babylonx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα. Αντιμετωπίζω ένα αρκετά περίεργο πρόβλημα με τον υπολογιστή ενός φίλου. Ο υπολογιστής είναι σχετικά καινούργιος. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω: - CPU: Core 2 Duo 2.40 MHz - RAM: 2x1GB DDR2 800MHz - Motherboard: ASUS P5K SE - Κάρτα γραφικών: XFX Nvidia 8600GT PCI Express - Τροφοδοτικό: 450 Watt Το πρόβλημα είναι ότι με το ξεκινάει η αναπαραγωγή ενός video στη 2η οθόνη εμφανίζεται ένα μαύρο σκουπίδι (με ίδιο μέγεθος νομίζω) στην 1η οθόνη το οποίο φεύγει με ανανέωση η αν περάσεις κάποιο άλλο παράθυρο από πάνω αλλά μπορεί να επανεμφανιστεί σε ανύποπτο χρόνο και πάλι. Εμφανίζεται ξανά μόλις κάνεις μια οποιαδήποτε ενέργεια με το παράθυρο στο οποίο αναπαράγεται το video πχ resize, μετακίνηση του παραθύρου, μεγιστοποίηση κλπ. Οι φωτογραφίες το εξηγούν καλύτερα: Το σκουπίδι που εμφανίζεται στην κύρια οθόνη (δεξιά) μόλις τρέξω το βίντεο στη δευτερεύουσα (αριστερά): Αν κάνω drag το οτιδήποτε πάνω από το σκουπίδι, στα συγκεκριμένα σημεία καθαρίζει: Μόλις το κάνω fullscreen: Μόλις περάσω το ποντίκι πάνω από την taskbar και τον player καθαρίζουν τοπικά: Εάν το κλείσω μένει η μαυρίλα: Εάν κάνω drag κάτι καθαρίζει τοπικά: Εάν τα καθαρίσω όλα και το ξανατρέξω: Έχω δοκιμάσει να κάνω τα εξής χωρίς αποτέλεσμα: - Δοκίμασα διάφορους drivers - Άλλαξα την κάρτα γραφικών με μια ATI HD 4650 - Έλεγξα μνήμες - Έκανα update το BIOS της μητρικής - Δοκίμασα τροφοδοτικό 550 Watt Στην ουσία το μόνο ίδιο που έμεινε είναι τα Windows και η motherboard με τη CPU και τις μνήμες. Έχει δει κανείς κάτι αντίστοιχο; Παρακαλώ βοηθήστε με εάν γνωρίζετε κάτι. Ευχαριστώ!
TrouBLe Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Εγώ έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με δυο οθόνες, μόνο που είμαι σχεδόν σίγουρος (από αυτά που έχω διαβάσει και από προσωπική εμπειρία) ότι είναι πρόβλημα των drivers της nvidia .. Το PC μου είναι παρόμοιο με το δικό σου (Core2Duo, 2gb Ram, P5KC, 8800GT κάρτα γραφικών) και έχω 2 20' οθόνες επάνω.. Αν πέζει ένα βίντεο στη μια οθόνη και στην δεύτερη τρέξω μια fullscreen εφαρμογή το βίντεο συνεχίζει να πέζει αλλά δν δείχνει καθόλου εικόνα... Αμα κάνω την εφαρμογή windowed το βίντεο παίζει κανονικά... Τώρα στο δικό σου πρόβλημα, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τις οθόνες μόνο, σε ένα άλλο υπολογιστή και να δει άμα συνεχίζει το πρόβλημα...
babylonx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Τώρα στο δικό σου πρόβλημα, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τις οθόνες μόνο, σε ένα άλλο υπολογιστή και να δει άμα συνεχίζει το πρόβλημα... Κι αυτό έγινε. Οι οθόνες αυτές στις φωτογραφίες δεν είναι αυτές στις οποίες το έχω συνήθως. Τον έχω συνδεδεμένο σε μια 22άρα TFT και μια τηλεόραση LCD.
alexzzz Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Είναι δυνατόν να είχα και εγώ ακριβώς 2 τέτοιες οθόνες παλια;;;; !!! Σοκ!!!! Ολοιδιες!!!!
babylonx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Είναι δυνατόν να είχα και εγώ ακριβώς 2 τέτοιες οθόνες παλια;;;; !!! Σοκ!!!! Ολοιδιες!!!! Βασικά οι φωτογραφίες είναι από κατάστημα φίλου με υπολογιστές στο οποίο ήμουν παλιότερα τεχνικός υπολογιστών. Έχουμε κουβαλήσει το μηχάνημα μπας και βρούμε λύση αλλά δε καταφέραμε κάτι. Αν δεν εμφανιστεί κάποιος φωστήρας με λύση, θα δοκιμάσουμε ενα φορματάκι. Samsung 753 DFX είχα κι εγώ και την έχω ακόμη να κάθεται. Η οθόνη είναι καταπληκτική!
tmjuju Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Από τις φώτο δε βλέπω το σκουπίδι. Αλλά βλέποντας ότι έχεις 2 crt μπορεί να έχεις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Γίνεται το ίδιο όταν οι οθόνες είναι μακριά η μια από την άλλη? Δοκίμασε να απομακρύνεις και τα δύο καλώδια vga μεταξύ τους και σε σχέση με άλλα καλώδια.
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 babylonx θα ρωτησω το προφανες αλλα που ξερεις. Εχεις δοκιμασει με διαφορετικους players? Στην δικια μου περιπτωση με τον media player classic(που περιλαμβανεται στο klite codec pack)ειχα αντιστοιχα προβληματα.Ο media player classic homecinema δεν καταλαβαινει τιποτα και δουλευει απροβληματιστα,οπως και ο vlc,ανεξαρτητως οθονης που παιζει το βιντεο(1η ή 2η).Επισης,το κανει ανεξαρτητως ειδος βιντεο που παιζεις?Μηπως ας πουμε εχει να κανει κατι με ffdshow που τυχον χρησιμοποιεις για αναπαραγωγη?Αν βαλεις πρωτευων/δευτερευων αναποδα απο τωρα τις οθονες,τα ιδια?Ιδεες πεταω μηπως και πετυχουμε κατι Οπως και να χει πιστευω πως εχεις να κανεις με software προβλημα. Αν πέζει ένα βίντεο στη μια οθόνη και στην δεύτερη τρέξω μια fullscreen εφαρμογή το βίντεο συνεχίζει να πέζει αλλά δν δείχνει καθόλου εικόνα... Αμα κάνω την εφαρμογή windowed το βίντεο παίζει κανονικά... Μια απτα ιδια και σε μενα αλλα σε ορισμενες εφαρμογες.Σε παιχνιδια συνηθως συμβαινει και οχι σε ολα.No idea..Κατι με τους drivers οπως λετε και σεις θα ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.