afentiko7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Πού ακριβώς έγραψα ότι είμαι αξιοπρεπής; Απλά είπα ότι δουλεύω από τα 18. Λόγω ανάγκης. Ξέρεις πόσους γνωρίζω που δουλεύουν από ανία και τα σκάνε όλα σε ρούχα και λοιπές μαλακίες. Εγώ δούλεψα όσο χρειαζόταν για να παρω το 360 και μια hdtv. Τώρα κάνω ιδιαίτερα ίσα ίσα για να παίρνω ανά τρίμηνο 1 εξωτερικό του 1ός τέρα. Και συνεχίζεις να ζείς σε μια λανθάνουσα λυκειακή/εφηβική κατάσταση, ο μπαμπάς σου κάνει παρατήρηση για τί ώρα γύρισες το βράδι και ποιά ήταν η γκόμενα που έφερες στο δωμάτιό σου) , (τουλάχιστον) μέχρι να αποφοιτήσεις. Δεν έχω φέρει γκομενα στο σπίτι. Σε σημείο που να φτάσει ο πατέρας μου να μου την πει. Μέχρι να του πω ότι όταν πάω στο σπίτι ενός παιδιού δεν πάω για να πιούμε και να καπνίσουμε Οπότε είτε βολευόμαστε με αμαξάκι, σπίτι συμφοιτητή είτε φίλου (και από τη δική της πλευρά), είτε στη χειρότερη (σπάνια) σε ξενοδοχείο. Αν θέλω έχω και φίλες που μπορούν άνετα να υποκαταστήσουν τις γκόμενες.Ναι αλλά δε χάνω το χρόνο μου μαγειρεύοντας, πλένοντας ρούχα κλπ. Α ξέχασα πλέον δεν έχω ούτε κινητό (δλδ ξέρουν το νούμερο ελάχιστα άτομα και πάντα με παίρνουν αυτοί). Και αν διάβασες δεν απαιτώ μεγαλύτερο χαρτζηλίκι, ούτε και αμάξι. Αλλά φαίνεται κάποιοι έχουν πρόβλημα (με τους γονεις τους, με τον εαυτό τους) και λένε ασυναρτησίες. @slipknot εννούσα τον άγγλο που σπουδάζει στην πόλη του. @freedubus σε πίστεψα τώρα με τα γκουλάγκ. Και δλδ μέχρι τα 18 δεν σου έπλενε τα ρούχα η μάνα σου? Τι όλοι εσείς με το που ξεμυτήσατε τα κάνατε όλα μόνοι σας?
freedubus Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Εντάξει, όταν για κάποιον οι υποτυπώδεις επιταγές της ζωής μετά την ενηλικίωση (απογαλάκτιση, χειραφέτηση, ανεξαρτησία, να έχεις δικό σου χώρο οπου κάνεις ο,τι θές χωρίς να δίνεις λογαριασμό, να γαμάς στο κρεβάτι σου και όχι πάνω σε δέντρα, να πίνεις και να καπνίζεις χωρίς να ζητάς άδεια, να μπορείς να πραγματοποιείς μόνος σου τις πρωταρχικές σου ανάγκες όπως διαμονή, φαγητό και ξεσκάτισμα) υποκαθίστανται από/περιορίζονται σε "ένα 360, μια hdtv και 1 τέρα το τρίμηνο νά' χω, και απο κεί και πέρα βασίζομαι σε άλλους για τα υπόλοιπα" , τότε αυτά που λέω μαλλον φαντάζουν ασυναρτησίες.
memtsas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 @afentiko7 ναι ρε φιλε μονος τα κανεις απο την πρωτη στιγμη! χαλας τζιν στο πλυσιμο, τρως καμενο φαγητο/επι 5 μερες ζεις με ντοματες και πορτοκαλια, περπατας στο δωματιου του σπιτιου και στο περασμα σου κουνιουνται σβολοι απο σκονη στις ακρες του δωματιου,μαθαινεις τους υπαλληλους του σουπερμαρκετ κλπ κλπ. εγω ειχα ενα φιλο που ενω ειμασταν εξω παρεα επαιρνε τηλεφωνο απο το κινητο στο σπιτι του(εμενε μονος),και οταν τον ρωτουσαμε για πιο λογο μας ελεγε οτι δεν θυμοταν αν ειχε κλεισει την κουζινα/θερμοσιφωνα/σιδερο φευγοντας, οποτε εφοσον το τηλεφωνο καλουσε κανονικα το σπιτι δεν ειχε καει!!! επισης μαθαινεις να προγραμματιζεις και να διαχειριζεσαι καλυτερα το χρονο σου, για να κανεις δουλειες σπιτιου, και συνειδητοποιεις οτι τα σκουπιδια απο τους καδους δε βγαινουν μονα τους αλλα καποιος τα κατεβαζει στο δρομο!!! και για να σου δωσω ετσι ενα παραδειγμα, ρωτα τον εαυτο σου τι "μαρκα" ειναι το τυρι φετα που τρως??? ποιος το ηξερε αυτο οταν εμενε μαζι με το μπαμπακα και τη μαμακα?(απο επιλογη, οχι απο αναγκη ε!) ολα αυτα σε κανουν να ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ. η γονικη ομπρελα ειναι εκει, πανω απο το κεφαλι σου. ως φοιτητης στην ιδια σου την πολη, στο σπιτι με τους γονεις σου μπορεις να βγαλεις μονο το χερι εξω απο την ομπρελα! δε ξερεις τι θα πει βροχη!!! οπως πολυ σωστα το εθεσε αλλος πριν απο μενα ζεις μια 2η παρατεταμενη εφηβεια
afentiko7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Εντάξει, όταν για κάποιον οι υποτυπώδεις επιταγές της ζωής μετά την ενηλικίωση (απογαλάκτιση, χειραφέτηση, ανεξαρτησία, να έχεις δικό σου χώρο οπου κάνεις ο,τι θές χωρίς να δίνεις λογαριασμό, να γαμάς στο κρεβάτι σου και όχι πάνω σε δέντρα, να πίνεις και να καπνίζεις χωρίς να ζητάς άδεια, να μπορείς να πραγματοποιείς μόνος σου τις πρωταρχικές σου ανάγκες όπως διαμονή, φαγητό και ξεσκάτισμα) υποκαθίστανται από/περιορίζονται σε "ένα 360, μια hdtv και 1 τέρα το τρίμηνο νά' χω, και απο κεί και πέρα βασίζομαι σε άλλους για τα υπόλοιπα" , τότε αυτά που λέω μαλλον φαντάζουν ασυναρτησίες. Τα 3 πρώτα εξήγησε τα περαιτέρω, με παραδείγματα. Εχω δικό μου χώρο, το σπίτι ολάκερο. Δεν περιορίζομαι. Τώρα περί του ότι θέλω. ναι δεν μπορώ να φέρω 5 ρωσσίδες, αλλά και μόνος μου να μενα δεν θα το έκανα. Ντραμς δεν ξέρω να παίζω, την τηλεόραση την έχω φυσιολογικά δυνατά (να ακούω χωρίς να έχω ηχητικά προβλήματα), κάτι άλλο δε μου ρχεται στο μυαλό. Δε γαμάω σε δέντρα αν και έχω βίτσιο με την υπαιθρο (το καλοκαίρι), όπως προείπα το χω λύσει το θέμα, δεν καπνίζω, αλλά πίνω όσο θέλω, πάρτι κάνω κανά 2 φορές το χρόνο, βλέπεις οι γονείς μου μπορούν να φύγουν για ένα σ/κ, χωρίς να τους το πω, μόνοι τους το καταλαβαίνουν. Τώρα αν εσείς θεωρείτε κατόρθωμα το να πλένεις τα πιάτα μόνος σου (τα δικά μου τα πλένω πάντως), ψάχτε την έννοια καταπίεση. Εγώ ότι προβλήματα είχα με τους γονείς μου τα λυσα στα 14.
memtsas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 την τηλεόραση την έχω φυσιολογικά δυνατά (να ακούω χωρίς να έχω ηχητικά προβλήματα), κάτι άλλο δε μου ρχεται στο μυαλό. χα χα! μα και μονο ποου το αναφερεις αυτο με την τηλεοραση, μας δειχνεις οτι δεν εχεις καταλαβει την εννοια της ανεξαρτησιας. αυτο ειναι το καλο με το να μενεις μονος. τετοια ζητηματα ΔΕΝ υπαρχουν καν στο μυαλο σου! αμα θες που λεει ο λογος, πετας απο το μπαλκονι και την ιδια την τηλεοραση, και δεν δινεις λογαριασμο σε κανενα!!!αυτο ειναι η ελευθερια της εργενικης ζωης! και οσο για το θορυβο απο ντραμς και σχετικα, αντε το πολυ πολυ να παραπονεθει κανενας γειτονας( καμια βλαμενη γρια) τη βγαζεις τρελη και περιεργη και τελειωνει το θεμα εκει! παντως αυτο που λες, οτι οι γονεις σου εχουν ενα εξοχικο να τη βγαλουν μερικες μερες το χρονο, και τελος παντων ειναι ανεκτικοι σε πολλα θεματα, βοηθαει πολυ. για φαντασου ομως οτι υπαρχουν και οικογενειες μεροκαματιαριδων που ζουν 4 ατομα σε 70τμ και μοιραζεσαι ως φοιτητης πλεον το δωματιο με την 15χρονη αδελφοθλα σου! εκει τι ακριβως κανεις? μαθαινεις να γινεσαι αορατος? ενω οταν ζεις μονος, δεν υφισταται κατι αλλο εκτος απο την αφεντια σου. τοσο απλα!
glitsa Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 εγω εδωσα 2 φορες τις κωλοεξετασεις την πρωτη φορα ειμουν φιλοδωξη αλλα σκραπας και ατυχη στο μηχανογραφικο..τη δευτερη τα καταφερα περασα εκει που ηθελα αλλα και παλι τωρα βαριεμαι που ζω τα μαθηματα ειναι ακυρα ομως συνεχιζω...αλλα τι περιμενεις απο αυτο το συστημα(μεσα σε μια χρονια ανεβοκατεβαινουν 1000 μορια οι σχολες )..τεσπα, τα εβαλα κατω και σκεφτηκα:παννεληνιες δεν βολλευει τωρα να δωσουμε κατσε να κανουν τις καλες αλλαγες(δηλ. σε 3-4 χρονια απο τωρα) οστοσο εχω ριξει και μια ματια και σε εξετασεις εξωτερικου και ετσι εχω καβατζα και εκει(με δουλιτσα και οικονομια ολα γινονται!!).το θεμα ειναι να δωσεις εμπνευση στο παιδι να δειτε τα μαθηματα που εχουν σε σχολες που ενδιαφερετε.μην τον πιεζεις,ελεος στην ελλαδα ολοι πρεπει να γινουμε γιατροι, δικηγόροι, ποδοσφαιριστες...
p0k0p1k0s Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 εγω εδωσα 2 φορες τις κωλοεξετασεις την πρωτη φορα ειμουν φιλοδωξη αλλα σκραπας και ατυχη στο μηχανογραφικο..τη δευτερη τα καταφερα περασα εκει που ηθελα αλλα και παλι τωρα βαριεμαι που ζω τα μαθηματα ειναι ακυρα ομως συνεχιζω...αλλα τι περιμενεις απο αυτο το συστημα(μεσα σε μια χρονια ανεβοκατεβαινουν 1000 μορια οι σχολες )..τεσπα, τα εβαλα κατω και σκεφτηκα:παννεληνιες δεν βολλευει τωρα να δωσουμε κατσε να κανουν τις καλες αλλαγες(δηλ. σε 3-4 χρονια απο τωρα) οστοσο εχω ριξει και μια ματια και σε εξετασεις εξωτερικου και ετσι εχω καβατζα και εκει(με δουλιτσα και οικονομια ολα γινονται!!).το θεμα ειναι να δωσεις εμπνευση στο παιδι να δειτε τα μαθηματα που εχουν σε σχολες που ενδιαφερετε.μην τον πιεζεις,ελεος στην ελλαδα ολοι πρεπει να γινουμε γιατροι, δικηγόροι, ποδοσφαιριστες... +1 Επίσης είναι απαράδεκτο να επίλέγουμε σχολή με γνώμονα πόλη, παρότρυνση γονέων, υψηλά μόρια και επαγγελματική αποκατάσταση. Επίσης η λογική καλύτερα σε αει παρά τει μόνο ηλίθια μπορεί να θεωρηθεί. Το σωστό είναι να επιλέξει κάποιος με κριτήριο το αν του αρέσει το αντικείμενο της σχολής. Έτσι δεν θα είναι αναγκασμένος να κάνει κάτι που δεν του αρέσει για την υπόλοιπη ζωή του.
glitsa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Επίσης είναι απαράδεκτο να επίλέγουμε σχολή με γνώμονα πόλη, παρότρυνση γονέων, υψηλά μόρια και επαγγελματική αποκατάσταση.αυτα ακριβως με φαγανε τη πρωτη φορα anyway νεοι ανθρωποι ειμαστε τα λαθη διορθώνονται.....
p0k0p1k0s Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 αυτα ακριβως με φαγανε τη πρωτη φορα anyway νεοι ανθρωποι ειμαστε τα λαθη διορθώνονται..... Και εγώ τα ίδια. Κατα τύχη πέρασα σε σχολή που μου αρέσει. Δηλαδή είμαι πολύ τυχερός.
Cr33p_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Τελικά μετά απο τόόόόσα post ο μικρός συγκινήθηκε καθόλου να αρχίσει να διαβάζει;
@@sos@@ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Πόσο διαφορετικοί είναι οι 17χρονοι μεταξύ τους . Κάθε άνθρωπος είναι μοναδική προσωπικότητα και δεν πρέπει να τσουβαλιάζεται σε "κλισέ " .
Lilith19 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Απ΄οτι φαινεται μαλλον τους γονεις μου πρεπει να πεισω να καταλαβουν πως εχουν τα πραγματα,παρα τον αδερφο μου
eSATA Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Βρηκα τυχαια το thread... Ειμαι περιεργος τι εκανε ο φιλος;
washcloud Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 στείλε pm στη lilith (η οποία σα να έχει εξαφανιστεί) ...ποιός μιλάει...
eSATA Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 στείλε pm στη lilith (η οποία σα να έχει εξαφανιστεί) ...ποιός μιλάει... ναι εστειλα... Τελευταία ενέργεια: 23-09-2009 05:12 πιστευω θα το δει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.