Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση φτηνού - αξιόπιστου laptop

leftermann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε αναζήτηση ενός φτηνού laptop για τον πατέρα μου, ο οποίος θα το χρησιμοποιήσει κατά 99% για internet, e-mail κλπ, και ίσως και λίγο office, excel κλπ. Τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή από επεξεργαστική ισχύ.

Καθότι εντελώς άσχετος με laptops, θα ήθελα συμβουλές ως προς την ποιότητα, την αξιοπιστία, το service κλπ. Σε μια μικρή αναζήτησή μου, βρήκα τα εξής υποψήφια:

1. ACER Extensa 5230-571G12MN Cel 2.0/1G/120/15.4/VHb

2. F-Siemens Esprimo V5535 M570 2.26/1G/160/15.4/VHb

3. DELL NOTEBOOK VOSTRO V1500

4. Turbo-X Prime G14-216

Το τελευταίο βεβαίως είναι ανώτερο σαν τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικότερο για μένα. Άλλωστε όλων οι δυνατότητες φτάνουν και περισσεύουν γι αυτό που προορίζονται. Βασικό για μένα είναι να βρω ένα αξιόπιστο μηχάνημα σε όσο πιο καλή τιμή γίνεται. Μοναδικό must η 15άρα οθόνη :-)

Έχει κανείς να προτείνει κάποιο άλλο, με ταβάνι τα 500 ευρώ;

Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφερει η αξιοπιστια και η εγγυηση παρε Toshiba. Ειναι φυσικα λιγο ακριβα (απο 600 ευρω τα L300) αλλα ειναι τα πιο αξιοπιστα και αν παθει κατι απλα το πας στο Πλαισιο και στο φτιαχνουν. Δες ενα παραδειγμα για το τι γινεται με την Acer:

"Η εγγύηση παρέχεται από τις εξουσιοδοτημένες συνεργάτιδες εταιρείες της Acer, Alman Hellas (τηλ 210 2409150) και MDI AE (τηλ 210 4804500). Σε περίπτωση βλάβης του Notebook ο πελάτης αναλαμβάνει την επικοινωνία με μία εκ των εταιρειών αυτών και την παράδοση του μηχανήματος σε αυτή αφού πρώτα έχει επικοινωνήσει με το call center της Acer στο [email protected] ή στο 801-500-2000. Επισημαίνεται ότι στα μηχανήματα ACER, σε περίπτωση βλάβης, σε καμμία περίπτωση δεν γίνεται αντικατάσταση με καινούργιο αλλά επισκευή του υπάρχοντος από το service των αρμόδιων εταιρειών."

(απο το site του eshop)

Για τις υπολοιπες δεν ξερω.

Δημοσ.

To dell vostro ασυζητητί από αυτά που ανέφερες...Και sesrvice το καλύτερο..

Επίσης πολύ ποιοτικό αλλά λίγο ακριβότερο το lenovo R61 (στο carrefour το ειχε προσφορά 540 ευρώ, δεν ξέρω αν την προλαβαίνεις, είχε και καλούτσικα specs!)

Επίσης δες λίγο τα e-shops που το έχουν το vostro από skroutz, σε κάποια λέει 3 χρόνια εγγύηση και όχι 2, αξίζει τον κόπο!!

Δημοσ.

ώπα! Καλός.

Είχα διαβάσει για τα lenovo πολύ καλά λόγια σε ένα άλλο παρόμοιο τόπικ, αλλά δεν είχα δει αυτό στα 400 ευρώ. Μόνο μείον ο 1 χρόνος εγγύησης...

Καλά, αυτά τα lenovo, αφού είναι τόσο καλά, γιατί είναι και τόσο φτηνά;

-----Προστέθηκε 22/1/2009 στις 04 : 05 : 26-----

α, επίσης, είναι δυνατόν κάποιος να πουλάει κάτι με 2 χρόνια εγγύηση, και κάποιος άλλος με 3; Το βρήκα στο σκρούτζ όντως, το camber δίνει το vostro με 3 χρόνια...

Δημοσ.

Μη το ψειριζεις, απλως εκμεταλλευσου το :-)

Παραπονα, δεν εχουν ακουστει και για τα 2.

Η εγγυηση (πρεπει να) ειναι

τουλαχιστον 2ετης, σε ολα...

Δημοσ.

ναι, σωστό αυτό. Αλλά αν ο άλλος σου λέει "δίνω ένα χρόνο εγγύηση", πρέπει να είσαι έτοιμος για μάχη για να βρεις το δίκιο σου (=διετής εγγύηση)...

Δημοσ.

Οχι, δεν ειναι μονο "μεσω internet" και καλα, ομως

δε θυμαμαι αν μπορεις να τα παρεις απο Ηρακλειο...

Ισως ετσι γλυτωνεις (αστεια) εξοδα αποστολης :lol:

Δημοσ.

Τα vostro έχουν γενικά 3 χρόνια εγγύηση σαν small business laptops. Τώρα τι συμφώνησε ο καθένας με τη dell ελλάδος...

Πολύ ωραία τα lenovo αλλά ο 1 χρόνος εγγύηση, χμμμ σκέψου το καλά....Μη σε τρέχει ο μπαμπάς σε 1 χρόνο....

Δες και αυτό!! (Ευκαιρία φαίνεται! και 5 έτη εγγύηση?!)

http://www.steel.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=55&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=2255&category_id=122

Δημοσ.

καλό και το toshiba.

Προς το lenovo κλίνω, αλλά διαβάζω σε άλλο τόπικ πως κάποιος το παρήγγειλε αλλά δεν είναι διαθέσιμο. Εν τω μεταξύ δεν το βρίσκω διαθέσιμο ούτε σε 3-4 eshop του εξωτερικού που τσέκαρα...

Αν δεν βρεθεί lenovo (το μικρό, δεν υπάρχει λόγος για αυτό των 550 ευρώ, όσο καλή τιμή κι αν είναι...) λέω να πάω για toshiba. Φαίνεται σαφώς καλύτερο από το dell vostro, και με 5 χρόνια εγγύηση.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Δημοσ.

Στο MALL στην multirama DELL με επεξεργαστή 2.10 με 600 εύρω σήμερα ( μόνο εκεί αυτή η τιμή όχι σε οποιοδήποτε multirama )

Δημοσ.

Οντως το Lenovo 3000Ν500 δεν είναι διαθέσιμο στο συγκεκριμένο κατάστημα καιρό τώρα. Το είχα παραγγείλει για έναν συγγενή αλλά αναγκαστικά ακύρωσα λόγω πίεσης χρόνου. Πάντως σε τηλ επικοινωνία με έναν ευγενέστατο κύριο με ενημέρωσε ότι πιθανόν από τις 20/01 να έχουν νέα παραλαβή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εξακολουθεί να ισχύει.

Στο ψητό τώρα. Στη θέση σου θα το τσίμπαγα το Toshiba με τα 450 ευρώ και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο μετά πας για το Thinkpad με τα 550.

Δημοσ.

Άκυρο το μικρό lenovo. Μόλις πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως έχει εξαντληθεί, ίως λέει να το φέρουν ξανά, ίσως...

Οπότε πάμε για toshiba...

Δημοσ.

και εγω το ειχα παραγγειλει απο αρχες του μηνα, και πηρα τωρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι δεν θα το ξαναφερουν. Τους ειπα ευχαριστω που δεν με ειχατε ενημερωσει και επρεπε εγω να παρω τηλεφωνο, μια και τζαμπα περιμενα. Τι να πω, Ελληνικη νοοτροπια καταστηματων, δεν εχουν καμια υποχρεωση απεναντι στους πελατες. Αυτοι ειναι καλοι μονο για να πληρωνουν......

Κριμα, χασαμε την καταπληκτικη ευκαιρια. να δουμε τι θα παρουμε τωρα :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...