Προς το περιεχόμενο

"Μακεδονία" στο google

Teaser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμείς;;;Ο άλλος έγραψε μάρα το καρπούζι στα tags(όχι δεν είναι μάπα,είναι μαρα) :lol:

katerina_a_86 έχεις δίκιο.

Στο θέμα,πως απο τη στιγμή που έχουν κομμάτι της Μακεδονίας τους απαγορεύετε να λέγονται Μακεδόνες;Δηλαδή αν πουν δεν είμαστε απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου αλλά Σλάβοι,απλά λέμε Μακεδόνες επειδή είμαστε στα εδάφη,θα συμφωνήσετε;

ρε απο κάτε,τα -ιτς τα έχω copyright,δε θα μου πάρεις τη δόξα τώρα :P

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρωτάω αν οι ετικέτες πρέπει να είναι σχετικές με το θέμα η αν μπορεί να βάλει ο καθένας ότι του καπνίσει επειδή έχει χιούμορ.

edited-μλκια είπα-edited

О topic starter μπορεί να βάλει 5 ετικέτες και το κάθε μέλος από ακόμα 2.

Δημοσ.
Δηλαδή αν πουν δεν είμαστε απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου αλλά Σλάβοι,απλά λέμε Μακεδόνες επειδή είμαστε στα εδάφη,θα συμφωνήσετε;

Λες να κάνουν κάτι τέτοιο; Κοίτα μια εδώ: http://www.noiazomai.net/plateiafilip.html και εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=766031

Δημοσ.

Στο θέμα,πως απο τη στιγμή που έχουν κομμάτι της Μακεδονίας τους απαγορεύετε να λέγονται Μακεδόνες;Δηλαδή αν πουν δεν είμαστε απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου αλλά Σλάβοι,απλά λέμε Μακεδόνες επειδή είμαστε στα εδάφη,θα συμφωνήσετε;

Το πρόβλημα είναι πως δεν διεκδικούν με γεωγραφικούς όρους αλλά εθνικούς πράγμα που θεωρώ μη συμφέρον για μας.

Αν δεν είναι μη συμφέρον για μας να ονομαστούν οι γείτονες μας Μακεδόνες παρακαλώ διαφωτίστε με.

Δημοσ.

ρε απο κάτε,τα -ιτς τα έχω copyright,δε θα μου πάρεις τη δόξα τώρα :P

Άρα συμφωνούμε στο Σλαβομακεδόνες τελικα??

Δημοσ.
Γιατί εμείς λέμε Ελληνοθρακιώτες;

Δηλαδή ΤΙ, να λέγονται Μακεδόνες? Αυτό τους κάνει μοναδικούς Μακεδόνες, έτσι δεν είναι??

Δημοσ.
Λες να κάνουν κάτι τέτοιο; Κοίτα μια εδώ: http://www.noiazomai.net/plateiafilip.html και εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=766031

Το κακό με δαύτους είναι πως βαυκαλίζονται πως είναι απόγονοι κάποιου μεγάλου στρατηγού. Αυτό δείχνει μια εσωτερική μιζέρια, δλδ είμαι καταδικασμένος στο σήμερα, αλλά στο παρελθόν είχα τη μισή υφηλιο. Τι θα κερδίσει δλδ ο σκοπιανός εργαζόμενος από το να πάρει μια πλατεία το όνομα βουκεφάλα? Ουτε και ο ελληνας τπτ αν θα ονομαστούν τα σκόπια μακεδονία 'η "ελληνες τον παίρνετε". απλά έχουν μπει σε ένα λούκι στοχόκαυλοι και διεθνιστούληδες και ασχολούνται με επουσιώδη, για να την λένε στον άλλο. Εχει πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί ο κόσμος από την ονομασία.

Τώρα για μένα συμφέρον είναι να παίρνει η κυβέρνηση σκληρή γραμμή, για να μη βγαίνουν ορισμένοι και να μιλάνε για προδοσίες οδηγώντας σε ένα κλίμα "εθνικής συμφιλίωσης". Δλδ το ότι εγώ είμαι ομοεθνής με το πλουσιόπαιδο της Γλυφάδας και της Ερυθραίας δε σημαίνει για μένα τπτ. Ισα ίσα που είναι ταξικός εχθρός μου.

Δημοσ.
Το κακό με δαύτους είναι πως βαυκαλίζονται πως είναι απόγονοι κάποιου μεγάλου στρατηγού. Αυτό δείχνει μια εσωτερική μιζέρια, δλδ είμαι καταδικασμένος στο σήμερα, αλλά στο παρελθόν είχα τη μισή υφηλιο.

Ρε συ,αυτό μου θυμίζει άλλη μια χώρα,κάτσε να δεις πως την λένε Ελ,Ελ,Ελλά, α ναι Greece

χμμμ jimarass,δε θα το λεγα αλλά ίσως και να 'χεις δίκιο,το θέμα είναι ότι για μένα απόγονοι των Μακεδόνων ΔΕΝ υπάρχουν,ούτε εδώ ούτε εκεί και απο τη στιγμή που κατοικούν σε εδάφη της Μακεδονίας και είναι άλλο κράτος δεν μπορώ να τους πω πως θα λέγονται αλλά και αν θα βάλουν το Μακεδονία

Με το Σλαβομακεδόνες οι απο εδώ γίνονται Ελληνομακεδόνες ή Μακεδόνες σκέτο;;

Δημοσ.
Ρε συ,αυτό μου θυμίζει άλλη μια χώρα,κάτσε να δεις πως την λένε Ελ,Ελ,Ελλά, α ναι Greece

χμμμ jimarass,δε θα το λεγα αλλά ίσως και να 'χεις δίκιο,το θέμα είναι ότι για μένα απόγονοι των Μακεδόνων ΔΕΝ υπάρχουν,ούτε εδώ ούτε εκεί και απο τη στιγμή που κατοικούν σε εδάφη της Μακεδονίας και είναι άλλο κράτος δεν μπορώ να τους πω πως θα λέγονται αλλά και αν θα βάλουν το Μακεδονία

Με το Σλαβομακεδόνες οι απο εδώ γίνονται Ελληνομακεδόνες ή Μακεδόνες σκέτο;;

Δεν εννοώ αυτό. Το κράτος τους να λέγεται Σλαβομακεδονία, με σλαβικοβουλγαρική εθνικότητα. Το Σλαβο-μακεδονία θα είναι εθνικό-γεωγραφικός προσδιορισμός. Οι δικοί μας είναι Έλληνες μακεδόνες, όπου μακεδόνας είναι ΚΑΙ εθνικός ΚΑΙ γεωγραφικός προσδιορισμός, αφού οι Έλληνες του σήμερα είναι οι πιο άμεσοι αν θες απόγονοι (dna και παιδεία). Απόγονοί με τον ίδιο τρόπο που τα τρισέγοννά μας, οι Ευρωπαίοι, θα είναι απόγονοι Ελλήνων και Ιταλών και πάει λέγοντας...

Δηλαδή οι Βούλγαροι γιατί δεν ονομάζουν κάποια επαρχία τους μακεδονία , στο πηγάδι κατούρησαν ή ήρθαν στο χώρο μετά από τους σκοπιανούς?

Δημοσ.
Το πρώτο σοβαρό επιχείρημα που άκουσα. Ότι μας συμφέρει. Προσωπικά δεν το πιστεύω, και δεν θεωρώ ότι θα γινόταν όλη αυτή η φασαρία αν μας συνέφερε.

Αν όμως πιστεύεις αυτό τότε δικαιολογώ να είσαι με την άλλη άποψη.

Όμως το ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε πολλά δεν μου λέει κάτι για τον λόγο που μας συμφέρει. Αν θες πες μας γιατί μας συμφέρει να βαφτιστούν οι γείτονες (που έχουμε κοινά σύνορα) ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

..Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις, είναι ο λόγος που ο Τίτο τους έδωσε κρατική υπόσταση - υποβοήθησε στην ισχυροποίηση της Μακοδονικής εθνικής ταυτότητας. Ο λόγος που το έκανε, ήταν ακριβώς για να μην έχουν μελλοντικά πατήματα οι Βούλγαροι. Δε λέω αυτό που περιμένεις, ότι κάτω από τη σκακιέρα τα νήματα που κινούνται από πλευράς ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, κινούνται με βάση την λογική που περιέγραψα, διότι αυτό ΔΕΝ συμβαίνει. Οι κινήσεις που γίνονται απ' τους πολιτικούς μας, πρωτ' απ' όλα αποσκοπούν στο να μην τους πιάσει κανείς στο στόμα τους εν Ελλάδι, και βρεθούν στο Σουφλί να οργανώνουν την εκεί τοπική κομματική οργάνωση, και κατ' επέκταση ει δυνατόν να έχουν οι ίδιοι τα "εσωτερικά" ωφέλη : "είναι μακεδονομάχος - ας τον ψηφίσουμε". Κατά τ' άλλα, νομίζω ότι είναι πολύ πιο ξύπνιοι από τον μέσο όρο πολιτών τους οποίους "χρησιμοποιούν" (πχ Καρατζατέτοιος), και ξέρουν τί μας παίρνει εθνικά και τί όχι.

...Όσο περί "συμφέροντος" :-)

Γενικά δε μου αρέσει η "συμφεροντολογική" σκέψη, όχι τουλάχιστον όσο απλά δεν προασπίζει τα κεκτημένα. Να το θέσω με παράδειγμα : "Συμφέρον" θα ήταν η προσπάθεια αποσταθεροποίησης κρατικών οντοτήτων όπως πχ της Αλβανίας ή της...FYROM (για να ευφραίνονται και κάποιοι :-) ), σωστά ; Δηλαδή, αν με όποιον τρόπο, έννομο ή άνομο, ηθικό ή ανήθικο, φανερό ή κρυφό, συμβάλλει "η Ελλάδα" στο να οξυνθούν οι εσωτερικές αντιθέσεις στα κράτη αυτά, με απώτερο σκοπό, ακόμη και την διάλυση αυτών (κάτι που ως σενάριο,,,παίζει, ΕΙΔΙΚΑ για την FYROM, λόγω κυρίως του αλβανικού στοιχείου της), μπας και καταφέρουμε να βάλουμε χέρι σε τωρινά δικά τους εδάφη, πράγμα που θα σημαίνει εκπατρισμό των ντόπιων πληθυσμών κλπ κλπ. Ε, ΤΕΤΟΙΟ "συμφέρον"...μακρυά από 'μένα.

Από την "πρακτική" επίσης άποψη, δεν το θεωρώ "συμφέρον" να διατηρούνται τριβές μεταξύ "τέτοιων" κρατών. Το μια μέρα να φτάσουμε να έχουμε πολεμικές επιχειρίσεις, αν βρεθούν κάποια βλήματα που θα το επιδιώξουν, δε νομίζω να κάνει καλό ούτε σε 'μένα, ούτε στο γείτονά μου, ούτε στο "κράτος" μου. Από τη στιγμή δε , που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ "απειλή" ΔΕΝ υπάρχει ρε Κατερίνα,

(γι' αυτό λέω και ξαναλέω "δεν έχουμε να φοβόμαστε", με το σκεπτικό ότι αυτοί που είναι επιρρεπείς σε βλακώδη εγχειρήματα, είναι αυτοί που είτε "φοβούνται" - ανυπόστατα βεβαίως - τους όποιους γείτονες, είτε στην ακόμη χειρότερη αυτοί που ζούνε στην κοσμάρα τους και θ' αρπάξουν ένα δόρυ να υπερασπιστούν τον Μεγαλέξαντρο και την τιμή του, ή ένα χατζάρι για την τιμή του Μέγα Κωνσταντίνου),

δεν μπορώ να μιλήσω για "συμφέρον". ΑΝ όντως είχαμε λόγους "καλούς", ναι, γιατί όχι μέχρι και προληπτικά "χτυπήματα" να κάναμε. Και με Σκοπιανούς, και με Αλβανούς, και με Τούρκους.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όμως είναι η εξής :

Βρισκόμαστε σε μία "Ευρώπη", με την οποία προσπαθούν όλοι να συντονιστούν. Και Τούρκοι, και Σκοπιανοί, και Αλβανοί. Θέμα περεταίρω σύγκρουσης, δεν υφίσταται. Η Ελλάδα "ξεκαθάρισε" ό,τι είχε να ξεκαθαρίσει με το "ποιά είναι, πού πάει κτλ", αρχικά στον Β'ΠΠ, στη συνέχεια με τον εμφύλιο, και τέλος με την επταετία της δικτατορίας. Οι δε Τούρκοι, ούτε σε κάποιο άλλο μπλοκ είναι, ούτε κάτι άλλο "περίεργο" παίζει, θέμα "αδούλωτου τουρκισμού" στην Θράκη ΔΕΝ υπάρχει. Οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να προκόψουν.

Τα μόνα που παίζουν, είναι το Αιγαίο, και κανείς δε λέει να κάνει πίσω σε αυτό, οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί που απλά φωνασκούνε για περιουσίες που ποτέ δεν αποδόθηκαν, ΧΩΡΙΣ όμως αυτά να αποτελούν επίσημες κρατικές θέσεις. Με λίγα λόγια, όσο έχουν αυτοί οι δυο να φοβούνται δικούς μας "γραφικούς", άλλο τόσο έχουμε ΚΑΙ εμείς. Τα σύνορά μας ΕΙΝΑΙ "ακέραια" και ΟΧΙ προς διαπραγμάτευση, κι όποιος τσιμπάει με τους "χάρτες" Αλβανών και Σκοπιανών, ας κουνήσει λίγο το κεφάλι του και να δει πόσο τσιμπάνε απ' τη μεριά τους Αλβανοί και Τούρκοι, όταν βλέπουν "χάρτες" να λένε Αργυρόκαστρο, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, και θα καταλάβει πόση "αξία" έχουν ΑΥΤΟΙ οι "χάρτες", και πόσο διακυβεύονται σύνορα ή ΟΧΙ.

Γι' αυτό λέω "μή φοβάσαι, γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε".

...Τώρα αν το "ζόρι" σου, είναι ότι σου κάθεται στραβά να συναντάς στις διακοπές σου στη Χαλκιδική έναν Σκοπιανό και όταν σου λέει ότι είναι Μακεδόνας (...τί άλλο να σου πει, αφού μια ζωή αυτό ΕΙΝΑΙ ; :-) ) , εσύ θυμάσαι τον Mega-Αλέξανδρο, ο οποίος ΔΕΝ ήταν "Σλάβος", ο οποίος ήταν γαμώ τα παιδιά και τους καταχτητές, και ξεφεύγεις με το να αρχίζεις να ΠΛΑΘΕΙΣ "την προσφορά του στην Ιστορία" στο μυαλό σου, και γρήγορα φτάνεις στο συμπέρασμα ότι "ε αυτόν τον γιαλαντζί Μακεδόνα, θα τον ΑΦΗΣΩ να τολμάει να βάζει στο στόμα του αυτό το δοξασμένο όνομα"...........τί να σου πω :-)

(μετά θα καταλήξεις να αρπάζεσαι με τον Σκοπιανό επειδή εσύ λες έτσι κι αυτός γιουβέτσι, να τα τσουγκρίζεις με τον teo :-) , και να μεγαλώσεις παιδιά που ΑΔΙΚΩΣ θα μισούνε τους γείτονες, ενώ ΚΑΛΥΤΕΡΑ θα ήταν να έχουν σχέσεις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ)

..Για ξανασκέψου αν είναι "στο συμφέρον σου" όλ' αυτά....:-)

Δημοσ.
οι Έλληνες του σήμερα είναι οι πιο άμεσοι αν θες απόγονοι (dna και παιδεία)

Ακριβώς αυτό. Ειδικά αν ξεπεράσει κανείς τους Σλάβους του 7ου αιώνα και της τουρκοκρατίας, τους Αρβανίτες του 12ου έως και του 18ου αιώνα, τους Αρμένιους, τους Φράγκους, τος Αθίγγανους, τους Τούρκους, τους Άραβες και τους Εβραίους (Λογικά δεν ξέχασα κανέναν) που ήρθαν, εγκαταστάθηκαν, ενίοτε αφομοιώθηκαν, και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα στο (σημερινό) γεωγραφικά ελληνικό χώρο, το μακεδονίτικο dna είναι αβαντάζ μας.

Την παιδεία να μην την πιάσουμε στο στόμα μας όμως εγώ λέω. Σήμερα έκανα στην πιτσιρίκα αδερφή μου αρχαία και της ξέφευγαν αγγλικοί χαρακτήρες από τα γκρηκλις που χρησιμοποιεί ολημερίς. Η καθαρεύουσα έκανε το ξεκαθάρισμα από τα ξένα στοιχεία της μέχρι τότε γλώσσας και αυτό για να ενισχύσει την ελληνική εθνική συνείδηση όταν άρχισε να δημιουργείται (Κοραής μπλαμπλα) και να την εμφυτεύσει στον απλό λαό. Όλο αυτό πάει κλιμακωτά, κατά το γένεση έθνους<διαμόρφωση<χειραφέτηση<ολοκλήρωση. Οι Σκοπιανοί λοιπόν -ας τους λέμε έτσι για να μην μπερδευτεί κανείς- κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα που κάναμε κι εμείς τότε (μιλάω για τη δική μας ελληνική εθνική διαμόρφωση). Το μειονέκτημα όμως εδώ είναι ότι, δυστυχώς γι αυτούς, προλάβαμε το κοπηραητ. Γιατί αυτό που παρατηρώ εγώ τουλάχιστον από τους διαμαρτυρόμενους είναι θέμα κόπηραητ. Που οκεη εγώ χέστηκα για το κοπηραητ, καθώς είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η προπροπροπροπροπρογιαγιά ήταν τσαπερδόνα και μπερμπάντισσα. Τον τζιμάρα αντίστοιχα, που είναι γνήσιος μακεδόνας στο dna του (αμέ!) αφού είναι εξίσου σίγουρος ότι η δικιά του δεν ήταν, τον τρώει.

Αυτά είχα να πω, έτσι για να έχω κάνει ένα σοβαρό ποστ πριν το τρολλάρισμα και να μη με κατηγορήσετε μετά και μου κάνετε ρηπόρτ =)

Δημοσ.

(..και κάτι "περισσεύματα" που τα πήρε το μάτι μου πρωινιάτικα...) :

Για να μη σε αφήσω παραπονεμένο όμως, ο Τούρκος που πολεμούσε έξω από τα τείχη για να πάρει πχ τη Θεσσαλονίκη ή την Πόλη, αισθανόταν "κάτι". ΧΕΣΤΗΚΑ τι αισθανόταν ή ΤΙ του έμαθαν να αισθάνεται. Το θέμα είναι ιστορικά και επιστημονικά ΤΙ ισχύει και επιστημονικά οι σκοπιανοί ΔΕΝ είναι Μακεδόνες. Εϊναι Σλάβοι ΚΑΤΟΙΚΟΙ της Μακεδονίας που ΚΑΚΩΣ λέγεται σε όλη αυτήν την έκταση Μακεδονία. Τι πάει να πει αισθάνονται Μακεδόνες? Αν ενοείς Μακεδόνες τύπου Β τότε ίσως ΝΑΙ, αλλά η Ελλάδα θέλει να προστατεύσει την κλασική Μακεδονία τύπου Α. Το αν χαντακώνουμε τους ΜΑκεδόνες τύπου Β, λίγο μας αφορά...........

Ποιος σου είπε ότι τα Σκόπια είναι Ελληνικά?? Αλλά είπαμε, εκτός τόπου.......

...πρώτ' απ' όλα, έχω ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΕΙ με την πάρτη σου, που ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ να καταλάβεις (γενικώς) πράγματα :-)

Όπως το ότι "χτυπιέσαι" για το τί θα ήθελες ΕΣΥ, αδυνατώντας να καταλάβεις πόσο καραγκιόζης και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για τη χώρα ΜΑΣ καταλήγει να είναι κάποιος που με πινακίδα "Slavomacedonians stay at Skopje", την βγάζει στα σύνορα, εν έτει 2009.

Αδυνατείς να καταννοήσεις/δεν θυμάσαι (από περυσινά "μεγαλεία μας") πως και 'μενα "συναισθηματικά" θα με κάλυπτε καλύτερα όλων το "Σλαβομακεδονία".

Όμως βρε τουντς, το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έληξε το ΕΝΕΝΗΝΤΑΕΝΑ. ΠΑΕΙ. ΤΕΛΟΣ. ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ.

Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να έχει αξία, ουσία κι άλλα συναφή, ούτως ώστε να μην γίνεσαι γραφικός, είναι να γίνεις ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ πολεμώντας τους. Προσωπικά αν σε δω να διαδηλώνεις υπέρ του "Σλαβομακεδονία" ΤΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΝΙΑ, θα σου σπάσω τα πόδια με λοστό :-) , για να μη με βάλεις σε ανούσιες περιπέτειες. Αν πάρεις το όπλο και πας να τους πολεμήσεις δε, θα σε πυροβολήσω χωρίς σκέψη :-) . Όχι τόσο γιατί σκέφτομαι "τους καϋμένους τους Σκοπιανούς, και το δικαίωμα τους στον αυτοπροσδιορισμό", αλλά γιατί ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ότι έχουν ένα καλό πάτημα, και πρέπει να πάμε παρακάτω χωρίς να τραβάμε άλλο το σκοινί. Επειδή ΔΕΝ σκέφτομαι κοντόφθαλμα σαν εσένα. Βλέπω λίγο και γύρω μου, κι όχι μόνο την αρχαία Μακεδονία.

...Για να ΜΗΝ ανοίξουμε την κουβέντα, ΠΟΣΟ θα το δεχόταν ο ΛΑΟΣ τους, αν τότε συμφωνούσε (λέμε τώρα) ο Σαμαράς με τον Γκλιγκόρωφ. Αίσθησή μου είναι ότι θα τον τρώγανε άρον άρον, και θα επανετίθετο το ζήτημά εκ νέου. Κι αν ακόμα κι αυτό δεν γινότανε, αργά-γρήγορα, το "Σλαβό" θα εξαφανιζόταν στην πράξη. Οπότε εσένα ΠΑΛΙ θα έβγαζε σπυριά ο κώλος σου :-). Kαι ΞΕΡΕΙΣ γιατί θα εξαφανιζόταν ; Διότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ μισό αιώνα τώρα, ΣΦΥΡΗΛΑΤΕΙΤΑΙ η εθνική τους συνείδηση, με δημιουργία κρατικής υπόστασης (έστω και κάτω από "Γιουγκοσλαβικό" ζυγό), μέσω δημιουργίας "ξεχωριστής" γλώσσας, "αυτοκέφαλης εκκλησίας" κλπ, ΚΑΙ ΟΛ' ΑΥΤΑ για να έρθουν να στηρίξουν το ΗΔΗ υπάρχον ΠΑΝΩ από έναν αιώνα "εθνικό τους αίσθημα". Μην δηλαδή τονίσω ότι γενικά βόσκουν κατά κει 15 αιώνες. Τα οποία όλα, ΔΕΝ μπορείς "έτσι απλά να αγνοείς", όχι γιατί μου ΑΡΕΣΕΙ εμένα (που δε με χαλάει κι όλα), διότι γίνεσαι ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ έτσι . Έχω εγώ νομίζεις όρεξη να τρέχω να σκοτώνομαι και να χτυπάω πίσω το κράτος μου (την οικονομία του κλπ), επειδή ΕΣΥ έχεις ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΞΑΝΘΟ ΜΑΛΑΚΑ ; ; ; (..να μου έλεγες ότι μας πήρανε εδάφη, μας διώξανε πληθυσμούς, πήγαινε στο διάλο, να συμφωνήσω)

Λοιπόν. ΑΝ είχε ένα νόημα να ποντάρουμε, ήταν το 91. Δεν έκατσε - τέλος. Αν νομίζεις οι πολίτες τους θ' αλλάξουν το κεφάλι τους, γελιέσαι. Αν νομίζεις ότι θα μας "στηρίξει" άπασα η διαθνής κοινότητα, ούτως ώστε να πιεστούν να το κάνουν, γελιέσαι δε ΟΙΚΤΡΑ.

Το ΜΟΝΟ που μπορείς να κάνεις είναι μέχρι να ψοφήσεις να τους θυμίζεις όταν τυχαίνει να συναντάς κάποιον από δαύτους, ότι απόγονοι του Μεγαλέκου ΔΕΝ είναι. Αυτό. Μέχρι εκεί. Και το ίδιο να κάνει με άλλους "ξένους", ΑΝ και όποτε το φέρει η κουβέντα. Αν αυτό που σε νοιάζει είναι η "ηθική δικαίωση".

ΑΥΤΑ είναι που δεν εννοείς να περάσεις στην χοντροκεφάλα σου και μου τη δίνεις.

Συν το ότι πετάς μουρόφυλλα ότι απαντάω λέει μονολεκτικά, ανούσια, κι αρχίδια κατσαρά...

Το ότι εσύ δεν κάθεσαι να διαβάσεις τις μη-μονολεκτικές μου απαντήσεις και σχόλια, δε σημαίνει κι ότι δεν είναι κι έτσι.

Συν το ότι ΜΟΥ απαντάς, για σχόλια που έχω κάνει για ΑΛΛΟΥΣ (! :-) ), λες και τα έχω απευθύνει σε 'ΣΕΝΑ... Σύνερθε και μην ξαναγράψεις ότι ΕΓΩ είμαι εκτός τόπου μη σε χέσω :-)

Δηλαδή οι Βούλγαροι γιατί δεν ονομάζουν κάποια επαρχία τους μακεδονία , στο πηγάδι κατούρησαν ή ήρθαν στο χώρο μετά από τους σκοπιανούς?

..oι Βούλγαροι, αστερία μου (λογώ της πολυπλόκαμης προσέγγισης :-) ), είναι αυτοί που τον έχουν πιεί περισσότερο απ' όλους τους Βαλκάνιους, στο θέμα Βαλκάνια, και Μακεδονία, γι' αυτό έχουν και τους πιο χαμηλούς τόνους όλων.

ΠΑΡ' ΟΛ' ΑΥΤΑ...κάνε μια μετάφραση σ' αυτό : Пиринска Македония (Pirinska Makedonija), για να μη λες αηδίες :P

Ειδικά αν ξεπεράσει κανείς τους Σλάβους του 7ου αιώνα και της τουρκοκρατίας, τους Αρβανίτες του 12ου έως και του 18ου αιώνα, τους Αρμένιους, τους Φράγκους, τος Αθίγγανους, τους Τούρκους, τους Άραβες και τους Εβραίους (Λογικά δεν ξέχασα κανέναν) που ήρθαν, εγκαταστάθηκαν, ενίοτε αφομοιώθηκαν, και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα στο (σημερινό) γεωγραφικά ελληνικό χώρο

..χαλαρά ξέχασες τουλάχιστον τους Βλάχους :-)

Δημοσ.

αλλο ενα thread με αντιπαραθεση "εθνικιστων" και "πολιτισμενων".παντως καποια κατεβατα των "πολιτισμενων" που πανε απο το ενα στο αλλο και ακρη δεν μπορεις να βγαλεις σε κανει και συνηδητοποιεις το ποσο κακο τους κανουν οι ατελειωτες ωρες μπροστα

στον υπολογιστη,και η αποχη απο τον πραγματικο κοσμο και η "αποβλακωση" στον

ψηφιακο.:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...