Προς το περιεχόμενο

7-zip περίεργο πρόβλημα με iso

oneofthem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά,

έχω πρόβλημα με τον 7-zip και unpacking ένα iso 8 GB

ο 7z είναι archiver όπως το winrar, winzip, βασικά είναι αρκετά καλύτερο από αυτά και είναι και free (russian programmers ftw btw) αλλά... έπεσα σε πρόβλημα

το αρχείο, iso, λειτουργεί κανονικά, έχει δοκιμαστεί αλλού

αλλά με τον 7-zip είτε κάνω extract ή απλά το ανοίξω για να δω τα περιεχόμενα, μου δείχνει διαφορετικά αρχεία εντελώς από αυτά που περιμένω, σαν να ανοίγω άλλο διαφορετικό archive

αυτά που μου δείχνει καταρχήν όλα μαζί δεν πιάνουν πάνω από 2 MB

φαντάσου το iso είναι περί τα 8 GB

υπάρχει κάτι που πρέπει να τσεκάρω κάπου, μήπως ανοίγει κάποιο αρχείο μέσα από το iso και όχι όλο το iso, μήπως έχει κολλήσει σε άλλο archive, μήπως δεν είναι συμβατό με iso, φταίει το μέγεθος, με λίγα λόγια τι να κάνω για να φτιαχτεί χωρίς να βάζω poweriso, daemon, winrar και όλα αυτά που τα αντιπαθώ?

edit:

διάβασα ότι κάποιοι archivers έχουν πρόβλημα όταν κάνουν extract αρχεία πάνω από 1gb αλλά και πάλι αυτό δεν εξηγεί που βρήκε τα αρχεία που μου δείχνει τα οποία δεν υπάρχουν μέσα

edit:

μόλις έκανα test archive στο iso:

archives: 1

folders: 0

files: 40 (δεν...)

size: 2113432 (MB) (δεν...)

compressed size: 8281097144 (7897 MB)

there are no errors

καταλαβαίνετε τπτ? γιατί εγώ δεν...

ευχαριστώ

Δημοσ.

Ίσως κάποιο «πρόβλημα» στη δομή του συγκεκριμένου ISO; Χρησιμοποιώ κι εγώ αποκλειστικά το 7-Zip για archiver και όσες φορές χρειάστηκε να χειριστώ με αυτό μεγάλα (>4GB) ISOs, δε συνάντησα πρόβλημα.

Έχεις την τελευταία beta έκδοση του 7-Zip εγκατεστημένη... ;

Δημοσ.

Και εγώ παλιά χρησιμοποιούσα το power iso αλλά τώρα χρησιμοποιώ το Ultraiso!!Πολύ καλό πρόγραμμα αλλά είναι freeware!!

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τα προγράμματα τα ξέρω κι εγώ και τα χω σε άλλα pc

με poweriso, daemon, alcohol, έστω και nero δεν υπήρχε καμία περίπτωση να έχει πρόβλημα

προβλήματα υπάρχουν στους καθαρούς zip/rar/tar archiver που προσπαθούν και τα iso

αλλά είμαι στο workstation και δεν του περνάω προγράμματα σωρηδόν, όσο μικρά και αν είναι, για αυτό έψαχνα για λύση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αφού αυτό έβαλα

πρόβλημα με το αρχείο δεν υπάρχει πάντως

τελικά ρώτησα τον τύπο που το φτιαξε και μάλλον δεν υποστηρίζει κάποια iso

δλδ όταν λέμε iso δεν είναι ένα πράγμα αλλά υπάρχουν διάφορες προδιαγραφές κι έπεσα σε μία που δεν υποστηρίζει ο 7z

ούτε αυτός ήταν σίγουρος δλδ, μάλλον γιατί πρέπει να χε πάρει έτοιμα κάποια κομμάτια και να τα ενέταξε στο 7z

ο τύπος απάντησε άμεσα και μου δωσε κάποιες οδηγίες μήπως το κάνω να παίξει αλλά έπρεπε να διαβάσω για το command line console, το δοκίμασα λίγο αλλά δεν ασχολήθηκα μετά

όσο για το μέγεθος δεν έχει σχέση απότι έψαξα, ίσα ίσα που οι τύποι που έφτιαξαν άλλα archiver που δεν είναι free, συστήνουν να χρησιμοποιούμε 7-zip για μεγάλα αρχεία γιατί τα δικά τους σε κάποιες περιπτώσεις έχουν πρόβλημα

η "λύση" ήρθε λίγο αντιστρόφως,

το ίδιο αρχείο με τα 8 GB το είχα και σε άλλη έκδοση, σε rar, το χα κατεβάσει 2 φορές

αλλά στα άλλα pc που δεν έχουν 7-zip δεν γινόταν extract με τα υπόλοιπα προγράμματα οπότε νόμιζα πως είναι dead, ότι να ναι έτσι

αλλά τελικά το δοκίμασα στο workstation με το 7-zip και δεν είχε πρόβλημα, του κανε extract και δούλεψε κανονικά :)

αυτά...thnx

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...