Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε πανεπιστήμια χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.

NIXZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι αλήθεια?

Το ακούμε και το ξανακούμε τόσο καιρό (συνήθως την περίοδο των εκλογών)

αλλά τίποτα. Τώρα πάω 2α Λυκείου μόλις πάω να χαρώ λίγο που το αναφέρουν στα

κανάλια μου κόβεται η χαρά "εσένα δεν σε πιάνει να κάτσεις να διαβάσεις"

τι πάει να πει δεν με πιάνει θα μείνω 3 χρόνια δεν με ενδιαφέρει από το να φάω όλη

την σαβούρα στην μάπα καλύτερα να τα χαραμίσω. Ακόμα και σ αυτό το άθλιο μάλλον

τρισάθλιο εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε στην Ελλάδα ο θεός σου δίνει επιλογές:

1. Μπορείς να διαβάζεις και να βγάζεις 10-11 σε όλα εκτός απο τα μαθήματα που σε

ενδιαφέρουν όπου γράφεις 15-16 και κρατάς τις δυνάμεις σου για το πανεπιστήμιο

όπου το να διαβάζεις έχει νόημα.

Pros: Φτιάχνεις χαρακτήρα / ανακαλύπτεις τα ταλέντα σου / ξέρεις περίπου τι να

κάνεις στο μέλλον.

Cons: Έχεις του γονείς σου να σου πρήζουν τα ~love~ και δεν σου δίνουν και φράγκο

επίσης δεν πιστεύω πως με 15-16 περνάς εκεί που θές γιατί 15-16 είναι 13-14 στις

πανελλάδικές ασε που δεν έχεις μάθει να διαβάζεις και μετά θα χάνεις χρονιές στο

πανεπιστήμιο.

2.Μπορείς να είσαι κυριολεκτικά φυτό διαβάζεις τα πάντα (μέχρι και δίκαιο) βγάζεις

παντού 20' και πανεπιστήμιο μετά κάθεσαι παράλυτος (απλώνεις τις ρίζες σου) αφού

βαριέσαι τη ζωή σου.

Pros: Έχεις μια αρμονική δήθεν σχέση με τους γονείς σου και σου δίνουν και λεφτά.

σου ανοίγονται πόρτες αν είσαι τελείως Geek μπορείς να πας και MIT ή Harvard για

φυσική και νομική αντίστοιχα.

Cons: Τα προσεγγύεις όλα με περίεργες επιστημονικές απόψεις χάνεις το μυαλό σου

2/4 παιδιά που ξέρω που έχουν ζοριστεί πολύ στις πανελλαδικές πίνουν χάπια

:shock: ασε που δεν ξέρεις που θές να περάσεις τι να κάνεις στο μέλλον.

καταντάς κουλτουριάρης ψυχάκιας εκτός και αν είσαι ένας απο τους ανοιχτόμυαλους

όπου αποκτάς ανοσία σε όλα τα παραπάνω αλλά πάλι είσαι σκατοχαρακτήρας όπως

όλοι οι διευθυντές και υπουργοί.

Which side are you on, boys? - In memoriam of Alexis Grigoropoulos posted by square2logic

Λένε πως ο Καραμανλής το αναφέρει για να καθησυχάσει τους νέους, θα αλλάξει ποτέ

τίποτα ??? τους σιχάθηκα και δεν είμαι ακόμα 17...

Μετά το BAN που έφαγα για ένα μήνα λόγο "tag abuse" είπα να αναστήσω αυτό το topic...

Έχουν μήνει λίγες βδομάδες για το τέλος της σχολικής χρονιάς (εξετάσεις) και θα ήθελα να μιλήσω για την μλκ που δέρνει τους δημόσιους υπάλληλους

πως γίνεται μέχρι πριν απο δύο βδομάδες να είμαστε στο σχήμα Horner και τώρα να έχουμε φτάσει στο τέλος του βιβλίου ?

Μέχρι στιγμής έχουμε:

1. Σκατά κτιριακές εγκαταστάσεις.

2. Καθηγητές δημόσιοι υπάλληλοι (δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός).

3. Υλή στα όρια της παραπαιδείας (βρήκαμε παπά να πάψουμε 5-6, τι είναι αυτο Δίκαιο? χρειάζεται put in there...).

4. Μαθητές ήρωες που προσπαθούν να τα ξεπεράσουν (μεσαίας τάξης 16 και κάτω αλλιώς μιλάμε για καλοκουρδισμένα robots).

Έιχα συζητήσει το θέμα με την φιλόλογο μου και μου είπε πως το σύστημα μας θέλει με το μακαρόνι στο στόμα να τρέχουμε 14:00 στα φροντιστήρια

μετά να διαβάζουμε όλοι μέρα με κίνητρο την βρεγμένη σανίδα.... ντρέπομαι που οι μαθητές έχουν γίνει προϊόν εκμετάλλευσης.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού....

Δεν νομίζω πως οι μαθητές του 20 και του 19 είναι εκ φύσεως έτσι επειδή καθηγητής στο σχολείο μου είναι συγγενής μας και ο γιός του είναι αριστούχος έχω να πω πως η πιέση που δέχονται αυτά τα παιδιά απο το σπίτι δεν περιγράφετε λες και είσαι στη σχολή Ευελπίδων όχι πως στερείται το 2ωρο στον υπολογιστή (cough cough) αλλα οτι κάνει 6 φροντιστήρια μαθηματικά/έκθεση/2ο καθηγητή έκθεσης /φυσική/χημεία/βιολογία.

Ας το δούμε με την γλώσσα των μαθηματικών:

6 μαθήματα, για το πρώτο 4 ώρες, για το δεύτερο 2 ώρες, για το τρίτο 1 ώρα, για το τέταρτο 4 ώρες, για το πέμπτο 3 ώρες, για το έκτο 2 ώρες σύνολο 22 ώρες την βδομάδα| 22 ώρες / 5 εργάσιμες μέρες = 4 ώρες την ημέρα φροντηστίρια + 7 ώρες σχολείο + 2 ώρες minimum διάβασμα σύνολο 14 ώρες την ημέρα είναι αφιερωμένες στο σχολείο + 8 ώρες ύπνου 22 ώρες μας μένουν 2 ώρες...

Ας πούμε για τα χρήματα 22 ώρες την βδομάδα x 12 ευρώ minimum η ώρα = 240 ευρώ την εβδομάδα x 4 = 960 ευρώ τον μήνα για ένα μόνο παιδί... suprised ?

Δηλαδή 1.000 ευρώ το μήνα & 22 ώρες καθημερινά αφιερωμένα στην μάθηση Laughing Out Loud :lol: ...

Όταν βλέπεις αυτό το παιδί να τα υπομένει όλα αυτά εσύ τον νομίζεις για ήρωα αλλα εγώ σου λέω πως υπάρχει καποιο πρόβλημα στο σύστημα maybe a bug...

Γιατί συνεχίζεται να το υποστηρίζεται δεν βλέπετε πως όλα είναι λάθος ας μιλήσουμε για το παιδί

που θέλει να γίνει αρχιτέκτονας και ο πατέρας του δεν είναι φραγκάτος τότε ποιος φταίει αν όχι τα 1000 ευρώ το μήνα στα φροντιστήρια και οι 22 ώρες την ημέρα...

Το σύστημα έχει σαπίσει !!! και εσείς συνεχίζεται να το υποστηρίζεται με την ουρά στα σκέλια...

"Αν η γνώση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, δεν είναι η άγνοια που θα μας βοηθήσει να τα λύσουμε." Isaac Asimov

Correct me if i'm wrong...

Γινεσαι ρεαλιστης,βαζεις κατω κωλο και βαρας γροθια στο μαχαιρι, ωστε να ξεπερασεις τα εμποδια που εχεις μπροστα σου και να πετυχεις τον στοχο σου.

...ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ

Στην πραξη τα Πανεπιστημια ειναι ανοιχτα.

Οι εξετασεις ειναι τελειως τυπικες.Τωρα ειναι αστειες πλεον.

Τώρα ποιός απο εσάς τους δύο λέει την αλήθεια ???

αφου δε μπορείς να τα κατεφερεις τωρα, τί σε κανει να νομιζεις οτι θα τα καταταφερεις μετα

Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο αρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι...

Πως γίνεται να περνάνε έτσι χρονιές και να μην κάνει κανείς τίποτα?

Δίνεται την εντύπωση εσείς οι παλιοί πως "εδώ καράβια χάνονται και το ***** ξυρίζεται"

Προσπαθείτε τόσα χρόνια να διαβάσετε για να ξεπεράσετε αυτό το άδικο σύστημα που οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει με την αδιαφορία σας.

Όλο και χειροτερεύει σε λίγο λένε να κάνουν 4 τάξεις λυκείου και ξέρετε πια θα είναι η αντίδραση να βγάλουν την γυμναστική για να βάλουν

γιόγκα να μας βοηθάει να συνεχίζουμε το αδιάλειπτο 10ωρο διάβασμα στο σπίτι με ηρεμία. Όπως είπα και πριν:

This Place Is Doomed Taken By Robots
  • Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταρχάς ειναι "ανοσία" και όχι "ανωσία", επισης ειναι "διευθυντές" και όχι "διευθηντές" (μαλλον μπερδευτηκες με το διευθυντής).

Το the point τωρα.

Το σκεπτικο που γραφεις, θα στο πω εγω πολυ απλά με πέντε λέξεις:

"Απο Δευτέρα θα ξεκινήσω δίαιτα".

Δηλαδή, αφου δε μπορείς να τα κατεφερεις τωρα, τί σε κανει να νομιζεις οτι θα τα καταταφερεις μετα, γιατι δυστυχως δε γινεται και Εισαγωγή σε ενα Πανεπιστήμιο χωρίς εξετασεις αλλά και να μπορεις να δινεις μετα στο Πανεπιστήμιο τα μαθήματα επ'απειρον.

hello...εισαι λαθος..Και το εκπαιδευτικό συστημα βεβαια sucks, αλλά οι μαθητες suck στον κύβο. (καταλαβες τι εννοω με αυτο το τελευταίο, ή αυτό δεν ήταν στα sos? )

Δημοσ.

Επίσης είναι παράλυτος οχι παράλυτως και δήθεν όχι δίθεν, παιδιά και οχι παιδειά θα το μπέρδεψες με την παιδεία.

Μου δινεις την εντυπωση οτι βαριεσαι να διαβασεις και ψαχνεις δικαιολογιες.

Και να μην δωσεις εξετασεις πανελλαδικες θα δώσεις στο Πανεπιστημιο (το ιδιο είναι) εκτός αν πιστευεις ότι καθε σχολη θα παρει 5-10χιλιαδες ατομα.

Α και ουτε χάπια, ουτε ψυχάκιας, ουτε ψευτοκουλτουριαρης γίνεσαι με το διαβασμα.

Βρες τι θελεις να κανεις και κανε το.

* Αν δεν διαβάσεις στο λυκειο θα πας με τετοια κενα στο πανεπιστημιο (αν πας) που εκει να δεις τι χαπι θα παρεις.

** Και για να αντιγραψω την mariav:

hello...εισαι λαθος..Και το εκπαιδευτικό συστημα βεβαια sucks, αλλά οι μαθητες suck στον κύβο. (καταλαβες τι εννοω με αυτο το τελευταίο, ή αυτό δεν ήταν στα sos? )

Δημοσ.
Καταρχάς ειναι "ανοσία" και όχι "ανωσία", επισης ειναι "διευθυντές" και όχι "διευθηντές" (μαλλον μπερδευτηκες με το διευθυντής).

Το the point τωρα.

Το σκεπτικο που γραφεις, θα στο πω εγω πολυ απλά με πέντε λέξεις:

"Απο Δευτέρα θα ξεκινήσω δίαιτα".

Δηλαδή, αφου δε μπορείς να τα κατεφερεις τωρα, τί σε κανει να νομιζεις οτι θα τα καταταφερεις μετα, γιατι δυστυχως δε γινεται και Εισαγωγή σε ενα Πανεπιστήμιο χωρίς εξετασεις αλλά και να μπορεις να δινεις μετα στο Πανεπιστήμιο τα μαθήματα επ'απειρον.

Εσύ τι λές να κάνουμε ? να διαβάζουμε και μόκο να δίνουμε τόσα λεφτά στους καθηγητές στα φροντιστήρια για να ξαναφτιάχνουμε καθηγητές ? φαύλος κύκλος ... σίγουρα δεν είσαι ένας απο την νέα γενιά για 'υτο δεν μπορείς να καταλάβεις το πρόβλημα είναι πολύ βαθιά στις υποσημειώσεις. Πρέπει να είσαι καθηγητής or just another geek.

ή αυτό δεν ήταν στα sos? unnecessary

ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με την γλώσσα/έκθεση. :shifty:

Δημοσ.
Μια ερώτηση.

Έχεις καταλήξει στο τι θα'θελες να σπουδάσεις,ή στο περίπου ποιοι τομείς θα σε ενδιέφεραν?

Αρχιτέκτων Μηχανικός και αυτό επειδή μου αρέσει το σχέδιο και ο πατέρας μου είναι πολιτικός μηχανικός.

Δημοσ.
Και το εκπαιδευτικό συστημα βεβαια sucks

με όλα αυτά που είπατε δεν καταλαβαίνω γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα sucks αφου το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσουμε.

φυσικά και δεν έχει τίποτα είναι τέλειο το λατρεύω.

Δημοσ.
με όλα αυτά που είπατε δεν καταλαβαίνω γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα sucks αφου το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσουμε.

φυσικά και δεν έχει τίποτα είναι τέλειο το λατρεύω.

Πως περιμένεις να μπείς στη σχολη παληκαρι μου; Με τα ωραία σου μάτια ή επειδη το θέλεις;

Και μια και θελεις να γίνεις αρχιτεκτονας ξεκίνησες να κάνεις σχέδιο; η και εκει sucks???

Δημοσ.
Αρχιτέκτων Μηχανικός και αυτό επειδή μου αρέσει το σχέδιο και ο πατέρας μου είναι πολιτικός μηχανικός.

Oups! Δικος μας εισαι.

Μια συμβουλη λοιπον : ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Πιπες θα ακουσεις-θα δεις-θα πεις με το κιλο μεσα στην σχολη. Ποιο πριν, ΔΙΑΒΑΣΜΑ, εστω και σε 6+2 μαθηματα

PS: Το ρητο στο πολυτεχνειο λέει

Αρχιτεκτονες γινονται αυτοι που δεν εχουν τα @ρχιδια να γινουν πολιτικοι μηχανικοι, αλλα είναι πολυ αντρες για να γινουν διακοσμητες...

Δημοσ.

Αρχιτεκτονες γινονται αυτοι που δεν εχουν τα @ρχιδια να γινουν πολιτικοι μηχανικοι, αλλα είναι πολυ αντρες για να γινουν διακοσμητες...

Αυτό το είχα δει μόνο στην Uncyclopedia. :P

Όπως και να χει, αυτά που διάβασα στο αρχικό ποστ είναι γελοιότητες και υπεκφυγές που βαριέμαι να αναλύσω αυτή τη στιγμή γιατί είμαι αφάνταστα κουρασμένος. Κρίμα όμως να βλέπεις παιδιά της γενιάς μου (2-3 χρόνια μικρότερα έστω) να ανακαλύπτουν αμπελοφιλοσοφίες για να τη βγάλουν "καθαρή". :rolleyes:

Δημοσ.

@ΝΙΚΧ, εφόσον είσαι μαθητής, μην συμπεραίνεις διάφορα για το πώς είναι το πανεπιστήμιο. Δεν ήμουν φυτό και πέρασα πολυτεχνείο. Μην βγάζεις απόλυτα συμπεράσματα/κατηγορίες επιλογών. Και προσπάθησε να δεις το σχολείο και ό,τι διαβάζεις με ενδιαφέρον. Μπορεί η εξετάσεις να το χουν κάνει μια αγχωτική αρένα το λύκειο, αλλά στο σχολείο μορφώνεσαι. Κυρίως μάθαινα, δεν διάβαζα. Αν καταλάβεις ότι η φυσική και τα μαθηματικά αφορούν σχεδόν οτιδήποτε γύρω σου, και ότι η έκθεση σου μαθαίνει να επικοινωνείς, θα τα μάθεις, θα γράψεις και θα τα ξέρεις. Αν γίνεις bot για να περάσεις όπου είναι, τότε γίνεται αυτό που λες, εξαντλείσαι, ξεχνάς τα πάντα (δεν τα έμαθες ποτέ) και ξύνεσαι.

Και το θέμα της εισαγωγής χωρίς πανελλαδικές είναι πολύ πρώιμο και υπό εξέταση, και καλό είναι να περιμένουμε να δούμε προς τα που πάει καθώς είναι τερααααααααααστια κουβέντα.

Αυτά τα λένε οι πολιτικοί μηχανικοί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...