Προς το περιεχόμενο

Forthnet FEC/CRC/HEC Errors

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πρόσφατα μπήκα στο ιδιόκτητο της Forthnet. Μέχρι στιγμής η ταχύτητα ήταν κοντά στο 1.8MB/s, αλλά σήμερα είναι αρκετά πιο αργό. Σκέφτηκα να μπω στις ρυθμίσεις του router (Speedtouch 585v7) (αφού το έκανα μια επανεκκίνηση). Και είδα αυτό:

2a8n7rl.jpg

Και Data Transferred:

jg72gj.jpg

Βέβαια ο αριθμός 4.294.967.264 μου φαίνεται πιο πολύ για κάποιο software σφάλμα επειδή είναι το 2^32 - 2, και εμφανίστηκε μεταξύ 2 refresh που έκανα σε διάστημα 2 λεπτών.

Έχετε καμιά ιδέα τι παίζει ή αν μπορώ να κάνω κάτι;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Βέβαια ο αριθμός 4.294.967.264 μου φαίνεται πιο πολύ για κάποιο software σφάλμα επειδή είναι το 2^32 - 2, και εμφανίστηκε μεταξύ 2 refresh που έκανα σε διάστημα 2 λεπτών.

Έχεις δίκιο, κάνει μπαμ ότι πρόκειται περί firmware bug. Κατά τα άλλα, τα στατιστικά της γραμμής σου είναι μια χαρά.

Τώρα, για τη συνολική ταχύτητα που έχεις στο download (όχι το πόσο κλειδώνει ο router σου στη downstream επικοινωνία με το DSLAM), τα έχουμε γράψει αρκετές φορές στο φόρουμ: εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, δε μπορείς να περιμένεις ότι κάθε ώρα και στιγμή που θα αρχίζεις ένα single connection download από τον οποιονδήποτε server, θα έχεις σταθερά ταχύτητες 1.5 και 2MB/sec.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλά μου φάνηκαν πολλά τα CRC errors. Αλλά από την άλλη ο πρώτος από τους 3 χρυσούς κανόνες είναι ο "όταν κάτι δουλεύει, δεν το πειράζουν". Οπότε, no problem :P

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά τι είναι αυτά τα FEC και CRC errors? Και εγώ έχω τις ίδιες τιμές περίπου... Παρατήρησα ότι απ όταν ξεκίνησε αυτό το πρόβλημα μερικά αρχεία που κατεβάζω είναι corrupted και όταν ανεβάζω υπάρχει μεγάλο πρόβλημα... (πχ τα torrent μου βγάζουν ότι έχω πρόβλημα στο δίκτυο,με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω καθόλου upload.)

Έχω 585v7 με forthnet. Επίσης παρατήρησα ότι μάλλον αυτό δεν πρόβλημα του router αφού το ίδιο router το δοκίμασα σε άλλη γραμμή και δούλευε μια χαρά...

Δημοσ.

μαλλον κατι με το pc σου κοβω να γινετε παρα με γραμμη.fec errors crc παντα θα υπαρχοθυν σε τετοιες ταχυτητες.δεν ειναι 1 mbit.

Δημοσ.

Τελικά μετά από πολλά τηλέφωνα στους τεχνικούς της forthnet λύθηκε το πρόβλημα. Ανεβάσανε λίγο το SNR 8,5-9 και κάνανε και κάτι άλλες ρυθμίσεις, και είναι όλα μια χαρά. Πετάει τώρα η γραμμή!

Δημοσ.
Τελικά μετά από πολλά τηλέφωνα στους τεχνικούς της forthnet λύθηκε το πρόβλημα. Ανεβάσανε λίγο το SNR 8,5-9 και κάνανε και κάτι άλλες ρυθμίσεις, και είναι όλα μια χαρά. Πετάει τώρα η γραμμή!

ανεβασμα snr = ,μικροτερη ταχυτητα = πιο σταθερη γραμμη.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλά μου φάνηκαν πολλά τα CRC errors. Αλλά από την άλλη ο πρώτος από τους 3 χρυσούς κανόνες είναι ο "όταν κάτι δουλεύει, δεν το πειράζουν". Οπότε, no problem :P

DSL Connection

Link Information

Uptime: 0 days, 0:53:15

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 12.092

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,5 / 26,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 11,5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 4.294.967.264 / 566

CRC Errors (Up/Down): 4.294.967.264 / 0

HEC Errors (Up/Down): 0 / 0

Να και τα δικά μου χαρακτηριστικά...... Μοιάζουν πολύ.....

Ηθελα μόνο να ρωτήσω PavelX αν έχεις και εσύ αποσυνδέσεις και αποσυγχρωνισμούς????

Δημοσ.
DSL Connection

Link Information

Uptime: 0 days, 0:53:15

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 12.092

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,5 / 26,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 11,5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 4.294.967.264 / 566

CRC Errors (Up/Down): 4.294.967.264 / 0

HEC Errors (Up/Down): 0 / 0

Να και τα δικά μου χαρακτηριστικά...... Μοιάζουν πολύ.....

Ηθελα μόνο να ρωτήσω PavelX αν έχεις και εσύ αποσυνδέσεις και αποσυγχρωνισμούς????

μια χαρα γραμμουλα εχεις.μαλλον οτενετ εχεις για αυτο εχεις 10 margin στο down.για τα errors crc hec fec οπως ειπαμε ειναι bug του thomson ακομα και στα καινουρια firmware.

• Super Moderators
Δημοσ.
μαλλον κατι με το pc σου κοβω να γινετε παρα με γραμμη.fec errors crc παντα θα υπαρχοθυν σε τετοιες ταχυτητες.δεν ειναι 1 mbit.

σύμφωνα με αρκετούς στο adslgr τα Thomson έχουν bug για τα errors με αποτέλεσμα να δείχνουν τρελά νούμερα

Δημοσ.
σύμφωνα με αρκετούς στο adslgr τα Thomson έχουν bug για τα errors με αποτέλεσμα να δείχνουν τρελά νούμερα

ναι ολοι εχουν τα ιδια fec/hec κτλ errors.ειναι bug σε ολα τα firmware.απορω αν θα το φτιαξουν ποτε.απλα ασχετα με αυτο σε ολες τις γραμμες που ειναι εως 24 mbit standard θα βρεις καποια fec crc κτλ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
μια χαρα γραμμουλα εχεις.μαλλον οτενετ εχεις για αυτο εχεις 10 margin στο down.για τα errors crc hec fec οπως ειπαμε ειναι bug του thomson ακομα και στα καινουρια firmware.

όχι καθόλοου otenet-connex den έχω, εγώ ζήτησα από forthnet να μου ανεβάσουν margin γιατί είχα πολλές αποσυνδέσεις.

Και για το δεύτερο θεμα... Άρα έχω ελλατοματικό ρουτερ έτσι??? έχω δοκιμάσει πολλά fws και εμφανίζονται πάντα τα ίδια..... Αντε ας υποθέσω ότι είναι εικονικα όλα αυτα τα σφάλματα. Γιατί κλειδώνει στο output power down στα 0.0dBm????

τεσπα εγώ το έστειλα για αλλαγή, μακάρι να το αλλάξουν!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...