Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για ενα καλο ΚΟΥΤΙ!!

kapezanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά τα είδα όλα τα κουτιά που αναφέρετε! Ψάχνω και γω για ένα καλό και "δροσερό" κουτί που θα φιλοξενήσει τον νέο μου υπολογιστή.

Θέλω να είναι κατασκευασμένο απο σχετικά καλό υλικό, να έχει οπωσδήποτε φίλτρα κατά της σκόνης, να είναι σχετικά ήσυχο και να χωράει την ψύχτρα της Noctua NH-C12P μαζί με τους δύο 12εκ. ανεμιστήρες που θέλω να έχει στο πίσω και στο πάνω μέρος του. Α!! Και να κοστίζει το πολύ 100-120 Ευρώ.

Τα συμπεράσματά μου σχετικά με τα κουτιά που προαναφέρθηκαν και

έπειτα από τα πολλά reviews που διάβασα:

Αρχικά έλεγα για το Thermaltake v9. Το μετάνιωσα όμως λόγω:

--του πλαστικού φθηνής ποιότητας που έχει στο πάνω και μπροστινό μέρος του,

--του μικρού χώρου στο κάτω μέρος για να παίρνει αέρα το τροφοδοτικό,

--των μικρών οπών για την ροή του αέρα στα 3,5 bays των σκληρών δίσκων (== μη αποτελεσματική ψύξη απο τον μπροστινό 12εκ ανεμιστήρα),

--δεν περιλαμβάνεται το fan των 230χ230χ20 χιλ. στην συσκευασία και δεν υπάρχει πουθενά για αγορά (τουλάχιστον εγώ δεν το βρήκα).

--τα tool-free clips φαίνονται προβληματικά στην ομαλή συγκράτηση των συσκευών

--Γενικά, πρόκειται για αρκετά φθηνή και αναξιόπιστη κατασκευή.

Η δεύτερη σκέψη μου, ήταν το Lian Li PC-7FB που προτάθηκε. Το απέρριψα λόγω:

--Απουσίας ανεμιστήρα στο πάνω μέρος του κουτιού,

--Το τροφοδοτικό στο κάτω μέρος του κουτιού τοποθετείται ανάποδα, ρουφώντας έτσι τον ζεστό αέρα που υπάρχει μέσα στο κουτί αντί του κρύου αέρα που θα έπρεπε να ρουφάει απο έξω απο το κουτί,

--Τα δύο USB Ports στο μπροστινό μέρος είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, αποτρέποντας έτσι την χρήση δύο USB Flash drives ας πούμε ταυτόχρονα, μιας και αυτά είναι συνήθως σχετικά "χοντρά".

--Έχει μικρούς χώρους εντός (φοβάμαι πως δεν θα χωράει η GTX285 και η Noctua που θέλω να βάλω, όπως επίσης θα είναι όλα πολύ στριμωγμένα εκεί μέσα...)

Η τελευταία σκέψη μου ήταν το Cooler Master Centurion 590, όμως:

--Δεν διαθέτει κανένα φίλτρο κατά της σκόνης (που συνεπάγεται ότι μετά απο έναν μήνα λειτουργίας το κουτί θα γίνει κάτασπρο απο την σκόνη),

--Δεν διαθέτει πλήκτρο Reset

--Τα πλαστικά tool-free clips στις θύρες επέκτασης δεν σφίγγουν και πολύ καλά τις κάρτες

--Έχει τρύπες για πολλούς ανεμιστήρες (κάποιους ας πούμε δεν τους θέλω, πως θα κλείσω τις τρύπες τους? Δεν θέλω τους δύο πλαϊνούς και τον έναν απο επάνω). Επίσης, πως θα βάλω (και που θα βρώ) φίλτρα κατά της σκόνης για όλη την μπροστινή πρόσοψη και για όλες τις τρύπες που υπάρχουν στο κουτί?

Σας παρακαλώ, όποιος γνωρίζει κάποιο καλό κουτί που να ικανοποιεί τις παραπάνω απαιτήσεις μου (που πιστεύω ότι είναι και απαιτήσεις όλων μας) ας μου πεί!

Έχω μια βδομάδα που θέλω να παραγγείλω το νέο μου pc και έχω κολλήσει στο κουτί...

Δημοσ.

Έγραψα και στη πρώτη σελίδα.

Αν και περνάει λίγο τα χρήματα που δίνεις έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια(το καλύτερο για τη κατηγορία του).Αυτό παράγγειλα και εγώ,και το περιμένω αυτήν την εβδομάδα.Αν θες,που δε θα θες,περίμενε να σου πω τη γνώμη μου.Αλλά δε ξέρω πότε θα μου έρθει...Ουψ!Ξέχασα το όνομα του κουτιού να γράψω B)

Haf 932(το έγραψα λίγο σαν τσίρκο...Αλλά δε νομίζω να πειράζει :-))

Δημοσ.

Αν δεν θες να ξεπερασεις το φραγμα των 120 ευρω, το καλυτερο κουτι για απιστευτο airflow ειναι αυτο. Πολυ καλη ποιοτητα και ανεμιστηρες οι οποιοι ρυθμιζονται σε Low-Normal-High για να επιλεγεις ησυχια (σχετικο, ακομα και στο Low δεν ειναι ακρινως αθορυβοι) ή αποδοση. Οσο καιρο το εχω ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Το μονο ενοχλητικο ειναι οταν θελεις να προσθεσεις ενα δισκο, που πρεπει να βγαλεις ολοκληρο το module με τον ανεμιστηρα για να τον τοποθετησεις.

Αν μπορεις να δωσεις τα λεφτα ομως, πηγαινε στο HAF. Εχει και τρυπα στο tray για να τοποθετεις το backpanel της ψυκτρας χωρις να βγαζεις μητρικες.

Δημοσ.
Αν δεν θες να ξεπερασεις το φραγμα των 120 ευρω, το καλυτερο κουτι για απιστευτο airflow ειναι αυτο. Πολυ καλη ποιοτητα και ανεμιστηρες οι οποιοι ρυθμιζονται σε Low-Normal-High για να επιλεγεις ησυχια (σχετικο, ακομα και στο Low δεν ειναι ακρινως αθορυβοι) ή αποδοση. Οσο καιρο το εχω ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Το μονο ενοχλητικο ειναι οταν θελεις να προσθεσεις ενα δισκο, που πρεπει να βγαλεις ολοκληρο το module με τον ανεμιστηρα για να τον τοποθετησεις.

Αν μπορεις να δωσεις τα λεφτα ομως, πηγαινε στο HAF. Εχει και τρυπα στο tray για να τοποθετεις το backpanel της ψυκτρας χωρις να βγαζεις μητρικες.

πολυ καλο κουτι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...