Yperaspisths Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Το εχω πει πολλες φορες. Τα pc speakers δεν συγκρινονται ουτε καν με micro hifi σε ποιοτητα ηχου. Προσφατα αγορασα το denon M37 και καταλαβα την διαφορα σε ποιοτητα ηχου και ενταση
antzen Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δες http://www.elina.gr Ακομα και η πιο φθηνη καρτα που θα δεις ειναι πιο καλη απο τις συμβατικες του εμποριου
babylonx Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Πω πω, διάβασα όλο το τόπικ και οφείλω να ομολογήσω ότι πέθανα στο γέλιο. Μόνο Roksan Xerxes δε της προτείνατε να πάρει της κοπέλας. Κι όλα αυτά για να ακούει Χατζηγιάννη ποιοτικά με φυσιολογικό μπάσο και πρίμα! Κι εγώ έχω την Soundblaster Live! 5.1 στα XP αλλά μάλλον έχει ένα προβληματάκι με το EAX και σε κάποια παιχνίδια, όταν τα ξεκινάω, αρχίζει και κάνει ένα περίεργο θόρυβο overload για κανένα 5λεπτο μέχρι να ζεσταθεί. Έπειτα συνέρχεται. Δεν βάζω καν drivers, δουλεύει με αυτούς από τα XP. Για ηχεία έχω κάτι Creative Inspire Τ6060. Επειδή έχω σπαστεί πολύ με την κάρτα που μου κάνει κουλά στα παιχνίδια, λέω να πάρω μια μεταχειρισμένη Auzen X-Fi Prelude και όταν σε κάποια φάση σηκώνει το budget, να πάω σε ποιό ποιοτικά ηχεία. Πολύ μουσική δεν ακούω αλλά βλέπω ταινίες με 5.1 ήχο. Τι λέτε και σεις οι τρελαμένοι με τον ήχο; Να την κάνω τη μ@λακια με την Auzen ή να περιμένω να βρω μια ίδια Live! 5.1 μεταχειρισμένη να τελειώνω απλά και φτηνά; P.S.: Ήδη έχω βρει μεταχειρισμένη Live 5.1 στη συμβολική τιμή των 8 ευρώ αλλά περιμένω να έρθει το παλικάρι από Θεσσαλονίκη πλευρά να μου την δώσει. Θα την πάρω βέβαια αλλά τι λέτε; Να μείνω εκεί; Δεν θα είναι αναβάθμιση η Auzen;
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Topic ! Μετά από παραγγελία 1ώς μήνα, μου ήρθαν τα Logitech G51 ! Τώρα τι να σας πω.. 5.1 χαρές είναι τα ηχεία..! Εννοείτε είμαι τρισευτυχισμένη γιατί έρχομαι και από πολύ κουλό Surround.. so.. Αφήστε που απλά τα έχω συνδέσει.. δεν τα έχω κάνει Mount στους τοίχους yet.. Στην τελική πάντως, πήρα αυτά και δεν πήρα κάρτα ήχου (προέκυψαν μερικά έξοδα.. και δεν είχα την οικονομική δυνατότητα).. δηλαδή έμεινα με την Onboard της ASUS P5Q ! Τώρα να σας πω τα προβλήματα που περίμενα.. ποια βγήκαν εκτός και ποια έμειναν.. Καλά: Το Panelάκι που έχουν είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Όντως ελέγχει ΑΨΟΓΑ τα μπάσα, και ΟΧΙ μόνο του w00fer! Πάει το θέμα με τα "μπάσα/πρίμα" που σας έπρηζα από την αρχή του Thread.. Και έχει και άλλα καλά, αυτό το Matrix κουμπί που Rollάρει από Gaming-Music δεν έχω καταλάβει τι κάνει ακριβώς αλλά κάνει ΠΟΛΥ πιο λεπτομερειακό και κρυστάλλινο τον ήχο! Κακά: Το θεματάκι που ακόμα εκκρεμεί είναι ότι και με αυτό το Ήχο-σύστημα τα Rear ΑΚΟΜΑ παίζουν περίεργα!! Δεν παίζουν όπως παίζουν τα μπροστινά δηλαδή.. και όπως έπαιζε τα μπροστινά η παμπάλαια Soundblaster μου.. Μήπως ρε παιδιά υπάρχουν τίποτα Drivers για το Mobo που να κάνουν καλύτερο τον ήχο στα Rear?? Ή έχει γίνει νέα μόδα τώρα να αχρηστεύουν τα ηχεία για λεπτομεριούλες στις ταινίες ή καμιά σφερούλα πισώπλατα ? Κατά τ' άλλα όλα perfect, πολύ ευχαριστημένη και από Quality ήχου κτλπ! Μπράβο στη Logitech! /Μαρία
babylonx Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Το πιο απλό που έχεις να κάνεις είναι να βγάζεις από το κέντρο του ηχοσυστήματος (λογικά είναι το woffer) το καλώδιο των πίσω ηχείων και το καλώδιο του woofer/center αφήνοντας μόνο ένα, αυτό των front. Επίσης αλλάζεις και από τις ρυθμίσεις στο pc (μη με ρωτάς πως, δε ξέρω από Vista) τον ήχο από 5.1 σε stereo mode. Το ηχοσύστημα έχει εσωτερικά διακόπτες στα βύσματα για να καταλαβαίνει αν έχεις συνδέσει όλα τα καλώδια και δικά του crossover για να διαχωρίζουν μπάσα από πρίμα σε περίπτωση που δεν τα έχεις συνδέσει όλα οπότε, εάν βγάλεις τα 2 αυτά καλώδια, θα δουλεύει σαν 2.1. Στα πίσω ηχεία παίζει το ίδιο με τα μπροστά και στο μεσαίο μια μίξη των 2 καναλιών ή τίποτα ανάλογα με το ηχοσύστημα. Τονίζω ότι πρέπει να αποσυνδέσεις τα καλώδια από τη μεριά των ηχείων σου και όχι από τη μεριά της κάρτας ήχου για να "καταλάβουν" με αυτό τον τρόπο τα ηχεία ότι δίνεις μόνο στερεοφονικό σήμα. Με αυτό τον τρόπο η επέκταση των 2 καναλιών (stereo) πίσω, στο μπάσο και στο κεντρικό ηχείο γίνεται από το ηχοσύστημα τα οποίο νομίζω ότι μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά πολύ πιο αξιόπιστα από την on board κάρτα ήχου που έχεις. Όλα αυτά φυσικά για τη μουσική. Στις ταινίες τα ξανασυνδέεις όπως τα έχεις τώρα. Όλα αυτά μέχρι να πάρεις μια X-Fi να ησυχάσει το κεφάλι σου. Και με 40 ευρώ θα βρεις μια μεταχειρισμένη αξιοπρεπέστατη. Μη ξεχνάς όμως: μακριά από την Xtreme Audio.
spartacus Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά τέλος.. Δεν αντέχεται άλλο αυτη η κατάσταση, σας εκλιπαρώ λίγα φώτα.. Έχω τα εξείς ηχεία.. LOGITECH Z-2300 2.1 SPEAKERS 970118 Τα οποία τα είχα πάρει 4 χρόνια πρίν..Χρυσή αγορά, αλλα το ενα κάηκε..Πήγα να το φτιάξω και δεν εχουν το ίδιο ηχείο, αλλα ενα με ενα λιγότερο Ω.. Και εχω και 2 παμπάλεα ηχεία απο Stereo, τα τοποθετούσα στο μαύρο Jack.. Τώρα αυτό που είχα στημένο τόσο καιρό ήταν ενα κουλό και στραβό 4.1 (με τα ηχεία να κοιτάνε οπου να'νε, εκτός απο τα Logitech) και για κάρτα ήχου είχα την Soundblaster με τα XP (και ολα πήγαιναν καλά) μέχρι που εκανα αναβάθμιση έβαλα τα Vista και αναγαστηκά εμεινα με την Οnboard Soundcard της ASUS P5Q.. (Loss of Driver support dammit) ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ! Τι εχω τώρα.. Εχω, ενα 4.1 με ενα καμμένο ηχείο των Logitech, μια Onboard ΑΚΥΡΗ που ΔΕΝ ελεγχω τα μπάσα και πρίμα και απο μπροστά ΒΟΥΙΖΟΥΝ και απο πίσω παίζουν κάτι άκυρα πρίμα σαν ALIEN να ΜΑΣΟΥΛΑΕΙ..Και είμαι στη μέση εγω να προσπαθώ να ακούσω μουσική και να τρέμει το σπίτι απο το 1 μπροστινό Logitech και το w00fer του ΧΩΡΙΣ να ακούω ήχο, αλλα μόνο μπάσο.. Για ταινίες και Gaming ας μη το συζητήσω, εαν στο DMC4 ας πούμε μιλησει ο Nero τα μισά λόγια ακούω ανάλογα απο τη θέση της Cam.. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ! Είναι ΧΑΛΙΑ ο ήχος μου, και δεν επιτρέπεται αλλο αυτό.. Είχα κάνει ενα Topic για να βρω κάρτα ήχου και ΔΕΝ μου είπε ΕΝΑΣ μια φθηνή SoundCard που να υποστηρίζει 5.1 ! Κάθησα και το έψαξα για ηχεία, και ενας κουβαρντάς φίλος μου πρότεινε και μια Soundcard..και θα σας τα βάλω να τα δικάσετε.. Ηχεία: Logitech Ηχεία G51 (5.1) Κάρτα Ήχου (οτι θα έδινα ΤΟΣΑ για κάρτα ήχου.......): ASUS XONAR D2X/XDT/A Τώρα τι να πω, καλά τα ηχεία..περιμένω να μου πείτε γνώμες στο αν θα είναι αρκετά για ενα δωματιάκι και ποιοτικά με ΜΕΛΛΟΝ ανω των 4 χρόνων φυσικά. Η κάρτα ήχου όμως θα πρέπει να είναι ΤΟΣΟ τσουχτερή για να κάνω ενα 5.1 της προκοπής με ΟΛΕΣ μ ΟΛΕΣ τις ΒΑΣΙΚΕΣ ρυθμίσεις? Bass/Tremble και να δηλώνω Front Left/Right κτλπ με κανένα Easy to use λογισμικό? Τόσο πολύ τα κατάφερε και ο ήχος του PC να μας κάνεις να σκάμε κατοστάρικα? Η Creative ήταν ΤΣΑΜΠΑ! Και εαν δεν ήταν τα Vista ακόμα τέλεια θα έπαιζα με τη Soundblaster Live! και το 5.1 της :-( Περιμένω γνώμες απο ΟΛΟΥΣ ! Please μη βαριέστε, είναι τα τελευταία φράγκα που είχα στη τράπεζα..τώρα θα το παίζω "κατώτερο φύλο" για να με κερνάνε..τέτοια φάση (που λέει ο λόγος ντάξ? ) Και θέλω και τον grimpr, τον αυστηρό PRO του ήχου..Τον GeorgeMan για εναλλακτικές, και τον Thresh γιατί είναι ο Thresh..δε θα στεριώσει το Topic ωρέ.. Thanks in Advance!! /Μαρίααααα! εχω τα g51 και την asus XONAR τα συστήνω ανεπιφύλακτα, δεν κοστίζουν πολλά χρήματα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Είμαι πολύ καχύποπτος για τον ήχο που θα βγάζουν αυτά τα τραγικά δορυφοράκια.Tweeter δεν έχουν;
babylonx Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Κι όμως για τον μέσο ακροατή χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις είναι εξαιρετικά! Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι κάθε δορυφόρος έχει midrange και tweeter.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Στις φωτό εγώ βλέπω δυό πανομοιότυπα μεγαφωνάκια.
babylonx Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δίκιο έχεις.. Τώρα που το παρατήρησα ίδια είναι! Νόμιζα ότι το κάτω είναι μεγαλύτερο..
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Βλακείες.. δίκιο έχει ο μπλε τύπος.. Το Post που έκανα ήταν το μεσημέρι.. δηλαδή δεν τα πήγα τέρμα.. απλά έβαλα λίγη μουσικούλα.. Μιλάμε δεν συγκρίνονται με ΤΙΠΟΤΑ με τα Z-2300 στην ένταση και γενικά μπορώ να πω στα πάντα.. Τώρα κατάλαβα γιατί ένα 2.1 είναι 30€ πιο ακριβό από ένα 5.1 της ίδιας εταιρίας.. Τυφλοί είμασταν? Total RMS Power 155watts?? Δεν κάνει μπαμ ότι είναι λίγα..? Από ένταση πάντως βάζω ένα 6/10, ενώ στα 2.1 που είχα έβαζα 9.9/10 ! Και το χειρότερο ever? Μου ήρθε σήμερα ένα Email από τη Logitech και μου έλεγε ότι επειδή δε μπορεί να μου αντικαταστήσει τα "defective" ηχεία, μου κάνει 50% έκπτωση σε ΟΤΙ πάρω αξίας πάνω από 100€.. Την καταραμένη ώρα που θυμήθηκε το πλαίσιο να τα φέρει!! Να πήγαινα το χρόνο πίσω και να αγόραζα τα Logitech Z-5500 και να ησύχαζα μια για πάντα.. Τώρα και κορόιδο και γδαρμένη.. Πρώτη φορά σας λέω παίρνω κάτι και το μετανιώνω.. Υ.Γ: Θα το δοκιμάσω αυτό που λες babylonx, δεν το διάβασα καλά ακόμα.. αύριο άμα είναι και δω ότι δε μπορώ να κάνω κάτι για να τα αντικαταστήσω με τα πιο ακριβά Ζ-5500 των 505w...... /Μαρία
Vatos_locos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Κακά: Το θεματάκι που ακόμα εκκρεμεί είναι ότι και με αυτό το Ήχο-σύστημα τα Rear ΑΚΟΜΑ παίζουν περίεργα!! Δεν παίζουν όπως παίζουν τα μπροστινά δηλαδή.. και όπως έπαιζε τα μπροστινά η παμπάλαια Soundblaster μου.. Μήπως ρε παιδιά υπάρχουν τίποτα Drivers για το Mobo που να κάνουν καλύτερο τον ήχο στα Rear?? Ή έχει γίνει νέα μόδα τώρα να αχρηστεύουν τα ηχεία για λεπτομεριούλες στις ταινίες ή καμιά σφερούλα πισώπλατα ? Κατά τ' άλλα όλα perfect, πολύ ευχαριστημένη και από Quality ήχου κτλπ! Μπράβο στη Logitech! για να καταλάβω εσύ θες να ακούς από τα πίσω οτι και στα μπροστά ( τετραφωνία ) ?αν ναι έτσι χάνεις το νόημα του surround τα πίσω ηχεία είναι μόνο για τα εφέ και σε stereo mode δεν πρέπει να παίζουν εκτός αν πατήσεις το matrix που κάνει ένα είδος τετραφωνίας μαζί με το sub Total RMS Power 155wattsδεν είναι λίγα απλά είναι ψέμα οι εταιρίες δεν τα γράφων όπως πρέπειμε 150 Rms καθαρή δύναμη και άνετα σπας τα αυτάκια σου μου κάνει 50% έκπτωση σε ΟΤΙ πάρω αξίας πάνω από 100€..αυτό το κάνει σε όλους η logi αν πάρεις ένα προϊόν τους και το κάνεις register
babylonx Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Βλακείες.. δίκιο έχει ο μπλε τύπος.. Το Post που έκανα ήταν το μεσημέρι.. δηλαδή δεν τα πήγα τέρμα.. απλά έβαλα λίγη μουσικούλα.. Μιλάμε δεν συγκρίνονται με ΤΙΠΟΤΑ με τα Z-2300 στην ένταση και γενικά μπορώ να πω στα πάντα.. Τώρα κατάλαβα γιατί ένα 2.1 είναι 30€ πιο ακριβό από ένα 5.1 της ίδιας εταιρίας.. Τυφλοί είμασταν? Total RMS Power 155watts?? Δεν κάνει μπαμ ότι είναι λίγα..? Από ένταση πάντως βάζω ένα 6/10, ενώ στα 2.1 που είχα έβαζα 9.9/10 ! Και το χειρότερο ever? Μου ήρθε σήμερα ένα Email από τη Logitech και μου έλεγε ότι επειδή δε μπορεί να μου αντικαταστήσει τα "defective" ηχεία, μου κάνει 50% έκπτωση σε ΟΤΙ πάρω αξίας πάνω από 100€.. Την καταραμένη ώρα που θυμήθηκε το πλαίσιο να τα φέρει!! Να πήγαινα το χρόνο πίσω και να αγόραζα τα Logitech Z-5500 και να ησύχαζα μια για πάντα.. Τώρα και κορόιδο και γδαρμένη.. Πρώτη φορά σας λέω παίρνω κάτι και το μετανιώνω.. Υ.Γ: Θα το δοκιμάσω αυτό που λες babylonx, δεν το διάβασα καλά ακόμα.. αύριο άμα είναι και δω ότι δε μπορώ να κάνω κάτι για να τα αντικαταστήσω με τα πιο ακριβά Ζ-5500 των 505w...... /Μαρία Επέστρεψέ τα. Είναι υποχρεωμένοι να τα δεχτούν. Νομίζω ότι το δικαίωμα επιστροφής εντός κάποιου χρονικού διαστήματος είναι νομικά κατοχυρωμένο. Δεν έχει να κάνει απλά με το κατάστημα. Κι επειδή θα γίνει η νέα τιμολόγηση, ίσως να μπορείς να πάρεις και το bonus από τη Logitech!
grimpr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Συνέδεσε τα ηχεία με τον υπολογιστή μέσω ψηφιακό spdif καλώδιο, μην ασχολείσαι με τις αναλογικές εξόδους και εισόδους. Βλακείες.. δίκιο έχει ο μπλε τύπος.. Το Post που έκανα ήταν το μεσημέρι.. δηλαδή δεν τα πήγα τέρμα.. απλά έβαλα λίγη μουσικούλα.. Μιλάμε δεν συγκρίνονται με ΤΙΠΟΤΑ με τα Z-2300 στην ένταση και γενικά μπορώ να πω στα πάντα.. Τώρα κατάλαβα γιατί ένα 2.1 είναι 30€ πιο ακριβό από ένα 5.1 της ίδιας εταιρίας.. Τυφλοί είμασταν? Total RMS Power 155watts?? Δεν κάνει μπαμ ότι είναι λίγα..? Από ένταση πάντως βάζω ένα 6/10, ενώ στα 2.1 που είχα έβαζα 9.9/10 ! Και το χειρότερο ever? Μου ήρθε σήμερα ένα Email από τη Logitech και μου έλεγε ότι επειδή δε μπορεί να μου αντικαταστήσει τα "defective" ηχεία, μου κάνει 50% έκπτωση σε ΟΤΙ πάρω αξίας πάνω από 100€.. Την καταραμένη ώρα που θυμήθηκε το πλαίσιο να τα φέρει!! Να πήγαινα το χρόνο πίσω και να αγόραζα τα Logitech Z-5500 και να ησύχαζα μια για πάντα.. Τώρα και κορόιδο και γδαρμένη.. Πρώτη φορά σας λέω παίρνω κάτι και το μετανιώνω.. Υ.Γ: Θα το δοκιμάσω αυτό που λες babylonx, δεν το διάβασα καλά ακόμα.. αύριο άμα είναι και δω ότι δε μπορώ να κάνω κάτι για να τα αντικαταστήσω με τα πιο ακριβά Ζ-5500 των 505w...... /Μαρία
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Συνέδεσε τα ηχεία με τον υπολογιστή μέσω ψηφιακό spdif καλώδιο, μην ασχολείσαι με τις αναλογικές εξόδους και εισόδους. Πώς το κάνεις αυτό? Είχε 2 jacks εκτός των 4ων που χρησιμοποίησα και ονομαζόντουσαν Aux.. (έχουν σχέση?) Τώρα πως τα συνδέω με spdif? Και τι θα κερδίσω/αλλάξει αν το κάνω? για να καταλάβω εσύ θες να ακούς από τα πίσω οτι και στα μπροστά ( τετραφωνία ) ?αν ναι έτσι χάνεις το νόημα του surround τα πίσω ηχεία είναι μόνο για τα εφέ και σε stereo mode δεν πρέπει να παίζουν εκτός αν πατήσεις το matrix που κάνει ένα είδος τετραφωνίας μαζί με το sub Σώπα ρε Vato τι μας λες, και τα πίσω δηλαδή ολόκληρα ηχεία ίδιων Watt με των μπροστινών είναι, βγαίνουν άχρηστα? Εγώ θέλω να έχει ένταση και φωνή από πίσω όχι μισούς και περίεργους ήχους.. μα τόσο παράλογο είναι? Και ίσως όντως φτιάχνεται αυτό.. η Soundblaster το έκανε.. ίσως το έκανε και η XFI των 40€.. αυτό το κάνει σε όλους η logi αν πάρεις ένα προϊόν τους και το κάνεις register Και δηλαδή τι κάνει δε κατάλαβα? Παίρνεις μια φορά ηχεία και τα επόμενα εάν κόστιζαν 260€ στα προσφέρει 130€? οΟ Επέστρεψέ τα. Είναι υποχρεωμένοι να τα δεχτούν. Νομίζω ότι το δικαίωμα επιστροφής εντός κάποιου χρονικού διαστήματος είναι νομικά κατοχυρωμένο. Δεν έχει να κάνει απλά με το κατάστημα. Κι επειδή θα γίνει η νέα τιμολόγηση, ίσως να μπορείς να πάρεις και το bonus από τη Logitech! Μακάρι να γινόταν ρε babylonx, αλλά πήρα πριν 5 λεπτά και μου λέει ένας εκεί ότι για να επιστραφεί το προϊόν θα πρέπει να μην έχει χρησιμοποιηθεί.. διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η μεταπώλησή του.. και η αλήθεια είναι ότι και έχει χρησιμοποιηθεί και δεν έχει μείνει σακουλάκι στα καλώδια.. Άξιζε να τα πάω από μαγαζί τώρα να τους παρακαλάω? Ήταν αρκετά απόλυτος.... Γιατί θεά τύχη.......... /Μαρία..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.