Harkon Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 καλησπέρα σας, ερώτηση σχετικά με φωτογράφο για γάμο. όπου και αν ρωτήσαμε, κανείς δεν δέχεται να παραδώσει στο τέλος το ψηφιακό αρχείο με τις φωτογραφίες, βίντεο. είναι νόμιμο αυτό; γιατί μας ενδιαφέρει να το έχουμε για επανακτυπώσεις κτλ και κυρίως γιατί αποτελούν προσωπικά στοιχεία. ευχαριστώ
vassar Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 καλησπέρα σας, ερώτηση σχετικά με φωτογράφο για γάμο. όπου και αν ρωτήσαμε, κανείς δεν δέχεται να παραδώσει στο τέλος το ψηφιακό αρχείο με τις φωτογραφίες, βίντεο. είναι νόμιμο αυτό; γιατί μας ενδιαφέρει να το έχουμε για επανακτυπώσεις κτλ και κυρίως γιατί αποτελούν προσωπικά στοιχεία. ευχαριστώ Κανείς επαγγελματίας φωτογράφος δε θα σου δώσει ψηφιακό αρχείο με τις φωτογραφίες (αν δε το πληρώσεις αρκετά ευρώ), το ίδιο γινόταν και παλιότερα με τα φίλμ και είναι νόμιμο. Υπάρχει περίπτωση βέβαια να στο δώσει σε χαμηλή ανάλυση βέβαια δε θα μπορείς να κάνεις επανακτυπώσεις.
Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 αυτο ειναι μεγαλη μ..κια, αμα γινει ο γαμος στην επαρχια και ο φωτογραφος ηταν απο εκει ή μετακομισεις πρεπει να πας να τον βρεις αν θες αντιγραφο και αν κλεισει το μαγαζι τοτε εχει τρεξιμο γιατι τα πανε σε κατι αποθηκες...
Ather Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Ως δεδομένα που αφορούν τον ίδιο έχει δικαίωμα πρόσβασης για προσωπική χρήση (σωστά; ). Ένα άλλο κακό συνήθειο που έχουν είναι να βάζουν τις φωτογραφίες με τις πιο όμορφες στη βιτρίνα του καταστήματος. Αυτές τις ρώτησε;
De@th L0rd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Γενικά οι φωτογράφοι στην ελλάδα ακολουθούν νοοτροπία του '60.Θυμάστε πόσο χρέωναν την εμφάνιση κλασικού φίλμ;Κι ενώ υπήρχε η δυνατότητα για μικρογραφίες κι επιλογή εμφάνισης οι περισσότεροι σου εμφάνιζαν όλο το φίλμ με 36 φωτός κι ας ήταν οι 30 από αυτές κουνημένες,καμένες ή οτιδήποτε άλλο.
KaizerSoze Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Εισαι σιγουρος ρε μαγκα? Εμας ο δικοας μας μας ειπε οτι το βιντεο και τις 100 πρωτες φωτογραφιες(που ειναι στην τιμη που συμφωνησαμε) θα μας δωσει και το αρχειο/αντιτυπο Δηλαδη οκ, για το βιντεο απλο, blue ray θαναι, κανεις αντιγραφα, για τις φωτο μας ειπε για αυτες που θα πληρωσουμε, τωρα εαν εσυ μιλας γενικα, για οσες τραβηξε, χμ, δεν το σκεφτηκα, για να ρωτησω...
gvaggis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Παιδία σχεδόν κανείς δεν το δίνει το αρχείο.. Κ εγώ σάστισα μόλις το έμαθα, αλλά έτσι έχει επικρατήσει. Ποντάρουν κ στην επανεκτύπωση για κανά extra φράγκο..
glitsa Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 τι να τους κανουμε τους φωτογραφους?κρατανε τα αρχεια και παιρνουν τοσα λεφτα...εγω λεω να αγορασεις μια καλη καμερα να βγαλεις της φωτογραφιες και τα βιντεκια σου με ενα φιλαρακι να γελασετε και ωραια να περασετε.και στον κανονικο φωτογραφο να πατε μονο για τις 2-3 φωτο που βγαζουν οι νεόνυμφοι για κορνιζαρισμα
De@th L0rd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 τι να τους κανουμε τους φωτογραφους?κρατανε τα αρχεια και παιρνουν τοσα λεφτα...εγω λεω να αγορασεις μια καλη καμερα να βγαλεις της φωτογραφιες και τα βιντεκια σου με ενα φιλαρακι να γελασετε και ωραια να περασετε.και στον κανονικο φωτογραφο να πατε μονο για τις 2-3 φωτο που βγαζουν οι νεόνυμφοι για κορνιζαρισμα Αυτό ήταν που μου πέρασε από το μυαλό...Αλλά έτσι κ γίνει καμια στραβή ξέρετε πως θα μας χαρακτηρίσουν οι "υπόλοιποι" "σεβάσμιοι" της οικογένειας -ως γύφτους,τσίπηδες κοκ.Οπότε κανένας δε παίρνει την ευθύνη να κάνει το φωτογράφο.Εγώ την πήρα κάποτε και βγήκαν όλα μια χαρά εκτός από το βίντεο που ήταν raw αμοντάριστο.(Δεν ήξερα απο premiere κτλ. πριν 6 χρόνια.Όχι πως τώρα ξέρω αλλά έχω μια ιδέα).Αλλά έτσι κ δεν έβγαιναν καλές οι φωτό το τι γαμωσταυρίδια θα είχα ακούσει δε περιγράφεται...
Critter Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Κανε πολιτικο γαμο. Σιγα μην πληρωνεις τον εφραιμ και τους φωτογραφους. .
glitsa Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 πάντως το να εχεις γνωστο να βγαζει φωτο ειναι πολυ ωραιο γιατι οι υπολοιποι νιωθουν πιο ανετα μαζι του..συνηθως οποτε παω σε γαμο βγαζω φωτο και μου λενε οτι τις πετυχαινω καλυτερα και απο τον επαγγελματια οχι γιατι εχω καλυτερη καμερα αλλα γιατι ο κοσμος ειναι πιο χαλαρος...οσο για το βιντεο με λιγη εξασκηση απο πριν φτιαχνεται το θεμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.