Chris_85 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δεν ξερώ... πάντως εγώ είχα περάσει σε ένα τει στην χαλκίδα οπου μαλιστα ηταν σε ένα χωριο στο ψαχνά ακόμα πιο μακρυά και μύριζε όλος ο χώρος κρεμμυδίλα απο κατι εργοστάσια εκεί δίπλα και γενικα σπάνια κάναμε μαθήματα και ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση που για να έμενα εκεί τα έξοδα για ενοίκιο και για να ζείς έβγαιναν γυρω στα 900 το μήνα. Τελικά μετά απο κάποια έρευνα επέλεξα ένα πολύ καλό ιδιωτικό κολλέγιο που συνεργάζεται με το london metropolitan university και ειναι είναι στην αθήνα, ωστε μένω και σπιτι μου, δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην κάνουμε μάθημα, η σχολή είναι πολυ οργανωμένη, έχουμε βιβλιοθήκη εργαστήρια, πεντακάθαρα ολα γενικώς και δε χρειάζεται να πηγαίνω φροντιστηριο αφου το student services τμήμα με καλύπτει. Είναι αρκετά δύσκολα βεβαια και δεν μπορεισ να κάνεις απουσίες αλλα έστω είμαι διπλα απο το σπίτι μου και Πληρώνω γύρω στα 500 ευρω το μήνα αλλα έστω ξέρω πως πιάνουν τοπο και υπάρχουν διάφοροι διακανονισμοι για τα χρηματα. Έχω και student card του london met και κωδικο για να μπαινω στις βιβλιοθηκες του και Το bachelor είναι london metropolitan university όπως σα να ημουν στην αγγλια. και όσον αφορα την αναγνώριση απο το κρατός για να δουλέψεις στο δημόσιο (λεμε τώρα για όποιον θέλει) εφοσον είναι αναγνωρισμένο απο την ευρωπαική ένωση αργα η γρήγορα θα γίνουν και τα κολλεγια. Όπως επίσης εκανε ένας απόφοιτος αγγλικου πανεπιστημίου που αρνήθηκαν και απευθυνθηκε στην ευρωπαική ένωση και μετα τον δέχτηκαν. Με όλες αυτεσ τις καταληψεις και τις συνθηκες που υπαρχουν στα ιδρυματα και οι 2 κολλητές μου που φοιτητριες στο τει Αθήνας γραφονται και αυτες στο κολλεγιο που πάω. Είναι χρηματα μεν αλλα Στο τέλος έχεις και καλή δουλειά, και γνώση, και όχι πεταμένα λεφτα σε φροντιστηρια και αγγλικό πτυχιο αυτα απο μένα ελπιζω να βοηθησα κανεναν Aλλος ενας αλεξιπτωτιστης...
NIXZ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Aλλος ενας αλεξιπτωτιστης... .?.?..?....?.. Μετά το BAN που έφαγα για ένα μήνα λόγο "tag abuse" είπα να αναστήσω αυτό το topic... Έχουν μήνει λίγες βδομάδες για το τέλος της σχολικής χρονιάς (εξετάσεις) και θα ήθελα να μιλήσω για την μλκ που δέρνει τους δημόσιους υπάλληλους πως γίνεται μέχρι πριν απο δύο βδομάδες να είμαστε στο σχήμα Horner και τώρα να έχουμε φτάσει στο τέλος του βιβλίου ? Μέχρι στιγμής έχουμε: 1. Σκατά κτιριακές εγκαταστάσεις. 2. Καθηγητές δημόσιοι υπάλληλοι (δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός). 3. Υλή στα όρια της παραπαιδείας (βρήκαμε παπά να πάψουμε 5-6, τι είναι αυτο Δίκαιο? χρειάζεται put in there...). 4. Μαθητές ήρωες που προσπαθούν να τα ξεπεράσουν (μεσαίας τάξης 16 και κάτω αλλιώς μιλάμε για καλοκουρδισμένα robots). Έιχα συζητήσει το θέμα με την φιλόλογο μου και μου είπε πως το σύστημα μας θέλει με το μακαρόνι στο στόμα να τρέχουμε 14:00 στα φροντιστήρια μετά να διαβάζουμε όλοι μέρα με κίνητρο την βρεγμένη σανίδα.... ντρέπομαι που οι μαθητές έχουν γίνει προιον εκμετάλλευσης.
kirileman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αρχιτεκτονες γινονται αυτοι που δεν εχουν τα @ρχιδια να γινουν πολιτικοι μηχανικοι, αλλα είναι πολυ αντρες για να γινουν διακοσμητες... Εγώ να θυμίσω αυτό το καταπληκτικό ποστ που κυκλοφορεί μόνο στο ελλάδα και "μεταφράστηκε" ως χιούμορ και δείχνει την απίστευτη άγνοια ανθρώπων για τις ιδιαιτερότητες δυο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ακόμα και αν αυτοί δραστηριοποιούνται σε σχετικούς χώρους. Τέλος, να πω ότι επειδή η αρχιτεκτονική είναι πολύ ιδιαίτερο "άθλημα" και επειδή για πολύ συγκεκριμένους λόγους διαφοροποιείται από όλες τις άλλες ειδικότητες, δεν επιλέγεται "επειδή ο πατέρας μου είναι πολ. μηχανικός" αλλά λόγω κάποιας άλλης εσωτερικής ανάγκης που αναζητά δημιουργική "διέξοδο".
NIXZ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Εγώ να θυμίσω αυτό το καταπληκτικό ποστ που κυκλοφορεί μόνο στο ελλάδα και "μεταφράστηκε" ως χιούμορ και δείχνει την απίστευτη άγνοια ανθρώπων για τις ιδιαιτερότητες δυο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ακόμα και αν αυτοί δραστηριοποιούνται σε σχετικούς χώρους. Τέλος, να πω ότι επειδή η αρχιτεκτονική είναι πολύ ιδιαίτερο "άθλημα" και επειδή για πολύ συγκεκριμένους λόγους διαφοροποιείται από όλες τις άλλες ειδικότητες, δεν επιλέγεται "επειδή ο πατέρας μου είναι πολ. μηχανικός" αλλά λόγω κάποιας άλλης εσωτερικής ανάγκης που αναζητά δημιουργική "διέξοδο". "επειδή ο πατέρας μου είναι πολ. μηχανικός" ??? αυτο κατάλαβες για μένα??? λέω πως θα έκανα τα πάντα για να γίνω αρχιτέκτονας εκτός απο το να δώσω πανελλαδικές...
deminho11 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 "επειδή ο πατέρας μου είναι πολ. μηχανικός" ??? αυτο κατάλαβες για μένα???λέω πως θα έκανα τα πάντα για να γίνω αρχιτέκτονας εκτός απο το να δώσω πανελλαδικές... Τί μας πρίζεις αφου στο τέλος ΚΑΙ δεν θα γραψεις τίποτα... ΚΑΙ θα έχεις δικαιολογία οτι το σύστημα δεν σου αρέσει ΚΑΙ ο μπαμπάκας θα σου πληρώσει να πάς Αγγλία να γίνεις Τιτανοτεράστιος Αρχιτέκτονας.... Keep it for yourself man!!!
NIXZ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 αναζητά δημιουργική "διέξοδο". Αν ενοείς απο την κατάσταση των κτήριων στην Ελλάδα σήμερα πιστεύω πως το τόπιο έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο που θα καταπιεί οποιαδήποτε μοντέρνο δημιούργημα ας πούμε κοίτα αυτό το κτήριο: εκφράζει κάτι που μόνο Ελλάδα δεν θυμίζει που αλλού θα χωρούσε εκτός απο την ομόνοια? κοιτα και αυτό: Θέλει προσπάθεια...
kirileman Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν ενοείς απο την κατάσταση των κτήριων στην Ελλάδα σήμερα πιστεύωπως το τόπιο έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο που θα καταπιεί οποιαδήποτε μοντέρνο δημιούργημα ας πούμε κοίτα αυτό το κτήριο: εκφράζει κάτι που μόνο Ελλάδα δεν θυμίζει που αλλού θα χωρούσε εκτός απο την ομόνοια? κοιτα και αυτό: Θέλει προσπάθεια... Δεν εννοούσα αυτό, εννοούσα τη διέξοδο που αναζητά η καλλιτεχνική φύση ενός αρχιτέκτονα αφού όπως όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες, εμπνέονται κυρίως από τον κόσμο των αισθήσεων, ενστίκτων κλπ. Αυτή είναι η διαφορά από τις υπόλοιπες ειδικότητες μηχανικών. Εννοείται, φυσικά, ότι πέρα από το χώρο της τέχνης, "υποχρεούται" να κινείται και στον χώρο της επιστήμης και με μια γλώσσα κοινή με τις άλλες ειδικότητες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η συνεργασία μεταξύ αυτών. Με τις φωτογραφίες που παραθέτεις, δεν κατανοώ ακριβώς τι θες να πεις, με τον όρο "μοντέρνο" προφανώς εννοείς "σύγχρονο" γιατί μοντέρνο είναι κάτι άλλο. Για το θέμα που θίγεις, δεν διάβασα όλο το τόπικ, είναι πιθανό στο μέλλον, πάντως, να εισάγονται οι απόφοιτοι των λυκείων στη σχολή που επιθυμούν χωρίς εξετάσεις και να γίνεται στο πρώτο έτος το τελικό ξεσκαρτάρισμα, είναι γνωστή και παλιά αυτή η πρόταση. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αρκεστεί όποιος επιθυμεί να σπουδάσει, στους υπάρχοντες τρόπους εισαγωγής σε κάποιο πανεπιστήμιο του εσωτερικού ή του εξωτερικού, άλλη λύση δεν υπάρχει. Το διάβασμα δεν το γλυτώνει κανείς. Αν βλέπεις, πάντως, ότι τα υλικά, οι μορφές, τα χρώματα και οι αναλογίες δεν σε συγκινούν, επίλεξε κάποια άλλη ειδικότητα μηχανικού.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αυτοί που έχουμε τελειώσει Λύκειο (πριν μπόλικα χρόνια), πώς μπορούμε να κάνουμε χαρτιά για σχολή; Πρέπει να ξαναδώσουμε πανελλήνιες; Ή αρκούν μόνο τα ειδικά μαθήματα (πχ για Αρχιτεκτονική το σχέδιο, για Μουσικών Σπουδών, Αρμονία και Ντικτέ κτλ κτλ) ; Επίσης, θα έπρεπε να είχα κάνει αίτηση μέχρι 20 Φεβρουαρίου (κάπου εκεί είχα ακούσει ότι τελειώνει η προθεσμία) ;;
pappous_soulis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Νομίζω πως ναι, έχει λήξει η προθεσμία. Αν ξαναδώσεις δίνεις όλα τα μαθήματα (6 στο σύνολο), συν όποια έξτρα είναι απαραίτητα για σχολές όπως αρχιτεκτόνων,κτλ. Τώρα εσύ να φανταστώ ήσουν με τις δέσμες...σ'αυτή τη περίπτωση δε ξέρω τι γίνεται σχετικά με το ποια κατεύθυνση θα πας και πως θα γίνει.
Praetorianos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Όλα καλά, μόνο μερικές ενστάσεις: 2. Καθηγητές δημόσιοι υπάλληλοι (δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός). Όταν πήγαινα εγώ σχολείο πάντως οι καθηγητές της κατεύθυνσης ήταν πολύ καλοί, καμία σχέση με το δημοσιοϋπαλληλικό ξύσιμο. 3. Υλή στα όρια της παραπαιδείας (βρήκαμε παπά να πάψουμε 5-6, τι είναι αυτο Δίκαιο? χρειάζεται put in there...). Η ύλη δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά μεγάλη, εξάλλου και πάλι στα κατεύθυνσης (μαθηματικά πχ) κάνουμε όσα μας χρειάζονται για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο πανεπιστήμιο. 4. Μαθητές ήρωες που προσπαθούν να τα ξεπεράσουν (μεσαίας τάξης 16 και κάτω αλλιώς μιλάμε για καλοκουρδισμένα robots). Όσα δεν φτάνει η αλεπού....
souza_t_alogaki Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Άμα στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια γίνουν ανοικτά τότε θα έχουμε 5.546.897 γιατρούς και 4.349.816 Μηχανικούς! Στην πραξη τα Πανεπιστημια ειναι ανοιχτα. Οι εξετασεις ειναι τελειως τυπικες. Μεχρι το 1999 οι εξετασεις ειχαν μια Α δυσκολια. Τωρα ειναι αστειες πλεον.
SpY Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Κάτσε διάβασε και άσε την κλάψα. Και να ξέρεις οτι και να μπείς χωρίς εξετάσεις δεν πρόκειτε να τελειώσεις την σχολή αν δεν ρίξεις τρελό διάβασμα. Ειδικά και για πολυτεχνείο το οποίο έχω βγάλει και εγώ. Το διάβασμα που χρειάζετε δεν συγκρίνετε με το αντίστοιχο που χρειάζετε για να μπεις. Πιστεψε με χρειάζετε πάαααρα πολυ διάβασμα στην σχολή. Υ.Σ. Και μια συμβουλή αν θέλεις τόσο πολύ να γίνεις αρχιτέκτονας. Στον ελέυθερο σου χρόνο μην παιζεις Dota,WoW,Lineage2 κτλ αρχισε να μαθαίνεις το AutoCAD
dimpa16 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Λοιπον,εχεις δυο επιλογες. Πρωτη Γινεσαι ρεαλιστης, αποδεχεσαι την σημερινη πραγματικοτητα,βαζεις κατω κωλο και βαρας γροθια στο μαχαιρι, ωστε να ξεπερασεις τα εμποδια που εχεις μπροστα σου και να πετυχεις τον στοχο σου. Κερδος δικο σου, ικανοποιηση για την επιτυχια σου, μεσα απο πραγματικα δυσκολο δρομο Κερδος δικο μας, ενας πραγματικος επιστημονας, με πεισμα και αγαπη γι`αυτο που κανει και που σιγουρα θα θελαμε να του αναθεσουμε εργασιες. Δευτερη Παρατα τα και κανε κατι αλλο. Δεν κανεις για διαβασμα και ο τροπος που σκεφτεσαι, μπορει να βλαψει τριτους.(εχουμε χορτασει απο ατομα τετοιου ειδους σε ολους τους τομεις) ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ
kirileman Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Υ.Σ. Και μια συμβουλή αν θέλεις τόσο πολύ να γίνεις αρχιτέκτονας. Στον ελέυθερο σου χρόνο μην παιζεις Dota,WoW,Lineage2 κτλ αρχισε να μαθαίνεις το AutoCAD Σώθηκε και μαζί με αυτόν σωθήκαμε και εμείς αν μάθει autocad. Εγώ θα έλεγα στον ελεύθερο χρόνο του να παίρνει ένα μολύβι και ένα μπλοκάκι και να σκιτσάρει ότι του αρέσει...
NIXZ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Όσα δεν φτάνει η αλεπού.... Δεν νομίζω πως οι μαθητές του 20 και του 19 είναι εκ φύσεως έτσι επειδή καθηγητής στο σχολείο μου είναι συγκενής μας και ο γιός του είναι αριστούχος έχω να πω πως η πιέση που δέχονται αυτά τα παιδιά απο το σπίτι δεν περιγράφετε λες και είσαι στη σχολή ευελπίδων όχι πως στερείται το 2ωρο στον υπολογιστή (cough cough) αλλα οτι κάνει 6 φροντιστήρια μαθηματικά/έκθεση/2ο καθηγητή έκθεσης /φυσική/χημεία/βιολογία. Ας το δούμε με την γλώσσα των μαθηματικών: 6 μαθήματα, για το πρώτο 4 ώρες, για το δεύτερο 2 ώρες, για το τρίτο 1 ώρα, για το τέταρτο 4 ώρες, για το πέμπτο 3 ώρες, για το έκτο 2 ώρες σύνολο 22 ώρες την βδομάδα| 22 ώρες / 5 εργάσιμες μέρες = 4 ώρες την ημέρα φροντηστίρια + 7 ώρες σχολείο + 2 ώρες minimum διάβασμα σύνολο 14 ώρες την ημέρα είναι αφιερωμένες στο σχολείο + 8 ώρες ύπνου 22 ώρες μας μένουν 2 ώρες... Ας πούμε για τα χρήματα 22 ώρες την βδομάδα x 12 ευρώ minimum η ώρα = 240 ευρώ την εβδομάδα x 4 = 960 ευρώ τον μήνα για ένα μόνο παιδί... suprised ? Δηλαδή 1.000 ευρώ το μήνα & 22 ώρες καθημερινά αφιερωμένα στην μάθηση Laughing Out Loud ... Όταν βλέπεις αυτό το παιδί να τα υπομένει όλα αυτά εσύ τον νομίζεις για ήρωα αλλα εγώ σου λέω πως υπάρχει καποιο πρόβλημα στο σύστημα maybe a bug... Γιατί συνεχίζεται να το υποστηρίζεται δεν βλέπετε πως όλα είναι λάθος ας μιλήσουμε για το παιδί που θέλει να γίνει αρχιτέκτονας και ο πατέρας του δεν είναι φραγκάτος τότε ποιος φταίει αν όχι τα 1000 ευρώ το μήνα στα φροντιστήρια και οι 22 ώρες την ημέρα... Το σύστημα έχει σαπίσει !!! και εσείς συνεχίζεται να το υποστηρίζεται με την ουρά στα σκέλια... "Αν η γνώση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, δεν είναι η άγνοια που θα μας βοηθήσει να τα λύσουμε." Isaac Asimov Correct me if i'm wrong... Γινεσαι ρεαλιστης,βαζεις κατω κωλο και βαρας γροθια στο μαχαιρι, ωστε να ξεπερασεις τα εμποδια που εχεις μπροστα σου και να πετυχεις τον στοχο σου....ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ Στην πραξη τα Πανεπιστημια ειναι ανοιχτα.Οι εξετασεις ειναι τελειως τυπικες.Τωρα ειναι αστειες πλεον. Τώρα ποιός απο εσάς τους δύο λέει την αλήθεια ??? αφου δε μπορείς να τα κατεφερεις τωρα, τί σε κανει να νομιζεις οτι θα τα καταταφερεις μετα Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο αρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι... ντρέπομαι που οι μαθητές έχουν γίνει προιον εκμετάλλευσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.