Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα Burning για να κλειδώνω CD/DVD με κωδικό;

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα CD Burning με επιλογή ώστε μετά το CD για να το ανοίξεις να σου ζητάει μονο του κωδικό ανεξάρτητα απο ποιον υπολογυστή θα το βάλεις?

Δημοσ.

Όχι δεν ξέρω και δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ο μόνος τρόπος που φαντάζομαι να δουλέψει είναι να συμπιέσεις με κωδικό τα περιεχόμενα (winzip, winrar, 7zip κτλ).

Μπορείς να ορίσεις να τρέχει κάποιο πρόγραμμα με την εκκίνηση που να ζητάει κωδικό, αλλά κάποιος που ξέρει πάνω από έναν τρόπο να δει τα περιεχόμενα ενός cd δεν θα πτοηθεί.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα burning software. Τα διαδεδομένα filesystems που χρησιμοποιούνται στην εγγραφή οπτικών δίσκων (ISO-9660, UDF κλπ) δεν υποστηρίζουν τέτοιο πράγμα. Θα πρέπει να ψάξεις λύση σε ένα επίπεδο πιο πάνω από το filesystem. Δηλαδή, να προετοιμάσεις κατάλληλα τα αρχεία που θες με κάποια εφαρμογή, πριν να τα γράψεις σε CD/DVD.

Δημοσ.
να συμπιέσεις με κωδικό τα περιεχόμενα (winzip, winrar, 7zip κτλ).

Πώωρε... Τι ηλίθιος που είμαι! Πως στο διαόλο δεν το σκέφτηκα! Κοίτα τι καθόμουν και έψαχνα να βρω!

Ειμαι για μπάτσες! :cry:

Δεν είναι θέμα burning software. Τα διαδεδομένα filesystems που χρησιμοποιούνται στην εγγραφή οπτικών δίσκων (ISO-9660, UDF κλπ) δεν υποστηρίζουν τέτοιο πράγμα. Θα πρέπει να ψάξεις λύση σε ένα επίπεδο πιο πάνω από το filesystem. Δηλαδή, να προετοιμάσεις κατάλληλα τα αρχεία που θες με κάποια εφαρμογή, πριν να τα γράψεις σε CD/DVD.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Ορισμό της κατάστασης έφτιαξες!:mrgreen:

Βαλτον στο wikipedia οπωςδήποτε!:P

Δημοσ.

Μερικές φορές η λύση είναι μπροστά στη μύτη μας και εμείς ψάχνουμε στην μύτη του απέναντι (ότι βρεις κράτα το για σένα) :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Και η Plextor είχε κάτι αντίστοιχο: SecuRec. Ήθελε όμως:

1. Plextor recorder που να το υποστηρίζει

2. Εγγραφή με το PlexTools Professional

3. Plextor drive για να διαβάσεις το δισκάκι. Ή ειδική εφαρμογή που έδινε η εταιρεία

Τέτοιες λύσεις όμως είναι vendor-specific και δεν παράγουν standards-compliant δισκάκια.

Δημοσ.
Όχι δεν ξέρω και δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ο μόνος τρόπος που φαντάζομαι να δουλέψει είναι να συμπιέσεις με κωδικό τα περιεχόμενα (winzip, winrar, 7zip κτλ).

.

Εχω το winrar πως του βάζουμε κωδικό ?

Δημοσ.

Έλεος ρε άνθρωπε άνοιξε ενα αλλο topic δεν θα αργησουν περισσοτερο να σου απαντησουν απ οτι εδω.

Μην μας βγάζει off-topic

Με βολεύει το κωδικοποιημενο win rar αλλα και Αυτο το Secur Disk φαίνεται πολύ καλή πρόταση για κλείδωμα και όχι μονο!

Επειδή αυτο το drive παντως μου τα χει κανει σμπαραλια και θα το αλλαξω, σιγουρε θα παρω ενα που να υποστηριζει securedisk.

Δεν ξερω αυτο το secuREc της plextor αν ειναι το ιδιο καλό Parsifal όπως τα πες παντως μοιαζει ποιο συνθετο. Θα το κοιταξω και αυτο

Δημοσ.

Το παρακάτω:

...να σου ζητάει μονο του κωδικό ανεξάρτητα απο ποιον υπολογυστή θα το βάλεις?

τελικά δε σε ενδιαφέρει; Γιατί λύσεις όπως SecurDisc, SecuRec κλπ θα περιορίζουν τη δυνατότητα χρήσης των δίσκων σε συγκεκριμένο -RW hardware. Και μάλλον και σε συγκεκριμένα Λ/Σ.

Δημοσ.

το secur disc λεει οτι για διαβασμα δεν υπαρχει προβλημα στο γραψιμο πρεπει να χεις ειδικο drive

καπου ανεφερε κατι για χρηση τους προγρ. CD Reader το οποίο είναι freeware

Δημοσ.

και ομως υπαρχει προγραμμα που κανει αυτη την δουλεια ανεξαρτητα απο τον υπολογιστη,το burning software kai to λειτουργικο.το χω χρησιμοποιησει πριν απο καιρο.δουλευει ακομα και σε usb stick,και σε σκληρο δισκο,τον κανει εικονικο και κρυφο!!!ουτε το acronis δεν το βρισκει σε φορματ!!!!εψαχνα να βρω τα χαμενα 10 giga!!!

η μεθοδοσ που χρησιμοποιει ειναι να σου ζηταει κωδικο για να δεισ τα περιεχομενα του cd ή dvd(ανεξαρτητα απο τα περιεχομενα και το ειδοσ των αρχειων στο cd ,dvd ),με κωδικοποιηση 128 bit,αυτη που χρησιμοποιουσα εγω,το προγραμμα ειναι το steganos security suite(ενα εργαλειο απο αυτα το περιειχε),προσεχε οχι to steganos internet security.το μονο ας το πουμε μειον ηταν οτι χρησιμοποιουσε ενα μικρο μεροσ απο το μεγεθος του cd ,dvd για να αποθηκευση το προγραμμα που θα τρεχει κατα την εισαγωγη του cd και να σου ζηταει τον κωδικο,δηλαδη το ενσωματωνε το ιδιο το προγραμα του steganos μεσα στο ιδιο cd,dvd!!!ετσι καταφερνει να τρεχει σε ολα τα pc.

το προγραμμα λεγεται Steganos Safe 2008

Steganos Portable Safe turns your iPod or a memory stick into a mobile safe: This way you can use your iPod for secure data transports. The data can be easily decrypted on any PC with no need for additional software. Alternatively you can burn encrypted archives on CD, DVD or DVD-DL.

Steganos Safe contains all your sensitive data. A freely definable number of data safes can hold up to 256 GB of documents, photos, movies, Excel workbooks, and so on using the world’s most advanced encryption algorithm AES with 256-bit keys. Like all other Steganos encryptions this has never been cracked!

You can sort the safes conveniently according to color codes defined by yourself, the creation date, or simply in alphabetical order: this way you can easily find the right safe you need.

Encrypt your data by USB stick, mobile phone or digital camera. Save your passwords for the safe on your iPod, a USB memory stick, mobile phone or digital camera. Just connect the device and the secure drives will open automatically. Of course, you can also enter your password manually. For users with a distinct photographic memory: Steganos PicPass enables you to open your safe with a sequence of pictures. If required, you can also combine this sequence of pictures with a password that consists of letters and numbers.

If you store your Outlook file in a safe, no one can use your Outlook without the appropriate password: This way you can securely protect your e-mails,

contacts, calendar, and tasks. No matter if you lose or forget your computer, or if someone steals it – nobody can access your important data and your Outlook.

Steganos Shredder enables you to destroy unwanted data irrevocably. The Deep Cleaning Shredder removes all data remnants from your hard drive. Includes three destruction options: fast one-time overwriting, the technology of US Department of Defense (DoD 5220.22M/NISPOM 8-306), and the extremely efficient 35-times overwriting Gutmann method for your most sensitive data.

Δημοσ.

00020118.gif

Κορυφή! Αυτό χρειάζομαι! Με βολευει, και δεν πειραζει αν τρωει χωρο. Μερικα Εγγραφα κειμενου θα χω μεσα αντε να μην πηγαινει και τζαμπα το CD

Πάντως επειδή έχω σκοπό να αλλάξω dvd writer συντομα λογο της βαβουρα που κανει τουτο εδω, θα παρω εκεινο της LG που υποστηριζει secur disc. Αφου θα παρω και θα παρω γιατι να μην το χω;

Και εκείνο θα με βολευε αφου αυτα το CD θα ναι απλα backup για τα έγγραφα και δεν τα επεξεργάζομαι αλλου αλλου περαν του υπολογυστη μου.

Ευχαριστω!:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...