Προς το περιεχόμενο

Netbook ως πρωτεύων φορητός;;;;

irahara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος ενός Asus 1000H.

Μόλις ολοκλήρωσα την μετατροπή μίας ταινίας avi (85 λεπτά) σε DVD format με το ConvertXtoDVD. Κάπου είχα διαβάσει για τραγικές καθυστερήσεις (5 ώρες για μία δύωρη avi) αλλά ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν περίπου 70 λεπτά όταν ο toshiba της υπογραφής μου χρειάσθηκε 28 περίπου λεπτά. Επειδή σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τον 1000H για κύριο φορητό μπορείται να μου αναφέρεται τις εμπειρίες σας για πιο "βαριές" εφαρμογές σε σχέση με τις συνηθισμένες;

Δημοσ.

εγω εχω το 901 και μπορω να σου πω απο την εμπειρια μου, οτι τα συγκεκριμενα μηχανηματα δεν κανουν για κυρια χρηση

καταρχην ο ατομ αν και συμαθητικος,ειναι πολυ αργος

και κατα δευτερον θα στραβωθεις και ειναι κριμα

τελος παιζει και ο σκληρος ημαντικο λογο, αν θες κυρια χρηση πρεπει να βαλεις γρηγοροτερο σκληρο

Δημοσ.

Εξαρτάται και τι εννοείς κύρια χρήση. Εγώ μόνο ένα eee 900 χρησιμποιώ πλέον, αλλά η χρήση του είναι browsing, office, αναπαραγωγή avi. (Υπάρχει βέβαια και desktop στο σπίτι για τις βαριές δουλειές. Απλά δεν το χρησιμοποιώ εγώ).

Δημοσ.

Το θέμα με την οθόνη, δεν είμαι βέβαιος για την έκταση του. Εννοώ ότι μπορείς να συνδέσεις μία 19 ιντσών οθόνη π.χ. στο γραφείο και δεν υπάρχει πρόβλημα, είτε κάθε 45 λεπτά να ξεκουράζεις τα μάτια σου κοιτώντας αλλού, το οποίο βέβαια ισχύει και για τους φορητούς. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι τόσο ξεκούραστη όσο του φορητού, ενώ για τις συνέπειες στα μάτια (για πολύωρη πάντα χρήση) είναι θέμα που ερευνώ (ψάχνω για τίποτα άρθρα πάνω στο θέμα οπότε αν κάποιος ξέρει....).

Ο σκληρός του είναι 5400 rpm όσο και του φορητού, οπότε δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης.

Η CPU του φορητού της υπογραφής μου είναι περίπου 2,5 φορές πιο γρήγορη από τον atom όμως σαν αντάλλαγμα κερδίζω φορητότητα και αυτονομία. Ποτέ με τον φορητό δεν σέρφαρα με τόσο άνεση και διάρκεια όσο με το netbook (κρεββάτι, καναπέ, αυτοκίνητο!!!!) ενώ ο σχεδιασμός του με προκαλεί να το χρησιμοποιώ π.χ θέλω να δω ένα άρθρο στον Αστικό Κώδικα, σε δύο λεπτά έχω κάνει την δουλειά μου και το έχω κλείσει, κάτι που με τον φορητό το σκεφτόμουν και συνήθως δεν το έκανα (να φορτώσει, να βρεις μπρίζα ή να χρησιμοποιήσεις την μπαταρία που δεν έχει και μεγάλη διάρκεια, υπάρχει και το ζήτημα του όγκου, του μέρους π.χ στο κρεβάτι με τίποτα εκτός αν θέλεις να τον κάψεις).

Δεν μιλάω για το βάρος όπου το netbook είναι 2 φορές ελαφρύτερο (αν βάλεις και τον φορτιστή) που κάνει την μεταφορά πολύ πιο εύκολη (όποιος μετακινείται με λεωφορείο και ξοδεύει κάθε εργάσιμη 1 ώρα τουλάχιστον πήγαινε-έλα, κουβαλώντας τον φορητό και φακέλους, στριμωγμένος, καταλαβαίνει τι εννοώ).

Επίσης με απασχολεί το θέμα της ακτινοβολίας για mobile broandband και αυτό γιατί το netbook μπορείς να τον βάλεις στα πόδια σου για πολλή ώρα, τον φορητό κατά κανόνα όχι.

Δημοσ.

επομενως ειναι θεμα τι οριζει καθενας κυριως χρηση, γιατι πχ αυτο που περιεγραψες εσυ για μενα ειναι η φορητοτητα ,και γι αυτο διαλεξα να παρω και ενα νετμπουκ.

Δημοσ.

Υπάρχει όμως και ένα όριο επιδόσεων κάτω από το οποίο η φορητότητα δεν αρκεί. Γι' αυτό λοιπόν έθεσα το παραπάνω θέμα σχετικά με τις επιδόσεις των netbook σε πιο "βαριές" εφαρμογές. Για μένα που δεν κάνω τέτοιου είδους μετατροπές (avi-->dvd format) η περιορισμένη δυνατότητα που έχει το συγκεκριμένο netbook καταρχήν φαίνεται να με καλύπτει.

Κάποιες εμπειρίες από photoshop, access 2007, c++, video creation κ.α.

Επίσης να αναφέρω ότι έκανα αντίγραφο μιας ταινίας μου με το DVD Shrink (χωρίς να απαιτείται ανάλυση ή συρρίκνωση με εξωτερικό dvd-writer) χωρίς να διαπιστώσω κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση.

Το αντίθετο ισχύει με το Kaspersky Internet security 2009 όταν κάνω full scan και ερευνά rar αρχεία (torrent αρχεία ταινίας σε πολλά κομμάτια, φαίνεται σα να τα αποσυμπιέζει όλα μαζί πρώτα και ύστερα να τα ερευνά!!!!)

Τέλος για word 2007, IE6, ccleaner, μικρές εώς ελάχιστες καθυστερήσεις που νομίζω ότι ευθύνεται η διαχείριση ενέργειας (κατά κανόνα το έχω σε Auto Power όχι High performance για εξοικονόμηση ενέργειας - περίπου 30 λεπτά παραπάνω).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...