Προς το περιεχόμενο

Ήχος! Και θα μου στρίψει.......!

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Περιμενε λιγο να γραψει ο Thresh. Οτι σου γραψει αγορασε το. Να τον ακους τον Thresh. Μπορει να εχει γινει σαν την κακια πεθερα του forum,αλλα καθε μερα διαβαζει 10.000 review στο ιντερνετ

κιάλος πληρωμένος ρε Χάρη ? :devil:

εγώ την έκανα την πρότασή μου Audiotrack Prodigy

άψογη για τα λεφτά της και αν ψαχτείς λίγο και της αλλάξεις τα OP-amp (τρία είναι) με LM4562 ή OPA627

ο LM είναι γρήγορος με καθαρό ήχο λεπτομέρεια και πολύ καλό μπάσο

ο Opa σκίζει στα μπάσα και γενικά στα χαμηλά

( αλλάζουν πανεύκολα γιατί είναι σε socket και δεν θέλουν κολλητήρι )

και πάρεις και ηχεία τις προκοπής δεν θα πιστεύεις την διαφορά

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Και δε με λες Thresh (σου μιλάω IRC αλλα λες 6 ώρες Awai), τα μπάσα/πρίμα ελέγχονται ε? (Μιλάμε εχουμε καταλήξει το πιο βασικό να μην είναι δεδομένο!) Και γενικά έχω ΟΛΕΣ τις ρυθμίσεις στα χέρια μου? Δεν θα εχω ποτέ και πουθενά κανένα παράπονο? Εχω Vista btw, δε πιστεύω να μη βγάζει Drivers :P

ναι ασφαλώς θα ελέγχονται, θα βάλεις πρώτα τους drivers και ότι άλλο έχει στο cd που έρχεται μαζί με την κάρτα και μετά update τα πάντα στις τελευταίες versions τους από το site της Creative :-)

(δεν ήμουν στο pc sorry :-( )

Δημοσ.

Κοίτα.

Όταν αγοράζεις ενα προϊόν, οποιοδήποτε και είναι αυτό, αυτό που πρέπει να κοιτάς πρώτα ειναι την υποστήριξη της εταιρείας (WHQL οδηγοί/software/forums/email) και έπειτα τα τεχνολογικά χαρακτηρίστηκα του και τα διαφημιστικά reviews στο internet. Είναι μια πρακτική που εάν την εφαρμόσεις πιστά θα σε γλυτώσει απο πολλούς και διάφορους μπελάδες και χαμένο χρόνο,πίστεψε με.

Περί ήχου τώρα...

Ενα άπιαστο πράγμα που μπορεί να γινει φετίχ για τους λάτρεις της μουσικής και μια ρουφήχτρα χρημάτων για τους αδαείς. Κυκλοφορεί πολύ παραμύθι και snakeoil για το ένα και το άλλο και η βιομηχανία γύρω από τον ηχο (hifi) με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τα πράγματα είναι πολύ απλά όμως....το μοναδικό πράγμα στην αλυσίδα του ήχου που μπορεί να ανεβάσει την συνολική ποιότητα και "αληθοφάνεια", ήταν,είναι και θα είναι τα ΗΧΕΙΑ. Για να μην μακρολογήσω με τα επιχειρήματα μου, στην θέση σου θα αγόραζα μια οικονομική κάρτα ήχου με καλούς οδηγούς και υποστήριξη που κατά 99.9% είναι ανώτερη από οποιαδήποτε onboard και τα υπόλοιπα λεφτά θα τα έδινα σε ανώτερα ηχεία η καλά ακουστικά.

Έχει πλάκα να βλέπεις διάφορους τύπους να αγοράζουν πανάκριβες κάρτες ήχου και να τις συνδέουν σε pc desktop speakers η σε gaming 2.1 - 5.1 σετακια, να βάζουν το Winamp να παίζει άθλια 128αρια MP3 και να νομίζουν οτι ακούνε διαφορά, φυσικά και ΔΕΝ έχει απολύτως καμιά η τουλάχιστον δεν ακούγεται αλλά δεν το παραδέχονται λόγο φαινομένου placebo και εγωισμού, την στιγμή που μπορούσαν άνετα να αναβαθμίσουν τα ηχεία τους και αυτόματα να καταλάβουν πόσο χρόνο σπατάλησαν μαζεύοντας 128αρια MP3.

Το μυστικό δλδ που κρύβουν οι έμποροι και οι γνωστοί κατασκευαστές στον ήχο είναι ότι μια καλή κάρτα ήχου η ενισχυτής ανεξαρτήτως κατασκευαστή ακούγεται ακριβώς το ίδιο με άλλα προϊόντα αρκεί να πληρούν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά στον ποιοτικό ήχο (high input impedance,low output impedance,flat frequency response,low distortion,low noise floor). Οι λέξεις κλειδιά είναι Διαφάνεια (Transparency) και Ουδετερότητα (Neutrality) στην αλυσίδα της πορείας του πηγαίου σήματος.

Οτιδήποτε αλλάζει/χρωματίζει τον ήχο της πηγής (CD/LP) δίχως την επιθυμία του τελικού χρήστη/ακροατή μέσω ενός καλού παραμετρικού equalizer η ενός software/hardware DSP γίνεται εσκεμμένα για να καλύψει τις αδυναμίες του συστήματος με ποιο "ζεστό" και "όμορφο" η ποιο "δυνατό" και "μπασάτο" αποτέλεσμα και να καλύψει μέτριες ηχογραφήσεις/κάκιστο mastering και μέτρια ηχεία.

Το σήμα δεν έχει προσωπικότητα πέραν της ηχογράφησης και του audio mastering στην πηγή (CD/LP) και δεν το ενδιαφέρει εαν περνά απο καλώδιο των 10 η των 10 χιλιάδων ευρώ η από πανάκριβα dacs και opamps, ενισχυτές λυχνίας τεχνολογίας 1930 και άλλα, αρκεί να μεταδοθεί στον κοχλία όσο γίνεται πιο κοντά στο source signal.

Φαντάσου το ιδανικό ηχητικό σύστημα σαν ένα εργαλείο ακριβείας που σαν ένας state of the art τομογράφος παρουσιάζει την πλήρη πραγματική ηχητική εικόνα (soundstage,depth,tonality,texture) στον ακροατή. Αυτό σε συνδυασμό εκτός των ηχείων και με το απαραίτητο hardware στην αλυσίδα που ο αποκλειστικός σχεδιασμός του να είναι η ελαχιστοποίηση όλων των παραγόντων που αλλοιώνουν το σήμα που διέρχεται το οποίο όπως καταλαβαίνεις πρέπει ΚΑΙ αυτό να είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Garbage IN = Garbage OUT και ενισχυμένο κατά 1000% σε καλά ηχοσυστήματα.

Mε βάση τα προηγούμενα, η καλύτερη επιλογή σου είναι μια Asus Xonar D1/DX και αυτό όχι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μιας και θα την συνδέσεις ψηφιακά (SPDIF) με τα ηχεία που θα πάρεις αλλά για την υποστήριξη DOLBY που έχει και είναι ανώτερη από τις τεχνολογίες της Creative και τον απόλυτο έλεγχο σε μπάσα/μεσαία/πρίμα με τον equalizer που σου παρέχει το συνοδευτικό software της.

Για ηχεία θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα τα Joytech SphereX 5.1 για το XBOX360, εξαιρετικά ηχεία στην τιμή τους, μακράν ανώτερα από οποιαδήποτε Logitech, δυστυχώς ΔΕΝ κυκλοφορούν πια.

Η πρόταση μου είναι σε Studio Monitor και όχι σε 5.1 gaming sets.

BEHRINGER MS40

http://www.artsound.gr/catalog/produ...oducts_id=5538

http://www.behringer.com/EN/Products/MS40.aspx

Τίμια πρόταση για λίγα λεφτά. Αργότερα αγοράζεις ένα φτηνό κινέζικο subwoofer της CODA και λύνεις το πρόβλημα με τις ταινίες.

Αυτά αν ενδιαφέρεσαι για κάτι παραπάνω αλλά να ξέρεις ότι παράλληλα μπαίνεις σε ένα πολυέξοδο τριπάκι που ο τελικός προορισμός του μαζί με την ιδιοκατασκεύη Class D τελικών ενισχυτών της Hypex και έναν DAC1 προενισχυτή βρίσκεται στα 5 με 6 χιλιάδες ευρώ για Stereo ήχο. Αρκετά φθηνά και πάλι σε σύγκριση με το τι κυκλοφορεί από τους τυρέμπορους και έτη φωτός μακριά από οποιοδήποτε σύστημα stereo hifi με εξαίρεση τα Beolab 5 της Bang & Olufsen αλλά στην διπλάσια τιμή μόνο για τα ηχεία.

Eιδάλλως αγοράζεις μια οικονομική κάρτα ήχου όπως η Xonar D1/DX, ενα οικονομικό σετακι 5.1 της Logitech με ψηφιακή είσοδο για τις ταινίες και ένα καλό ζευγάρι ακουστικών για τα παιχνίδια και την μουσική εκμεταλλευόμενη την υποστήριξη Dolby Headphone/Prologic II που σου δίνει η Xonar.

Καλή διασκέδαση! και προσοχή με την ένταση στα ακουστικά.

Δημοσ.
και προσοχή με την ένταση στα ακουστικά

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΕΡΜΑ ΤΟΝ ΗΧΟ . Δυστυχως ετσι μου καηκε το ενα ηχειο στο sennheiser 485 μετα απο κανα 30λεπτο

Δημοσ.

για gaming θα σου προτεινα μια x-fi xtreme gamer..συνδυαζει και ποιοτικη μουσικη και τα παιχνιδια θα ακουγονται τελεια...τωρα η sonar για μενα ειναι καθαρα για μουσικη...ηχεια θα σου προτεινα z5500..θα σου κρατισουνε παρα πολυ καιρο και ειναι σε πολυ καλη τιμη τωρα..ψαξε λιγο να δεις.

Δημοσ.

εγω προτεινω να κρατησει την υπαρχουσα καρτα ή να παρει την πιο φθηνη που θα βρει (ολες τα ιδια χαλια μου φαινονται):-)

και δωστα ολα (τσοβολα) στα ηχεια

προτεινω το πιο οικονομικο σετακι ~100γιου:eek:

http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Yamaha+NS-P110&cat_id=

Δημοσ.
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΕΡΜΑ ΤΟΝ ΗΧΟ.

Μάλλον για αυτό μου κάηκε το ενα ηχείο μου.. :-( Ώρες ώρες τα έβαζα πάνω απο το τέρμα..

Δε φταίω εγω, η μουσική φταίει που με προκαλεί να την δυναμώσω! :mad:

Παιδιά για να τελειώνουμε, μιας και ο grimpr (1000 ευχαριστώ για το Post και το χρόνο σου) δεν θεωρεί κακή ιδέα τα Logitech G51 και μου τα πρότειναν πολλοί και άτομα που τα έχουν..Θα μείνω σε αυτά! Τα άλλα που ακούστηκαν είναι κάπως Extreme και μπελαλίδικα..

Τώρα εκεί που ακόμα δεν είμαι σίγουρη, είναι η Soundcard. Άλλος με μεγάλη σιγουριά μου προτείνει την Creative XFi και ο grimpr, που μου εμπνέει και αυτός μια σιγουριά, την ASUS Xonar..

Ο ενας λέει DOLBY ο άλλος XFi ! Που να πάω?? :rolleyes:

Βέβαια ο grimpr μου ξεκαθάρησε και το παρακάτω..

τον απόλυτο έλεγχο σε μπάσα/μεσαία/πρίμα με τον equalizer που σου παρέχει το συνοδευτικό software της.

..αυτό σαν δεδομένο με καθυσηχάζει μιας και η Onboard (Realtek) που εχω τώρα δεν έχει ΚΑΝ Panel για πρίμα/μπάσα και σας περιγράφω στο 1o Post τι τραβάω που ΑΛΛΑ παίζουν τα πίσω και ΑΛΛΑ τα μπροστα! :-( Δεν θέλω να το ξανατραβίξω αυτό!

ASUS XONAR D1 vs CREATIVE SOUND BLASTER X-FI TITANIUM

Να γίνει Poll να τελειώνουμε? :rolleyes: Άντε να τα τσιμπήσω να σας πω εαν με πήρατε στο λαιμό σας ή αν είμαι πανευτυχής και πετάω στα όρη και στ'άγρια βουνά! (Αχ, νά'νε το 2ο..200€ δίνω!! :P )

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.
Δε φταίω εγω, η μουσική φταίει που με προκαλεί να την δυναμώσω!

Eμ τα ιδια κανετε ολες οι γυναικες. Η αδερφη μου εχει καψει ακουστικα ,ηχεια και το χειροτερο εχει σπασει τα νευρα τα δικα μου και των γειτονων :mad:

Δηλαδη αμα ακουσετε την τελευταια επιτυχια του Χατζηβλακα λιγο χαμηλοτερα θα παθετε κατι?

Δημοσ.
του Χατζηβλακα

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ BAN! ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!

Χαλάλι και MAYA για τον Μιχαλάκη!!

Στο Topic τώρα!

/Μαρία!

Δημοσ.
Μάλλον για αυτό μου κάηκε το ενα ηχείο μου.. :-( Ώρες ώρες τα έβαζα πάνω απο το τέρμα..

Δε φταίω εγω, η μουσική φταίει που με προκαλεί να την δυναμώσω! :mad:

μαρια προσεχε μην καψεις κ τα νεα ηχεια παντως με τα λεφτα που δινεις για ηχεια καλο ειναι να μην το παρακανεις η δινεισ λεφτα για ενα καλο σετακι ηχειων κ μετα δωσε κ σωσε http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=4068&osCsid=8056893b4290f7b2048b8ecf49e5810e maria(i like it loud)..http://www.youtube.com/watch?v=G0huOhAygHg&feature=related :lol::lol: ....+1 στην X-FI!!!
Δημοσ.

Να γνωρίζεις οτι τα περισσότερα μοντέρνα CD/MP3 που ακούς έχουνε κάκιστο mastering. Με απλά λόγια, ο μηχανικός ήχου καταστρέφει τα dynamics της ηχογράφησης και περνάει απο το χειρότερο compression τα data ώστε να ακούγονται δυνατά ακόμα και από ένα mp3 player των 20 euro. Με αποτέλεσμα να ακουγεται ένας τοίχος απο θόρυβο (distortion) λόγω clipping ακόμα και στις χαμηλές εντάσεις του συστήματος σου, εαν δυναμώσεις ακόμα περισσότερο κινδυνεύεις να κάνεις ζημιά στα ηχεία (tweeter coils) και εάν ακούς μέσω ακουστικών να καταστρέψεις αργά και σταθερά την ακοή σου πρώτον και μετά τα ακριβά ακουστικά σου. Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση για το κακό mastering αλλά υπάρχει για το αισχρό compression και λέγεται Replaygain.

Κλείνοντας να υπενθυμίσω τους λόγους που προτείνω την Xonar και δεν είναι άλλοι από την κακή εμπειρία που είχα με την υποστήριξη οδηγών της Creative Labs, έχουνε περάσει αρκετά χρόνια από τότε που αγόρασα για τελευταία φορά προϊόντα της αλλά δυστηχως ακόμα και τώρα τα πράγματα ΔΕΝ έχουνε αλλάξει στον τομέα αυτό. Έχει αλλάξει όμως το status στο gaming με το EAX πλέον να είναι σε φθίνουσα πορεία υποστήριξης από developers μιας και με την νεα αρχιτεκτονική στο υποσύστημα ήχου των Vista/DX10, τους πανίσχυρους πολυπύρηνους επεξεργαστές, την χρήση Dolby Digital 5.1 και την ευελιξία και ωρίμανση των software mixers για τους game developers να προσφέρουν όλα αυτά που ήταν και είναι licence στην Creative Labs.

Ένα review για την Xonar DX/D1 και ο καθένας ζυγίζει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με βάση της ανάγκες του, η δικιά μου παραμένει η σωστή υποστήριξη τουλάχιστον σε όλες τις πλατφόρμες/αρχιτεκτονικές και εκδόσεις των προϊόντων της Microsoft άμεσα και όχι 2 χρόνια μετά και πάλι με προβλήματα (Creative Labs). Ειναι τραγικό να βγαίνουν modded οδηγοί δίχως προβλήματα απο χρήστες για τα προϊόντα της και να τους κυνηγάει ακόμα και δικαστικός (Creative Labs). Δεν είναι τυχαίο που όλοι τρέχουνε σε υλοποιήσεις Auzentech λόγω των modded οδηγών της η σε άλλες εταιρείες.

http://techgage.com/article/asus_xonar_dx_71_sound_card/1

Δημοσ.

η xonar ειναι η κορυφη για μουσικη και ταινιες..αν ομως θελει την κορυφη σε παιχνιδια,ταινιες και μουσικη και να κανει ακομα και παραγωγη ηχου η creative platinum πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο..

Δημοσ.
Να γνωρίζεις οτι τα περισσότερα μοντέρνα CD/MP3 που ακούς έχουνε κάκιστο mastering. Με απλά λόγια, ο μηχανικός ήχου καταστρέφει τα dynamics της ηχογράφησης και περνάει απο το χειρότερο compression τα data ώστε να ακούγονται δυνατά ακόμα και από ένα mp3 player των 20 euro. Με αποτέλεσμα να ακουγεται ένας τοίχος απο θόρυβο (distortion) λόγω clipping ακόμα και στις χαμηλές εντάσεις του συστήματος σου, εαν δυναμώσεις ακόμα περισσότερο κινδυνεύεις να κάνεις ζημιά στα ηχεία (tweeter coils) και εάν ακούς μέσω ακουστικών να καταστρέψεις αργά και σταθερά την ακοή σου πρώτον και μετά τα ακριβά ακουστικά σου. Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση για το κακό mastering αλλά υπάρχει για το αισχρό compression και λέγεται Replaygain.

Κλείνοντας να υπενθυμίσω τους λόγους που προτείνω την Xonar και δεν είναι άλλοι από την κακή εμπειρία που είχα με την υποστήριξη οδηγών της Creative Labs, έχουνε περάσει αρκετά χρόνια από τότε που αγόρασα για τελευταία φορά προϊόντα της αλλά δυστηχως ακόμα και τώρα τα πράγματα ΔΕΝ έχουνε αλλάξει στον τομέα αυτό. Έχει αλλάξει όμως το status στο gaming με το EAX πλέον να είναι σε φθίνουσα πορεία υποστήριξης από developers μιας και με την νεα αρχιτεκτονική στο υποσύστημα ήχου των Vista/DX10, τους πανίσχυρους πολυπύρηνους επεξεργαστές, την χρήση Dolby Digital 5.1 και την ευελιξία και ωρίμανση των software mixers για τους game developers να προσφέρουν όλα αυτά που ήταν και είναι licence στην Creative Labs.

Ένα review για την Xonar DX/D1 και ο καθένας ζυγίζει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με βάση της ανάγκες του, η δικιά μου παραμένει η σωστή υποστήριξη τουλάχιστον σε όλες τις πλατφόρμες/αρχιτεκτονικές και εκδόσεις των προϊόντων της Microsoft άμεσα και όχι 2 χρόνια μετά και πάλι με προβλήματα (Creative Labs). Ειναι τραγικό να βγαίνουν modded οδηγοί δίχως προβλήματα απο χρήστες για τα προϊόντα της και να τους κυνηγάει ακόμα και δικαστικός (Creative Labs). Δεν είναι τυχαίο που όλοι τρέχουνε σε υλοποιήσεις Auzentech λόγω των modded οδηγών της η σε άλλες εταιρείες.

http://techgage.com/article/asus_xonar_dx_71_sound_card/1

Οι Υλοποιησεις Auzentech χρησιμοποιουν και Chip και Drivers απο την Creative. Οπως ειπα και πριν ετσι λεω και τωρα να μην σπερνεις ανακριβειες σε οσους δεν ασχολουνται. Το κανεις με την Auzentech, το κανεις με το DTS, το κανεις με τους Drivers και γενικα με ολα. Το οτι καποιος σαν τον David εβγαλε modded drivers και τον κυνηγησε η Creative δεν εγινε επειδη εβγαλε απλα modded drivers αφου υπαρχουν και οι KPAX και δεν τους κυνηγησε ποτε. Απλα ο David αλοιωσε κατα πολυ τους Drivers, δεν τους εκανε απλα mod. Περα απο αυτο η CL του ζητησε να δουλεψουν μαζι.

Ασε λοιπον τον καθενα να αγορασει αυτο που θελει περα απο την προσωπικη σου εμπειρια με Drivers γιατι οπως εσυ ειχες προβλημα εγω ΔΕΝ ειχα εδω και 17 Χρονια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...