Προς το περιεχόμενο

Ποιός φταίει;

Fronimitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα πάρει τον Οκτώβρη για την αδερφή μου ένα κινητό LG KC550 από τα Electroworld για τα γενέθλια της δώρο.Ανοίγουμε την συσκευασία βάζουμε την κάρτα sim που έτυχε και ήταν Cosmote what's up ,ενεργοποιούμε το κινητό και βγάζει ένα μύνημα της Cosmote.Φαντάστικα πως θα το κάνει η sim αυτό και δεν δώσαμε σημασία.Στο δεξί βασικό πλήκτρο είχε επιλογή my view.Σκέφτηκα παράξενο αλλά λόγω ότι είναι της αδερφής μου δεν πολυέδωσα σημασία.Χτές πήγε να βάλει μια κάρτα sim της wind η αδερφή μου που είχε σε ένα άλλο κινητό και δεν μπορούσε να κάνει κλήση.Ούτε σήμα είχε ούτε τίποτα.Το σήμα της Cosmote στην εκκίνηση του κινητού και το my view στην κατάσταση αναμονής όμως εκεί.

Είναι αυτό που φαντάζομαι;Δηλαδή η Cosmote έχει κλειδώσει το τηλέφωνο για να παίρνει μόνο κάρτες sim δικές της;Κι αν όντως συμβαίνει αυτό ποιόν να πάω γα@#@*σταυρίσω;Τα electroworld που η συσκευασία επάνω δεν έλεγε πουθενά ότι είναι μόνο για Cosmote και που κανένας υπάλληλος δεν με ενημέρωσε ή την Cosmote που στο κουτί επάνω δεν είχε πουθενά ένα σηματάκι της;Δεν θα έπρεπε να ενημερωθώ γι'αυτό;Κι αν είχε η αδερφή μου μόνο vodafone κάρτα απο την αρχή;

Τα νεύρα μου......πολύ απατεωνιά έχει πέσει τελευταία.....

Δημοσ.

Δυστυχώς το κάνουν αυτό οι εταιρείες.Νομίζω πως μπορείς να ζητήσεις από την εταιρεία να στο ξεκλειδώσει,καθώς και να πας και σε άλλα μαγαζιά με κινητά,όπως π.χ. http://www.9volto.gr,όπου όμως θα θέλουν και κάποια λεφτά.Τέλος,μπορείς να ψάξεις και στο google για unlock lg kc550 ή κάτι παρόμοιο,όπου έχει πολύ πράμα άλλα δε θα το συνιστούσα γιατί και να βρεις κάτι δωρεάν αμφιβάλω αν θα είναι αξιόπιστο.

Δημοσ.

Δοκίμασε να πάρεις τηλ. στο κατάστημα που το πήρες και να τους πεις τι συμβαίνει. Λογικά θα σου πουν πως να το ξεκλειδώσεις ή θα σε παραπέμψουν που να πάρεις τηλέφωνο. Αν θυμάμαι παλιά που είχα πάρει συσκευή + κάρτα το ξεκλείδωμα είναι απλά ένας κωδικός που πληκτρολογείς. Όλο το ζουμί είναι να βρεις κάποιον "αρμόδιο" να σου τον πεί.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το κλείδωμα δικτύου στις συσκευές. Είναι υποχρεωμένοι είτε να σου δώσουν οδηγίες ξεκλειδώματος είτε να σου το αντικαταστήσουν με ξεκλείδωτο.

Στο εξωτερικό βάζουν κλειδώματα όταν κάνεις συμβόλαιο ώστε να μη μπορείς να χρησιμοποιήσεις sim άλλου δικτύου ή ακόμη χειρότερα, οποιαδήποτε άλλη sim. Όταν λήξει το συμβόλαιο κι αν δε το ανανεώσεις τότε μπορείς να ζητήσεις ξεκλείδωμα.

Προφανώς σου έτυχε κινητό από παρεισαγωγή που προφανώς τους ξέφυγε και ήταν κλειδωμένο. Το ότι είναι παρεισαγωγή δεν είναι κακό αρκεί να σου αναγνωρίζουν την εγγύηση (κάτι που γίνεται με την απόδειξη αγοράς) και να μην είναι branded ή κλειδωμένο όπως στην περίπτωσή σου.

Εμένα αντίστοιχα μου είχε πέσει branded σε Ο2 αλλά το είχα πάρει από φίλο με χονδρική και ήταν ολόκληρη διαδικασία να το αλλάξουμε και μιας και η τιμή που το είχα πάρει ήταν δωρεάν, το πήγα στη nokia και μου βγάλανε το μενού επί πληρωμή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...