ALXIOA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 εκανα φορματ τελικα στο λαπτοπ μου..τα εσβησε ολα και τωρα μου γραφει αυτο... NTLDR is missing.Presse ctr+alt+del to restart · εβαλα το δισκακι των χπ να κανω εγκατασταση διαβασε το cd αλλα στο 2 βημα μου εμφανισε μηνυμα οτι δεν μπορει να συνεχιστει η εγκατασταση γιατι δεν εντοπισε σκληρο δισκο... βοηθεια σας παρακαλω.... winwdos xp exw τι να κανω.....??? να θυμισω πως εσβησα τελειως τον δισκο με φορματ μεσα απο τα ecovery cd που ειχα δημιουργησει μεσα απο τα windows apo to menu ths hp..και οταν τα ξαναετρεξα και ολοκληρωθηκε επιτυχως η εγκατασταση μου ειπε να κανω επανεκινηση...εκανα και απο τοτε μου βγαζει αυτο το μηνυμα... μετα εβαλα το γνησιο cd twv xp poy exv μπας και γινει τιποτε αλλα αυτο μου εμφανισε μηνυμα οτι δεν μπορει να συνεχιστει η εγκατασταση γιατι δεν εντοπισε σκληρο δισκο... παρακαλω παηστε f3 για εξοδο....
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 To ποιο πιθανό είναι να χρειάζεται sata drivers. Θα κατεβάσεις από το site του κατασκευαστή της mobo αυτό που λέει SATA RAID driver for f6 installation η κάτι τέτοιο . Είναι μικρό συνήθως κάτω από MB και θα το γράψεις σε μία δισκέτα. Με το που ξεκινήσει η εγκατάσταση windows θα δείς από κάτς που λέει πατηστε f6 για να φορτώσεται raid drivers . Πατάς f6 και κάποια στιγμη θα σου ζητήσει floppy και να πατήσεις το S . τα κάνεις , επιλέγεις τον driver για τα xp και τέλος
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 φιλε μου το λαπτοπ δεν εχει floppy...μορω να το κανω σε usb..??
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Όχι....μόνο από floppy διαβάζει. Αλλιώς πρέπει να κάνεις slipsteam τον driver μέσα στο cd τον windows. Να σε ρωτήσω : Το laptop είχε από την μάνα του χp vista? Kαι επείσης όταν φόρμαρεις τον δίσκο μήπως διέγραψες και ένα κρυφό partition?
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 δεν μπορω να πατησω f6 φλε μου....ενω μπορω να πατησω μετα που λεει f2 και σε αυτο μπαινει κανονικα...
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 To μήνυμα το λέει μετά...πολύ μετά από το f6 και το f2....μετά την φόρτωση όλων τον αρχείων
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 ειχε χπ...ναι ισως να το διεγραψα...ακου τι εκανα..εβγαλα τον σατα σκληρο και τον εβαλα στον σταθερο μου υπολογιστη...τον αναγνωρισε και ειδα πως εχει σαν d ton sata και σαν e to partiotion tis hp...αλλα δεν μπορω να μπω μεσα σε αυτον....
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Aχ βρε παιδιά ...γιατί το κάνετε όλοι αυτο? Διαβάστε λιγάκι και το ριμάδι το Manual ... Αν το διάβαζες προτού διαγράψεις το Partition θα έβλεπες ότι με τον απλό συνδιασμό πλήκτρων θα σου έκανε recovery το λαπτοπ χωρίς να κάνεις τίποτα... Τώρα ψάξε στο google το nlite και κατέβασε από INTEL το Matrix storage (που είναι πιθανότερα ο driver και του δικού σου)
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 ρε φιλε εχω βρει το αρχειο μου αλλα ειναι σε exe....enw to nlite την ενσωματωσει οδηγων μου ζηταει αρχειο inf...poy θα το βρω αυτο..??
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Υποθέτω ότι κατέβασες αυτό http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/15450/eng/f6flpy32.zip&agr=&ProductID=1765&DwnldId=15450&strOSs=&OSFullName=&lang=eng Από pc με floppy θα το τρεχεις αυτό και 8α περάσει τα αρχεία σε φλοππυ. Μετα αν 8έλεις τα αντιγραφεις σε ένα flashaki και πας να κάνεις την δουλειά σου με το nlite σε αλλο pc
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και έκανα το παρακάτω εμένα μου αναγνώριζε το σκληρό αλλά αν θες δοκίμασέ το: Για κάποιο λόγο έχουν σβηστεί τα αρχεία NTLDR, NTDETECT.COM απο το c:\ είτε ακόμα και το booti.ini . Θα χρειαστείς το cd εγκατάστασης των Windows XP και ίσως μια δισκέττα. Bootάρουμε απο το cd των XP και επιλέγουμε να μπούμε σε recovery console πατώντας το “R”. Στην συνέχεια επιλέγουμε την εγκατάσταση των windows που θέλουμε να “σώσουμε”, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μόνο μια. Θα μας ζητηθεί το password του τοπικού administrator. Βρισκόμαστε στο φάκελο c:\windows και γράφουμε τα ακόλουθα στην κονσόλα: copy D:\I386\NTLDR C:\ και στην συνέχεια copy D:\I386\NTDETECT.COM C:\ Έχουμε υποθέσει ότι ο c:\ είναι ο σκληρός δίσκος που έχει εγκατεστημένα τα Windows XP και D:\ είναι το cd-dvd drive μας. Με exit κάνουμε restart. Στις περισσότερες περιπτώσεις μετά το restart το pc θα μπει στα Windows κανονικά. Εαν έχει σβηστεί και το boot.ini αρχείο τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε με ενός άλλου λειτουργικού υπολογιστή (η δισκέττα που λέγαμε στην αρχή).
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 αυτο κατεβασα αλλα δεν εχω φλοππυ.... -----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 02 : 07 : 44----- είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και έκανα το παρακάτω εμένα μου αναγνώριζε το σκληρό αλλά αν θες δοκίμασέ το: Για κάποιο λόγο έχουν σβηστεί τα αρχεία NTLDR, NTDETECT.COM απο το c:\ είτε ακόμα και το booti.ini . Θα χρειαστείς το cd εγκατάστασης των Windows XP και ίσως μια δισκέττα. Bootάρουμε απο το cd των XP και επιλέγουμε να μπούμε σε recovery console πατώντας το “R”. Στην συνέχεια επιλέγουμε την εγκατάσταση των windows που θέλουμε να “σώσουμε”, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μόνο μια. Θα μας ζητηθεί το password του τοπικού administrator. Βρισκόμαστε στο φάκελο c:\windows και γράφουμε τα ακόλουθα στην κονσόλα: copy D:\I386\NTLDR C:\ και στην συνέχεια copy D:\I386\NTDETECT.COM C:\ Έχουμε υποθέσει ότι ο c:\ είναι ο σκληρός δίσκος που έχει εγκατεστημένα τα Windows XP και D:\ είναι το cd-dvd drive μας. Με exit κάνουμε restart. Στις περισσότερες περιπτώσεις μετά το restart το pc θα μπει στα Windows κανονικά. Εαν έχει σβηστεί και το boot.ini αρχείο τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε με ενός άλλου λειτουργικού υπολογιστή (η δισκέττα που λέγαμε στην αρχή). δεν υπαρχουν καθολου τα windows στον σκληρο δισκο....ειανι αδειος.. πιο αδειος δεν γινετε.... δεν αντεχω αλλο....μπορει καποιοσ με απλα ελληνικα να μου πει τι ακριβως πρεπει να κανω.... κουραστηκα....
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Σου είπα ήδη... Πάνε σε ένα pc με floppy και τρεξε το .exe. μετά από το floppy βάλε τα αρχεία (τα Inf) σε ένα usb και μπορεις να τα περάσεις από εκεί στο Nlite για να κανεις το boot cd. Υπόψιν να τικαρεις και το make boot cd στο nlite
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 που να το βρω φιλε μου το το πδ με το φλοπυ..??αλλη λυση δεν υπαρχει..??
Finn Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μπες στο bios και τσέκαρε την επιλογή Enable Sata naive support ή ξετσεκαρέ την δε θυμάμαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.