Προς το περιεχόμενο

Τόσο άθλια ping? - οργισμένο Fax στη HOL


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το έστειλα χθες. Να δούμε αν και πότε θα απαντήσουν

 

Γεια σας,

 

Ονομάζομαι xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx και έχω πρόσβαση στο internet μέσω πακέτου “double play” (24άρα γραμμή) της εταιρείας σας. Έχω την ατυχία (όπως θα καταλάβετε) στον ελεύθερο χρόνο μου να παίζω online games σε ελληνικούς server και δυστυχώς τα ping της HOL είναι άθλια σε σχέση με ό,τι έχω δει με άλλους παρόχους. Σε αυτό το σημείο θέλω να ενημερώσω τον όποιο διαβάζει αυτό το fax, ότι το output ενός ping δείχνει το χρόνο που χρειάζεται ένα πακέτο δεδομένων να πάει και να έρθει σε έναν server. Ping πάνω από 100 ms είναι απαράδεκτα για ελληνικούς server και ακατάλληλα για gaming (κυρίως FPS games).

 

Άρχισα να ψάχνω για πιθανές αιτίες. Αφού σιγουρεύτηκα ότι ping-άρω το router σε <1ms χρόνο, έκανα tracert στους server με τους οποίους συνδέομαι. Δε θα πλατειάσω, τα ευρήματά μου τα ξέρετε: Συνδέεστε με τα άλλα ελληνικά δίκτυα μέσω Φρανκφούρτης (?!?!?!) και όχι μέσω AIX. Όποτε θέλω να συνδεθώ με server που βρίσκεται στα δίκτυα της, Forthnet, Tellas, On Telecoms, netone κτλ πάω μέσω… Τριπόλεως. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι εν έτει 2009 υπάρχει πάροχος που έχει αυτό το πρόβλημα συνδεσιμότητας με τους υπόλοιπους. (Επειδή είμαι από τις «παλιές καραβάνες» στο χώρο, θεωρούσα ότι το θέμα αυτό είχε λήξει προ πολλών ετών). Και όμως έχω την ατυχία να είμαι συνδρομητής ενός τέτοιου παρόχου…

 

Ας κάνω λοιπόν μια απόπειρα να σας εξηγήσω αναλυτικά το πρόβλημα. Έχουμε και λέμε:

 

1)

 

Για να μην ισχυριστείτε ότι έχω πρόβλημα με τον εξοπλισμό μου:

 

Pinging 192.168.178.1 with 32 bytes of data:

 

Reply from 192.168.178.1: bytes=32 time=1ms TTL=64

Reply from 192.168.178.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

Reply from 192.168.178.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

Reply from 192.168.178.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

 

Ping statistics for 192.168.178.1:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms

 

Κανένα πρόβλημα με την επικοινωνία με το router, όπως παρατηρείτε.

 

2) Tracing route to http://www.forthnet.gr'>http://www.forthnet.gr [193.92.150.50]

over a maximum of 30 hops:

 

1 1 ms <1 ms <1 ms fritz.fonwlan.box [192.168.178.1]

2 20 ms 18 ms 19 ms loopback2004.med01.dsl.hol.gr [62.38.0.170]

3 19 ms * 20 ms gigaeth03-12-12.med00.ar.hol.gr [62.38.99.53]

4 20 ms 20 ms 20 ms tengigaeth00-01-00-02.adr00.ccr.hol.gr [62.38.96

.29]

5 21 ms 19 ms 20 ms ude202174.de.customer.alter.net [139.4.100.130]

 

6 61 ms 61 ms 61 ms pos-3-0.gw2.fft4.alter.net [139.4.100.129]

7 63 ms 75 ms 62 ms ge-0-2-0.XR1.FFT1.ALTER.NET [149.227.18.97]

8 62 ms 62 ms 62 ms so-0-0-1.BR1.FFT1.ALTER.NET [146.188.5.69]

9 64 ms 66 ms 65 ms unknown.Level3.net [195.122.136.241]

10 66 ms 62 ms 61 ms ae-3-89.edge2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.23.138

]

11 114 ms 112 ms 112 ms 212.162.9.138

12 125 ms 124 ms 124 ms core-ath-01.forthnet.gr [194.219.227.98]

13 139 ms 131 ms 131 ms serv-ath-05.forthnet.gr [194.219.227.205]

14 125 ms 127 ms 127 ms http://www.forthnet.gr [193.92.150.50]

 

Trace complete.

Τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί βλέπουμε forthnet μέσω Φρανκφούρτης; Και αυτά τα νούμερα είναι βραδινά… 1.00 π.μ. είναι αυτή τη στιγμή. Αν πάω να κάνω ping σε game server σε ώρα αιχμής, τα 300άρια δίνουν και παίρνουν. Θα γνωρίζετε προφανώς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των game servers στην Ελλάδα, είναι πάνω σε forthnet… Δεν είναι η HOL στο AIX, όπως και η forthnet; Γιατί λοιπόν «βλέπεστε» μέσω Φρανκφούρτης;

 

Κάλεσα στο support σας να κάνω το παραπάνω ερώτημα… Δεν ήξερε το παλικάρι που απάντησε ούτε τι είναι AIX. Αφού με έβαλε στην αναμονή (για να ρωτήσει τον “guru” προφανώς), μου απάντησε ότι μάλλον φταίει ο server που προσπαθώ να συνδεθώ… Δε συνέχισα την κουβέντα με άτομο που δε γνώριζε τι είναι το AIX. Το θεώρησα άσκοπο… Πιστέψτε με όμως δε φταίει ο server. Όποιο server πάτε να ping-άρετε που είναι σε forthnet, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

 

Δε θα συνεχίσω να παραθέτω outputs των tracert που μπορώ να κάνω (και με άλλους παρόχους φυσικά) για να αποδείξω όσα ισχυρίζομαι. Θα είναι άσκοπη σπατάλη χαρτιού. Ας το επιβεβαιώσουν οι “guru” σας, αν δε σας έχω πείσει ακόμα.

 

Οι ερωτήσεις μου είναι απλές:

 

1)Γιατί το support σας παραπλανεί τον κόσμο ότι δήθεν έχετε σύνδεση μέσω AIX με άλλους ελληνικούς παρόχους, όταν αυτό δεν ισχύει (ή ισχύει υπό περιπτώσεις);

2)Γιατί δεν ενημερώνετε όσους κάνουν σύνδεση σε εσάς ότι είστε ακατάλληλοι για gaming σε ελληνικούς servers;

3)Το target group σας είναι χρήστες που δεν τους ενδιαφέρουν τα ping με ελληνικούς server, παρά μόνο το bandwidth; Γι’ αυτό αδιαφορείτε για τους υπόλοιπους;

4)Έχετε υπόψη σας τι «κράξιμο» τρώτε σε τεχνολογικά forum με χιλιάδες χρήστες γι’ αυτή σας τη «συμπεριφορά»;

5)Οι οικονομικοί σας αναλυτές και οι υπεύθυνοι marketing της εταιρείας σας θεωρούν ότι η «πελατεία» που χάνετε με αυτό τον τρόπο είναι αμελητέα;

6)Επειδή τυχαίνει να αρθρογραφώ σε τέσσερα site υψηλής αναγνωσιμότητας, μπορώ από αύριο να δημοσιεύσω την τρέχουσα επιστολή αυτούσια ή να περιμένω και την απάντησή σας, για να ενημερωθούν και όσοι δεν ξέρουν τι γίνεται καλύτερα;

7)Πρόκειται να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον; Θα προχωρήσει το GRIX ή και αυτό για τα μάτια του κόσμου θα είναι;

 

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και ευελπιστώ σε μια απαντητική επιστολή στο [email protected] (ή στο xxxxxxxxxx απογευματινές ώρες).

 

Μετά τιμής,

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τσιμπα τα αστερακια σου μεγαλε και ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα!

Περιμενουμε με αγωνια την απαντηση τους και ας ελπισουμε να μην το φαει η μαρμαγκα και απλα σε αντιμετωπισουν σαν τον εναν και μοναδικο δυσαρεστημενο πελατη τους(που θα τον γραψουν και στα παλαιοτερα των υποδηματων τους) χωρις να δουν το βαθος του προβληματος..

Δημοσ.

Πολύ καλή κίνηση gdp77!

Είμαι περίεργος να δω τι απάντηση θα πάρεις.

Η μόνη ένταση μου είναι στο ύφος της έκφρασής σου, Θα προτιμούσα ένα πιο επίσημο/όχι τόσο χαβαλεδίστικο τρόπο γραφής. :-)

  • Super Moderators
Δημοσ.

καλή τύχη gdp77 αν και προτείνω να κρατάς από τώρα τα μαλλιά σου με τις δικαιολογίες που θα ακούσεις..

Δημοσ.

Απλά πιστεύω ότι δε θα απαντήσουν.

 

Είναι αδύνατο να μην αποδεχτούν την πραγματικότητα. Από την άλλη, αν την αποδεχτούν, είναι πλήγμα γι' αυτούς.

 

Αυτό που ακούγεται από πολλές πλευρές, είναι ότι η forthnet ζητάει χρήματα για να δεχτεί peering με άλλο πάροχο. Αν όμως ισχύει αυτό, γιατί δε βγαίνουν όλοι οι υπόλοιποι να την καταγγείλουν, ώστε να πληγεί και η δημόσια εικόνας της; Καποιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται στο AIX (το οποίο υποτίθεται φτιάχτηκε για να λυθούν όλα τα προβλήματα διασύνδεσης μεταξύ των παρόχων), το οποίο θα έπρεπε όλοι μας να γνωρίζουμε, αλλά όλοι οι πάροχοι το αποσιωπούν.

Δημοσ.
Μήπως να το έστελνες σε κάποιο περιοδικό του χώρου; Δε θα μπορέσουν να το αγνοήσουν έτσι.

 

Μωρέ δεν θα το αγνοήσουν αλλά πολύ πιθανόν να του δώσουν καμμία απάντηση κουκουρούκου π.χ. φταίει ο ΟΤΕ :devil::devil::devil::devil::devil:

Δημοσ.

Επειδη και εγω εχω την ψωρα των Online games και μου ειχε τυχει ενα παρομοιο προβλημα με την vivodi πριν κανα δυο χρονια θα ηθελα να μοιραστω την περιπετεια μου ωστε να γινει γνωστο τι ακριβως κανουν οι εταιρειας παροχης ιντερνετ μερικες φορες .

 

Ενα βραδυ που γυρισα απο την δουλεια και δεν ειχε τιποτα η tv συνδεθηκα να παιξω online και διαπιστωσα οτι τα ping μου ηταν της ταξης των 400 msec και βαλε ενω συνηθως ειναι της ταξης των 80 msec.Αμεσως καλεσα την vivodi και τους το αναφερα και μου ειπαν οτι ο server που συνδεθηκατε ειχε προβλημα και οχι εμεις μιας αν δοκιμασατε να κατεβασετε κατι απο το ιντερνετ θα δειτε οτι η ταχυτητα download σας ειναι κανινικη .Πραγματι συνδεθηκα στο ntua και κατεβαζα με max ταχυτητα και του ζητησα συγνωμη και τους ειπα οτι μαλλν φταιει o server .Κλεινω το τηλεφωνο και συνδεομαι σε αλλο server και βλεπω οτι και σε αυτον εχω ping 450 και βαλε , επισης συνδεομαι και σε τριτο ομοιως .Σκεφτομαι οτι μαλλον θα φταιειντο παιχνιδι και συνδεομαι να παιξω cod2 αλλο παιχνιδι δηλαδη και βλεπω και οτι και σε αυτο το παιχνιδι ειχα τραγικα pings .

 

Αμεσως κανω δυο pring screens απο τα ping απο διαφορετικα παιχνιδι και τους στελνω επιστολη .Προς τιμη τους μπε πηραν τηλεφωνο την επομενη ημερα και μου ανεφεραν τελικα οτι πραγματι υπηρχε προβλημα με τα pings σε διαφορετικες πορτες εκτος των πορτων του εμαιλ (25 ) και του internet browsing ( 80 ) διοτι εκαναν καποια αναβαθμιση στο δικτυο τους και χρησιμοποιουσαν την ταχυτητα ολων των αλλων πορτων του δικτυου και την εριχναν πανω στις πορτες 25 και 80 ωστε να μην υπαρχει καποιο προβλημα με αυτους που σερφαραν στο ιντερνετ και κατεβαζαν εμαιλ!!! Μαλιστα μου αναφεραν οτι η αναβαθμιση αυτη θα διαρκουσε αλλες 3 ημερες και παρακαλεσαν να κανω λιγο υπομονη .Πραγματι για αυτες τις ημερες δεν συνδεθηκα να παιξω στο ιντερνετ και μετα απο 3 ημερες το Ping μου επανηλθε σε λογικα πλαισια .

Δημοσ.

Το ping και το bandwidth δεν έχουν απαραίτητα σχέση μεταξύ τους.Όπως επίσης δεν έχει σχέση το ping με το παιχνίδι που παίζεις. Σχέση έχει το σε ποιον server συνδέεσαι και ποια διαδρομή ακολουθούν τα πακέτα σου για να φτάσουν στο server. Αν λοιπόν η HOL βλέπει forthnet μέσω Γερμανίας, (και άλλους παρόχους μέσω seabone) ό,τι αναβάθμιση και να κάνουν στις γραμμές τους ή όποιες πόρτες και αν χρησιμοποιήσουν, τα ping θα είναι άθλια.

Δημοσ.
Το ping και το bandwidth δεν έχουν απαραίτητα σχέση μεταξύ τους.Όπως επίσης δεν έχει σχέση το ping με το παιχνίδι που παίζεις. Σχέση έχει το σε ποιον server συνδέεσαι και ποια διαδρομή ακολουθούν τα πακέτα σου για να φτάσουν στο server. Αν λοιπόν η HOL βλέπει forthnet μέσω Γερμανίας, (και άλλους παρόχους μέσω seabone) ό,τι αναβάθμιση και να κάνουν στις γραμμές τους ή όποιες πόρτες και αν χρησιμοποιήσουν, τα ping θα είναι άθλια.

 

Το γνωριζω αυτο απλα αναφερα αυτη την ιστορια για να ενημερωσω οτι οι εταιρειες παροχης ιντερνετ στο backround κανουν πολλες αλλαγες στο δικτυο τους χωρις να φαινεται ευκολα στους πελατες τους.Επισης δεν ενημερωνουν τους πελατες τους για οτι η παροχη ιντερνετ ειναι απο το εξωτερικο με αποτελεσμα να εχουν τραγικα pings σε παιχνιδια.Για παραδειγμα ενας φιλος μου εχει το ιδιο προβλημα με μεγαλα Ping με την tellas διοτι και αυτοι παιρνουν ιντερνετ απο το εξωτερικο , απο γερμανια αν δεν κανω λαθος , και συμβαινει το κουφο να εχει χαμηλο ping οταν παιζει σε γερμανικους servers και να εχει μεγαλο Ping οταν παιζει σε ελληνικους και σε αλλες χωρες.Σε επικοινωνια που ειχε με την tellas για αυτο το προβλημα του αναφεραν οτι η εταιρεια δεν υποστηριζει το Online gamings και η ταχυτητες που δινει ειναι μονο για download !!! και οχι για Online παιχνιδια και αυτο το ping Που ειχε ηταν τυχεορος που το ειχε ειδικα για τους server στο εξωτερικο !!!!.Αναγκαστηκε μετα την απαντηση αυτη της tellas να καταγγελει την συμβαση που ειχαν υπογραψει και να κανει αιτηση να γυρισει στον ΟΤΕ .Ακομη παντως εδω και δυο εβδομαδες εχει συνδεση ακομη με την tellas με τραγικα pings και συνεχεις διακοπες στο internet.

 

Απο οσο γνωριζα ,απο συζητησεις που εκανα με φιλους μου παιζουν και αυτοι στο ιντερνετ και εχουν διαφορετικες συνδεσεις απο αυτη που εχω εγω, απο την ελληνικη αγορα μεχρι στιγμης o ote , η vivodi η hol και η forthnet ειχαν καλα Pings σε online παιχνιδια .Ολες οι αλλες οι εταιρειες ειχαν τραγικα μεγαλα pings διοτι επαιρναν internet μεσω seabone .Με το post σου ομως καταλαβα οτι και η forthent πλεον ανηκει σε αυτη την λιστα με της εταιρειες με μεγαλα Pings διοτι παιρνει ιντερνετ μεσω seabone .Υπαρχει περιπτωση παντως να ειναι προσωρινη αυτη η κατασταση και να εχει γινει απλα διοτι μπορει να κανει καποια αναβαθμιση στο δικτυο της και να δανειζεται ιντερνετ απο καπου αλλου ..ειλικρινα δεν ξερω αλλα παντως ειναι ασχημο προς τον καταναλωτη που πληρωνει ενα σωρο χρηματα να εχει ιντερνετ με τετοια παιχνιδια οι εταιρειες παροχης ιντερνετ να του κοβουν καποιες παροχες του που τις πληρωνει στο μηναιο του λογιαριασμο .

Δημοσ.

Βασικά για να συνδέονται οι Έλληνες πάροχοι μεταξύ τους υπάρχει το AIX. Μέσω AIX, υποτίθεται ότι όλοι οι ελληνικοί πάροχοι "βλέπονται" απευθείας. Το θέμα είναι ότι προφανώς κάποιοι, όπως η forthnet, την έχουν δει "νταβάδες" και ζητούν και χρήματα για να κάνουν peering με κάποιους άλλους. Οι μικρότεροι δεν πληρώνουν και έτσι έχουμε την κατάσταση που ζούμε. Θα έπρεπε, λοιπόν, ο πάροχος να ενημερώνει τον καταναλωτή πριν κάνει σύνδεση. Δεν υπάρχει πάροχος με "καλά pings". Το θέμα είναι σε ποιον server θες να συνδεθείς, πού βρίσκεται αυτός και πώς στέλνει εκεί πακέτα ο πάροχός σου.

 

Και φυσικά είναι καραγκιοζιλίκι να στέλνεις πακέτα σε ελληνικό πάροχο, μέσω εξωτερικού.

Δημοσ.

Στην Forthnet ειναι πολυ πιο τραγικη η κατασταση... Επειδη και εγω παιζω online games και ιδιαιτερα αυτην τν εποχη cs:s Παιζοντας σε ελληνικο σερβερ , ενω οι αλλοι εχουν το πολυ 30 ms ping(και εγω στν αρχη δν ξεπερναγα τα 40 ms ping) εγω ανεβαζω 120-140 ms ping!!!Καποιες μερες ωμος μπορει να μ εχει και 400 ms ping !!!Σε srvr π ειναι απο γερμανικες εταιρειες εχω το πολυ 10 πινγκ παραπανω απ τους υπολοιπους!!!Ακομα συχνα πυκνα τρωω time out ή οτν παιζω lineage τρωω dc!!!Στν αρχη πιστευα οτι ειναι το μοντεμ π μου δοσανε αλλα μετα π μ δοσαν ενα αλλο μ κανει το ιδιο, το ιδιο κανει σε ενα φιλο π εχει forthnet αλλα με ενα αλλο 3ο μοντεμ και βρισκετε μερικα μετρα πιο μακρια απ το σπιτι μ...

 

-Τι να φτεει αραγε?(Εμεις φτεμε π τουσ ανεχομαστε!!!)

Δημοσ.

Εγώ και τι δε θα έδινα να δω τη φάτσα της καημένης της κοπέλας/γραμματέως που θα πάρει το email του gdp77. Τη φαντάζομαι τρομαγμένη να τρέχει στο αφεντικό της όλο αγωνία για το τι συμβαίνει. Πάντως ένα μπράβο γιατί φαίνεται να ξέρεις τι λες και χρειάζονται τέτοιες κινήσεις από άτομα που ξέρουν. Ελπίζω μόνο να μην ανέφερες και τίποτα παραπάνω (για τη Microsoft π.χ)στο mail..:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...