zaqxsw Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 αυτο μου βγαζει στους εξωτερικους δισκους. οποτε τι? Model: FreeAgent, Serial: 2GEV3P7X, Firmware: 102C Model: FreeAgent Pro, Serial: 5QD2X98P, Firmware: 400A
scorer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Firmware: 102C και γω ακριβως το ιδιο με τον 640αρι μου...εχει προβλημα ε?τι κανουμε μαγκες?
wert Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 A γιαυτό μου κάνει νούμερα ένας 500άρις που είχα. Όποτε του θυμηθεί το pc δεν μπορεί να τον διαβάσει ή το pc λόγο του ότι προσπαθεί να τον διαβάσει λέει αμάν να μπουτάρει. Αναμένω λοιπόν εξελίξεις. Μέχρι τώρα η μόνη γιατριά που έχω βρεί για να ξεπερνά το πρόβλημά του είναι να κλείνω το pc και να του βγάζω τα βίσματα από πίσω για λίγο. Κάποιες φορές ζήλεψαν και δύο 300άρηδες και έκαναν το ίδιο αλλά δεν βλέπω αναφορά και δεν ταιριάζουν και οι κωδικοί. Να πω ότι έχω και τρείς wd οι οποιοί δεν έκαναν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Επίσης , πλέον πολύ δύσκολα θα ξαναπάρω Seagate. Απίθανο το βλέπω. Ήδη για το 2008 δύο δίσκους που πήρα και οι δύο wd. Ίσως λάθος μου , γιατί ο 500άρις πρέπει να ήρθε στην αρχή του 2008. Πάντος σίγουρα μετά από αυτό αποκλείεται να ξαναπατήσει έστω και κοντά στο pc μου. Μόνο για δώρο σε κάνα εχθρό μου.
notios7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 οσο ειναι ζωντανοι καντε μπακ-απ οτι ειναι μεσα γιατι βλεπω σκουρα τα πραγματα.
tzinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 βασικα μηπως πανικοβαλομαστε υπερβολικα?? Σιγουρα η πιθανοτητα προβληματος ειναι υπαρκτη και θα ειναι τραγικη αμα αρχισει να γινεται μαζικα, αλλα ολοι οσοι εχουμε γραψει εδω μεσα χρησιμοποιουμε τους σκληρους χωρις προβλημα για αρκετους μηνες. Και αν δεν διαβαζαμε τιποτα θα συνεχιζαμε για αλλους τοσους (μεχρι να γινει, αν γινει το κακο). Επειδη μαθαμε για το προβλημα δεν σημενει οτι ξαφνικα αυριο θα παραδοσουν πνευμα οι σκληροι. (ελπιζω λοοολ). Οποτε λιγο υπομονη να δουμε που παει το προβλημα και κανα μπακ απ τα βασικα αρχεια. Αλλα απο την αλλη να λες κανα μπακ απ σε τυπους που εχουν 3 και 4 τερα γεματα υλικο ουσιαστικα λες πηγενε παρε αλλα 4 τερα σκληρους να τα περασεις εκει, δεν γινετε και ευκολα ετσι? Για να τα γραψεις σε dvd θες 2 μηνες..... οποτε υπομονη να δουμε που παει το θεμα και μπακ απ τα κρισιμοτερα αρχεια (αρα αφηνουμε τσοντες εξω λολ, σωζουμε μπ3 και tv σειρες και καποια τεξτακια)
gtsamour Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Εμένα πάντως όταν είχα πρωτοπάρει τον 1GB τον Ιούλιο, μέσα σε 3 μέρες τον πήγα πίσω γιατί είχε γίνει πάρα πολύ αργός ξαφνικά (και χωρίς λόγο), ακόμα και μετά από ολικό format το πρόβλημα παρέμενε. Και αυτό το πρόβλημα (να γίνεται πολύ αργός) έχει αναφερθεί... Βασικά μιλάνε για ποσοστό 30-40% να βγάλει σφάλμα ένας δίσκος που έχει το προβληματικό firmware. Εγώ ευτυχώς έκανα επιτυχώς update το firmware στην τελευταία έκδοση SD1A και υποτίθεται δεν κινδυνέυουν πια οι δύο δίσκοι μου (από 1TB).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 το ίδιο πρόβλημα έχει το 1.5ΤΒ gtsamour, ξαφνικά αρχίζει και σέρνεται...με update διορθώνεται και αυτός κλασικά... μάλιστα είχαν δωθεί πιο νωρίς τα προβληματικά p/n
Deadlock7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Πάμε και το update...http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951 Και το πιο σημαντικό: !!WARNING!!If the firmware upgrade installation instructions are not followed properly the firmware upgrade could be data destructive and/or render your hard drive inoperable. As Seagate does not warrant the data on your drive, In addition to regular back-ups, if possible, your data should be backed up before upgrading the drive firmware. Additional information on backing-up the contents of your drive can be found at http://www.seagate.com. Though this firmware upgrade to your product is a change to the product the terms and conditions of your Seagate warranty for the product will remain effective to its normal expiration. For other warranties on your product please consult the warranty documentation provided by your supplier.
roybatty Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Επιβεβαιώνω ότι το firmware για τους 500ρηδες δουλεύει κανονικά (μόλις το δοκίμασα σε εναν ST3500320AS),και από ένα hdparm που έτρεξα νομίζω πως ανέβηκε λίγο και στην ταχύτητα. Μπράβο στην seagate που έφτιαξε το πρόβλημα μέσα σε 5 μέρες,έστω κι αν τα έκανε σκ@τά στην αρχή.
kybos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Επιβεβαιώνω ότι το firmware για τους 500ρηδες δουλεύει κανονικά (μόλις το δοκίμασα σε εναν ST3500320AS),και από ένα hdparm που έτρεξα νομίζω πως ανέβηκε λίγο και στην ταχύτητα.Μπράβο στην seagate που έφτιαξε το πρόβλημα μέσα σε 5 μέρες,έστω κι αν τα έκανε σκ@τά στην αρχή. Φίλε πως έκανες το update; σε sata ή ide mode;
roybatty Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 αν εννοείς σε τι ρύθμιση έχω τους sata δίσκους στο bios,τότε σε ide mode. Όσοι ενδιαφέρεστε,μπορείτε και να διαβάσετε το παρακάτω post από έναν εργαζόμενο της seagate για το τι έγινε αυτές τις μέρες http://it.slashdot.org/comments.pl?sid=1098793&cid=26542735 ...μετά αν πω "φωτιά και τσεκούρι στους managers" γίνομαι κακός;
gtsamour Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Μπράβο στην seagate που έφτιαξε το πρόβλημα μέσα σε 5 μέρες,έστω κι αν τα έκανε σκ@τά στην αρχή. Δεν νομίζω πως τα έκανε απλώς σκ@τά, μάλλον @πόσκατα θα έλεγα ταιριάζει. Όταν μια εταιρία ανεβάζει κάτι που υποτίθεται ότι προορίζεται για κάποιους δίσκους και τελικά καταστρέφει κάποιους από αυτόυς, δεν υπάρχει δικαιολογία... Αναφέρομαι στους baracuda 500ΜΒ που όλοι ανεξαιρέτως χαλούσανε με το νέο f/w χωρίς δυνατότητα επιδιόρθωσης με νέο f/w αφού μετά το flashing ο δίσκος γινόταν αόρατος....
kybos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δεν νομίζω πως τα έκανε απλώς σκ@τά, μάλλον @πόσκατα θα έλεγα ταιριάζει.Όταν μια εταιρία ανεβάζει κάτι που υποτίθεται ότι προορίζεται για κάποιους δίσκους και τελικά καταστρέφει κάποιους από αυτόυς, δεν υπάρχει δικαιολογία... Αναφέρομαι στους baracuda 500ΜΒ που όλοι ανεξαιρέτως χαλούσανε με το νέο f/w χωρίς δυνατότητα επιδιόρθωσης με νέο f/w αφού μετά το flashing ο δίσκος γινόταν αόρατος.... Μην είσαι απόλυτος, εμένα που το προσπάθησα δεν μου χάλασε... θα ξαναπροσπαθήσω με το νέο f/w..
gtsamour Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Στους περισσότερους με 500άρηδες 7200.11 που δοκίμασαν, τους χάλασαν τελείως (δε φάινονται στο bios). Ευτυχώς στάθηκες τυχερός. Σου έκανε update ή απλά δε σε άφησε να κάνεις? Γιατί μετά ανεβάσανε διορθωμένη έκδοση που σε άφηνε τελικά να φλασάρεις αλλά το νέο f/w σου ρίμαζε τον 500άρη σου. Με το νέο f/w αναφέρουν άτομα με 500άρηδες ότι όλα είναι οκ. Εγώ τώρα που με το πειραγμένο ISO (μάλλον με παλιώτερο flasher) είχα κάνει κανονικά αναβάθμιση στο SD1A στους 1ΤΒ δίσκους μου και δεν έχω προβλημα, να χρειάζεται να ξανακάνω με το σημερινό? Αφού είναι ίδια έκδοση f/w (SD1A).
kybos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Σου έκανε update ή απλά δε σε άφησε να κάνεις? Δεν με άφησε.. Γιατί μετά ανεβάσανε διορθωμένη έκδοση που σε άφηνε τελικά να φλασάρεις αλλά το νέο f/w σου ρίμαζε τον 500άρη σου. Αυτή η έκδοση, η πειραγμένη, αφορούσε τους 1ΤΒ δίσκους, μόνο που "ξέχασαν" να μας το πουν Εγώ τώρα που με το πειραγμένο ISO (μάλλον με παλιώτερο flasher) είχα κάνει κανονικά αναβάθμιση στο SD1A στους 1ΤΒ δίσκους μου και δεν έχω προβλημα, να χρειάζεται να ξανακάνω με το σημερινό? Αφού είναι ίδια έκδοση f/w (SD1A). Δεν το γνωρίζω... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2009 από kybos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα