Προς το περιεχόμενο

υπαρχει τροπος να πεισεις 17χρονο να διαβασει??

Lilith19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα την γνωμη σας..Ο αδερφος μου ειναι φετος 3η λυκειου,με τις πανελληνιες να πλησιαζουν.Απ΄το καλοκαιρι εχει αρχισει ιδιαιτερα στα βασικα μαθηματα της κατευθυνσης και με το που αρχισε η χρονια,σε ολα.Φευγουν για τα μαθηματα του περιπου 1500 το μηνα,ποσο καθολου ευκαταφρονητο ειδικα τους χαλεπους αυτους καιρους..

Τεσπα,το θεμα ειναι οτι ο τυπος δν διαβαζει καθολου,οι καθηγητες του λενε οτι παει απ'το κακο στο χειροτερο κ οτι αν δν αλλαξει τακτικη δν προκειται να κανει τιποτα.Οι δικοι μου δν προκειται να του σταματησουν τα μαθηματα γιατι πιστευουν οτι αυτη τη χρονια τουλαχιστον ειναι χρεος τους να το κανουν,ωστε να μην γυρισει ποτε και τους πει οτι δν τον βοηθησαν οσο επρεπε.Δεν ακουει κανεναν,απο συζητησεις που εκανα μαζι του εχω καταλαβει οτι δν εχει παρει χαμπαρι ποσο δυσκολη ειναι η επαγγελματικη αποκατασταση πλεον,ειδικα αν δν εχεις τιποτα στα χερια σου η αν δν εχει κατι να σου δωσει ο μπαμπας.Απ'οτι λεει,δν βρισκει κανενα νοημα να διαβασει γιατι δν ξερει τι θελει να κανει κ δν τον ενδιαφερει τιποτα ιδιαιτερα,βαριεται να διαβασει κ δν τον απασχολει καθολου το τι θα κανει μετα.Ειναι 17 χρονων,ξερω ποσο παραλογο ειναι να τους ζητειται σ'αυτη την ηλικια να ξερουν τι θελουν να κανουν στην υπολοιπη ζωη τους,στην ουσια ειναι ακομα παιδια αλλα την ηλικια που εχει αυτος εχουν κ ολοι οι υπολοιποι που τους ζητειται αυτο..Κ εγω δν θελω να τον πρηζω,του εχω πει καποια πραγματα αλλα δν ξερω κατα ποσο ειναι σε φαση να τ'αντιληφθει.Επισης επηρεαζεται κ απ'τους φιλους του που δν διαβαζουν ιδιαιτερα,αυτοι ομως εχουν αλλες ακρες και εχουν λυσει το προβλημα της ζωης τους.Η γνωμη μου ειναι οτι δν μπορουν ολοι να σπουδασουν και δν μπορω κ αυτη την αντιληψη των Ελληνων ειδικα να γινουν τα παιδια τους γιατροι κ δικηγοροι.Αλλα ο αδερφος μου δν λεει τιποτα,ας ελεγε τουλαχιστον οτι θελει να μαθει να κανει κατι αλλο,σε τεχνικο λυκει,ΙΕΚ,οτιδηποτε.Δν ξερω πλεον τι εχει νοημα να κανω,ειμαι κ στην μεση μεταξυ των γονιων μου κ του αδερφου μου..Σημειωτεον,εχει δουλεψει 2καλοκαιρια,αρα εχει δει πως ειναι.Η γνωμη σας?

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
και με τα χιλια ιδιαιτερα πες οτι μπαινει σε καποια σχολη, μετα τα μαθηματα πως θα τα περναει;

Ελα ντε.Αυτο λεω και εγω στους δικους μου αλλα θεωρουν οτι αν μπει,μετα θα αρχισει να συνειδητοποιει τα πραγματα.Εγω λεω οτι αν δν υπαρχει κινητρο,οτι και να του πει ο καθενας και οσα ιδιαιτερα και να κανει,δν προκειται να καταφερει κατι.

Δημοσ.
Επισης επηρεαζεται κ απ'τους φιλους του που δν διαβαζουν ιδιαιτερα,αυτοι ομως εχουν αλλες ακρες και εχουν λυσει το προβλημα της ζωης τους

Τι ακριβώς κάνουν?

Δημοσ.

αμεση λυση δεν υπαρχει. αν δεν εχει κινητρο, ο κοσμος να γυρισει αναποδα δε γινεται τιποτα.

συνηθως (αυτο που θα πω παει συνηθως με την ηλικια αλλα δε ξερουμε σε τι κατασταση ειναι ο αδερφος σου) το μεγαλυτερο για εναν αντρα ειναι μια γυναικα.

δε ξερω τι εχει περασει απο τα προσωπικα του αλλα με το καιρο θα δει οτι ΠΡΕΠΕΙ να κανει κατι για να μπορει να εχει μια γκομενα.

πρεπει να γινει κατι, καποιος, για να τον προσεξει μια γυναικα.

το μεγαλυτερο ποσοστο τον αντρων που δεν εχουν απο μονοι τους καποιο κινητρο ή ενδιαφερον για τη ζωη, πεφτουν σε αυτη τη "παγιδα" και οτι κανουν μετα το κανουν για γυναικα.

θα εχετε δει ολοι τους νεαρους που δουλευουν ολη μερα για να καταφερουν το Σαββατο να εχουν ενα αυτοκινητο και καλο ντυσιμο... για μια γυναικα! εχουν ενα κινητρο για να δουλευουν...

ετσι κι ο αδερφος σου αν εβρισκε μια γυναικα ή αν ζουσε καταστασεις και ενιωθε οτι επρεπει να κανει κατι αλλιως δε μπορει να εχει γυναικα.... ισως να το εβλεπε σαν κινητρο.

μικρη η ηλικια βεβαια... αλλα ποτε δε ξερεις.

αν ολες οι προσπαθειες αποτυχουν, δοκιμασε να του εξηγησεις αυτο που σου ειπα και φερε παραδειγματα απο τη ζωη και πες του

"κοιτα αυτον... πετυχημενος κτλ κτλ και κοιτα ποια γυναικα εχει διπλα του" κτλ κτλ.

αλλοι σπουδαζουν για διαφορους λογους, πχ προγραμματιστες επειδη ασχολουνται απο μονοι τους απο μικροι και γουσταρουν να κανουν αυτο που θελουν.

αυτο ειναι το καλυτερο κινητρο αλλα αν δεν εχει καποιο ενδιαφερον απο μονος του..... δυσκολο.

Δημοσ.

Έχει μπλέξει σε καμια σπείρα ο πιτσιρικάς;;;

Πέραν της πλάκας μήπως τον έπιασαν τα ερωτοτέτοια του και γι αυτό δεν θέλει να διαβάσει;

Αν ναι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Και γω έτσι την είχα πατήσει. 3η λυκείου ακριβώς.

Τώρα δεν ξέρω τι φάση είναι ο αδερφός σου αλλα δεν είναι άσχημο να γνωρίσει παραδείγματα επαγγελμάτων/εσόδων/σχολών. Να του μπεί επίσης η ιδέα οτι μπορεί να μείνει ξέμπαρκος κάποια στιγμή χωρίς καμία καβάτζα και θα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του... να δεί τα πραγματικά μηνιαία έξοδα μιας οικογένειας... και διάφορα άλλα τέτοια.. Σε αυτή την ηλικία δεν νιώθουμε ιδιαίτερα την αξία των χρημάτων..

Αλλα μεταξύ μας τίποτα δεν πρόκειται να του αλλάξει το μυαλό..

Είναι διαδικασία ωρίμανσης που δυστυχώς σε μερικούς ανθρώπους αργεί να έρθει...

Και τέλος πάντων δεν είναι απαραίτητο να γίνει όλος ο ντουνιάς γιατροί και δικηγόροι...

Το τι θα κάνει στη ζωή του θα το ανακαλύψει όταν ζοριστεί και δεί οτι πρέπει να βγάζει χρήματα...

Κάπου εκεί θα πάρει μπρός... Φροντίστε να μην είναι αργά ;p

Επίσης μην τυχόν του προκαλέσετε αντίδραση.

Αντιδραστικά άτομα ενώ έχουν δυνατότητες δεν κάνουν πράγματα ακριβώς για να μην ικανοποιήσουν τα θέλω των "πιεστικών" άλλων.

Αφήστε τον καλύτερα να ηρεμήσει και να σκεφτεί μόνος του.

Μη του ζαλίζετε.. Όσα και να ακούσει, στην τελική, ίσως να είναι και χειρότερα..

Δημοσ.

Κι εγώ σε ανάλογη θέση ήμουν στα 17, όπως την περιγράφεις. Θα σου πώ τι γινόταν:

Οι γονείς πλήρωναν αβέρτα καθηγητές για ιδιαίτερα οι οποίοι έρχονταν, (αν με έβρισκαν στο σπίτι) μου φώναζαν οτι δε διαβάζω και τα σχετικά (για να δείξουν οτι κάτι κάνουν, και οτι δεν παίρνουν τα 15 ευρά την ώρα τζάμπα) και απέρχονταν νίπτοντας τας χείρας τους.

Εγώ δε σκεφτόμουν τίποτα, με ένοιαζαν μόνο οι γκόμενες, οι τσαμπουκάδες, το παπί, οι κόντρες, η μουσική, η μπίρα, όλα αυτά τεσπά, και δεν είχα σκεφτεί/καταλάβει ακόμα για ποιό λόγο πάω σχολείο, γιατί πρέπει να διαβάζω, γιατί πρέπει να σπουδάσω κλπ.

Την είχα δεί οτι δεν υπάρχει αύριο και οτι θα μείνω έτσι κι αλλιώς, ήμουν και λίγο περιθωριακός, μισούσα το σύστημα, το σχολείο και τα καλούπια του, διάβαζα ο,τι γούσταρα- πλήν τα μαθήματα του σχολείου, δούλευα όπου καθόταν και τα χάλαγα σε ό,τι γούσταρα (χαρτζιλίκι δε ζήτησα ποτέ) , δε με ένοιαζε για τα φράγκα που έδιναν οι γονείς μου στα ιδιαίτερα καθώς το θεωρούσα δική τους επιλογή και οτι κανένας δε με ρώτησε αν θέλω να σπουδάσω (απλά τους έκανα το χατίρι και καθόμουν σπίτι στα μαθήματα).

Τελικά με πασαλείμματα και με το μαστίγιο που λένε, έδωσα πανελλήνιες, έπιασα γύρω στα 14000 μόρια (δε χρειάζεται να είσαι και φυτό, με λίγη λογική και πολλά σκονάκια όλα γίνονται), έφτιαξα ένα μηχανογραφικό ο,τι νάναι και πέρασα σε μια άσχετη σχολή.

Λέω ΟΚ, ορίστε μαλάκες γονείς και καθηγητές, σας έγινε η χάρη και πέρασα. Δε μου κακοφάνηκε, και λέω ας πάω, ενδιαφέρον θα 'ναι.

Αμ έλα που δεν ήταν.

Μετά από λίγους μήνες παρακολούθησης των μαθημάτων, και αφού είχα ξενερώσει απίστευτα με το αντικείμενο της σχολής, έκατσα σκέφτηκα για πρώτη φορά σοβαρά και συνειδητοποίησα όλα όσα δεν είχα καταλάβει τα σχολικά μου χρόνια:

πράγματα όπως επαγγελματικός προσδιορισμός, κλίση για σπουδές, επιλογή αντικειμένου σπουδών συνειδητά (τι μου αρέσει να κάνω; σε τι έχω κλίση; θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό; θα ήθελα να το σπουδάσω; πιστεύω οτι μπορώ να σπουδάσω; κλπ.).

Οπότε λέω στον εαυτό μου, τώρα τι θα κάνεις;

Θα κάτσεις σ' αυτή τη σχολή και θα κάνεις το κορόιδο, πιέζοντας τον εαυτό σου να σπουδάσει με το ζόρι κάτι που δεν επέλεξε, με τη λογική "εντάξει, μπήκαμε, τα χειρότερα πέρασαν, κααάποτε θα βγούμε, έεελα μωρέ έχει ο θεούλης κλπ." ;

Η, αφού ΤΩΡΑ, έστω και "αργοπορημένα" , σκέφτηκες κάποια πράγματα, θα κάνεις την προσπάθειά σου- τη δική σου, όμως, συνειδητή προσπάθεια (και όχι του συστήματος, των γονιών, των καθηγητών κλπ) ;

Οπότε διαγράφτηκα από τη σχολή εκείνη, επέλεξα 1-2 σχολές μετά από αρκετή σκέψη, έκατσα έλιωσα και διάβασα ένα χρόνο τα μαθήματα (όσο δεν είχα διαβάσει 3 χρόνια στο λύκειο), ξαναέδωσα πανελλήνιες και πέρασα.

Τώρα που τα ξανασκέφτομαι λέω οτι, οκ, θα μπορούσες να είχες διαβάσει λίγο παραπάνω, στο λύκειο ρε μλκ, και να μην τραβήξεις το λούκι μετά. Λάθος κάνω όμως. Γιατί τότε ΔΕΝ μπορούσα. Δεν ήμουν ο ίδιος άνθρωπος, δεν σκεφτόμουν όπως σκέφτομαι σήμερα.

Δια ταύτα:

Μην πιέζεις το μπράδερ σου, και μην αγχώνεσαι. Δική του είναι η ζωή. Δεν είναι όλοι συνειδητοποιημένοι σε τέτοια ηλικία. Για την ακρίβεια, πιστεύω οτι κανείς δεν είναι.

Απλά τα παιδιά και οι γονείς έχουν μπεί χρόνια τώρα σε ένα κακό και απάνθρωπο σύστημα, αυτό των πανελλαδικών. Οι γονείς πληρώνουν στα τυφλά, τα παιδιά διαβάζουν στα τυφλά, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο, και απλά περνάνε τυχαία σε μια σχολή.

Και μετά αρχίζει η συνειδητοποίηση.

Δημοσ.

aledjoδν νομιζω οτι ειναι στην φαση να το καταλαβει,θα του φανει πολυ γελοιο γιατι στην ηλικια του τα πραγματα ειναι αθωα και οι περισσοτερες κοπελες δν τα κοιτανε(ακομα).Εχει συνηθισει να τον κυνηγανε τα γκομενακια και δν νομιζω να ιδρωσει κ πολυ το αυτακι του..Αλλα δν μπορω να πω,θα ηταν κ αυτο 1κινητρο..:P

klainmainοχι,δν ειναι ερωτικο το θεμα,αν κ στο παρελθον ειχε κατι τετοιο κ τον ειχε επηρεασει.Και εγω πιστευω ακριβως αυτο,ειναι θεμα ωριμανσης και ελεος ζηταμε απο 17χρονα να επιλεξουν κατι τοσο σημαντικο..Εγω προτεινα στους δικους μου,προκειμενου να καταλαβει κ την αξια των χρηματων κ κατα ποσο θα του αρεσε να δουλευει μια ζωη σε δουλειες του ποδαριου,το εξης.Με το που τελειωσει φετος την χρονια,αν τελικα τιποτα δν αλλαξει μεχρι τοτε και παει χαλια στις εξετασεις,να τον βαλουν ολο το καλοκαιρι να δουλευει,να μην του δινουν χαρτζιλικι και να του ξανακανουν την ερωτηση για το αν τωρα βρισκει λογο να διαβασει..Και παλι μλκς μπορει να λεω,αυτο μπορει να ειναι αρκετα αντιδραστικο,αλλα αφου δν τον ενδιαφερει να μορφωθει,ας καταλαβει τουλαχιστον οτι δν θα τον τρεφουν οι γονεις του μια ζωη και πρεπει να κανει κατι εστω κ γι'αυτο το λογο.

freedubusΚαταλαβαινω απολυτα την φαση αυτη,εξ'αλλου ουτε εγω ημουν απολυτα συνειδητοποιημενη την πρωτη φορα.Και θα ελεγα οτι ειναι παρα πολλα ατομα σ'αυτην ακριβως την θεση.Αλλα εσυ και good for you:-) 1)το καταλαβες σε καιριο σημειο και 2)ειχες παει ικανοποητικα την πρωτη φορα στις πανελληνιες και ειχες την δυνατοτητα να περασεις σε καποια σχολη,ασχετα με το αν δν σου αρεσε εν τελει.Αλλα ολο αυτο λειτουργησε τελικα πολυ ευεργετικα και σε κινητοποιησε..Εχεις απολυτο δικιο για την κατασταση με τα πανεπιστημια,γονεις,παιδια και κραταω αυτο που ειπες

Τώρα που τα ξανασκέφτομαι λέω οτι, οκ, θα μπορούσες να είχες διαβάσει λίγο παραπάνω, στο λύκειο ρε μλκ, και να μην τραβήξεις το λούκι μετά. Λάθος κάνω όμως. Γιατί τότε ΔΕΝ μπορούσα. Δεν ήμουν ο ίδιος άνθρωπος, δεν σκεφτόμουν όπως σκέφτομαι σήμερα.

+1

Αντε πες το αυτο ομως σ'εναν γονεα που στερειται ο ιδιος για να τα δωσει στα μαθηματα του παιδιου του και αυτη την κατασταση την θεωρει δικη του προσωπικη αποτυχια..

Δημοσ.

Το ιδανικό θα ήταν να έκανε σχέση με μια σπασίκλω να τον κάνει σα τα μούτρα της. Το καρότο με το αμάξι το έχετε δοκιμάσει; Ίσως ήρθε η ώρα για το μαστίγιο. Προσωπικά lilith και παρόλο που μου αρέσει το goth στυλάκι σου και λυπάμαι που θα σε πληγώσω λες κουταμάρες (το είπα light δε μπορείς να πεις...). Θα έπρεπε να ξέρεις πως οτι είναι να γίνει θα γίνει. Συμφωνώ δλδ με τον freedubus σχεδόν 100%. Ειρήστω εν παρόδω τι δουλειές έχει κάνει; Επιπρόσθετα με όλες αυτές τις εξεγέρσεις του τελευταίου καιρού ποιός θα αδικήσει το μικρό που δε διαβάζει; Σάμπως κι αυτοί που διαβάζαν κάνουν καλύτερη ζωή; Στα λεφτά δε το συζητώ, σχεδόν και κορόιδα είναι. Αλλά και σε προετοιμασία ζωής τι μας προσφέρει αλήθεια το σχολείο; Πως μας ετοιμάζει; Είναι πολλά, πάάάάάρα πολλά! Πάντως και για να κλείνει το θέμα το καλύτερο καρότο ενός υγιούς άντρα φοράει κόκκινες ζαρτιέρες και έχει όνομα που θυμίζει ανατολικό μπλοκ. Αν σκεφτώ πως συνδυάζεται με το διάβασμα οικονομικά και εποικοδομητικά θα νιώσω ελεύθερος να σου στείλω προσωπικό μήνυμα να σου το πω και σένα. Αυτάάάάάάάά.

Δημοσ.

Χοντρό πρόβλημα πάντως.

Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις άτομα που αγαπάς

να συμπεριφέρονται με αυτοκαταστροφικό τρόπο

και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα.

Ειδικά τα 17-18 είναι πολύ περίεργη ηλικία, πιστεύεις

ότι ξέρεις τα πάντα και δεν βλέπεις πού θα σου χρησιμεύσει το διάβασμα.

Λύση εύκολη δεν υπάρχει, αν δεν θέλει να διαβάσει ο ίδιος δεν πρόκειται

να διαβάσει ποτέ, πάντως το σίγουρο είναι (αν και το ξέρεις και η ίδια όπως

φαίνεται από τα γραφόμενα σου) πως δουλειά αξιοπρεπή σήμερα χωρίς ένα χαρτί

στα χέρια σου βρίσκεις πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα.

Εδώ όλοι με πτυχία και μεταπτυχιακά και φιλάνε κατουρημένες ποδιές

για 10ωρες δουλειές με 700 ευρώ.

Όλα αυτά είναι ίσως σούπα, τα λέμε και τα ξαναλέμε και ίσως του

αδερφού σου του ακούγονται μακρινά, αλλά στο λέω από προσωπική

εμπειρία, δώστου να καταλάβει τί παίζει γιατί θα μαρτυρήσει.

Τα χρόνια περνάνε πάρα πολύ γρήγορα και δεν θα καταλάβει για πότε θα

εγκλωβιστεί να φτιάχνει κρέπες στα 30 του για 680 ευρώ με ωράριο 12-8 το πρωί.

Ας μπει οπουδήποτε, δεν έχει σημασία, αλλά να μπορεί να αποδείξει και καλά

ότι ξέρει να κάνει κάτι. Αν τα παρατήσει τώρα και αρχίσει τα "έλα μωρέ" και τα

"τί νόημα έχει να διαβάσω" την πάτησε.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον aledjo στο θέμα της γκόμενας, εκτός του ότι ισχύει

100%, ίσως είναι το μόνο που μπορεί να τον τρομάξει και να τον βάλει σε σκέψεις,

αν δεν βρει μια αξιοπρεπή δουλειά με έναν καλούτσικο μισθό, δεν πρόκειται να γυρίσει

να τον κοιτάξει ποτέ καμία.

Κυνικό ίσως, αλλά είναι η αλήθεια.

Είναι τυχερός πάντως που έχει μια ώριμη αδερφή που νοιάζεται για αυτόν,

πολλοί δεν έχουν ούτε αυτό και δυστυχώς δεν έχουν και ελπίδα για κάτι καλύτερο στη ζωή.

Στην χειρότερη πάντως, τον γράφετε σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ και ξεμπερδεύει.

Μηδέν διάβασμα, βρίσκεις δουλειά γρήγορα...μια χαρά.

Αν δεν δείξει κανέναν ενδιαφέρον, κρατήστε καλύτερα τα (πολλά) λεφτά που δίνετε

για τα μαθήματα τώρα, να τον στείλετε σε κανά ΙΕΚ. Είναι κρίμα και τα λεφτά και η ψυχοφθορά του παιδιού. (Μιλάω για τελευταία λύση φυσικά, αν δείτε πως δεν αλλάζει μυαλά με τίποτα).

Δημοσ.

NamelessΑυτο ακριβως προσπαθω και εγω να κανω,διακριτικα να του γνωστοποιω πως εχουν τα πραγματα ''εκει εξω''..Ολα αυτα τα βλεπει πολυ μακρινα,η μαλλον λαθος,δν τα βλεπει καθολου.Κ εγω τα περασα αυτα,ακομα πιο μικρη αλλα συνειδητοποιησα μονη μου τι συμβαινει κ οχι επειδη μου τα ελεγαν καθηγητες η οι γονεις μου αλλα εξ'αιτιας αλλων ερεθισματων.Και εγω συμφωνω σ'αυτο που λες για το ΙΕΚ,ειναι η εσχατη λυση σε περιπτωση που κατι δν αλλαξει,αρκει να μην το κανει καταναγκαστικα για τους γονεις μου.Το πιο βασικο ομως νομιζω ειναι να βρει τι πραγματικα του αρεσει.Δυσκολο μεν,σωτηριο δε.

Δημοσ.
Το ιδανικό θα ήταν να έκανε σχέση με μια σπασίκλω να τον κάνει σα τα μούτρα της. Το καρότο με το αμάξι το έχετε δοκιμάσει; Ίσως ήρθε η ώρα για το μαστίγιο. Προσωπικά lilith και παρόλο που μου αρέσει το goth στυλάκι σου και λυπάμαι που θα σε πληγώσω λες κουταμάρες (το είπα light δε μπορείς να πεις...). Θα έπρεπε να ξέρεις πως οτι είναι να γίνει θα γίνει. Συμφωνώ δλδ με τον freedubus σχεδόν 100%. Ειρήστω εν παρόδω τι δουλειές έχει κάνει; Επιπρόσθετα με όλες αυτές τις εξεγέρσεις του τελευταίου καιρού ποιός θα αδικήσει το μικρό που δε διαβάζει; Σάμπως κι αυτοί που διαβάζαν κάνουν καλύτερη ζωή; Στα λεφτά δε το συζητώ, σχεδόν και κορόιδα είναι. Αλλά και σε προετοιμασία ζωής τι μας προσφέρει αλήθεια το σχολείο; Πως μας ετοιμάζει; Είναι πολλά, πάάάάάρα πολλά! Πάντως και για να κλείνει το θέμα το καλύτερο καρότο ενός υγιούς άντρα φοράει κόκκινες ζαρτιέρες και έχει όνομα που θυμίζει ανατολικό μπλοκ. Αν σκεφτώ πως συνδυάζεται με το διάβασμα οικονομικά και εποικοδομητικά θα νιώσω ελεύθερος να σου στείλω προσωπικό μήνυμα να σου το πω και σένα. Αυτάάάάάάάά.

Μαλιστα..Απ'οτι φαινεται κ οι 2συμφωνησαμε με το ποστ του freedubus αλλα με διαφορετικο τροπο ο καθενας.Προφανως δν ελαβες υπ'οψιν σου ολα οσα περιελαβα στο δικο μου ποστ,ειδαλλως δν θα εκανες λογο για θεματα τα οποια εγω δν ανεφερα καν,ποσο μαλλον υποστηριξα.

Δεν ειπα οτι το σχολειο ειναι προετοιμασια ζωης,πλεον ενα χωρος που εκτελουνται καταναγκαστικα εργα εχει καταντησει γεματο με εργαζομενους που βαριουνται την ζωη τους και πολυ περισσοτερο την δουλεια τους.Αποτυπωνουμε προσωρινα γνωσεις μεχρι την στιγμη που θα τις χρησιμοποιησουμε μονο και μονο για να μπουμε σε μια σχολη.

Και φυσικα,κανεις δν ισχυριστηκε οτι με το που συμβαινει αυτο λυνονται ολα τα προβληματα οικονομικης και καθε αλλης φυσεως.Δεν μπορω να πιστεψω ομως οτι καποιος ανευ πτυχιου η γενικα επαγγελματικης καταρτισης εχουν περισσοτερες ευκαιριες με τους εχοντες,απ'την στιγμη που δν εχουν κατι αλλο απο γονεις κτλ.Δεχομαι οτι ολο αυτο ειναι θεμα ωριμοτητας και εσωτερικης κατασταλαξης αλλα το ''οτι ειναι να γινει θα γινει'' δυσκολευομαι να το χωνεψω,πολυ μοιρολατρικο.

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 06 : 17 : 34-----

Αν δε σου κάνει κόπο θα μου πεις τι δουλειές έχει κάνει;

Εχει δουλεψει σε βενζιναδικο και σε πλυντηριο αυτοκινητων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...