Προς το περιεχόμενο

Laptop ή Desktop;

giannis k.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάρα πολλοί άνθρωποι (όπως κι εγώ.!) αντιμετοπίζουν το μεγάλο δίλημμα:

Laptop ή Desktop ??

Οι περισσότεροι, αγοράζουν ένα Laptop για θέμα χρηστικότητας. Για να μπορούν δηλαδή να μεταφέρουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους μαζί τους.

Κάποιοι όμως, θέλουν ένα Laptop απλά για να είναι πιό ελεύθεροι στον χώρο τους ή γιατί απλά τους αρέσει περισσότερο.

Ποιά ειναι λοιπόν, καλύτερη επιλογή? Και γιατί?

Αναλύοντάς το, από όλες τις πλευρές.. (οικονομική, τεχνολογική, ή ότι άλλο σκέφτεστε)

Δημοσ.

οικονομικη,τεχνολογικη ειναι τα desktops..αν θες ενα pc για να παιζεις τελευταια παιχνιδια πας σε desktop..αν θες ενα πc για net και φορητοτητα τοτε πας σε λαπτοπ...γενικα προτιμω desktop..

Δημοσ.

giannis k. έτσι όπως βλέπω το post σου είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι το laptop το έχεις μεράκι. Οπότε αν σε βγάζει ο μπερντές πάρτο. Εναλλακτικά έχω να προτείνω ένα netbook (γύρω στα 250€) κι ένα μεταχειρισμένο desktop (με κανά 500άρι βρίσκεις μηχανάκι κανόνι). Τι λες γι'αυτό;

Δημοσ.
giannis k. έτσι όπως βλέπω το post σου είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι το laptop το έχεις μεράκι. Οπότε αν σε βγάζει ο μπερντές πάρτο. Εναλλακτικά έχω να προτείνω ένα netbook (γύρω στα 250€) κι ένα μεταχειρισμένο desktop (με κανά 500άρι βρίσκεις μηχανάκι κανόνι). Τι λες γι'αυτό;

Καλα, τοσο πολυ καρφωθηκα πια?!? ....χαχαχαχα

Ναι, νομιζω πως μαλλον ειναι αποθημενο μου να αραζω (καλη ωρα σαν τωρα) στο κρεβατι και να γραφω αραχτος. Το κακο στην ολη υποθεση δεν ειναι τοσο τα λεφτα, (καπως θα το παλαιυα αυτο αν το αποφασιζα), αλλα το οτι εχω ηδη υπολογιστη και μαλιστα καινουργιο και μαλιστα "κανονι"... οπως λες... :o :rolleyes:

Δημοσ.

Ένας λόγος παραπάνω να πάρεις το netbook αφού θα σου κουράζει και λιγότερο τα πόδια λόγω μειωμένου βάρους! Χώρια που αν πάρεις ένα μοντέλο με flash μνήμη δε θα χρειάζεται να ανησυχείς μη χαλάσει ο σκληρός δίσκος λόγω κραδασμών! (Τι λες κάνω για πωλητής;;; αχαχχχαχχαχχαχαχχα) Φιδάκια

Δημοσ.
Ένας λόγος παραπάνω να πάρεις το netbook αφού θα σου κουράζει και λιγότερο τα πόδια λόγω μειωμένου βάρους! Χώρια που αν πάρεις ένα μοντέλο με flash μνήμη δε θα χρειάζεται να ανησυχείς μη χαλάσει ο σκληρός δίσκος λόγω κραδασμών! (Τι λες κάνω για πωλητής;;; αχαχχχαχχαχχαχαχχα) Φιδάκια

Χμ, δεν συγκρινω τα netboοk (μου τη δινουν) με το laptop.!

Αλλα αυτο που λες για την flash memory? Τι εννοεις ακριβως? Και καλα ποια η διαφορα στα netbooks(?), δεν εχω ασχοληθει ακομα.

Δημοσ.

για τις δουλειες που θες και για να σου φυγει το αποθυμενο θα σου ελεγα και εγω να παρεις ενα καλο νετβοοκ(MSI U100)αφου οπως ειπες εχεις τουμπανο σταθερο.εγω βεβαια που εχω περασει απο ολα τα σταδια θεωρω το διλλημα σου σαν αυτο αναμεσα ΑΜΑΞΙ Η ΜΗΧΑΝΗ σιγουρα με το αμαξι μπορεις να κανεις πολλα πραγματα αλλα αν ανεβεις πανω σε μηχανη αυτο που νιωθεις δεν το εχεις νιωσει ποτε με το αμαξι και ειναι πολυ βολικη...αφου εχει αμαξι λοιπον...κοιταξε για μια μηχανη και θα με καταλαβεις...

Δημοσ.

Υπάρχουν απ'οτι έχω δει κάποια μοντέλα που αντί για κλασσικό δίσκο με μαγνητική πλάκα, κεφαλή κλπ. έχουν μνήμη τύπου flash (ολοκληρωμένα κυκλωματα δλδ σαν τα usb sticks). To μεγάλο πλεονέκτημα των flash είναι η πολύ μεγάλη ταχύτητα καθώς και η μεγάλη αντοχή σε χτυπήματα καθώς δεν έχουν μηχανικά μέρη. Η αλήθεια είναι πως ούτε κι εγώ το πολυέχω ψάξει άλλα θα με έψηνε άσχημα ένα τέτοιο ρημάδι αν είχα τα λεφτά. (Ασχέτως που έχω laptop, μόνο και μόνο που έρχονται με διανομές linux έτοιμα για σερφάρισμα είναι yumi! (στο laptop ψιλοπροσπάθησα να τα περάσω μου βγήκε η πίστη και τα παράτησα, όπως και να'χει είναι καλύτερο όταν κάτι είναι σχεδιασμένο για συγκεκριμένη χρήση.))

Δημοσ.

Desktop

-Δουλευεις πιο ανετα σε γραφειο με την οθονη στο υψος των ματιων, δηλαδη γλυτωνεις τη καμπουρα στη πλατη.

-Εχεις καλυτερες επιδοσεις.

-Μπορεις να κανεις αναβαθμιση/αλλαγες.

-Ο κυριοτερος λογος που δε δεχομαι αντιρρηση για την υπεροχη του desktop:p ειναι μια 22αρα η 24αρα οθονη.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αληθεια, ποιο ειναι πιο ανθεκτικο στην πολυωρη χρηση??

Ποιο θεωρειται πιο αντοχης?? (αν μπορεις να το χαρακτηρισεις πιο γενικα αυτο, γιατι φανταζομαι εχει να κανει και με μοντελα, χαρακτηριστικα, κλπ)

Εννοω να ανοιγεις το μηχανημα το μεσημερακι και να κλεινει αργα το βραδυ..

Δημοσ.
Αληθεια, ποιο ειναι πιο ανθεκτικο στην πολυωρη χρηση??

Ποιο θεωρειται πιο αντοχης?? (αν μπορεις να το χαρακτηρισεις πιο γενικα αυτο, γιατι φανταζομαι εχει να κανει και με μοντελα, χαρακτηριστικα, κλπ)

Εννοω να ανοιγεις το μηχανημα το μεσημερακι και να κλεινει αργα το βραδυ..

Πιστευω το desktop λογω καλυτερης ροης αερα/απαγωγης θερμοτητας.Στο λαπτοπ ειναι πολυ στριμοκωλα τα πραγματα.Οι δισκοι πχ ζοριζονται πολυ απο τις μεγαλες θερμοκρασιες.Προυποθεση βεβαια οτι εχεις ενα αξιοπρεπες κουτι με καλη ροη αερα...

Δημοσ.

Επίσης αν κάτι χαλάσει στο desktop το αντικαθιστάς άμεσα ακόμα και μόνος σου ενώ στο λαπτοπ αν χαλάσει κάρτα γραφικών ή μητρική(φτου φτου σκόρδα) την έκατσες αφού αν είσαι εκτός εγγύησης θα ρίξεις πολύ κλάμα.Επίσης το desktop αναβαθμίζεται σε όλα του τα κομμάτια και με καλές τιμές ενώ το λαπτοπ μπορείς να αλλάξεις μόνο μνήμη ram,σκληρό δίσκο και επεξεργαστή(με ασύμφορο κόστος και φυσικά κάποιος που ξέρει).Στο μόνο που είναι καλύτερο το λαπτοπ είναι η φορητότητα του,δεν πιάνει πολύ χώρο και τίποτα άλλο.Επίσης η μπαταρία του λαπτοπ είναι και ένα πάρα πολύ καλό UPS.

Δημοσ.

Όσους γνωστούς έχω και μου κάνουν αυτή την ερώτηση τους λέω κατευθείαν desktop.

Όλοι μου λένε, ε ναι μπορεί να πάρω το Laptop και να πάω όπου θέλω...

Ψέμα ψέμα ψέμα... Θα πάρουν Laptop και θα το έχουν στην μπρίζα στο σπίτι και στην αγκαλιά τους...

Δε θα μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια που θέλουν, και θα γκρινιάζουν για την επιλογή τους.

Έλεος... Το laptop είναι εργαλείο δουλειάς για μένα...

Desktop: Επιδόσεις, Αναβαθμίσιμο.

Laptop: Φορητότητα, εφέ.*

*Αν μου πει κάποιος θέλω να πάρω Laptop για να κάνω το κομμάτι μου θα του σφίξω το χέρι που δε ντρέπεται να το παραδεχτεί και θα συμφωνήσω μαζί του!

Ήθελα να πω περισσότερα αλλά θα παρεκτρεπόμουν πολύ, απλά ήθελα κάπου να τα πω γιατί πριν μια εβδομάδα είχα σκηνικό παρόμοιο. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...