paylospaylidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Θελω να μετατρεψω βιντεοκασετες (και ειναι πολλες) σε dvd.αφου κανω το απαραιτητο μονταζ βεβαια αλλιως ειναι να σε παιρνη ο υπνος. το υλικο ειναι παρα πολυ και πολυτιμο συναισθηματικα. αν ξερει καποιος και μπορει να με βοηθηση χελπ.
yanc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δεν ειναι τιποτα τραγικο αλλα για ξεκινημα καλο θα ηταν να μας πεις τι pc εχεις. Αν ειναι σχετικα συγχρονο θα χρειαστεις software(της Pinnacle π.χ που ειναι μια χαρα και οικονομικα για ερασιτεχνες) και hardware (μια καρτα στην οποια θα συνδεθει το VHS και θα κανει τη "μεταφορα" στο pc).
gdp77 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Πρόσφατα έκανα αυτή τη δουλειά, αφού όλες οι κασέτες μου έπιαναν τεράστιο χώρο. Μετά από εκατοντάδες ώρες capturing και video edititng μπορώ να πω ότι κατέχω το άθλημα. 1) Αγοράζεις μια κάρτα σύλληψης εικόνας (καλύτερα να είναι και tv tuner μαζί για να σου μείνει και να είναι και χρήσιμο αργότερα. Εγώ έκανα τη δουλειά μου με αυτό (H aver είναι εταιρεία που σέβεται τους χρήστες μιας που είναι η μόνη στο συγκεκριμένο χώρο που δίνει και drivers για Linux) ΠΡΟΣΟΧΗ: για σύλληψη από VHS να έχει δυνατότητα σύλληψης (και απευθείας αποθήκευσης) σε 720x576 mpeg2. Αν κάνει σύλληψη σε μικρότερη ανάλυση, τότε οι γραμμές θα σου βγαίνουν "πιξελιασμένες". Η σύλληψη σε uncompressed raw format είναι αχρείαστη για σύλληψη από VHS μιας και θα σου δημιουργήσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρχεία, χωρίς να κερδίσεις κάτι σε ποιότητα. Να έχει είσοδο S-Video (θα τη χρειαστείς για S-VHS) ή composite [για απλό VHS). 2) Θα χρειαστείς κάποιο πρόγραμμα video editing/dvd authoring. Προσωπικά χρησιμοποιώ το power director. Προσοχή το πρόγραμμα να έχει τη δυνατότητα να κάνει το τελικό encoding σε 720x576 (λειτουργία smart fit) στο DVD. Κάποια προγράμματα προκειμένου να χωρέσουν μια ταινία πάνω από 1,5 ώρες σε DVD 4,3 GB, ρίχνουν την ανάλυση (DVD LP) με αποτέλεσμα πάλι να έχεις τα "πιξελιάσματα" που ανέφερα παραπάνω. 3) Θα χρειαστεί να αγοράσεις καλώδια scart---> 2 RCA STEREO + Composite (για VHS) και scart ---> 2 RCA stereo + Svideo. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&product=942146 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&product=942154 4) Αρκετές ώρες και μεράκι, καθώς το capturing θέλει πολύ χρόνο (real time αναγκαστικά) και φαντασία στο μονταζ ! Καλή επιτυχία! Υ.Γ. Άφθονη RAM, πολλά GB στο δίσκο και τετραπύρηνος επεξεργαστής θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις ώρες αναμονής και εκνευρισμού. Αν υπάρχουν, είναι ευπρόσδεκτα!
paylospaylidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μητρική : Intel D865GBF Chipset : Intel i865G Επεξεργαστής : Intel Celeron @ 2400 MHz Φυσική Μνήμη : 1280 MB Κάρτα Γραφικών : Nvidia Corp GeForce4 MX 4000 Σκληρός Δίσκος : Maxtor (10 GB) Σκληρός Δίσκος : ST380013AS (80 GB) Συσκευή CD-Rom : _NEC CD-RW NR-9300A Συσκευή DVD-Rom : HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B Τύπος Οθόνης : Philips Philips 170C5 - 17 ίντσες Κάρτα Δικτύου : Realtek Semiconductor RT8139 (A/B/C/810x/813x/C+) Fast Ethernet Adapter Λειτουργικό Σύστημα : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3 DirectX : Έκδοση 9.0c (Μάρτιος 2006) αυτος ειναι ο υπολογιστης μου θα κανω δουλεια η???
gdp77 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα... Μικρός δίσκος, αδύναμος επεξεργαστής, οριακή μνήμη... Ακόμα και αν κάνεις δουλειά, θα φτύσεις αίμα στο "περίμενε"...
paylospaylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα... Μικρός δίσκος, αδύναμος επεξεργαστής, οριακή μνήμη... Ακόμα και αν κάνεις δουλειά, θα φτύσεις αίμα στο "περίμενε"... ειχα σκοπο μετα τις γιορτες (κατα τις 15,20,του μηνος) να διαθεσο μεχρι 600ευ για ενα καινουργιο συστημα χωρις οθονη πληκτρολογιο ποντικι λειτουργικο.Εχω κατι στο μυαλο μου (η αληθεια ειναι οτι απο περιοδικο το ξεσηκωσα) αλλα θα ηθελα και την γνωμη σος. Τωρα αν για 50 η 100ευ (το πολυ) παραπανω το βελτιονουμε τοσο ωστε να συμφερει.....κατα καποιο τροπο ε τοτε1 Α και δεν μ ενδιαφερη η καρτα γραφικων για να παιζω παιχνιδια. Αυτα
nickarmy Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 αν είναι τοσα πολλά τα βιντεο για να μην μπαινεις σε κοπο θα σου πρωτηνα να πάς σε κάποιο καταστημα συληψης βιντεο φωτογραφιων κτλ και να τους το ζυτήσεις μετα την επεξεργασια την κανεις εσύ με τα πλεον dvd ετσι εκανα με μια κασετας βαθτισησ
NIKOSKURT Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 παιδια εχω ενα απλο VHS και ενα usb tv tuner KWORLD . τι καλωδιο πρεπει να εχω για να διαβασει το VHS? δοκιμαζω ενα σκαρτ με κατι αλλα που μπαινουν στο τιουνερ και στην επολογη composite αλλα δεν βγαζει εικονα. καποια πληροφορια και καμια εικονα του καλωδιου!
disqualified Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μητρική : Intel D865GBFChipset : Intel i865G Επεξεργαστής : Intel Celeron @ 2400 MHz Φυσική Μνήμη : 1280 MB Κάρτα Γραφικών : Nvidia Corp GeForce4 MX 4000 Σκληρός Δίσκος : Maxtor (10 GB) Σκληρός Δίσκος : ST380013AS (80 GB) Συσκευή CD-Rom : _NEC CD-RW NR-9300A Συσκευή DVD-Rom : HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B Τύπος Οθόνης : Philips Philips 170C5 - 17 ίντσες Κάρτα Δικτύου : Realtek Semiconductor RT8139 (A/B/C/810x/813x/C+) Fast Ethernet Adapter Λειτουργικό Σύστημα : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3 DirectX : Έκδοση 9.0c (Μάρτιος 2006) αυτος ειναι ο υπολογιστης μου θα κανω δουλεια η??? εγω πιστευω οτι κατι θα μπορεσεις να κανεις καθως εχω κανει επεξεργασια και σε αναλογο μηχανημα και με 514ΜΒ μνημης απο καμερα DV, δεν ξερω σε ποιο δισκο εχεις το λειτουργικο αλλα θα προτιμουσα να μην το εχεις στον maxtor. Αν αυτοι οι δισκοι ειναι φορτωμενοι δνε προκειται να κανεις δουλεια παντως θελει να εχεις διαθεσιμο χωρο Φυσικα αν ειχες καλυτερο μηχανημα η τελικη επεξεργασια θα γινει πολυ πιο ευκολα και χωρις κολληματα και το τελικο encoding θα γινοταν σε πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.