Προς το περιεχόμενο

RAID

dominant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοείτε ότι παίζουν διαφορές σε επιδόσεις από raid mode σε raid mode και από controller σε controller αλλά με εξαίρεση τα μεγάλα αρχεία στην καθημερινή χρήση το raid είναι σαν τις γυναίκες... πεταμένα λεφτά!

(τρόλινγκ ολ δε γουέη)

Δημοσ.

Κι εγώ παλιότερα που είχα 2χ640WD σε raid0, που θεωρούνται από τις καταλλήλοτερες επιλογές για raid λόγω τιμής/ταχύτητας/χωρητικότητας, ουσιαστικές διαφορές σε καθημερινή χρήση δεν κατάλαβα, παραμόνο σε hdtach και μετροπρογράμματα.

Aποφάσισα όταν άλλαξα μητρική πως δεν αξίζει τελικά το ρίσκο απώλειας δεδομένων, (σπάνια κρατάω backup), και δεν το ξαναπροσπάθησα.

Δημοσ.

Γινεται να περαστει το λειτουργικο σε Raid ?

Μονο ετσι συμφερει .

Μεταφορα μεγαααλων αρχειων απο δισκο σε δισκο την βαζεις

α)να γινει νυχτα και πας για υπνο

β)πριν φυγεις για δουλεια .

Δημοσ.

Exω εινα wd640.......Tι ειναι καλητερο/πιο γρηγορο να βαλω αλλο ενα σε RAID 0, να βαλω ενα 300αρι Velicoraptor και τον 640 για back up , ή να βαλω 2Χvelico 150 Raid 0 και τον wd640 σαν backup?Θα δω διαφορες?Εχω διαβασει για της διαφορες αλλα θα ηθελα απο τους γνωστες του αντικειμενου να μου πουν την γνωμη τους για το ποσο εμφανεις ειναι οι διαφορες αυτες πανω σε gaming/photoshop/office ktlp

EDIT:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=903876&catalog=20&category=69977865

H γνωμη σας?

Ευχαριστω

Δημοσ.
Κι εγώ παλιότερα που είχα 2χ640WD σε raid0, που θεωρούνται από τις καταλλήλοτερες επιλογές για raid λόγω τιμής/ταχύτητας/χωρητικότητας, ουσιαστικές διαφορές σε καθημερινή χρήση δεν κατάλαβα, παραμόνο σε hdtach και μετροπρογράμματα.

Aποφάσισα όταν άλλαξα μητρική πως δεν αξίζει τελικά το ρίσκο απώλειας δεδομένων, (σπάνια κρατάω backup), και δεν το ξαναπροσπάθησα.

Δεν αξιζει τον κοπο δηλαδη ?

Σκeφτομουν να κανω το ιδιο με σενα (2χ640) και να αποφυγω την αγορα ενος raptor .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να ρωτησω κι εγω ο ασχετος ενα πραγμα. εχω ενα σατα δισκο 200Gb και 2 δισκους sata 300gb. σκεφτομαι να βαλω τον 200αρι το λειτουργικο και τους αλλους 2 σαν απλο αποθηκευτικα μεσα ( στον ενα μουσικη και εγραφα αρχεια προγραμματα και στον αλλο ταινιες). πως θα ηταν το ποιο σωστο να κανω τα array. δεν με ενδιαφερει κραταω back up αφου θα αρχισω να τα εχω τα παντα σε dvd.

ο κοντρολερ ειναι Intel ICH10R

Δημοσ.

Εγώ πάντως σε δύο ίδια PC που έχω, είδα διαφορά στο ένα όταν το έβαλα σε raid. Για μένα αξίζει, εφώσον κρατάς backup.

Φίλε moreinfo, θα πρότινα το raid να είναι εκεί που θα μπει το λειτουργικό ώστε να έχεις καλύτερη απόδοση και ταχύτητα στα windows. Έτσι κι αλλιώς στα αποθυκευμένα data δεν θα κάνεις χρήση του raid.

Δημοσ.

αρα λες να βαλω το 200αρι σε raid0 αν εχω καταλαβει σωστα και την συμασιολογια αλλα τους αλλους δυο?? πως στα ρωταω γιατι ειμαι και ολιγον τι ασχετος με το πως.

για να μην κανω αλλο ποστ δημιουργοντας ενα raid 0 με τον δισκο που θα βαλω το λειτουργικο κανονικα δεν θα πρεπει να εχω και δευτερο δισκο? η εγω δεν το καταλαβα καλα.

το λεω επειδη το θελω ο καθε δισκος να ειναι ξεχωριστος. εκει ειναι η απορια μου

Δημοσ.

Για να φτιάξεις raid 0 ή 1 χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο δίσκους και κατά προτίμηση ίδιας μάρκας και χωρητικότητας (ίδιο ακριβώς μοντέλο ακόμα καλύτερα).

Αν κάνεις Raid 0 τους δύο 300άρηδες δηλαδή, θα βλέπεις ένα δίσκο με χωρητικότητα 600Gb, και θα σου μείνει ο 200άρης μόνος και αυτόνομος.

Δημοσ.

για τους 2 που ειναι ιδιοι δεν με απασχολει και τοσο πολυ αν και θα ηθελα να φαινονται ξεχωριστα. Κυριως με απασχολει πως να τον κανω τον 200αρι να ειναι μονο του που θα ειναι και το λειτουργικο

Δημοσ.

Κοίτα, ο 200ρης δεν μπορεί να μπει σε raid αφού δεν έχεις 2ο να τον συνδιάσεις.

Μόνο οι δύο 300άρηδες μπορούν να συνδιαστούν σε raid. Θα γίνει ένας 600άρης, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να τον χωρίσεις σε partitions ώστε να τους βλέπεις ως 2 διαφορετικούς δίσκους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...