Προς το περιεχόμενο

Δεν bootαρει ο υπολογιστής με την πρώτη

vaso7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Από την αρχή που τον αγορασα πέρυσι το Μάϊο μερικές φορές δεν έκανε boot με την πρώτη με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να του κόβω το ρεύμα και να ανοίξει με την δεύτερη. Τώρα τελευταία και ειδικά από προχθές το κάνει συνέχεια. Ποτέ δεν ανοίγει με την πρώτη και μάλιστα κάποια στιγμή φαίνεται σαν να του κόβεται το ρεύμα και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ξανα ανοίγει αλλά πάλι δεν bootάρει. Χθες άνοιξε και έκλεισε 4 φορές μέχρι τελικά να bootάρει.

Εγώ ενοχοποιώ ή το τροφοδοτικό ή το σκληρό γιατί όταν δεν bootάρει ακούγεται ένα χαρακτηριστικό τικ από τον δίσκο.

Δώστε τα φώτα σας παιδιά!

Υ.Γ. Και κάτι άσχετο αλλά σκέφτομαι να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στις μνήμες, να βάλω ένα σετάκι των 2χ2. Αυτές που έχω τώρα είναι 2χ1 cellshock 1066. Να πάρω πάλι στα 1066 ή και 1000αρες να είναι δεν πειράζει? Γενικά έχω ακούσει οτι οι 800αρες 4-4-4-12 με τις 1066 5-5-5-15 έχουν ελάχιστες διαφορές, ισχύει? Προτείνετε κάποιο καλό σετάκι από Πλαίσιο. Ευχαριστώ

-----Προστέθηκε 10/1/2009 στις 01 : 17 : 07-----

Κανείς ρε παιδιά? Και τώρα που πήγα να τον ανοίξω πάλι τα ίδια έκανε!

Δημοσ.

Παιδιά ΣΟΣ!! Ενώ ο υπολογιστής χθες βράδυ δούλευε κανονικά σήμερα πάω να τον ανοίξω και δεν μπαίνει καν στα Windows. Κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις. Οταν προσπαθήσω να μπω σε safe mode μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα σφάλματος.

BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO 0X00000074 και μέσα στα κινέζικα το μόνο που διακρίνεται είναι η λέξη BIOS.

Οταν πατήσω να εκκινήσει με τις τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις πάλι κάνει επανεκκίνηση.

Πιστεύετε οτι το φορμάτ είναι η μόνη λύση?

Γενικά τι μπορεί να το προκαλεί αυτό?

Δημοσ.

Μπορει να σου εχει χτυπησει ο σκληρος δισκος..Το εχω δει και σε ατομο απο εδω μεσα.

Μπορει απο την αλλη να φταιει το τροφοδοτικο σου...

Πολλα μπορει για να στο λυσουμε εξαποστασεως...

Δημοσ.

Στο ιντερνετ αυτό που βρίσκω για το 0χ00000074 είναι οτι φταίνε οι ΡΑΜ. Το θέμα είναι γιατί στο μήνυμα σφάλματος να εμφανίζεται η λέξη Bios? Δεν το έχω πειράξει το bios εκτός από το να ορίζω boot priority.

Δεν με νοιάζει να κάνω φορμάτ, φωτό, τραγούδια, σειρές είναι σε άλλα παρτισιον αλλά θα ήθελα να προλάβω να πάρω back up των email και των save των παιχνιδιών.

Αν βγάλω τη μπαταρία της μητρικής λέτε να πετύχουμε τίποτα?

Δημοσ.

Ξεθαψα το cdaki του memtest και κοκκίνησε ο τόπος!!! Τώρα κάνω δοκιμές σε διαφορετικά σλοτ μία μία τις μνήμες να δούμε....

Αλλα να φταίνε οι μνήμες και να μην μπαίνει καθόλου στα windows? Αν ήταν θα δημιουργούσε πρόβλημα, αλλά να μην μπαίνει καθόλου?

Δημοσ.

Πάντως, την τελευταία φορά που το PC μου δεν μπούταρε, παρά μόνο μετά από 4 απόπειρες (:Ρ), μετά από λίγο κάηκε η μητρική...

Δημοσ.

Ωραίο κουράγιο μου δίνει :P

Για αρχή θα πάω για αλλαγή τις Ραμ και αν τα προβλήματα εξακολουθήσουν θα το πάω να ελέγξουν αν είναι τροφοδοτικό, μητρική ή δίσκος. Καποιο εργαλειάκι από seagate για έλεγχο των σφαλμάτων στους δίσκους ξέρουμε?

Update:

Φαίνεται οτι βρέθηκε ο ένοχος. Το ένα dimmaki μνήμης μας άφησε χρόνους.Με το άλλο παρόλο που το έχω δοκιμάσει μόνο σε ένα σλοτ πέρασε 2 μεμτεστ και μπήκε και στα ΧΡ. Αν τα πάω για αλλαγή λέτε να μου τα αλλάξουν και τα δύο?

Επίσης λέτε να ευθύνεται αυτό και να εμφάνιζε τα συμπτώματα του πρώτου ποστ?

Δημοσ.

Ναι κιτάκι ήταν οπότε ευελπιστώ οτι θα μου τις αλλάξουν και μετά βουρ σε 2χ2 :-D

Το θέμα είναι οτι δεν έχω πειράξει timings και τα σχετικά οπότε λίγο παράξενο να τα παίξει έτσι στα ξαφνικά, και να μην μπαίνει καθόλου στα windows.

Δημοσ.

Αν λες ότι από την αρχή είχες μικροπροβλήματα, τότε πολύ πιθανό από την αρχή να ήταν για τον κουβά...:-D

Δημοσ.
Ναι κιτάκι ήταν οπότε ευελπιστώ οτι θα μου τις αλλάξουν και μετά βουρ σε 2χ2 :-D

Το θέμα είναι οτι δεν έχω πειράξει timings και τα σχετικά οπότε λίγο παράξενο να τα παίξει έτσι στα ξαφνικά, και να μην μπαίνει καθόλου στα windows.

ειναι κ gigabyte το board οποτε αυτα τα ποτε ενα boot κ ποτε δυο ειναι συνηθησμενα για τις gb στις σειρες p35,x38,x48 πανε τις ram πισω κ βλεπουμε αμα σου κανει τα ιδια θα δουμε κ τι παιζει με το bios μετα..(
Δημοσ.
ειναι κ gigabyte το board αυτα τα ποτε ενα boot κ ποτε δυο ειναι συνηθησμενα για τις gb στις σειρες p35,x38,x48 πανε τις ram πισω κ βλεπουμε αμα σου κανει τα ιδια θα δοθμε κ τι παιζει με το bios μετα..

;)ωχ... λες κανένα κρυφόF5?? :lol::lol::lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...