Προς το περιεχόμενο

"Δεν ηταν δυνατη η εκτελεση της αιτησης εξαιτιας ενος σφαλματος σε συσκευη Ι/Ο"

kallair

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο pc έχω 2 σκληρούς δίσκους. έναν 160αρι maxtor όπου έχω εγκατεστημένα τα xp pro και έναν 320άρι seagate που έχω όλα τα αρχεία μου εκεί.

όλα ξεκίνησαν πριν κάμποσο καιρό όταν ξαφνικά μου πέταξε error το pc και δεν έμπαινε στα windows (λόγω χαλασμένου τομέα εκκίνησης αν θυμάμαι καλά όπου δν φτιαχνόταν με το repair των windows xp) και επειδή βιαζόμουν και δν ήθελα να βάλω απ΄την αρχή τα προγράμματα, έκανα εγκατάσταση τα windows πάνω απ τα προηγούμενα. όλα εν μέρει καλά εκτός του ότι το pc χώλαινε σε διάφορες φάσεις. παρατήρησα λοιπόν ότι όταν έκανε χρήση του δίσκου του 320άρη, σερνόταν. πχ όταν έγραφα cd/dvd η ταχύτητα δν ξεπερνούσε τα 1mb/s. παρομοίως και στις αντιγραφές αρχείων μέσα στο pc. χώλαινε. μετά από αρκετό καιρό κ επειδή βαριόμουν, αποφάσισα να του κάνω φορμάτ πάλι και καθαρό install όλα απ΄την αρχή. με το που τελειώνω το φορμάτ και έχω περάσει όλα τα προγράμματα, σε μια επανεκκίνηση μετά την εγκατάσταση κάποιου προγραμματος μου βγάζει ότι αναγνώρισε νέο υλικό. το νέο υλικό που αναγνώρισε είναι ο δίσκος μου. ο 320άρης.πατάω να μπει στον δίσκο και μου βγάζει το σφάλμα που γράφω στον τίτλο. στις συσκευές φαίνεται ο δίσκος αλλά τον δείχνει τελείως άδειο και δεν έχει κάποιο file system. δοκίμασα recovery πρόγραμμα αλλά πχ στις φωτό μου μου διασώζει κάπου το 60-70% αυτών και στο σκανάρισμα του δίσκου μου βγάζει ότι είναι σε bad condition.

είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τα έπαιξε ο δίσκος μέχρι που μου ήρθε η ιδέα να δοκιμάσω να τον συνδέσω αλλιώς. άλλαξα καλωδιοταινία και πάλι τα ίδια. τον δοκιμάζω λοιπόν σε ένα usb case. τον αναγνώρισε κανονικά και μπήκε μέσα με την μία. όλα τα αρχεία ήταν εκεί. για να πω την αμαρτία μου, επειδή βιαζόμουν να πάω στην δουλειά, δεν δοκίμασα αν παίζουν τα αρχεία και απλώς τον ξανασύνδεσα πάνω στα IDE.

για πιο λόγο διαβάζει τον σκληρό απ την εξωτερική θήκη και όχι από το κουτί μέσα; τα έφτυσε το controller (?) της μητρικής μου; μπορώ να δοκιμάσω τίποτα drivers ή κάτι άλλο μπας κ το διαβάσει; δεν είναι παράδοξο που δουλεύει άψογα ο master 160gb maxtor και ο slave μου κάνει αυτά τα κόλπα; να δοκιμάσω να συνδέσω τους σκληρούς στο secondary IDE?

Τo σύστημα μου αποτελείται από p4 στα 1,9ghz, m/b asus P4B266, 1gb ddr1 ram, ati radeon 9600xt. αρκετά παλιό pc αλλά την δουλειά του την κάνει ικανοποιητικά.

οποιαδήποτε ιδέα και πρόταση, δεκτή :o

Δημοσ.

Χμμμ. Με μερικά βήματα που έκανες, απέκλεισες κάποιες κλασσικές αιτίες. Όμως, δεν έλεγξες τον slave δίσκο μόνο του, συνδεδεμένο ως master. Ούτε ανέφερες αν έτρεξες τα διαγνωστικά της κατασκευάστριας εταιρείας.

Θα μπορούσε να είναι και πρόβλημα τροφοδοσίας. Μπορείς να δανειστείς από κάπου ένα PSU... ;

Δημοσ.

ξεχασα να το αναφέρω. έτρεξα τα διαγνωστικά και έβγαζαν σφάλμα. σαν slave πως μπορώ να τον ελέγξω μόνο του; δν θέλω να τον κάνω φορμάτ ή οτιδήποτε μιας και έχει αρχεία που με ενδιαφέρουν. θα δοκιμάσω όταν βρω χρόνο να αλλάξω τις τροφοδοσίες μεταξύ μάστερ και slave δίσκου για να αποκλείσω το psu και μετά θα δοκιμάσω ξανά τον σκληρό σε usb external θήκη.

αν στην θήκη δουλεύει μια χαρά τότε μένει μόνο το controller, σωστά; αν κάνω εγκατάσταση πάλι τα windows με clean install από δοκιμασμένα windows που δουλευαν παλιά, αποκλείεται και η περίπτωση για faulty drivers του controller;

Δημοσ.

Λοιπόν ανακεφαλέωση και θέλω την γνώμη σας... έβαλα ξανά τον σκληρό στην external usb θήκη και δούεψε ΑΨΟΓΑ. όλα τα αρχεία στην θέση τους, accessible και στο seatools περνάει όλα τα τεστ. τον ξαναβάζω πάνω, αλλάζω καλωδιοταινίες και αλλάζω και controller. από το primary, το έβαλα στο secondary. γίνεται πάλι η αναγνώριση, όλα καλά αλλά πάλι μου βγάζει το ίδιο μήνυμα!!!

άρα το controller δεν φταίει κ φταίει κάτι στην εγκατάσταση των xp;

αυτό που με παρεξένεψε ήταν αυτό:

75607645op5.png

w765.png

δεν μου δείχνει file system ενώ κανονικά έπρεπε να μου δείχνει. όπως επίσης δεν μου διαβάζει πόσος δίσκος χρησιμοποιείται.. :S

υπάρχει τρόπος να του κάνω force τι filesystem χρησιμοποιώ;

Δημοσ.

Βάλε τον πάλι στη USB θήκη, πάρε backup τα αρχεία του σε άλλο δίσκο/DVDR, βάλε τον ξανά εσωτερικό και πάτα του ένα full format.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν έκανα backup τα αρχεία μου μέσω εξωτερικής θήκης και πήγα να το βάλω πάλι μέσα. πάω αρχικά στην διαχείρηση δίσκων για full format και μόλις τελειώνει μου λέει ότι η διαδικασία απέτυχε. κάνω διαγραφή στον δίσκο και δοκιμάζω πάλι και μου αποτυχάνει πάλι. δοκιμάζω με δεξί κλικ από το "ο υπολογιστής μου" τα ίδια. κατεβάζω και δοκιμάζω έναν partition manager πάλι αποτυχία. δοκιμάζω μέσω cmd την εντολή "format d: /Q /FS:NTFS" και μου βγάζει το εξής:

C:\Documents and Settings\KallaiR>format d: /Q /FS:NTFS

Το σύστημα αρχείων είναι τύπου RAW.

Το νέο σύστημα αρχείων είναι τύπου NTFS.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ

D: ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ!

Να συνεχιστεί η διαμόρφωση (Y/N); Y

Γίνεται Γρήγορη Διαμόρφωση 305242M

Ετικέτα τόμου (ENTER για καμία);

Δημιουργούνται οι δομές του συστήματος αρχείων.

Ο δεύτερος τομέας εκκίνησης NTFS δεν είναι εγγράψιμος.

Απέτυχε η διαμόρφωση.

μήπως τα έχει παίξει η μητρική μου ή φταίει η εγκατάσταση των xp μου; τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι να δοκιμάσω είναι να βάλω τον δίσκο πάνω σε ένα άλλο pc και να δω αν τον διαμορφώσει από κει.

καμιά άλλη ιδέα ή επισύμανση;

Δημοσ.

Κατέβασε το .iso του GParted LiveCD, γράψ'το και bootαρε από αυτό.

Εφόσον τα Windows "κάτι βρίσκουν" και δε μπορούν να κάνουν format, απ'το Linux κατά 99% θα είσαι ΟΚ. Σβήνεις το partition, και ξαναμπαίνεις μετά από Windows κανονικά για να δημιουργήσεις εκ νέου NTFS filesystem όπως θες.

Δημοσ.

έγινε το παράδοξο: δοκίμασα αντί για ntfs να φορμαρς σε fat και το φορματ έγινε! μετά δοκίμασα να φορμάρω εκ νέου σε ntfs αλλά και πάλι πήρα τα @@ μου. το άλλο που με παρεξένεψε είναι ότι στο seatools και ο maxtor και ο seagate, στο S.M.A.R.T. τεστ, αποτυγχάνουν...

Δημοσ.

Μην το παλεύεις περισσότερο, αφού ο δίσκος αποτυγχάνει με ένδειξη σφάλματος στο διαγνωστικό της εταιρείας, τον κάνεις RMA. Πάλι καλά που κατάφερες να πάρεις backup.

Δημοσ.

αυτό που με παραξενεύει είναι ότι αν τον βάλω στην θήκη, δουλεύει αψεγάδιαστα... θα δοκιμάσω το live cd να αποκλείσω και την περίπτωση του λειτουργικού συστήματος.

συγχωρέστε την άγνοια μου αλλά τι εννοεί να τον κάνω RMA;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν έχω νέα...

δοκίμασα τον σκληρό σε άλλο pc με xp και δούλεψε και εκεί αψεγάδιαστα. άρα ο σκληρός δεν είναι χτυπημένος... τον φορμάρισα από κει σε ntfs αλλά στο pc μου δεν δούλεψε. έτσι έκανα πάλι εγκατάσταση τα xp αλλά από άλλο cd και clean install.

τελειώνει η εγκατάσταση, όλα καλά βάζω κάποια αρχεία κ προγράμματα μέσα κ τον αφήνω για την επόμενη μέρα. έρχομαι σήμερα κ παιρνώ κάποια προγράμματα που είχα αφήσει και ένα απ αυτά ήταν και το intel application accelator. με το που κάνω επανεκκίνηση, μου βγάζει πάλι το ίδιο πρόβλημα!!!! κοιτάω λοιπόν τι προγράμματα είχα εγκαταστήσει και το μάτι μου πέφτει σε αυτή την εφαρμογή... για την οποία είδα αυτό:

The Intel® Application Accelerator replaces the ATA drivers that come with Windows* with drivers optimized for desktop and mobile PCs using select Intel® chipsets. It reduces the storage sub-system bottleneck, enabling the processor and other system level hardware to be more productive and efficient.

κάνω ένα update στην πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος και κάνω επανεκκίνηση. :D το πρόβλημα εξαφανίστηκε!!!

Για αυτό μην τα παρατάτε πριν αποκλείσετε μέχρι κ την τελευταία πιθανότητα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...