Προς το περιεχόμενο

"Μακεδονία" στο google

Teaser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ονόματα όπως:

• Alcetas
  • Amyntas
  • Alexander
  • Orestes
  • Archelaus
  • Pausanias
  • Ptolemy
  • Antipater
  • Diodotus

...και πολλά άλλα,(να είναι καλά η katerina με τα link της) δεν έχουμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι είναι καθαρά ελληνικά.

Όπως είπε και κάποιος πιο πριν, ο Μακεδόνας δεν είναι αυτός που απλά και μόνο κατοίκησε στα εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας, και εγώ στην Μακεδονία κατοικώ, αλλά δεν είμαι Μακεδόνας.

Την μακεδονική ιδιότητα θα πρέπει να πάρει ο λαός που έχει τα χαρακτηριστικά του (εθνολογικά και πολιτισμικά) και που μιλάει την ίδια γλώσσα και όχι αυτός που κάποια ωραία πρωία αποφάσισε να μετοικίσει για να βελτιώσει το επίπεδο ζωής του.

Για παράδειγμα στη γειτονιά μου μένει μια οικογένεια από τη Ρουμανία. Αυτοί μένουν στην ελλάδα, αλλά δεν είναι έλληνες. Ακόμα και 40 εκατομμύρια Ρουμάνοι αν έρθουν και μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, έλληνες δεν θα γίνουν, το μόνο που θα πρέπει να αποδεχτούμε είναι ότι η Ελλάδα περιήλθε στους Ρουμάνους.

Έτσι ακόμα και αν αποδειχτεί ότι τα σκοπιανά εδάφη καλύπτουν ένα μέρος της Μακεδονίας δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι κάτοικοι των σκοπίων μπορούν να ονομαστούν "Macedonians" και σε καμία περίπτωση (θεε μου) η σλαβική τους γλώσσα (μακεδονική) όπως βλέπουμε στις ταινίες.

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μα το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας, τον έναν και μοναδικό πραγματικό Θεό! Δεν έχω διαβάσει τίποτα πιο φασιστικό τις τελευταίες μέρες.

Όταν βάλεις το δίκαιο πάνω και απο το προσωπικό σου συμφέρον τότε δεν θα σε λέω κι εγώ φασίστα.

Με το κοινό συμφέρον ξέρουμε να κάνουμε μαγκιές, για το τομάρι μας όμως θα σφάζαμε άνετα οποιονδήποτε.

Συνειδητοποίησε πρώτα πως λειτουργεί ο κόσμος και η πολιτική και ύστερα γίνε γενναιόδωρος πρώτα με τα προσωπικά σου αγαθά και μετά με τα κοινά.

Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε στη Στάγειρα Χαλκιδικής που ήταν Αθηναική αποικία,δεν ήταν Μακεδόνας,σωστά λείπει απο τη λίστα,άσε που έμεινε ελάχιστα εκεί

Θες να πεις πως ήταν Αθηναίος?

(ο αριστοτέλης πλήρωνε το μετοίκιο, το οποίο πλήρωναν όλοι οι μη αθηναίοι που ζούσαν στην Αθήνα. Αν κάποιος δεν το πλήρωνε εξοριζόταν. Πως σας φαίνεται η ιδεά για τους σημερινούς μετανάστες?

Όταν πέθανε ο Αλέξανδρος οι Αθηναίοι επιχείρησαν να λυντζάρουν το Αριστοτέλη θεωρώντας τον μακεδόνα και τελικά έφυγε και κατέληξε στην Χαλκίδα όπου και πέθανε.

Upon Alexander's death, anti-Macedonian sentiment in Athens once again flared. Eurymedon the hierophant denounced Aristotle for not holding the gods in honor. Aristotle fled the city to his mother's family estate in Chalcis, explaining, "I will not allow the Athenians to sin twice against philosophy," a reference to Athens's prior trial and execution of Socrates.)

Δημοσ.
Όταν βάλεις το δίκαιο πάνω και απο το προσωπικό σου συμφέρον τότε δεν θα σε λέω κι εγώ φασίστα.

Με το κοινό συμφέρον ξέρουμε να κάνουμε μαγκιές, για το τομάρι μας όμως θα σφάζαμε άνετα οποιονδήποτε.

Συνειδητοποίησε πρώτα πως λειτουργεί ο κόσμος και η πολιτική και ύστερα γίνε γενναιόδωρος πρώτα με τα προσωπικά σου αγαθά και μετά με τα κοινά.

Θες να πεις πως ήταν Αθηναίος?

Κοίτα, αν και εμείς για μια στιγμή σκεφτούμε όπως οι τούρκοι και οι Σκοπιανοί, τότε Ευρώπη και Αμερική θα πρέπει να μας πληρώνει copyrights και φόρους δισ κάθε χρόνο για τον πολιτισμό που παρέλαβαν, να έχουν ελληνικά αγάλματα στις κεντρικές τους πλατείες, να ονομαστεί η Σικελία η Μικρά Ασία και κάποια εδάφη στη Γαλλία και στην Ιταλία Ελλάδα και πάει λέγοντας. Δεν πάμε όμως εκεί.......

Εμείς απλά λέμε ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τον όρο Μακεδονία, όταν ΔΕΝ έχεις ΚΑΜΙΑ πολιτισμική σχέση με αυτόν. Το ότι ο όρος καθιερώθηκε και ως γεωγραφική περιοχή για προφανείς λόγους επιρροής και εξωτερικής πολιτικής του Βυζαντίου, δε σημαίνει ότι είναι και το σωστό....

Δημοσ.

(1) Δεν εξέθεσα τις θέσεις μου για το θέμα (σε αντίθεση με εσένα), άρα είναι αδύνατον να τις σχολιάζεις σε λογική βάση. (2) Τη γνώση μου για το πώς λειτουργεί ο κόσμος θα μου επιτρέψεις να τη γνωρίζω περισσότερο από εσένα. (3) Όσο για το ότι για το τομάρι μας θα σφάζαμε άνετα οποιονδήποτε, για να το λες για τον εαυτό σου, κάτι θα ξέρεις. Και πάλι, άσε με απ' έξω.

Θα θυμίσω ότι ουσιαστικά υποστήριξες ότι στον καθένα μας έλαχε μια θέση (που δεν την διάλεξε αυτός) και αυτή θα πρέπει να υποστηρίζει, είτε είναι λογική είτε όχι. Κι αν είμαστε και περισσότεροι ή έχουμε ισχυρότερο στρατό ή έχουμε καλύτερα κονέ σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και άλλους ανθρωπιστικούς οργανισμούς, τότε το δικό μας δίκιο θα βγει πάνω από αυτό των άλλων. Λοιπόν, αυτού του είδους τις πρακτικές που υποστηρίζεις δεν θες να τις σχολιάσω, για χάρη του επιπέδου του forum.

Δημοσ.
(1) Δεν εξέθεσα τις θέσεις μου για το θέμα (σε αντίθεση με εσένα), άρα είναι αδύνατον να τις σχολιάζεις σε λογική βάση.

Σχολιάσα μονο αυτό που είπες περι φασισμού.

(2) Τη γνώση μου για το πώς λειτουργεί ο κόσμος θα μου επιτρέψεις να τη γνωρίζω περισσότερο από εσένα.

Παρά τον φασισμό μου που ανέφερες, σου το επιτρέπω.

(3) Όσο για το ότι για το τομάρι μας θα σφάζαμε άνετα οποιονδήποτε, για να το λες για τον εαυτό σου, κάτι θα ξέρεις. Και πάλι, άσε με απ' έξω.

Αν έχω την τιμή να ομιλώ με κάποιον άγιο, που νοιάζεται για τους άλλους και όχι για τον εαυτό σου σέβομαι απόλυτα αυτά που λες και είσαι σωστός. Όμως ως χώρα άγιοι δεν μπορούμε να γίνουμε πριν γίνουν και οι άλλοι γιατί θα μας φάνε ζωντανούς.

Θα θυμίσω ότι ουσιαστικά υποστήριξες ότι στον καθένα μας έλαχε μια θέση (που δεν την διάλεξε αυτός) και αυτή θα πρέπει να υποστηρίζει, είτε είναι λογική είτε όχι. Κι αν είμαστε και περισσότεροι ή έχουμε ισχυρότερο στρατό ή έχουμε καλύτερα κονέ σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και άλλους ανθρωπιστικούς οργανισμούς, τότε το δικό μας δίκιο θα βγει πάνω από αυτό των άλλων. Λοιπόν, αυτού του είδους τις πρακτικές που υποστηρίζεις δεν θες να τις σχολιάσω, για χάρη του επιπέδου του forum.

Αυτό που υποστήριξα (το δίκιο του ισχυρού δηλαδή) είναι αυτό που ισχύει στην πολιτική και ΠΑΝΤΟΥ ανέκαθεν (όμως εσύ είπες πως γνωρίζεις καλύτερα τον κόσμο οπότε για σένα δεν ισχύει).

Είτε λοιπον ακολουθείς αυτόν τον κανόνα είτε χάνεις. Έγω δεν θέλω να χάσουμε κάτι, αν θες εσύ πρόβλημα σου.

Αν τώρα εσύ θες να το αλλάξεις αυτό, θα πρότεινα να ξεκινήσεις να προσπαθείς να το αλλάξεις πρώτα μέσα στην κοινωνία (π.χ. βγες και φώναζε μετανοείτε έρχεται η ώρα της κρίσης) και μετά άλλαξε το και στην επίσημη πολιτική του κράτους μας.

Θα ήταν γενικά πρωτότυπη μια εξωτερική πολιτική με βάση την καλοσύνη αλλά στην Ελλάδα όλα ειναι πιθανά...

Άσχετο, οι χαλβάδες στις ετικέτες κάτω έχουν σχέση και με δίποδους χαλβάδες?

Δημοσ.

Θα παραθέσω 2 φράσεις, που ταιριάζουν γάντι:

1) Τα πιστεύω ειναι πιο επικίνδυνοι εχθροι της αληθειας απ' οτι τα ψεματα. ( Νιτσε)

2) Η προπαγανδα δεν πρεπει να υπηρετει την αληθεια, επειδη η τελευταια θα μπορουσε να ευνοησει τον αντιπαλο... ( Χιτλερ)

Προς katerina_a_86 και αλλους.

Δημοσ.

1) Τα πιστεύω ειναι πιο επικίνδυνοι εχθροι της αληθειας απ' οτι τα ψεματα. ( Νιτσε)

2) Η προπαγανδα δεν πρεπει να υπηρετει την αληθεια, επειδη η τελευταια θα μπορουσε να ευνοησει τον αντιπαλο... ( Χιτλερ)

Είναι τυχαίο που και οι δύο "πηγές" σου μισούσαν τους Εβραίους;:P

Δημοσ.

Κι εγώ άλλη μία :

Σε αυτά που λέω έχεις να απαντήσεις κάτι? (katerina_a_86)

Δημοσ.

Εντελώς τυχαίο ηταν. Απλως ηθελα να πω στην Κατερίνα, πως τα πιστευω της την εμποδιζουν να δει την αληθεια!

-----Προστέθηκε 22/1/2009 στις 12 : 11 : 31-----

Σε αυτά που λέω έχεις να απαντήσεις κάτι? (katerina_a_86)

Και άδικο να είχαμε δηλαδή έπρεπε να υποστηρίζεις το συμφέρον της χώρας που ζεις.
:confused::fear:

Μονο αυτο φτανει.

Δεν χρειαζεται τπτ παραπανω ζωγραφισες.:rolleyes:

Δημοσ.
Από όσο θυμάμαι, οι Θράκες τελικά έγιναν Έλληνες στα πλαίσια του Βυζαντίου......όχι πιο πριν όμως.Αλλά αν η Ανατολική Θράκη ανεξαρτητοποιηθεί από την Τουρκία και ονομαστεί Ανατολική Θράκη ή Δημοκρατία της Θράκης , δεν μπορούμε να το δεχτούμε, αφού άλλη ένοια έχει μια ονομασία ως ΕΠΑΡΧΙΑ και άλλη ένοια προσδίδει ο όρος όταν χρησιμοποιείται ως όνομα Κράτους. Στην περίπτωση αυτή, η Θράκη συρικνώνεται στα πλαίσια της Δυτικής Θράκης και οι Τούρκοι της Ανατολικής ας ονομαστούν ΝΕΑ Τουρκία.

Εδώ θα διαφωνήσω (το μόνο σημείο).

Η θράκη ιστορικά δεν ήταν ελληνική και οι Θράκες ήταν ξεχωριστό φύλο απο τα ελληνικά.Στην πορεία εξελληνίστικαν.Οπότε αν ξαφνικά οι Θρακιώτες της Βουλγαρίας ή της Τουρκίας αποφασίσουν να φτιάξουν Δημοκράτια ξέχωρα απ την Βουλγάρικη ή την Τούρκικη μπορούν να το κάνουν αρκεί να αναγνωρίσουν μέσα απ το όνομα της Δημοκρατίας του και τα υπόλοιπα "κομμάτια" Θράκης.

Οι Σλαβομακεδόνες της ΠΓΔΜ είναι μια μάυρο μια άσπρο.Λένε οτι μπορούν να λέγονται Μακεδόνες αφού κατοικούν στην ιστορική Μακεδονία αλλά εμείς δε μπορούμε λέει αφού είμαστε Έλληνες κι ότι ξαφνικά το 90 αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία.

Λένε οτι δε σεβόμαστε το δικαίωμα τους για αυτοπροσδιορισμό.Άντε και το σεβάστηκα,όταν εγώ κάτοικος Χαλκιδικής με γενεαλογικό δεντρο πάνω απο 100 χρόνια σ αυτή την περιοχή θέλω να λέγομαι κι εγώ Μακεδόνας γιατι μου λένε όχι? Δε μπορείς λέει,είσαι Έλληνας.(Άσχετα αν προσπαθούν να αποδείξουν τις υποσαχάριες και αφρικάνικες ρίζες μας).

Απ την άλλη μας κατηγορούν ως κατακτητές της Αιγιακής Μακεδονίας και παρουσιάζουν χάρτες μέχρι την Λάρισα και τη Χαλκιδική.Τους διώξαμε απ τα εδάφη τους και τους πήραμε τα χωράφια με το σταρ.

Δημοσ.

Hint: Το ότι κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να βαριούνται να "την πουν" σε εθνίκια, δε σημαίνει ότι δεν έχουν επιχειρήματα, αλλά ότι θεωρούν συγκεκριμένων ειδών αντιπαραθέσεις, ανάξιες σπατάλης χρόνου.

Δημοσ.
Εντελώς τυχαίο ηταν. Απλως ηθελα να πω στην Κατερίνα, πως τα πιστευω της την εμποδιζουν να δει την αληθεια!

Όλοι "πιστεύουμε" ότι κάτι είναι η αλήθεια παρόλο που μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα. Αυτό δεν μας απαγορεύει να λέμε τη γνώμη μας.

Το ότι εσύ πχ πιστεύεις ότι αυτό που πιστεύει η Κατερίνα δεν είναι αλήθεια αλλά ψέμα, μπορεί να μην είναι η αλήθεια, αλλά ένα ψέμα καλυμμένο από μια αληθοφανή ψεύτικη προπαγάνδα.

Δημοσ.
Hint: Το ότι κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να βαριούνται να "την πουν" σε εθνίκια, δε σημαίνει ότι δεν έχουν επιχειρήματα, αλλά ότι θεωρούν συγκεκριμένων ειδών αντιπαραθέσεις, ανάξιες σπατάλης χρόνου.

Να αγιασουν τα δάχτυλά σου!:-D

Δημοσ.

Μονο αυτο φτανει.

Δεν χρειαζεται τπτ παραπανω ζωγραφισες.:rolleyes:

Άσε τις ζωγραφικές και δες τι έχω απαντήσει για το συγκεκριμένο στον teo64x.

Αν έχεις να πεις κάτι για αυτά μπορώ να το συζητήσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...