Προς το περιεχόμενο

Laptop για πολιτικό μηχανικό

gothrylos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Guys όπως φαίνεται και από τον τίτλο του θέματος χρειάζομαι μια πρόταση για λαπτοπ για φίλο πολιτικό μηχανικό για να το χρησιμοποιήσει στην δουλειά του(autocad κλπ.) Budget: μέχρι 800 ευρώ.

Αυτό to Hp κάνει; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900440

Δημοσ.

βασικα τα λαπτοπ δεν κανουν για δουλεια που τα θελουν πολιτικοι μηχανικοι...χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι desktop με επεξεργαστες i7 επειδη εχουν προγραματα με πολλες απαιτησεις.αρα πες στον φιλο σου να κοιταξει για κανα σταθερο η να χωσει ποιο βαθεια το χερι στην τσεπη.εκτος εαν θελει να δωσει φετος 800ευρω και σε 1-2 χρονια να μην μπορει να κανει την δουλεια του(στο λεω επειδη μου ειπες οτι το θελει για δουλεια)τωρα αν θελει να βλεπει καμια τσοντα ,να ακουει αισθησιακη μουσικη και να κανει cybersex μια χαρα ειναι και εχει και καλη καρτα γραφικων

Δημοσ.
Guys όπως φαίνεται και από τον τίτλο του θέματος χρειάζομαι μια πρόταση για λαπτοπ για φίλο πολιτικό μηχανικό για να το χρησιμοποιήσει στην δουλειά του(autocad κλπ.) Budget: μέχρι 800 ευρώ.

Αυτό to Hp κάνει; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900440

επειδη θειος μου πολιτικος μηχανικος δουλευει χρονια με λαπτοπ autocad, ενα οποιοδηποτε λαπτοπ να παρει ο φιλος σου με οθονη >17', μνημη >=3 gb και ενα c2d επεξεργαστη, με ενα σχετικα συμπαθητικο τσιπ γραφικων (3450, 8400 κλπ) στην σημερον ημερα θα του ειναι παραπανω απο αρκετο.

καλυτερα να δωσει εμφαση στο σερβις και την εγγυηση

αν ειναι αναποσπαστο εργαλειο δουλειας και δεν μπορει να το αποχωριστει για καιρο,καλυτερα να δει κατι σε ντελ καθως εχουν πολυ γρηγορο σερβις

επισης η αγορας εξωτερικου δισκου για μπακαπ ειναι υποχρεωτικη

Δημοσ.

Αν θέλει να μην βγάλει τα μάτια του, καλό είναι να στραφεί προς desktop (οθόνη 22" και βάλε). Οπότε συμφωνώ με τον 'basilis5'. Εάν παίζει μόνο με προγράμματα τύπου διαχείριση και χρονοδιαγράμματος έργων τότε ας κοιτάξει laptop με τιμή άνω των 1000€, γιατί και αυτά έχουν απαιτήσεις....

Δημοσ.

Desktop έχει. Το λαπτοπ το χρειάζεται γιατί θα μεταφέρεται συνέχεια. Τον έστειλα στα multirama να δει και αυτά με 17αρα οθόνη για να αποφασίσει. Θέλω να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο: To service της Hp είναι καλό;

Δημοσ.
Desktop έχει. Το λαπτοπ το χρειάζεται γιατί θα μεταφέρεται συνέχεια. Τον έστειλα στα multirama να δει και αυτά με 17αρα οθόνη για να αποφασίσει. Θέλω να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο: To service της Hp είναι καλό;

Τι να πω, οι γνώμες διίστανται. Αν γενικώς θέλει να μην περιμένει αρκετά (είτε είναι σοβαρό είτε είναι κάτι απλό) να σκεφτεί μια λύση τα laptop από το 'Πλαίσιο' (κατασκευαστής 'Πλαίσιο'), στα οποία το service είναι επιτόπου. Για τα υπόλοιπα πολλά έχω ακούσει (υπάρχουν άτομα που περίμεναν ενάμισι μήνα για να πάρουν τα cd εγκατάστασης, αν σου λέει κάτι...)!!! Το περίεργο είναι ότι εκεί που ο ένας λέει το τάδε service είναι καλό, ο άλλος το θάβει.:shifty:

Δημοσ.

Από τα καλύτερα, αν όχι τέλειο (τουλάχιστον εδώ στην Θεσσαλονίκη).

Να ακολουθήσεις την συμβουλή του basilis5. Οπωσδήποτε 17 οθόνη. Είμαι πολιτικός μηχανικός με 17 HP, και στο επιβεβαιώνω. Με λιγότερες ίντσες είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις CAD. Συν του ότι τα 17΄ έχουν και το αριθμητικό πληκτρολόγιο στα δεξιά, πράγμα πρακτικότατο για μας που δουλεύουμε συνέχεια με αριθμούς. Λεπτομέρεια αλλά πίστεψέ με είναι σημαντική.

Δημοσ.

Αυτό πώς σας φαίνεται: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900774

Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο στις 17";

-----Προστέθηκε 16/1/2009 στις 12 : 16 : 51-----

Από τα καλύτερα, αν όχι τέλειο (τουλάχιστον εδώ στην Θεσσαλονίκη).

Να ακολουθήσεις την συμβουλή του basilis5. Οπωσδήποτε 17 οθόνη. Είμαι πολιτικός μηχανικός με 17 HP, και στο επιβεβαιώνω. Με λιγότερες ίντσες είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις CAD. Συν του ότι τα 17΄ έχουν και το αριθμητικό πληκτρολόγιο στα δεξιά, πράγμα πρακτικότατο για μας που δουλεύουμε συνέχεια με αριθμούς. Λεπτομέρεια αλλά πίστεψέ με είναι σημαντική.

Μπα καθόλου λεπτομέρεια δεν είναι. Καταλαβαίνω τί εννοείς.

Δημοσ.

Καλή η πρόταση του pressario αλλά με 1 χρόνο εγγύηση.....

Αν ψήνεται για 15αρι (και θα εξηγηθώ γιατί..) ας δει και τα παρακάτω:

To lenovo r61.

http://www.skroutz.gr/s/62240/Lenovo-R61.html

Μικρότερη ανάλυση αλλά πολύ καλή τιμή+αξιοπιστία+εγγύηση+ισορροπημένα specs για την τιμή του.

ή toshiba tecra..

http://www.skroutz.gr/s/30104/Toshiba-Tecra-S5-13N.html

ή

dell για άριστο σερβις:

http://www.skroutz.gr/s/59393/Dell-Vostro-1510-T8300.html

Το ξέρω, φεύγει απο το budget του, αλλά έχουν ανάλυση 1680 1050 σε 15.4 ιντσες και 3 χρονια εγγυηση, θα δουλεύει και δεν θα κουβαλάει.+ οτι αν κάτι του παθει μετά τον 1 χρόνο τα 100 ευρώ που θα δώσει επιπλέον θα τα πάρει πισω και με το παραπάνω. Προσωπικά θα έπαιρνα το dell.

Επίσης για δουλειά στο γραφείο με 10 ευρώ παίρνει ενα usb numpad για ευκολία...

Συμφωνώ με τη λογική που προτείναν τα παιδια για το 17αρι (ανάλυση+ pad που όντως και μένα μου λείπει), αλλά αν το κουβαλάει αρκετές ώρες κάθε μέρα το 17αρι, μαζί με την τσάντα και τα χαρτιά του/ άλλα πράγματα θα του πέσει ο ώμος, ξερω, δεν φαίνεται τόσο βαρύ όταν το σηκώνεις αλλά μετά από κάποια ώρα μαζί με άλλα πράγματα είναι σχεδόν απαγορευτικό (εκτός αν είναι τόσο μεγαλόσωμος και δεν τον πειράζει το βάρος).

Οι δικοί μου συνάδελφοι προτιμούν μικρότερα λαπτοπ πάντως...Όσοι κάνουν αυστηρά δουλειά γραφείου εχουν καλό desktop, όσοι μετακινούνται πολύ κάτι ανθεκτικό και ελαφρύ....

Επίσης αν τον ενδιαφέρει η αυτονομία (ή θέλει να ρίξει το budget στα παραπάνω μηχανήματα) καλό είναι να δει και λαπτοπ χωρίς αυτόνομη κάρτα γραφικών (intel4500). Για το autocad 2D, στατικά προγράμματα κτλ που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι μηχανικοί είναι μια χαρά και η ιντελ κάρτα...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Όσον αφορά το budget δεν θέλει να πάει πάνω από 800 ευρώ. Από τα λαπτοπ που προτείνεις θα του έλεγα να πάρει το Lenovo. Καλός επεξεργαστής, καλή κάρτα γραφικών(ειδική για rendering από ότι έχω μάθει) και προπάντων τρία χρόνια εγγύηση. Το είχα ψάξει και εγώ αρκετά όταν ήταν να πάρω το δικό μου(Τοshiba A200-1M8) πριν 1,5 χρόνο αλλά είχα και budget 1200 ευρώ. Το πρόβλημα υπάρχει όταν το budget είναι σχετικά μικρό και χρειάζεσαι κάτι επαγγελματικό.

Τώρα όσον αφορά το Lenovo, από ποιότητα κατασκευής τι λέει;

Εγώ θα του έλεγα να πάρει το Pressario με την 17αρα οθόνη καθώς δεν χρειάζεται να το κουβαλάει για μεγάλη απόσταση(αυτοκίνητο-δουλειά) Αλλά κολλάω στον ένα χρόνο εγγύηση.

Ps: Άκουσα ότι τα Hp έχουν χάλια οθόνη; Αληθεύει;

Δημοσ.

To lenovo είναι thinkpad με την καλύτερη δυνατή ποιότητα κατασκευής σε αυτά τα λεφτά, αντέχει τα πάντα!Το καλύτερο που μπορεί να πάρει! Το μόνο μείον του είναι η ανάλυση οθόνης...

Με κάτω από 1000 ευρώ σε επαγγελματικό πολύ δύσκολα να τα βρεις όλα....

Και γω με 1280χ800 δουλεύω στο λαπτοπ αλλά ειναι 13αρι...Κάνεις autocad αλλά όχι ό,τι καλύτερο, ειδικά σε 15αρι...Είχα 15αρι με τέτοια ανάλυση παλιότερα. Αλλά και η διαφορά χρημάτων είναι μεγάλη από τα υπόλοιπα (vostro πχ)...Και το 1440χ900 για 17αρι δεν είναι τπτ σπουδαίο, αν σκεφτείς και το βάρος και τον 1 χρόνο εγγύηση ειδικά...

Δυστυχώς δεν έχω δει την οθόνη του presario...Μόνο τα elitebook και τα παλιότερα compaq 8510, 6910 τα οποία είχαν πολύ καλές οθόνες (και αρκετά λεφτά βέβαια...) .Το presario νομίζω υπάρχει στο multirama να το δεί!Τα pavillion δεν έχουν και τόσο καλές..

edit: Αναφέρθηκε και σε άλλο thread, το lenovo r61 υπάρχει στο carrefour, προσφορά μέχρι το τέλος του μήνα 549 ευρώ!!! Αχτύπητο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...