Προς το περιεχόμενο

"Μακεδονία" στο google

Teaser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν το γλιτώνω το ban,άλλα θα με θυμάστε :-D

Θα σε θυμάμαι σαν τον πρώτο επαναστάτη μου που βγήκε εκτός συνόρων! :devil:

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν είναι η ιδέα σου, βρισκόμαστε όλοι μέσα στο table του post του pappous_soulis. Πρέπει να είπε κάτι πολύ συνταρακτικό και τρέλανε το vBulletin :P

Δημοσ.
Είμαστε ακριβώς το ίδιο με τους Αμερικανούς(ΗΠΑ).

Είναι Αμερικάνοι(US πολίτες) αλλά απόγονοι Ερυθρόδερμων δεν είναι.

Δλδ αν επικρατούσαν σαν γλώσσα τα Τσερόκι οι Αμερικάνοι θα ήταν απόγονοι των Τσερόκι σήμερα;

Aυτό ήταν πιο κορυφαίο, από το άλλο με τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς που είπες. Διαμάντια πραγματικά. Σαν κι αυτά της garnele, και ακόμα καλύτερα. Και γιατί ρε παιδί μου κρατήσαμε την ίδια γλώσσα, ενώ οι άποικοι δεν κράτησαν τη γλώσσα των σιου και των απάτσι? Μήπως επειδή ήταν κατάτις περισσότεροι? Το κορυφαίο είναι πως δε δέχεστε τη θεωρία του Παπαρρηγόπουλου, λες και είστε τπτ σπουδαίοι ιστορικοί. Σαν αύριο εγώ στο γραπτό, να πω ότι δε δέχομαι τη θεωρία της επαγωγής, και να βρω δικό μου τρόπο απόδειξης. Και καθομαστε και ασχολούμαστε πόσο έλληνες είμαστε εμείς, πόσο μακεδόνες είναι οι άλλοι. Λέει δεν είμαστε έλληνες, γιατί έγιναν επιμειξίες. Αρα δεν υπάρχουν ούτε Πορτογάλοι, Ισπανοί... ούτε καν Αμερικάνοι. Ναι όμως, πιο εθνικιστικό κράτος από το αμερικανικό δε θα βρεις. Και ξέρεις το καλύτερο? Κανείς δε μιλάει για κοινό αίμα. Μιλάει, για κοινές εμπειρίες, για το γεγονός πως βρήκε ένα καλύβι σε αυτή την χώρα. Βλέπεις μαύρους και άσπρους να πανηγυρίζουν μαζί, χωρίς να αγωνιούν από που κρατάει η σκούφια τους. Ομως είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα για την πατρίδα τους. Γιατί όσο αντιιμπεριαλιστής και να σαι, δε θα βρεις άλλη χώρα που ο δάσκαλος θα παίρνει 900 πράσινα τη βδομάδα. Και να σκοτώσουν μερικά παιδάκια, δεν τους πολυνοιάζει, αφού η ιμπεριαλιστική πολιτική τους (και η σκληρή δουλειά, δες το "θα χυθεί αίμα"), τους έχει δώσει τέτοια αγαθά

Δημοσ.
http://www.youtube.com/watch?v=pf200-YknNA&feature=channel_page

Πάμε να γελάσουμε λίγο

E καλά αν πριν μερικά χρόνια υπήρχε η τηλεόραση, πως νομίζεις πως θα λεγόταν το σώπανε κυρά Δέσποινα και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, ή τα ψάρια. Αυτοί τώρα περνάνε τη φάση τους

Δημοσ.

Αυτο μπορω να πω και εγω για σενα.

...για ποιό ακριβώς λόγο "λες" ότι εγώ το πάω "στο άλλο άκρο" ; Λέω εγώ ότι ΔΕΝ έχουμε καμμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες ;

Τωρα, μαλλον παρερμηνευσες αυτα που θελω να πω. Σιγουρα δεν υπηρχε "ελληνικη εθνικη συνειδηση" αλλα υπηρχε ενας πολιτισμος και καποιες αξιες, του οποιου απομειναρι καλως η κακως ειμαστε εμεις.

..δεν νομίζω να παρερμήνευσα απολύτως τίποτε. Εσύ μίλησες για λαό που εν μέσω Βυζαντίου έκανε επαναστάσεις "που πνιγόταν στο αίμα". Το ότι "είμαστε η συνέχειά τους", τί ακριβώς σχέση έχει με αυτό ;

Ρε elven σιγουρα δεν εχουμε καμια σχεση με τους Αρχαιους σε οποιδηποτε συνειδησιακο επιπεδο ποσο μαλλον στα ιδανικα που λες. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε απογονοι τους.

...νομίζω ότι κανένας δεν βγάινει ελαφρά τη καρδία και λέει "δεν έχουμε καμμία απολύτως σχέση ως σύνολο με τους αρχαίους Έλληνες - είμαστε όλοι άσχετοι μπάσταρδοι."

Το θέμα ξεκινάει όταν κάποιοι, στην "προσπάθεια" να υπερασπιστούν την ελληνικότητα αυτή, αρχίζουν να βάζουν ντι-εν-έια στην μέση, να ανεβάζουν κορώνες του τύπου "κανένας δεν έχει δικαίωμα να οικειοποιείται ονόματα = Ιστορίες" , να το τραβάνε μεγαλοποιώντας την "αξία" ιστορικών προσωπικοτήτων και καταστάσεων, σχεδόν παραληρηματικά

(ο Μέγας Αλέξανδρος και πόσο μέγας ήτανε, η Μακεδονική Αυτοκρατορία, ο " εκπολιτιστής των λαών", η δόξα και το μεγαλείο που αγγίζει και εμάς τους απόγονούς του, η "διάδοση του ελληνικού πολιτισμού", και άλλο αχταρμάδες, ενώ αν καθίσει να κοιτάξει κανείς ψυχρά, θα δει ότι απλά ο Αλέκος ήταν ένας κατακτητής, λίγο πιο ψωνισμένος από τους άλλους, σχεδόν σε φάση που έλεγε κι ο Παπαδόπουλος "η χώρα είναι ασθενής και πρέπει να τη γιατρέψουμε", ή οι Γερμανοί που "αισθανόντουσαν" σε "διατεταγμένη αποστολή" να σώσουν τον κόσμο απ' τους Εβαίους, δεν ήταν ιεαρπόστολος λοιπόν, με το ΣΤΑΝΙΟ "εκπολίτιζε", πολεμούσε, νικούσε στρατούς, κατακτούσε, έβαζε δικούς του κυβερνήτες, κι αυτό όχι αναίμακτα, οπότε κόφτε τις μπούρδες, μπορεί να ήταν γαμάτος στρατηλάτης, αλλά δεν είμαι γκόμενα για να καυλώσω που την είχε ξανθιά και μεγάλη, μαγαλύτερη απ' όλους ο Αλέκος, και δεν έμεινε και κάτι "απ' όλ' αυτά", η ίδια η "Αυτοκρατορία" διαλύθηκε στα εξ' ων συνετέθει συντομότατα, ίσως πιο σύντομα από κάθε άλλη στην ιστορία, χωρίς να μείνει καμμιά ιδιαίτερη επαφή με την "αφετηρία" του (Μακεδονία), το ότι προσπάθησε να "περάσει" την "ελληνική κουλτούρα" χαίρω πολύ, για ίδιον όφελος θα ήταν πρώτ' απ' όλα η οποιαδήποτε "εξομοίωση", εδώ ΟΥΤΕ οι Γερμανοί το κάνανε, άλλο να ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ, κι άλλο να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ, γι' αυτό μάλλον και δεν έμεινε ΤΙΠΟΤΕ απ' όλο αυτόν τον "πολιτισμό" που "μετέφερε", κανέναν δεν επηρρέασε, κι αναρωτιέμαι μήπως και επηρρέασε ΚΑΙ αρνητικά, στη φάση να τον "αποτινάξουνε" με την πρώτη ευκαιρία, με γελάσω τώρα με το να μου αναφέρει κανείς παραδείγματα με ξεκάρφωτα αγάλματα, και με τοπικές φορεσιές που θα βρει κάποιος στο Αφγανιστάν σήμερα)

λειτουργώντας έτσι όπως ακριβώς κάνουν και ΚΑΠΟΙΟΙ Σκοπιανοί, θέλοντας να συσχετιστούν ντε και καλά με τους αρχαίους Μακεδόνες, ενώ κάτι τέτοιο δεν παίζει ούτε γι' αστείο, όταν "φοβούνται" τους "απέναντι", μη τους φάνε εδάφη επειδή είναι στα σύνορα, επειδή όλοι μας κυνηγάνε και θένε να μας φάνε, επειδή ο κόσμος είναι κακός και οι Σκοπιανοί ξυπόλυτοι και γύφτοι, επειδή η Ελλαδίτσα είναι μικρή και δεν θα υπομένουμε άλλο ζυγό, μας έφτασε ο Οθωμανικός,,,,,,

,,,,κι όλ' αυτά χωρίς μια ματιά στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που περιλαμβάνει το δικαίωμα του άλλου να συνεχίσει να ονομάζεται όπως έχει μάθει εδώ και έναν αιώνα, όπως ξέρει ότι συμβαίνει εδώ και άλλους 15. Μια πραγματικότητα που την αγνοεί, ΟΞΥΝΟΝΤΑΣ έτσι τις αντιθέσεις του παρόντος και του μέλλοντος, χάριν της οποίας κατασκευάζει ό,τι επιχειρήματα θέλεις.... :

Το dna είναι για τα ζώα και για να παρακολουθούμε τους δεινόσαυρους. Τους ανθρώπους τους δένει το πνεύμα. Για αυτό ο Πλούταρχος είπε ότι Έλληνας είναι όποιος έχει την Ελληνική παιδεία. Και με αυτά τα λόγια, ουσιαστικά Έλληνες είναι πια ο μισός πλανήτης, στο πνεύμα.......

Εμείς απλά εκπροσωπούμε τη "Συνέχεια" αυτού του Ελληνικού κόσμου. Μια "συνέχεια" είμαστε, καλή ή κακή. Τίποτε περισσότερο....Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ είναι συνέχεια του Ελληνικού κόσμου και όσων πόλεων-κρατών υπήρξαν τότε.....

(...έξω απ' τον μισό πλανήτη λοιπόν, οι βάρβαροι οι Σκοπιανοί...)

...σύμφωνοι...Δεν είναι "συνέχεια" του ελληνισμού. Κατοικούνε στην Μακεδονία όμως 15 αιώνες, κι άντε τράβα να τους πεις ότι "δεν είναι Μακεδόνες".

Σφύρα μου όταν "δικαιωθείς".

Δημοσ.

Εχμ...στη Μακεδονία άρχισαν κατοικούν στα μυαλά τους απ τις αρχές του 20ου αι. και μετά.

Πιο πριν λέγανε ότι κατοικούν στην παλιά Σερβία ή στη Βουλγαρία :)

Δημοσ.
Εχμ...στη Μακεδονία άρχισαν κατοικούν στα μυαλά τους απ τις αρχές του 20ου αι. και μετά.

Πιο πριν αν το πας έτσι η Θεσσαλία λεγόταν Βλαχία,οι "Έλληνες" λέγανε ότι ήταν Ρωμιοί μιας και του Βυζαντίου δεν του άρεσε η λέξη Έλληνας.

Το Βυζάντιο άραγε λέτε να ήξερε που έπεφτε η Μακεδονία;

%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CE%99%CF%83%CF%84%CE%9C%CE%B1%CE%BANoTrans.gif

omni η γλώσσα επι Οθομανών επιβίωσε απο το κρυφό σχολιό :lol:

Επι Ρώμης δε ξέρω γιατί,βοήθησε ο Θεός μάλλον

Δημοσ.

Elven γιατί παίζεις το παιχνίδι που παιζουν κι αυτοι?

Το είπα και πριν.Δε πα να λεγόταν Βλαχία,Σαρακατσανιά ή Νέα Υόρκη.Δεν έχει σχέση με το όλο θέμα.

Το θέμα είναι που βασίζονται οι Σλαβομακεδόνες και διεκδικούν τόσα πράγματα.

Δημοσ.

(...έξω απ' τον μισό πλανήτη λοιπόν, οι βάρβαροι οι Σκοπιανοί...)

...σύμφωνοι...Δεν είναι "συνέχεια" του ελληνισμού. Κατοικούνε στην Μακεδονία όμως 15 αιώνες, κι άντε τράβα να τους πεις ότι "δεν είναι Μακεδόνες".

Σφύρα μου όταν "δικαιωθείς".

Το σφάλμα είναι στο Βυζάντιο, το οποίο διατήρησε τον όρο Μακεδονία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα έπρεπε να μικρύνει τα σύνορα. Μόνοι μας την πατήσαμε!!

Το ίδιο κάναμε και με τη ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ. Προς ΤΙ βόρεια Ήπειρος? Από τη στιγμή που ανταλάξαμε τη βόρεια ήπειρο με τα δωδεκάνησα, η ήπειρος μικραίνει......

Σε λίγα χρόνια/αιώνες θα βγουν οι Αλβανοί και θα το παίζουν ηπειρότες......ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ

Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι, αν δε διεκδικείς ΄και εσύ κάτι, θα σε φάνε οι άλλοι.........

Δημοσ.

..."λίγο" πιο πριν κι απ' τον 20ο αιώνα άρχισαν εσωτερικές προσπάθειες διάφορων "πεφωτισμένων τέκνων" τους να εμφυσήσουν "ξεχωριστή εθνική συνείδηση", αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την "γνώση" τους ότι ο "λαός" τους κατοικεί εκεί αναμπάμ-μπαμπαντάμ. Μπορεί σχεδόν όλοι να μην ξέρανε λεπτομέρειες περί του πότε εμφανίστηκαν οι "πρωτοσλάβοι" στην περιοχή, μια χαρά όμως ξέρανε ότι είναι παλιές καραβάνες. Όπως ο ΚΑΘΕ λαός ξέρει, άσχετα με το πώς ονομάζεται ή πώς ΘΕΛΕΙ να ονομάζεται. Επίσημα μπορεί η περιοχή να έχει αλλάξει πολλές ονομασίες ανά τους αιώνες, αλλά ποτέ δεν "καταργήθηκε" η έννοια της "Μακεδονίας" ως γεωγραφικός όρος. Αυτό που "ξέρουν" οι του σήμερα κατοικούντες την FYROM, είναι ότι στην περιοχή είναι παμπάλαιοι, δεν ήρθαν ούτε το 1990, ούτε το 1945, ούτε το 1900. Ένα άλλο που "ξέρουν" (πολύ σημαντικό αυτό), είναι ότι "πάντα" ένιωθαν το μπαλάκι άλλων (κυρίως Βουλγάρων, αλλά και Σέρβων, κι όντας ένας "ήσυχος αγροτικός λαός" (μια χούφτα κόσμου δηλαδή), συνειδητοποίησαν ότι δεν τους άρεσε και πολύ το ζαλοτίναγμα. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν τους "επισημοποίησε", δεν τους πάρεξε προνόμια - τους είχαν όλοι μάλλον ως ερωμένη, κι όχι νυμφευμένη γκόμενα. Ε λογικό ήταν κάποια στιγμή κάποιοι από αυτούς να πούνε "να πα στα δια όλοι τους - καλύτερα μόνοι μας", αντί να έχουν κρυφό πόθο την "ένωση" με κάποια μαμα-πατρίδα (Βουλγαρία, κατά βάση), θεωρώντας ότι η επιβίωσή τους περνάει από αυτό. Κι ο Τίτο όταν τους έδινε το πολυπόθητο "βάφτισμα", δεν τους "δημιούργησε" τότε - έδωσε απλά όνομα σε αυτό που έβλεπε να υπάρχει. Δεν τους "Μακεδονοποίησε" λοιπόν. Δεν γίναν "στα καλά καθούμενα" "Μακεδόνες", και με το στανιό. Με άλλα λόγια, μπορεί πολύ παλιότερα να λέγανε ότι είναι "κάτοικοι Σερβίας" ή Βουλγαρίας, αλλά....ούτε πολύ περήφανοι ήταν γι' αυτό, ούτε και το επιθυμητό, σε σημείο να σφάζουν και να σφάζονται με χαρά στο όνομα της εκάστοτε "μαμάς". Ειλικρινά δεν ξέρω σε ποιό ακριβώς σημείο της ιστορίας άρχισε ο μέσος όρος να λέει "Μακεντόνια" και να γεμίζει το στόμα του, πάντως δες το και λίγο λογικά, θα πρέπει να είναι ο μοναδικός λαός επί Γης που άλλαξε - ή "βρήκε" συνείδηση από τη μια μέρα στην άλλη, αν το "Μακεδονία" δεν τους έλεγε απολύτως τίποτα πριν από έναν αιώνα, όπως λες κι έχεις ξαναπεί. Πόσο μάλλον που προ Τίτο, η γλώσσα και γραφή τους ήταν αμιγώς Βουλγάρικη. Σε μια εθνικοαπελευθερωτική προσπάθεια, όπως πχ τη δική μας το '21 που "πατήσαμε" πάνω στο "Ελλάς", δεν βγήκαν μεμονωμένες περιοχές του ελλαδικού χώρου να κυνηγήσουν τοπική ανεξαρτησία, τύπου "εμπρός για μια ελέυθερη Πελοπόννησο". Στο όνομα της ένωσης μιας "ελεύθερης Ελλάδας" έγιναν όλα. Έστω κι αν η "δική μας" περίπτωση είχε και "άλλες" παραμέτρους από πίσω. Δε νομίζω λοιπόν απλά κι αυτοί να μην κάνανε τους δικούς τους "αγώνες", χωρίς πόθο ένωσης με μία Βουλγαρία, αν δεν υπήρχε λόγος, και το υπόστρωμα μιας - έστω υποβόσκουσας - "εθνικής" συνείδησης πάνω στην οποία ΚΑΙ αυτοί πατήσανε.

Όλο αυτό το μπλα-μπλα για να τονίσω ότι το "Μακεντόνια" δεν τους ήταν άγνωστο, μην πάμε να τους βγάλουμε "κλέφτες" και πάλι. Οφσάιντ, με τα δικά μας δεδομένα, μπορεί να είναι, και να μη μας "συμφέρει" ούτε συναισθηματικά, ούτε και πρακτικά (καλά, πρακτικά, παπάρια - αν εξαιρέσεις τις ονομασίες προέλευσης προϊόντων), αλλά είναι ένα "κακό" που ΕΧΕΙ γίνει, αιώνες τώρα, και δε βλέπω γιατί να το διαιωνίζουμε.

Επειδή όπως έχεις ήδη πει και παλιότερα,

Το θέμα είναι που βασίζονται οι Σλαβομακεδόνες και διεκδικούν τόσα πράγματα.

;

...μα ΔΕΝ διεκδικούν ΠΛΕΟΝ "τόσα πράγματα". Επίσημα τουλάχιστον. Άλλωστε το ξέρουν πώς έχουν αδύναμο φύλλο - δεν μπορούν να παίξουν. Όποτε πούμε να τους κλείσουμε τα σύνορα, υποφέρουν. Το να κυκλοφορούνε μαλακίες στα κανάλια και στο web, σημαίνει ότι και η εξωτερική τους πολιτική πάει/θα πάει έτσι ; Μα αν είναι έτσι, όποιος ξένος δει τον κάθε Γεωργιάδη ή Λιακό, θα πρέπει να μας βάλει φωτιά. Όσο για το ότι "μεταξύ σοβαρού και αστείου", έχουν αξιώσεις περιουσιακών αποζημιώσεων....ΑΔΙΚΟ έχουν ; ! (...). Με τα ξεκαθαρίσματα

α) Βαλκανικών

β) Εμφυλίου

που παίξανε εδώ, δεν τον ήπιε και λίγος σλαβόφωνος κοσμάκης, απ' ό,τι έχω καταλάβει. Τώρα ότι παίξανε και χάσανε...άλλο θέμα. Αλλά το "δίκιο" που φωνάζουν...το 'χουν.

Κι αν μερικοί βγαίνουν και μας λένε "υποσαχάριους"...ε σαν ΤΙ να πούνε, όταν ΕΜΕΙΣ τους λέμε γυφτοσκοπιανούς, στο όνομα του Μεγαλέκου ;

..ΕΓΩ πάντως, βλέποντας τα ψύχραιμα, δε βλέπω να τους νοιάζει ουσιαστικά τίποτε περισσότερο από το να αναγνωριστεί το κράτος τους ως Μακεδονική Δημοκρατία άπαξ δια παντός, και να μπουκάρουν στα ΝΑΤα και στας Ευρώπας. Τα υπόλοιπα είναι νομίζω είτε απλά παραληρήματα, που είτε υποβοηθούν εσωτερικά τους πολιτικά συμφέροντα, είτε είναι απλά ψωλοβγαλσίματα και οδοντοτριξίματα. Γιατί άλλωστε τί να κάνουν, να βγαίνουν απλά στους διεθνείς οργανισμούς και να λένε αυτό που λέω 'γω "αναγνωρίστε μας ως Μακεδόνες, είναι η μόνη μας ελπίδα να επιβιώσουμε" ; Όταν αντιπαρατίθενται με τα εμπάργκα και τα βέτα τα ελληνικά, κάτι πρέπει να πετάξουν κι αυτοί στο τραπέζι, και καμμιά πλατεία πλατεία-Φιλίππου-του-Βου να ονομάσουν, και κανένα αεροδρόμιο, και βιντεάκια σαν το τελευταίο που ανέβασες να γυρίσουν. Συν το ότι ΕΙΝΑΙ ακόμια "αγρίμια". Δε νομίζω, αν όλα πάνε καλά γι' αυτούς, μετά από 50 χρόνια να μας ζητάνε τη σκευοφόρο της Βεργίνας, με τον Ανδρόνικο μέσα, θα σοβαρευτούν νομίζω.

Α και κάτι ακόμα : Στη σκακιέρα τη διεθνή, μπορεί και να καταλαβαίνω και ν΄ αποδέχομαι τη "σκληρή στάση" της χώρας μας. Δεν είπα ποτέ "η πουτάνα η Ελλάδα τί τους τυρρανάει". Το "συμφέρον μου", το καταλαβαίνω - άσχετα αν κάποιοι μπορεί από ηλίθιο/άσχετο/"επικίνδυνο"/αδύναμο/ανίκανο να με θεωρούν, έως ανθέλληνα. Σαφώς και δεν έπρεπε, με τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας τους, να καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να σφυράμε κλέφτικα. Έπρεπε να τα βάλουμε κάτω, και να μοιράσουμε τα κουκιά. Εσύ φίλος Μακεντόνσκι, ΜΕΧΡΙ εκεί, ε. Και μάζεψε και τους όποιους σχολικούς χάρτες περιφέρονται που δείχνουν τη χώρα σου μέχρι τον Όλυμπο. Δεν με πειράζουν λοιπόν τόσο τα πολιτικά "παιχνίδια".

Αυτό όμως που με ΠΕΙΡΑΖΕΙ είναι κάποια κολλημένα μυαλά δίπλα μου, στη γειτονιά μου, στην παραδίπλα πόλη, στην άλλη μεριά της Ελλάδας, που αφ' ενός δεν θα κάνουν τον κόπο να αναλογιστούν ότι ΚΑΙ οι "απέναντι" έχουν δικαιώματα (όχι γιατί τους λυπάμαι, αλλά αν καταλάβω ότι ο άλλος ΕΧΕΙ δικαιώματα, έχω κάνει ένα βήμα προς την ειρηνική συμβίωση, πράγμα καλό ΚΑΙ για τους δυό μας), και αφ' ετέρου θα πούνε "τί λένε ρε οι Σκοπιανοί...! Ποιοί Μακεδόνες ! Γιατί δεν μας αφήνουν να κάνουμε ένα ντου - κυβέρνηση είναι αυτή που έχουμε ; ;".

Γιατί με ΤΕΤΟΙΑ "μυαλά", μόνο πίσω θα καταφέρουμε να πάμε. Άσε που μου γυρνάει τ' άντερα η βλακεία τους.

edit :

...να, ορίστε, τί έλεγα ;

Το σφάλμα είναι στο Βυζάντιο, το οποίο διατήρησε τον όρο Μακεδονία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα έπρεπε να μικρύνει τα σύνορα. Μόνοι μας την πατήσαμε!!

Το ίδιο κάναμε και με τη ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ. Προς ΤΙ βόρεια Ήπειρος? Από τη στιγμή που ανταλάξαμε τη βόρεια ήπειρο με τα δωδεκάνησα, η ήπειρος μικραίνει......

Σε λίγα χρόνια/αιώνες θα βγουν οι Αλβανοί και θα το παίζουν ηπειρότες......ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ

Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι, αν δε διεκδικείς ΄και εσύ κάτι, θα σε φάνε οι άλλοι.........

:-)

Δημοσ.

Αυτό όμως που με ΠΕΙΡΑΖΕΙ είναι κάποια κολλημένα μυαλά δίπλα μου, στη γειτονιά μου, στην παραδίπλα πόλη, στην άλλη μεριά της Ελλάδας, που αφ' ενός δεν θα κάνουν τον κόπο να αναλογιστούν ότι ΚΑΙ οι "απέναντι" έχουν δικαιώματα (όχι γιατί τους λυπάμαι, αλλά αν καταλάβω ότι ο άλλος ΕΧΕΙ δικαιώματα, έχω κάνει ένα βήμα προς την ειρηνική συμβίωση, πράγμα καλό ΚΑΙ για τους δυό μας), και αφ' ετέρου θα πούνε "τί λένε ρε οι Σκοπιανοί...! Ποιοί Μακεδόνες ! Γιατί δεν μας αφήνουν να κάνουμε ένα ντου - κυβέρνηση είναι αυτή που έχουμε ; ;".

Γιατί με ΤΕΤΟΙΑ "μυαλά", μόνο πίσω θα καταφέρουμε να πάμε. Άσε που μου γυρνάει τ' άντερα η βλακεία τους.

edit :

...να, ορίστε, τί έλεγα ;

.

:-)

Άποψή σου και άποψή μου. Πάντως στην παγκόσμια διπλωματία, μόνο η Ελλάδα αναγνωρίζει δήθεν δικαιώματα άλλων. Για αυτό και τον πίνουμε συνεχώς. Με τέτοιες αντιλήψεις που έχουμε, για αυτό πάνε τώρα οι Τούρκοι και διεκδικούν εδάφη στις γκρίζες ζώνες. Και ας έχουμε συμβόλαια παραχώρησης από Ιταλούς.

Στη διεθνή διπλωματία, αν ο άλλος έχει δίκιο, αλλά λιγότερο από το δικό σου, απλά τον πηδάς, αλλιώς θα σε πηδήξει αυτός.

Το τι είναι σωστό είναι διαφορετικό από το τι κάνουμε διπλωματικά. Προσωπικά πιστεύω σε ένα πλανήτη με ένα κράτος και πολλές κοινωνίες χωρίς σύνορα. διπλωματικά όμως , αν ένς πρωθυπουργός έλεγε όσα λες εσύ τώρα, η χώρα του θα τον είχε πιει κανονικά.

Τελικά τι συζητάμε, τι είναι ηθικά σωστό ή διπλωματικά?

Με τους Κινέζους τι γίνεται δεν απαντάς πάλι......

Δημοσ.
Στη διεθνή διπλωματία, αν ο άλλος έχει δίκιο, αλλά λιγότερο από το δικό σου, απλά τον πηδάς, αλλιώς θα σε πηδήξει αυτός.

...και τί απόγινε με το γύρνα και το άλλο "μάγουλο" ;

(επειδή είσαι και του "Χριστού" εσύ....)

οι Κινέζοι παραμένουν κίτρινοι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...