.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.