Προς το περιεχόμενο

"Μακεδονία" στο google

Teaser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
sq0qtfn43bv18z1myq8e.jpg

Ότι θέλουμε λέμε,το μόνο που ήξεραν ήταν ότι κάποιοι ήταν Χριστιανοί και κάποιοι Μουσουλμάνοι,ούτε καν τι ήταν η Ελλάδα δεν ξέραν πόσο μάλλον να αισθάνονταν και Έλληνες.

ΠΕρίεργο, τότε από τους 1000δες πολιτισμούς που υπάρχουν και υπήρχαν, του έλληνες βρήκαμε ρε πούστη μου.....κολοφαρδία ε??

Η απάντηση σε όλες αυτές τις κατά τις γνώμη μου ανυπόστατες αντιλήψεις, είναι αυτό που είπα πριν, που ανάλαφρα όλοι οι αρνητές αποφύγατε:

Οι κινέζοι του 500πχ δεν είχαν καμία σχέση με τους κινέζους του σήμερα σε dna και αντιλήψεις. Ωστόσο είναι οι ΑΠΟΓΟΝΟΙ των Κινέζων. Κάποιοι μπερδεύουν την ένοια του "λαού" με την ένοια της "εξέλιξης". ΚΑΝΕΝΑΣ λαός δεν μένει ίδιος στους αιώνες.......

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

empement απόγονε του Σωκράτη,ο χάρτης που έδωσα είναι οι απλοομάδες που υπάρχουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα,για DNA είπε ο φίλος πριν.

Διάλεξε ποια είναι η απευθείας γραμμή που μας συνδέει με τους αρχαίους Έλληνες :lol:

Όποια και να διαλέξεις πλειοψηφία δε βγαίνει,κρίμα :-(

Finn συμφωνούμε,το έγραψα για τον jimarass που είπε ήξεραν ότι είναι Έλληνες,@@ ήξεραν(αν ήταν)

Ρε jimarass τι λες,επειδή έμεναν στο ίδιο μέρος στηρίχθηκαν σ' αυτό(και δεν στηρίχθηκε ο κάθε τσοπάνης,αν έλεγαν στον τσοπάνη ότι ήταν απο τον Πλούτωνα εντάξει θα έλεγε),επειδή είναι στα ίδια μέρη δεν τους κάνει απόγονους.Η σάρα κι η μάρα ήρθε στην περιοχή αλλά οι Έλληνες παρέμειναν καθαροί,κάνε όνειρα

Κρίμα που βγήκε το DNA όμως,μας τέλειωσαν οι μπούρδες,ποιο χρώμα σ' αρέσει να πούμε ότι είναι απόγονοι του Θεμιστοκλή;

Δημοσ.

Απόγονος του Σωκράτη δεν ξέρω αν είμαι και αμφιβάλλω μιας και οι πρόγονοι μου ήταν νομάδες με πρόβατα στα βουνά (σαρακατσάνος γαρ).

Ο χάρτης που έδωσες έχει τόσο χάλια ανάλυση που μόνο χρωματάκια φαίνονται και αν δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται ή δεν μπορείς να δεις το υπόμνημα με τα χρώματα, δεν βγάζεις νόημα. Δε μας λες και μας που το βρήκες το χάρτη; Πηγές υπάρχουν πολλές, έγκυρες λίγες.

Δημοσ.

Φιλε elven, ναι ηρθε η "σαρα και η μαρα" απο παντου αλλα οι Ελληνες πηγαιναν μονο με Ελληνες. Τετοια εθνικοθρησκευτικη συνειδηση ειχαν οι ανθρωποι τοτε.Το να παντρευοταν π.χ μια Ελληνιδα εναν Τουρκο το 1800 ηταν αυτοκτονικο. Με ποιους λαους αναμειχθηκαμε κατα την γνωμη σου και "μολυνθηκε" το "καθαρο ελληνικο αιμα"?

Δημοσ.

ε ναι μιας και ειναι γνωστο οτι παιδια γεννιουνται μονο μετα απο το ιερο μυστηριο του γαμου

Δημοσ.

Είναι επίσης αστείο να λέμε ότι τη στιγμή που οι ελληνίδες τον παίρναν ασύστολα απο ευρωπαίους και ασιάτες τουρίστες οι γυναίκες των προηγούμενων ήταν μοναχές και απήχαν απ το σεξ :P

Λίγο απ όλα υπάρχει σε όλους τους λαούς.Λαοί μικροί πληθυσμιακά λογικό είναι να δέχτηκαν και την μεγαλύτερη επίδραση απ τους "εισβολείς".Π.χ οι Θράκες

Δημοσ.
Απόγονος του Σωκράτη δεν ξέρω αν είμαι και αμφιβάλλω μιας και οι πρόγονοι μου ήταν νομάδες με πρόβατα στα βουνά (σαρακατσάνος γαρ).

Ο χάρτης που έδωσες έχει τόσο χάλια ανάλυση που μόνο χρωματάκια φαίνονται και αν δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται ή δεν μπορείς να δεις το υπόμνημα με τα χρώματα, δεν βγάζεις νόημα. Δε μας λες και μας που το βρήκες το χάρτη; Πηγές υπάρχουν πολλές, έγκυρες λίγες.

Σορρυ τότε,ο χάρτης ήταν σε μορφή flash και τον είχα κατεβάσει παλιότερα κάνοντας τη μετατροπή σε εικόνα και βγήκε έτσι.Δεν θυμάμαι απο που,τον χάρτη θα τον βρεις,ανάλογα το site θα δίνει και διαφορετική ερμηνεία :P

Google haplogroups etc

BaLsAmoMenos πρωτεύοντα ρόλο έπαιζε η θρησκεία,μογγόλος(σε καταγωγή) που έγινε χρστιανός άνετα φυστίκωνε Ελληνίδα(καταγωγή) χριστιανή (μετά το ιερό μυστήριο μην αμαρτάνουν κιολας) :P

Ένα ανακάτεμα είναι όλη η Ευρώπη,"καθαρός" δεν πιστεύω να είναι κανείς

Δημοσ.
μελισσουλα ξυπνα....το θεμα σημερα δεν ειναι ποιο σχολειο η πανεπιστημιο εχεις βγαλει

αλλα ποσα εχεις στην τσεπη σου.το γκολ μετραει.για αυτο σου λεω βγες απο το matrix

και τα e-books,στον αληθινο κοσμο,θα σου κανει καλο....

Ευτυχώς που λες και τέτοια και μας λύνονται κάποιες απορίες.

Οι οποίες φυσικά γεννάνε νέες.

Σε κάνουν παρέα?

Χωρίς παρεξήγηση, δεν το λέω επιθετικά.

Γουστάρει κανένας την παρέα σου ή αγοράζεις και φίλους?

Balsamomene οι στρατιώτες των καιρών,οι έλληνες στα έξω και οι έξω στην ελλάδα έχεις ιδέα πόσες γυναίκες π.χ βίασαν?

omni προσπαθησε να μην τοποθετηθείς εσύ επί του θέματος... :-)

Δημοσ.

BaLsAmoMenos, μόνο μια κωπιώδης, πολύχρονη, πολυέξοδη κλπ κλπ "επιστημονική μελέτη" μπορεί να "βάλει τα πράγματα στη θέση τους", και προφανώς κανείς μας δεν έχει λινκ στα συμπεράσματα μιας τέτοιας, που δεν αποκλείεται να έχει λάβει και χώρα.

...Για βάλε λίγο όμως το μυαλό σου να δουλέψει : Μέσα σε 20+ αιώνες, λες οι όποιες αμιγώς "ελληνικές" οικογένειες, με μια τάδε επιφάνεια μορφωτική ή κοινωνική ή ηθική ή οικονομική, να ήταν οι ΜΟΝΕΣ που υπήρχαν ; Εδώ οι ΕΒΡΑΙΟΙ που υποτίθεται ότι το "έχουν στο κύτταρό τους" να μη πολυσχετίζονται με "μη-Εβραίους" δεν είναι πλέον "καθαροί"...

Ρωμαϊκή επικυριαρχία (σκλαβιές, πορνείες, όργια)

Οθωμανικά χαρέμια

Βιασμοί χωρίς συγκατάθεση

...Βιασμοί ΜΕ συγκατάθεση

:-)

(στρατιώτες, πολίτες, προύχοντες, κάθε καρυδιάς καρύδι)

ΑΓΟΡΕΣ "νυφών"

ΑΡΠΑΓΕΣ ΝΥΦΩΝ

...απλά πηδήματα consenting-adults-και μη

...Ήταν ο άλλος μουσουλμάνος, χρόοοοοοοοοοοονια (αιώνες) στην περιοχή, μιλούσε τα ελληνικά καλύτερα πλέον απ' τα τουρκικά, είχε διδαχθεί "ελληνικά γράμματα", είχε την οικονομική επιφάνεια, τσουπ ζήταγε μια ωραία κοπέλα που μπορεί και να τον γούσταρε κι αυτή, και με παπά και με κουμπάρο όλα πήγαιναν καλά.

(περί "γενίτσαρων", έχεις ακούσει κάτι ; )

Στο καπάκι, μετακινήσεις πληθυσμών : Πήγαινε μια ο Αθηναίος στην Πόλη - έσκαγε ο Πολίτης Σαλονίκη. Και παντρευόντουσαν και μία αντίστοιχη. Επί ρωμαίων, επί Βυζαντινών, επί Οθωμανών. Ανακατευόταν η τράπουλα.

Άσε που δεν ήταν μόνο οι επιμειξίες με μουσουλμάνους, παίζαν και χριστιανοί αλλοεθνείς- μη ξεχνιόμαστε...

20 ΑΙΩΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΚΑΙ "ΕΛΛΑΔΑ" ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Δεν υπήρχε "κυρίαρχο κράτος", να προασπίζουν οι πολίτες της τα πατροπαράδοτα, να κινούν τα νήματα όπως γουστάρανε όπως με τους Είλωτες πχ.

Ε, πως το βλέπεις. Εγώ πάντως δεν το βλέπω γι' Άγιο Όρος = άβατο κλπ, κλειστή κοινωνία μη εξελισσόμενη.

Σε ποιό βαθμό ΔΕΝ ξέρω, αλλά η τράπουλα μοιράστηκε για τα καλά μάλλον. Τόσο τουλάχιστον ώστε να μην μπορούμε να μιλήσουμε για "καθαρότητες". Αλλά ούτε και τόσο ώστε να μπορούμε να πούμε "..ποιοί Έλληνες ; Δεν έχει μείνει ούτε dna, ούτε αίμα, ούτε συνείδηση ούτε τίποτα από δαύτους".

Η απάντηση σε όλες αυτές τις κατά τις γνώμη μου ανυπόστατες αντιλήψεις, είναι αυτό που είπα πριν, που ανάλαφρα όλοι οι αρνητές αποφύγατε:

Οι κινέζοι του 500πχ δεν είχαν καμία σχέση με τους κινέζους του σήμερα σε dna και αντιλήψεις. Ωστόσο είναι οι ΑΠΟΓΟΝΟΙ των Κινέζων. Κάποιοι μπερδεύουν την ένοια του "λαού" με την ένοια της "εξέλιξης". ΚΑΝΕΝΑΣ λαός δεν μένει ίδιος στους αιώνες.......

...μιας και ψοφάς για σχολιασμό (αφού το επαναλαμβάνεις) (και μιας και είμαι και εγώ μέσα στους "αρνητές") (και για να μη μείνεις με τη αίσθηση ότι αποφεύγει ΚΑΝΕΙΣ), κατ' αρχάς :

επί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Βυζαντίου, είχαν ήδη αφομοιωθεί όλες οι συνειδήσεις - μιας και ούτως ή άλλως "ελληνική εθνική συνείδηση" δεν υπήρχε στην βαθύτερη αρχαιότητα, αλλά υπήρχε πρώτ' απ' όλα η συνείδηση της πόλης-κράτους σου - κάτω από τη σκέπη της "Αυτοκρατορίας". Θυμάσαι επίσης κανένα "εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα", για την "αποτίναξη από τον Ρωμαϊκό (δυτικο-ρωμαϊκό, βυζαντινό, το ίδιο είναι) ζυγό" ;

Εγώ όχι. Ειδικά επί Οθωμανικής κυριαρχίας, οι "ελληνικής καταγωγής" (μην πω "χριστιανικής"...) αποκαλούντουσαν "Ρωμιοί". Το περί "ελληνικής συνείδησης", σφυρηλατήθηκε πριν το " '21".

Αυτά όσον αφορά το ονόματα.

Όσον τώρα αφορά τις "καταγωγές", να θυμίσουμε πόσο είχε θαφτεί το "αρχαιοελληνικό πνεύμα" (επιστήμες, θρησκείες), τον καιρό των Ρωμαιο-Βυζαντινών ; Είχε επίσης χαθεί ανεπιστρεπτί η συνείδηση περί συστάσεως/λειτουργίας κράτους (δημοκρατίες, ολιγαρχίες κλπ κλπ), και δεν υπήρχαν πλέον ΚΑΝ οι "παλαιές τάξεις". Κυρίως γιατί δεν ασκούσαν νομοθετικές/εκτελεστικές/δικαστικές/στρατιωτικές εξουσίες όπως το 500 πΧ.

Λοιπόν περαιτέρω μελέτη δεν έχω κάνει, αλλά η λογική μου και η απουσία πληροφοριών για το αντίθετο με κάνει να πιστεύω ότι οι του Ελλαδικού χώρου είχαν "περιοριστεί" σε αγροτο-εμπορικές δραστηριότητες κατά βάση, και δεν υπήρχε και τόση "λαϊκή επιμόρφωση". Δεν υπήρχε ο πάλαι-ποτέ Αθηναίος ή Σπαρτιάτης "Πολίτης", που ΧΑΡΑΖΕ την πορεία των πραγμάτων - από το απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η δε "ακαδημαϊκή μόρφωση", φαντάζομαι πως υπό τέτοιες συνθήκες ήταν πολύ περιορισμένη όσον αφορά το σύνολο του πληθυσμού.

Ε για ΤΙ " Έλληνες" λες να ξέρανε ΤΟΤΕ ; ;

..Κατά 2ο λόγο, περί "Κινέζων", ΤΙ να πει κανείς, τη στιγμή που μιλάμε για ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετη σύγκριση ; Καταχτήθηκε ποτέ η Κίνα στο σύνολό της/ αφομοιώθηκε από άλλους πολιτισμούς ; Μάλλον το ανάποδο έγινε. Πέρασαν από το Πεκίνο οι λαίλαπες που πέρασαν από τον Βαλκανικό χώρο ; Φυλές ; Θρησκείες ; Πολιτισμοί ;

...Δεν "απαντάει" κανείς μάλλον γιατί σαν συγκρίσιμο παράδειγμα δεν έχει και πολύ νόημα, και γιατί ως συνήθως διαισθάνεται ότι προκειμένου να "υπερασπίσεις" μια κολλημένη δοξασία ( = "ο όρος Μακοδόνας αρμόζει μόνο στους Έλληνες"), επικαλείσαι ότι πιθανό κι απίθανο....

Και η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα, είναι ότι στην ουσία ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ έτσι "την άλλη άποψη"....κι ας μη το βλέπεις...

Δημοσ.

μιας και ούτως ή άλλως "ελληνική εθνική συνείδηση" δεν υπήρχε στην βαθύτερη αρχαιότητα, αλλά υπήρχε πρώτ' απ' όλα η συνείδηση της πόλης-κράτους σου - κάτω από τη σκέπη της "Αυτοκρατορίας". Θυμάσαι επίσης κανένα "εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα", για την "αποτίναξη από τον Ρωμαϊκό (δυτικο-ρωμαϊκό, βυζαντινό, το ίδιο είναι) ζυγό" ;

Εγώ όχι.

Μια χαρα υπηρχε αν οχι εθνικη συνειδηση σιγουρα αρχαιοελληνικη και οχι μονο στην Ελλαδα. Η Αναγεννηση σου λεει κατι? :P

Και μια χαρα επαναστασεις γινοντουσαν κατα την περιοδο του Βυζαν. Επειδη στο σχολειο θελαν να μας περασουν οτι εκεινη την εποχη ειμασταν ολοι καλοι χριστιανοι και ζουσαμε γαματα μεχρι το 1453 που ηρθαν οι κακοι Οθωμανοι δεν σημαινει οτι ειναι και αληθεια. Απλα οι επαναστασεις αυτες των "ειδωλατρων" σβηνανε στο αιμα.

Balsamomene οι στρατιώτες των καιρών,οι έλληνες στα έξω και οι έξω στην ελλάδα έχεις ιδέα πόσες γυναίκες π.χ βίασαν?

Ρε liopyr δεν νομιζω οτι πηγαιναν σε χωρια και βιαζανε ολες τις Ελληνιδες καθε σπιτιου. Οι βιασμοι που λετε ειναι "μεμονωμενα περιστατικα".

Βασικα μονο και μονο που χρησιμοποιησα αυτην την εκφραση θα πρεπει να αναθεωρησω τις αποψεις μου

Καπου ειδα και για μια ερευνα απο καποιο Αμερικανικο Πανεπιστημιο που δημοσιευσε η Απογευματινη πριν καποια χρονια.

Και στο κατω κατω και χιλιοι λαοι να περασαν απο πανω μας (και μια αυτοκαταστροφικη φασιστικη φανατικη θρησκεια), ειμαστε απογονοι των Αρχαιων. Δεν γινεται να μην υπαρχει καμια σχεση.

Ασε που μας συνδει η γλωσσα, οσο πιο απλοικη απο ποτε, η παιδεια, παραπαιδεια σημερα, και τα ηθη και εθιμα σε εναν βαθμο.

omni προσπαθησε να μην τοποθετηθείς εσύ επί του θέματος... :-)

ποστ #18 / Where all began...:-)

Δημοσ.
Μια χαρα υπηρχε αν οχι εθνικη συνειδηση σιγουρα αρχαιοελληνικη και οχι μονο στην Ελλαδα. Η Αναγεννηση σου λεει κατι? :P

..."εθνική συνείδηση" σημαίνει "ξέρω ποιός είμαι, από που έρχομαι - έχω ορίσει πού πάω ".

Άλλο αυτό, άλλο το να γνωρίζει κανείς για την ΥΠΑΡΞΗ των αρχαίων Ελλήνων.

Τί με ρωτάς λοιπόν αν μου λέει κάτι η Αναγέννηση. Συν το ότι, χωρίς να βάζω το χέρι στη φωτιά, είμαι της εντύπωσης - όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ - ότι οι κοινωνία των "Ελλήνων" εκείνο τον καιρό ήταν πιο πολύ προσανατολισμένη στην παραγωγή και εμπορία ζαρζαβατικών, παρά ακαδημαϊκών. Δύσκολα νομίζω ότι κατείχε ο μέσος κόσμος περί Ομήρου, Αριστοφάνη, Σωκράτη, Πλάτωνα, Πυθαγόρα και λοιπών, στο βαθμό που πχ του σήμερα. Οι αρχαίοι λογικά ήταν κάτι σαν μυθολογία, και η μυθολογία ήταν ίσως πιο έντονα στις συνειδήσεις του κόσμου (Ηρακλήδες, Θησέες καιδεσυμμαζέ), αλλά κι αυτή στο "φλου". "Πολίτες" των διάφορων αυτοκρατοριών φαντάζομαι πως νιώθαν περισσότερο, ίσως με "έντονη" ακόμα την αίσθηση του "τοπικού στοιχείου" : Αθηναίος, Σαλονικός κλπ. Ένα ίσως παραπάνω επί Οθωμανικής.

Και μια χαρα επαναστασεις γινοντουσαν κατα την περιοδο του Βυζαν. Επειδη στο σχολειο θελαν να μας περασουν οτι εκεινη την εποχη ειμασταν ολοι καλοι χριστιανοι και ζουσαμε γαματα μεχρι το 1453 που ηρθαν οι κακοι Οθωμανοι δεν σημαινει οτι ειναι και αληθεια. Απλα οι επαναστασεις αυτες των "ειδωλατρων" σβηνανε στο αιμα.

..εγώ δε θυμάμαι τίποτα σε "γαμάτο" απ' το...σχολείο πάντως. Μια "ομογενοποίηση", με κεντρικό άξονα την "Πόλη" μόνο. Ιδιαίτερες "ιστορικές αναφορές" δεν μου 'χουν μείνει, "γεγονότα" κλπ. Κυρίως φαντάζομαι γιατί όπως είπα δεν...κουνιόταν και φύλλο : η καλή η αγελάδα έβοσκε στη λιακάδα κλπ. Ούτε γαματοσύνη, αλλά ούτε και ιδιαίτερη "εξέλιξη". Τώρα για ΠΟΙΕΣ επαναστάσεις λες...δεν έχω ιδέα. Δεν λέω ότι τοπικά δεν θα είχανε ποτέ υπάρξει παρατράγουδα, αλλά με την καμμία δε νομίζω να υπήρχε "καταπιεσμένη ελληνική εθνική συνείδηση". Άλλωστε το ιδιαίτερα σημαντικό ήταν ότι με το καλό ή το κακό, όλοι είχαν πλέον "αποχριστιανοποιηθεί", μέχρι την έλευση των Οθωμανών, και δεν υπήρχε ιδιαίτερος αντίπαλος πόλος. Όπως είπα, πάνω-κάτω "βόσκαν στη λιακάδα" νομίζω... Εκτός κι αν έχεις να μου παραθέσεις συγκεκριμένες "στάσεις" που να υποδηλώνουν ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ έστω"εθνικής εξέγερσης".

Ρε liopyr δεν νομιζω οτι πηγαιναν σε χωρια και βιαζανε ολες τις Ελληνιδες καθε σπιτιου. Οι βιασμοι που λετε ειναι "μεμονωμενα περιστατικα".

Βασικα μονο και μονο που χρησιμοποιησα αυτην την εκφραση θα πρεπει να αναθεωρησω τις αποψεις μου

..δεν ξέρω τί ακριβώς αναθεωρείς μέσα στο σπόιλερ, αλλά α)κανείς δεν είπε ότι όλος ο ελλαδικός χώρος ήταν ένα ατελείωτο όργιο. β)..."μεμονωμένα"...ΠΟΣΟ "μεμονωμένα" ; Κι άλλωστε αν ο liopyr είπε μόνο περί βιασμών, εγώ προτύτερα είχα δώσει και άλλες "περιπτώσεις" ανάμειξης της τράπουλας. Δες το λίγο λογικά....για 20+ αιώνες μιλάμε, και υπό ΤΙ συνθήκες...δεν ξέρω τί ακριβώς αναθεωρείς μέσα στο σπόιλερ, αλλά α)κανείς δεν είπε ότι όλος ο ελλαδικός χώρος ήταν ένα ατελείωτο όργιο. β)..."μεμονωμένα"...ΠΟΣΟ "μεμονωμένα" ; Κι άλλωστε αν ο liopyr είπε μόνο περί βιασμών, εγώ προτύτερα είχα δώσει και άλλες "περιπτώσεις" ανάμειξης της τράπουλας. Δες το λίγο λογικά....για 20+ αιώνες μιλάμε, και υπό ΤΙ συνθήκες... Και α, ΕΙΔΙΚΑ η φάση με τους ΣΤΡΑΤΟΥΣ....γενικά έχει πολύ βιασμό. No kidding.

Καπου ειδα και για μια ερευνα απο καποιο Αμερικανικο Πανεπιστημιο που δημοσιευσε η Απογευματινη πριν καποια χρονια.

Και στο κατω κατω και χιλιοι λαοι να περασαν απο πανω μας (και μια αυτοκαταστροφικη φασιστικη φανατικη θρησκεια), ειμαστε απογονοι των Αρχαιων. Δεν γινεται να μην υπαρχει καμια σχεση.

Ασε που μας συνδει η γλωσσα, οσο πιο απλοικη απο ποτε, η παιδεια, παραπαιδεια σημερα, και τα ηθη και εθιμα σε εναν βαθμο.

...σαφώς και υπάρχει σχέση, δε θα πάμε στο άλλο άκρο όμως.

Δημοσ.

Αυτά για το DNA είναι ηλιθιότητες. Δηλαδή εγώ που τυχαίνει κάποιοι πρόγονοί μου δύο γενιές στο βάθος να έχουν μεταναστεύσει από το εξωτερικό είμαι λιγότερο "Έλληνας" γι' αυτό το λόγο; Ή μήπως η επιστημονική και πολιτιστική συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων οφειλόταν σε κάποια ιδιαίτερα γονίδια; Αφ' ενός αμφιβάλλω για το πόσο "αρχαιοελληνικό αίμα" ρέει στις φλέβες οποιουδήποτε σύγχρονου Έλληνα. Αφ' ετέρου, δεν πιστεύω ότι έχει την παραμικρή σημασία για οτιδήποτε. Νόμιζα ότι τέτοιες θεωρίες θα θεωρούνταν αστείες από κάθε σοβαρό άνθρωπο πλέον.

Δημοσ.

hehe, θα στο έγραφα εγώ αλλά με πρόλαβες.

Είναι oι 2 γαμωλεξούλες που με πιάνει αλλεργία όποτε τις συναντώ.

-----Προστέθηκε 25/1/2009 στις 04 : 48 : 05-----

Αυτά για το DNA είναι ηλιθιότητες. Δηλαδή εγώ που τυχαίνει κάποιοι πρόγονοί μου δύο γενιές στο βάθος να έχουν μεταναστεύσει από το εξωτερικό είμαι λιγότερο "Έλληνας" γι' αυτό το λόγο; Ή μήπως η επιστημονική και πολιτιστική συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων οφειλόταν σε κάποια ιδιαίτερα γονίδια; Αφ' ενός αμφιβάλλω για το πόσο "αρχαιοελληνικό αίμα" ρέει στις φλέβες οποιουδήποτε σύγχρονου Έλληνα. Αφ' ετέρου, δεν πιστεύω ότι έχει την παραμικρή σημασία για οτιδήποτε. Νόμιζα ότι τέτοιες θεωρίες θα θεωρούνταν αστείες από κάθε σοβαρό άνθρωπο πλέον.

Το επίπεδο του thread έχει και συζητήσεις αναλόγου επιπέδου. :-)

Κοίτα ξανά τον τίτλο του thread, και ξανασκέψου που ψάχνεις για σοβαρότητα.

Δημοσ.
Το επίπεδο του thread έχει και συζητήσεις αναλόγου επιπέδου.

Κοίτα ξανά τον τίτλο του thread' date=' και ξανασκέψου που ψάχνεις για σοβαρότητα.[/quote']

Είναι ένα πράγμα να ερμηνεύει κάποιος την ιστορία μονόπλευρα ή απλοϊκά, αλλά το να προσπαθεί να δώσει και θετικοεπιστημονική βάση στους ισχυρισμούς του αναμιγνύοντας άσχετες επιστήμες ανεβάζει τον πήχη της αστοχίας σε επικίνδυνο σημείο.

Και μόνο το ότι χρειάζεται να πει κάποιος "ορίστε έχω σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, το λένε τα χαρτιά και το DNA" δείχνει ότι δεν αισθάνεται ο ίδιος αρκετά πειστικός. Αν φτάνεις στο σημείο να πασχίζεις να αποδείξεις ότι είσαι Έλληνας, μάλλον δε βλέπεις την ελληνικότητα σαν κάτι άλλο από μια τιμή που πηγάζει από το γεγονός ότι κάποιοι πιο σημαντικοί από σένα ήταν Έλληνες και κατά βάθος (δικαίως) αμφιβάλλεις ο ίδιος αν τη δικαιούσαι. Η αξία της ελληνικής ταυτότητας πηγάζει πρώτα από το αν εμείς σήμερα ζούμε και συμπεριφερόμαστε με έναν τρόπο ο οποίος να βρίσκουμε ότι ανταποκρίνεται σε όλα αυτά τα ιδανικά που θεωρούμε ότι εμπεριέχει η ελληνική ταυτότητα και τα οποία θαυμάζουμε (διαφορετικά δε θα θέλαμε να λεγόμασταν Έλληνες). Εμείς οι ίδιοι πρέπει να δώσουμε αξία στην ελληνική ταυτότητα, αν το κάνουμε αυτό, δε θα έχουμε το κόμπλεξ (κόμπλεξ νομίζω ότι είναι) του να αποδείξουμε ή του να διαφημίσουμε ότι είμαστε ΟΙ απόγονοι εκείνων που κάποτε ...

Αν ο μόνος τρόπος για να αισθανθούμε σημαντικοί είναι να αυτοπροσδιοριστούμε ως οι απόγονοι κάποιων που ήταν άξιοι τότε λυπάμαι αλλά δεν ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...