Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή σε 2 από τα 4 ελαστικά

xalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από μία δολοφονική λακκούβα με νερά έχασα το μπροστά δεξί λάστιχο στο αυτοκίνητο. Πηγαίνοντας το σε ένα βουλκανιζατέρ μου είπαν ότι και το πίσω αριστερά θέλει άλλαγμα ( το είχα χτυπήσει σε ένα πεζοδρόμιο ) και θα πάει 250 το λάστιχο! Μου φαίνονται πολλά και έχω την υποψία ότι με κλέβει ο τύπος!

Το αυτοκίνητο είναι ένα opel astra gtc , 1600cc , και ο τύπος ελαστικών, 215/45r17 91v

εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

εσείς τι λέτε?

Να το πας αλλού. Εντάξει, μεγάλο λάστιχο το 215 αλλά όχι και 250 το ελαστικό (γύρω στα 250ε έβαλα την τετράδα πριν από κανα μήνα σε corsa -195/50 -)

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό έβαλα τα καλύτερα ελαστικά στην μοτοσυκλέτα, οι οποίες μοτοσυκλέτες έχουν και πιο τσιμπημένη τιμή στα ελαστικά, αλλά όχι, 250 για ένα λάστιχο δεν πλήρωσα. Θέλει κλωτσές ο τύπος.

Όπως ήθελε κλωτσές κι αυτός που μου έβαλε τα ελαστικά μιας και μου δήλωσε εξαρχής ότι θα με κλέψει γιατί λέει δεν αγόρασα τα ελαστικά από αυτόν. Τώρα τι σόι λογική είναι αυτή θα σε γελάσω. Δηλαδή ή θα με έκλεβε κατά την αγορά ή θα με έκλεβε κατά την τοποθέτηση. Το κλέψιμο πάντως το είχα σίγουρο.

Δημοσ.

γιατί δεν πήγες αλλού. Ή ακόμα καλύτερα, γιατί δεν τον κλώτσησες; :lol:

έντιτ: xalia, πες μας τον τύπο του ελαστικού που σου πρότεινε ο άθρωπας. Μπορεί να πρότεινε κανα σούπερ λάστιχο ρε παιδί μου, που να κοστίζει όντως τόσο...

Δημοσ.

Μήπως σου είπε 250 και για τα 2 λάστιχα, με ίσιωμα ζάντας κτλ? Μόνο τότε αρχίζει να ακούγεται λογική τιμή.

Αν σου είπε 250 για το ένα λάστιχο τότε μιλάμε για τραγικό λαμόγιο.

Δημοσ.

αν ρίξεις μια ματιά εδώ πάντως θα βρεις λάστιχα με τιμές καταλόγου από 70 ευρώ μέχρι 310. Τα sportcontact 3 πχ είναι στα 260 (κατάλογος).

-----Προστέθηκε 10/1/2009 στις 08 : 22 : 28-----

α, επίσης, σε τέτοιο αυτοκίνητο, ίσως δεν είναι καθόλου φρόνιμο να αλλάξεις το μπρος δεξιά και το πίσω αριστερά μόνο. Ίσως πρέπει να πας για τετράδα...

Δημοσ.

α, επίσης, σε τέτοιο αυτοκίνητο, ίσως δεν είναι καθόλου φρόνιμο να αλλάξεις το μπρος δεξιά και το πίσω αριστερά μόνο. Ίσως πρέπει να πας για τετράδα...

πολύ πολύ σωστο.. ειδικά αν τα άλλα δυο τα έχεις καιρό.:shifty:

Δημοσ.

Ο τύπος μου είπε συγκεκριμένα 195 το ένα λάστιχο και μαζί με την τοποθέτηση 250! Άρα και για τα δύο μία 500αρα!

Αύριο θα το πάω αλλού σε γνωστό υποτίθεται να δω τι θα μου πουν και εκεί.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να βάλω τα δύο καινούρια λάστιχα μπροστά και τα δύο παλιά πίσω. Ένα χρόνο και κάτι το έχω το αμάξι και έχει κάνει 9.500 χιλιόμετρα.

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα να το αποφύγεις πάση θυσία. Θα έχεις στον ίδιο άξονα λάστιχα με μεγάλη διαφορά στη φθορά(αυτό που ήταν μπροστά θα έχει φαγωθεί πιο πολύ). Ακόμα και πίσω να τα βάλεις που υπάρχει μια άποψη ότι δεν βαριέσαι τα πίσω μόνο σέρνουν, δεν είναι έτσι ακριβώς. Σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί να πετάξει κανένα κώλο και άντε συμμάζεψέ το!

Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε ένα σοβαρό μαγαζί με καλές τιμές και θα βρεις στη διάσταση αυτή με 120-140 ευρώ ανά λάστιχο. Μπορείς να πάρεις Sportcontact, Goodyear F1 ή ότι άλλο θέλεις. Και τα fulda καλά είναι για πιο οικονομικά.

Πόσα χλμ έχουν τα λάστιχα που έχεις?

Δημοσ.

κανονικες θα ηταν οι τιμες για τα τοπ 5 λαστιχα της κατηγοριας σε 17-18"ζαντα...περα απο το 50ε για εργατικα για καθε λαστιχο:P.

δεν ειναι eshop τα μαγαζια...εγω παντως απο την στιγμη που δεν εχει paypal κ δεν ξερω κανεναν που να χει αγορασει απο κει δεν θα κανα παραγγελια.

ποσα αλογα ειναι το gtc κ χει δεικτη ταχυτητας εως 240κμ?!!

δες στο manual αν εχει τις ιδιες διαστασεις κ δεικτη ταχυτητας κτλ με αυτα που χεις..

Δημοσ.

πάρα πολλά μου φαίνονται αλλά και καλύτερα να μας πεις τα μοντέλα ελαστικών πρώτα.

σίγουρα για μένα να πάρεις μια ακόμα άποψη για το αν πράγματι χρειάζεται αλλαγή και το άλλο ελαστικό.

απο κει και πέρα αν όντως θέλει, θα πρότεινα - κουμάντο με την τσέπη άλλου θα μου πεις .. - να τα κρατήσεις τα άλλα δύο καλά για ρεζέρβες και να αλλάξεις και τα τέσσερα.

ένας καλός μάστορας θα σου προτείνει καλύτερα που θα δει κ την φθορά συνολικά.

πάνω από όλα η ασφάλεια

Δημοσ.

πολλα ειναι! εμενα στην αλλαγη του χρονου που επεσα σε λακουβα στραβωσε η ζαντα και εσκασε το λαστιχο... ζαντα 18αρα momo και λαστιχο fulda carat exelero 225/40/18. τωρα εχω ξεκινησει τις διαδικασιες για να τα παρω ειτε απο το υπεχωδε ειτε απο το δημο. μου πηγε συνολο 180 το μαλλι...25 ισιωμα της ζαντας και 155 το λαστιχο (ασχετα αν πριν απο εναμισι μηνα ειχα παρει την τετραδα 545..δηλαδη 137.5 το λαστιχο..οταν ειναι ενα το βαρανε λιγο).

μην τους αφησεις παντως..κοιτα παρτους τα κι εσυ :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...