Προς το περιεχόμενο

Dual core, Quad, Core2Duo

eSATA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Σαν ασχετος θα ηθελα να μου εξηγησετε λιγα πραγματα για τους επεξεργαστες.

Οταν ειναι DualCore πχ στα 3,0ghz αυτο σημαινει οτι ο καθε πυρηνας εχει ισχυ 3,0ghz;;;

Αν ειναι Quad ή Core2Duo πχ στα 2,5ghz σημαινει οτι ο καθενας απο τους 4 πυρηνες εχει ισχυ 2,5 ;; ή ανα 2 εχουν 2,5gh;;:X:X:X:X:X

Οι tripleCore της AMD πως δουλευουν;;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι για τους intel ειναι οπως τα λες....ο καθε πυρηνας εχει την ισχη που αναγραφετε....2.50χ4=10ghz

για τους triple της amd ας σου πει καπιος αλλος δεν ξερω αν υσχειοει το ιδιο...

Δημοσ.
ναι για τους intel ειναι οπως τα λες....ο καθε πυρηνας εχει την ισχη που αναγραφετε....2.50χ4=10ghz

Το ίδιο ισχύει και γι'αυτούς.

Δημοσ.

ευχαριστω!!!!

-----Προστέθηκε 25/1/2009 στις 04 : 54 : 13-----

Το ίδιο ισχύει και γι'αυτούς.

ευχαριστω!!

Δημοσ.

Δεν ισχυει κατι τετοιο...

Ο κα8ε πυρηνας ειναι χρονισμενος στα 2,5 αλλα αυτο δεν σημαινει με τπτ 2.50χ4=10ghz

Δεν παει α8ροιστικα...Απλα δουλευουν παραλληλα οι πυρηνες...

Δημοσ.

Ο κα8ε πυρηνας ειναι χρονισμενος στα 2,5 αλλα αυτο δεν σημαινει με τπτ 2.50χ4=10ghz

φυσικα κ δεν ισχυει αυτο ..δηλαδη εγω που τον δικο μου το ειχα στα 3 ghz (τετραπυρηνο) ειχα εναν επεξεργαστη στα 12 ghz? δεν ειναι ετσι ρε παιδια ....

Δημοσ.

To αυτό.

Και φυσικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εφαρμογές που τρέχουν, τον αν μπορούν να τους εκμεταλευτούν παράλληλα...

Για την ακρίβεια λίγες εφαρμογές εκμεταλεύονται σωστά ακόμα και σήμερα περισσότερους από 2 πυρήνες.

Δημοσ.
μιλωντας θεωριτικα παντα ετσι...αποκλιετε να αξιοποιηθει ολο αυτο...

Ούτε θεωρητικά στέκει αυτό που έγραψες. :-)

Δημοσ.

ρε παιδια μπερδευτικα περισσοτερο τωρα τι εννοειτε να δουλευουν παραλληλα;;

για παραδειγμα εγω εχω εναν Ε2500 2,66ghz και καποιες φορες δουλευει συμφωνα με προγραμματα 100% δεν αποδιδει δηλαδη 5,32;;;; τοτε ποσο αποδιδει;;;;

ευχαριστω παλι!;)

-----Προστέθηκε 25/1/2009 στις 06 : 32 : 55-----

όχι, και το καλύτερο scaling να κάνεις δεν αθροίζονται, δλδ σε καμία άλλη περίπτωση

τι ειναι το scaling

Δημοσ.

Ερωτηση:

Ας πουμε οτι εχουμε ενα προγραμμα (πχ για encoding) το οποιο χρησιμοποιει τον επισης υποτιθεμενο διπυρηνο μας στο 100%. Αν ο διπυρηνος μας ειναι στα 2Ghz το αποτελεσμα (σε χρονο) δεν θα ειναι αντιστοιχο ενος μονοπυρηνου στα 4Ghz?

Υποθετουμε οτι ειναι ιδιας αρχιτεκτονικης και ιδια cache κτλ.

Δημοσ.
Ερωτηση:

Ας πουμε οτι εχουμε ενα προγραμμα (πχ για encoding) το οποιο χρησιμοποιει τον επισης υποτιθεμενο διπυρηνο μας στο 100%. Αν ο διπυρηνος μας ειναι στα 2Ghz το αποτελεσμα (σε χρονο) δεν θα ειναι αντιστοιχο ενος μονοπυρηνου στα 4Ghz?

Υποθετουμε οτι ειναι ιδιας αρχιτεκτονικης και ιδια cache κτλ.

Eίχε γράψει ο parsifal ένα λεπτομερές post παλιότερα, ίσως λύσει αρκετές απορίες.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=1956766&postcount=6

Δημοσ.

Ναι ρε συ, τα ηξερα αυτα. Αφου λεω, ιδιας αρχιτεκτονικης. Ειναι πολυ απλα το παραδειγμα μου και τελειως θεωρητικο. Αν ενα προγραμμα χρησιμοποιει εναν επεξεργαστη στο 100% (ειτε μονοπυρηνο, ειτε διπυρηνο) δεν θα ισουτε 1x4Ghz πχ με 2χ2Ghz?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...