gk33 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερων σας και για τις συμβουλες σας Μπορειτε να μου πειτε αν το fireware του ρουτερ (Linksys Wag200G Wireless Adsl2) + AVAST που εχω παρεχει και αυτο καποια προστασια στις συναλλαγες με την τραπεζα
mangai Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Εκτός από άλλα ...αντίμετρα όπως firewall, adaware και spybot, προτείνω το AVG free. Το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα σε XP & 2000 και νομίζω έχει περάσει με επιτυχία διάφορα benchmarking τεστ. Βέβαια 100% προστασία μόνο στον τάφο υπάρχει... Και όμως 100% προστασία υπάρχει.Mπαίνω στο Διαδίκτυο κάθε μέρα 8-10 ώρες(τα τελευταία 2 χρόνια).Μπαίνω "παντού",και δεν κόλλησα τίποτα.Απλά διάλεξα με πολύ προσοχή και τα προγράμματα ασφαλείας και τον browser που χρησιμοποιώ.
Tuko Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Για δωρεάν είναι καλό. Το δοκίμαζα χρόνια ( το έχω ακόμα σε 1 από τα 2 pc ) ΑΛΛΑ δεν είναι όσο αξιόπιστο είναι το Nod 32... Πράγματα που δεν έβρισκε με τπτ το Avast, τα βρισκε αμέσως το Nod. Εννοείται όμως πως η καλύτερη πρόληψη είναι να προσέχεις τι και απο που το κατεβάζεις και που βάζεις το που...ε, τον browser σου...
mangai Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερων σας και για τις συμβουλες σαςΜπορειτε να μου πειτε αν το fireware του ρουτερ (Linksys Wag200G Wireless Adsl2) + AVAST που εχω παρεχει και αυτο καποια προστασια στις συναλλαγες με την τραπεζα Δυστυχώς την σχεδόν απόλυτη προστασία σε αυτό που ζητάς,θα στην δώσει μιά "σουήτα προγραμμάτων ασφαλείας", και τα οποία θα πρέπει και να ρυθμίσεις σωστά(όπως και τον browser που χρησιμοποιείς).Δεν έχει σημασία αν τα προγράμματα είναι δωρεάν ή εμπορικά,ούτε αν πουλάει πολλά αντίγραφα ή το προτείνουν πολλοί χρήστες.Γιά αρχή γιά μπές εδώ....http://www.pcflank.com/about.htm
flik Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Γιά διάβασε πάλι το τελευταίο τεστ του av-comparatives.org.Στα 3 από τα 4 τεστ ήλθε πρώτο από όλα!(ναι το Nod32)."Certification level reached- ADVANCED+" Πρώτο απ' όλα δεν έχει έρθει ποτέ σε on demand scan, και μάλιστα στο τελευταίο on demand για γνωστούς ιούς το avast και το norton ήταν πολύ πάνω απο αυτό σε ποσοστό, ενώ το nod32 έπιασε απλό advanced. Η ίδια διαφορά και στα εξίσου εξιόπιστα τεστ απο την av-test.org. Το nod32 απλά είναι καλό στα heuristics, αλλά για μένα δεν παίζει σουδαίο ρόλο, εφόσον τα αφήνουν 2 εβδομάδες χωρίς ενημέρωση. Και όμως 100% προστασία υπάρχει.Mπαίνω στο Διαδίκτυο κάθε μέρα 8-10 ώρες(τα τελευταία 2 χρόνια).Μπαίνω "παντού",και δεν κόλλησα τίποτα.Απλά διάλεξα με πολύ προσοχή και τα προγράμματα ασφαλείας και τον browser που χρησιμοποιώ. 100% δεν υπάρχει σίγουρα, και μάλιστα τα antivirus σίγουρα είναι πολύ πίσω απο το 95%. Ένας χρήστης με άσχημες συνήθειες και μηδενική εμπειρία, ακόμα και αν έχει 15 antivirus και firewall κτλ, θα μολυνθεί μάλλον πιο εύκολα απο κάποιον άλλον με εμπειρία και προσοχή στο σερφάρισμα, ακόμα και αν δεν έχει antivirus.
mangai Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Πρώτο απ' όλα δεν έχει έρθει ποτέ σε on demand scan, και μάλιστα στο τελευταίο on demand για γνωστούς ιούς το avast και το norton ήταν πολύ πάνω απο αυτό σε ποσοστό, ενώ το nod32 έπιασε απλό advanced. Η ίδια διαφορά και στα εξίσου εξιόπιστα τεστ απο την av-test.org. Το nod32 απλά είναι καλό στα heuristics, αλλά για μένα δεν παίζει σουδαίο ρόλο, εφόσον τα αφήνουν 2 εβδομάδες χωρίς ενημέρωση. 100% δεν υπάρχει σίγουρα, και μάλιστα τα antivirus σίγουρα είναι πολύ πίσω απο το 95%. Ένας χρήστης με άσχημες συνήθειες και μηδενική εμπειρία, ακόμα και αν έχει 15 antivirus και firewall κτλ, θα μολυνθεί μάλλον πιο εύκολα απο κάποιον άλλον με εμπειρία και προσοχή στο σερφάρισμα, ακόμα και αν δεν έχει antivirus. Γιά ρίξε μιά ματιά εδώ........http://www.technews.gr/modules/news/article.php?storyid=2959 .......και εδώ....http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_11.php .......[«Τα τελευταία 2 χρόνια το ESET NOD32 Antivirus έχει ανακηρυχτεί ως το Καλύτερο Προϊόν Antivirus για το υψηλό ποσοστό δυναμικής ανίχνευσης και το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό λανθασμένων συναγερμών,» δήλωσε ο Andreas Clementi, ιδρυτής και chief researcher του AV-Comparatives.] ........Και ο λόγος που σε 2 χρόνια κατέκτησε την κορυφή "κρύβεται" στις παρακάτω προτάσεις: [Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές λύσεις ασφάλειας, τα προϊόντα της ESET αποκωδικοποιούν και αναλύουν τον εκτελέσιμο κώδικα σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας εικονικό περιβάλλον. Επιτρέποντας στο malware να εκτελείται σε ένα εικονικό περιβάλλον, η ESET έχει την δυνατότητα να ανακαλύπτει μεταξύ «καλοπροαίρετων» αρχείων τα πιο ύπουλα και έξυπνα malware.]
flik Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Σωστά τα λες, στο τελευταίο τεστ για αγνωτους ιούς όμως,δηλαδή σε δοκιμή των heuristics του κάθε προγράμματος. Πέρα απο το γεγονός οτι θεωρώ απολύτως άδικη την βοαθμολογία του nod32 με advanced+ και του avira και kaspersky που αναγνώρισαν πολύ περισσότερα αρχεία αλλά είχαν false positives με advanced, εγώ όπως ανέφερα και πάνω, μιλάω για ondemand τεστ, το οποίο αντικατοπτρίζει πολύ περισσότερο τις πραγματικές συνθήκες στο internet. Όχι σε συνθήκες του "αφήνω ανενημέρωτο το antivirus 3 εβδομάδες". Edit: Μην ξεχνάς οτι για το 2008 βγήκε πρώτο το avira, και πολύ άργησε κατα τη γνώμη μου, γιατί νομίζω έπρεπε να βγει και το 2007 πρώτο.
gk33 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δυστυχώς την σχεδόν απόλυτη προστασία σε αυτό που ζητάς,θα στην δώσει μιά "σουήτα προγραμμάτων ασφαλείας", και τα οποία θα πρέπει και να ρυθμίσεις σωστά(όπως και τον browser που χρησιμοποιείς).Δεν έχει σημασία αν τα προγράμματα είναι δωρεάν ή εμπορικά,ούτε αν πουλάει πολλά αντίγραφα ή το προτείνουν πολλοί χρήστες.Γιά αρχή γιά μπές εδώ....http://www.pcflank.com/about.htm ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο το site για να το αφησω να scanari τον υπολογιστη φιλε???
mangai Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο το site για να το αφησω να scanari τον υπολογιστη φιλε??? Πολύ αξιόπιστο! Δοκίμασε άφοβα.(Αν έχεις Firefox βάλε το add-on WOT,θα δεις πως του δίνει τον χαρακτηρισμό "Excellent"), εναλλακτικά δοκίμασε το πολύ καλό McAfee Site Advisor που δουλεύει και με IE ......http://us.mcafee.com/root/catalog.asp?catid=free .........Γιά αποφυγή παρεξηγήσεων,δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ τον ΙΕ,και δεν συνιστώ την χρήση του...."το κάνετε με δική σας ευθύνη".Καλή επιτυχία,και καληνύχτα.
gk33 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Φιλε μου μπηκα στο σιτε που ειπες και εκανα αυτα που λεει και να σου πω την αληθεια δεν καταλαβα ακριβως τι ελεγε κατι για ip 7...... εγραφε κ.τ.λ. πεσ μου τι ακριβως ψαχνει.Μπορειτε να μου πειτε αν μπορω να ρυθμισω, και πως το fireware του ρουτερ (Linksys Wag200G Wireless Adsl2) ωστε να εχω την μεγαλυτερη ασφαλεια απο αυτο , και αν αυτο θα αυξηση την ασφαλεια του υπολογιστη μου απο χακερς κ.τ.λ. ευχαριστω
gpan Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερων σας και για τις συμβουλες σαςΜπορειτε να μου πειτε αν το fireware του ρουτερ (Linksys Wag200G Wireless Adsl2) + AVAST που εχω παρεχει και αυτο καποια προστασια στις συναλλαγες με την τραπεζα Μια χαρά θα σου κάνουν τη δουλειά σου, αλλά χρειάζεσαι και ένα πρόγραμμα antispyware. Τα καλύτερα free είναι το spybot και το ad-aware. Aπό shareware το spyware doctor θεωρείται ίσως το καλύτερο, αλλά και με το spybot μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου. Από κει και ύστερα δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο.
flik Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Το ad aware δεν θεωρείται πλέον καλό, λίγο πολύ το ίδιο ισχύει και για το spybot. Πλέον μακράν για spyware καλύτερο είναι το superantispyware. Και το spyware doctor αν και λίγο βαρύ. Αυτά, με avast antivirus και με malwarebytes αν μολυνθείς είσαι καλυμένος, πίστεψε με. Απο την τράπεζα μην φοβάσαι. Νομίζω είναι περισσότερο θέμα browser. Οχι οτι δεν υπάρχουν trojans που σου κάνουν τέτοια ζημιά, αλλά δεν έχει νόημα να συζητάμε ποιο πρόγραμμα θα σε προστατέψει απο αυτά. Εκεί θέλει μόνο πολύ προσοχή, και συνεχή ενημέρωση των προγραμμάτων ασφαλείας
mangai Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Φιλε μου μπηκα στο σιτε που ειπες και εκανα αυτα που λεει και να σου πω την αληθεια δεν καταλαβα ακριβως τι ελεγε κατι για ip 7...... εγραφε κ.τ.λ. πεσ μου τι ακριβως ψαχνει.Μπορειτε να μου πειτε αν μπορω να ρυθμισω, και πως το fireware του ρουτερ (Linksys Wag200G Wireless Adsl2) ωστε να εχω την μεγαλυτερη ασφαλεια απο αυτο , και αν αυτο θα αυξηση την ασφαλεια του υπολογιστη μου απο χακερς κ.τ.λ. ευχαριστω 1.Πές μου ποιά άλλα(εκτός του Avast)προγράμματα ασφαλείας και ποιόν browser χρησιμοποιείς τώρα. 2.πρέπει πρώτα να ενημερωθείς γιά το τι ακριβώς είναι κάθε πρόγραμμα,πως λειτουργεί,και μετά να αρχίσεις τις "ρυθμίσεις"(χρειάζονται γνώσεις,εμπειρία,ικανότητες που αποκτάς με συνεχή ενασχόληση). 3.Μη βιάζεσαι....(την Δευτέρα πχ βάλε ένα firewall και ασχολήσου με αυτό τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα τις επόμενες 3 μέρες.Μετά ένα ή περισσότερα antispyware(και εδώ χρειάζεται πληροφόρηση) 4.Μην εμπιστεύεσαι όλα όσα βλέπεις στα forum ελάχιστα είναι σωστά. 5.Απάντησε μου γιά το 1,και θα σου γράψω με τι να ξεκινήσεις και σε ποιά εξειδικευμένη ιστοσελίδα θα βρείς περισσότερες πληροφορίες και....μόνος σου θα κρίνεις πως θα προχωρήσεις μετά.
bluejeans Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Κατα καιρούς είχα προβλήματα με spywares που πέρναγαν από το Avast! Το τελευταίο update βέβαια τα καθάρισε Με viruses πάντως κανένα πρόβλημα
we_will_rise Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Το ad aware δεν θεωρείται πλέον καλό, λίγο πολύ το ίδιο ισχύει και για το spybot. Πλέον μακράν για spyware καλύτερο είναι το superantispyware. Και το spyware doctor αν και λίγο βαρύ. Αυτά, με avast antivirus και με malwarebytes αν μολυνθείς είσαι καλυμένος, πίστεψε με.Απο την τράπεζα μην φοβάσαι. Νομίζω είναι περισσότερο θέμα browser. Οχι οτι δεν υπάρχουν trojans που σου κάνουν τέτοια ζημιά, αλλά δεν έχει νόημα να συζητάμε ποιο πρόγραμμα θα σε προστατέψει απο αυτά. Εκεί θέλει μόνο πολύ προσοχή, και συνεχή ενημέρωση των προγραμμάτων ασφαλείας Φίλε αν έχει spyware doctor, avast και malwarebytes, θα είναι μεν καλυμένος (υπέρ του δέοντος μάλιστα), αλλά θα έχει συνέπειες ως προς την απόδοση του συστήματος του. Πέρα από την RAM, που τρώνε (ειδικά το αδιφάγο spyware doctor), θα έχει συνεχώς ενοχλητικές ειδοποιήσεις. Το ένα αναβάθμιση, το άλλο αναβάθμιση, το τάδε πρόγραμμα θέλει να συνδεθεί στο νετ μπλα μπλα... Εγώ πιστεύω ότι με το avast και μόνο θα είναι υπερ-καλυμένος (εννοείται και το firewall των windows). Προσωπικά το χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν μπορεί ο φίλος ας μας πει λίγο το σύστημά του !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.